Şimdi Ara

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
44.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2nci depo

Şehir içi 1 depo ile 243 km. ve km. de 0,276 ykr.
    1 Lt. ile 6 Km. gitmişiz.

Aygaz Eurolpg
    40,240 LT x 1,670= 67,20 Ytl. (10,25 i Kdv)

Not: Aynı:)
  • arkadaşlar toyota verso 2007 alt stepne yerine lpg tankı takılamzmı? taktıran varmı acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: acad44

arkadaşlar sonun da sonun da ilk Arabamı ve ilk Toyota Corolla mı aldım bugün servise çektriyorum yupiiii

Gözün aydın hocam
  • Merhaba,

Yeni değerler,

LPG deki Zama denk geldik... Şans işte!

3ncü depo

Şehir içi 1 depo ile 215 km. ve km. de 0,325 ykr.
    1 Lt. ile 5,375Km.

Aygaz Eurolpg
    40,040 LT x 1,740= 69,67 Ytl. (10,63 ü Kdv)

Not: Aynı:(, Bu arada Rav4 benzinliymiş gibi gittiği için çok çabuk 120-140 lara çıkabiliyorsunuz halbuki lpg deyiz. Tüketimin fazla olmasının nedeni ondandır. En çok korktuğumuz konu çekişti fakat şuana kadar herşey çok güzel. Tşk. Zavoli:)
  • 50 ytl.lik lpg ile ortalama 320-330 km.karma, ALLAH lpg,yi bulandan razı olsun...dizellerden bile ekonomik, aynı zamanda 15.000 km.dir kullanıyorum, hiç sorun çıkarmadı araç...lpg ye geçmek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim..... özellikle sıralı sistemi....
  • quote:

Orjinalden alıntı: chnyildirim

Merhaba,

Yeni değerler,

3ncü depo

1 Lt. ile 5,375Km.

Aygaz Eurolpg

Not: Aynı:(, Bu arada Rav4 benzinliymiş gibi gittiği için çok çabuk 120-140 lara çıkabiliyorsunuz halbuki lpg deyiz. Tüketimin fazla olmasının nedeni ondandır. En çok korktuğumuz konu çekişti fakat şuana kadar herşey çok güzel. Tşk. Zavoli:)

abicim senin araba lpg ile çok yakıyor, benzinde nasıldı? km de 600 ykr yaktığı oluyormuydu ?
  • geçtiğimiz hafta sonu bodrumdan datçaya gidip geldim ki yolun yarısı arab yüklü ve yollar çoğunlukla inişli çıkışlı 600 km yolu 90 ytl yaktı

araç : 95 corolla 1.6 xli
    lpg sistemi : tek nokta injeksiyonlu

yaklaşık 40000 km dir kullanıyorum. hiçbir sorunum olmadı. belki sıralı olsaydı yaklaşık %5 daha az yakabilirdi diye tahmin ediyorum. performans olarakta gayet memnunum.

bi de şunu eklemek istedim. aracımı direk lpg ile çalıştırıyorum. bu sabah hava sıcaklığı sıfır derece vardır. tek marşta arabam çalıştı. bi araba lpg sistemine bu kadar uyumlu olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkucay -- 7 Aralık 2007; 9:30:30 >
  • Merhaba,

Daha yeni 3. depomuz.

Bakalım duruma göre Zavoli ile görüşme yapabiliriz.

Bu arada arabadan kastınız cip mi bilemedim. Kusura bakmayın.

Toyota Rav4 cip her zaman 4 çeker.

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: chnyildirim

Merhaba,

Yeni değerler,

3ncü depo

1 Lt. ile 5,375Km.

Aygaz Eurolpg

abicim senin araba lpg ile çok yakıyor, benzinde nasıldı? km de 600 ykr yaktığı oluyormuydu ?

• Malum kış ayındayız. Ben çok farketmez zannediyordum ama yaz-kış neredeyse %50 fark ediyor. Sürekli şehiriçi kullandım. 35 liralık lpg (20 litre) yaklaşık 150 km gitti. Tabi soğuk kullanıyoruym. Sabah-akşam 5 km yola gidiyorum. rolanti yüksek çalışıyor hep. Zaten motor ısındığı vakit ben gideceğim yere varmış oluyorum. Bu durumu benzinle düşünemiyorum. 20*3100=65 ytl.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeync

Malum kış ayındayız. Ben çok farketmez zannediyordum ama yaz-kış neredeyse %50 fark ediyor. Sürekli şehiriçi kullandım. 35 liralık lpg (20 litre) yaklaşık 150 km gitti. Tabi soğuk kullanıyoruym. Sabah-akşam 5 km yola gidiyorum. rolanti yüksek çalışıyor hep. Zaten motor ısındığı vakit ben gideceğim yere varmış oluyorum. Bu durumu benzinle düşünemiyorum. 20*3100=65 ytl.

bendede aynı şekilde

şu an 10 ytl ile 45 km gidibileyorum şehiriçi. 5 km yol yapıyorum. sabah gidip akşam dön. işyerine vardığımda motor daha yeni ısınmış oluyor

kışın şehiriçi kısa mesafeli kullanılıyor ise lpg tüketimi çok artıyor
  • Kısa mesafede benim arabanın yakıtıda neredeyse iki katına çıktı. Yazın 1 litre ile karma kullanımda 10-11 km giderdi. Şimdi ise 7-8 litre zor gidiyor.
    Şehir dışı 1 litre ile 10 km gidebiliyorum ancak 100-120 arası hızla.

Benim bir kaç sorum var arkadaşlar.
    Hafta sonu boş olan benzin depoma 10 YTL lik benzin aldım. 3,27 litre etti.
    Bu benzinle 90-100 km hızla 45 km yol gittim.

Yani 1 litre benzinle 13,8 km yol gitmişim.

sonuç olarak
    10 YTL lik gazla 60 km
    10 YTL lik benzinle 45 km yol gittim.

Araç karbiratörlü eski bir lpg sistemi var.
    Şimdi ben arabayı herşeyiyle benzine göre ayarlatsam. Benzin yakıtında daha da azalma olur mu? Olursa ne kadar olur.

araba 120 ile giderken daha az yakıyor gibi geliyor bana uzun yolda hiç 90 ile gidip deneyemedim. Corollalar 90 lamı 120 ilemi gidersek daha az yakar.

Bu arada
    gaz 1,75
    Benzin 3,05

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakan_80 -- 11 Aralık 2007; 17:41:29 >

• Arkadaşım verdiğin değerler, son zamlardan sonra gayet normal.
    Benzine % 8, motorine % 10 ve LPG ye %15 oranında gelen vergi zamlarından sonra, LPG ve motorine gelen üst üste zamlar, Avantajın Benzinde mi, Dizelde mi, LPG'de mi olduğunu tekrar akla getiriyor,
    Ben aracımı 2007 Ocak sonunda aldım ve hemen LPG taktırdım, Aracımdaki eskiyen parçaların değişiminden ve bakımdan sonra LPG'nin benzine göre avantajı % 50'lere ulaşmıştı, ama son zamlardan sonra bu avantaj Özelliklede şu kış günlerinde ve şehir içinde % 15 - 20 arasına kadar düştü,
    Nediyelim Allah yardımcımız olsun.
  • Eskiden LPG'ye zam geldiğinde Taksiciler zammı protesto ederdi, konvoy halinde gösteri yapardı ve Tv'ler de olayı haberlere taşırdı, dikkat ettim de son zamlardan sonra kimseden ses çıkmadı, özellikle Doğan medya'nın hiç sesi çıkmadı, basit bir habermiş gibi olayı geçiştirdi, gerçi adamlar petrol ofisinin sahibi, bu zamlar onlarında işine gelir herhalde.
    Eski trenler buharla çalışırdı, bu gidişle Toyotama bir kömür tankı ve buhar sistemi kurup, aracımı buharlı sisteme geçireceğim, adıda BHPS olsun.
    Açılımı; Buharla Hareketlenen Piston Sistemi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

Eskiden LPG'ye zam geldiğinde Taksiciler zammı protesto ederdi, konvoy halinde gösteri yapardı ve Tv'ler de olayı haberlere taşırdı, dikkat ettim de son zamlardan sonra kimseden ses çıkmadı, özellikle Doğan medya'nın hiç sesi çıkmadı, basit bir habermiş gibi olayı geçiştirdi, gerçi adamlar petrol ofisinin sahibi, bu zamlar onlarında işine gelir herhalde.
    Eski trenler buharla çalışırdı, bu gidişle Toyotama bir kömür tankı ve buhar sistemi kurup, aracımı buharlı sisteme geçireceğim, adıda BHPS olsun.
    Açılımı; Buharla Hareketlenen Piston Sistemi.

• HÜKÜMETTE 3 DK.DA çevreyi kirlettiği içim özel vergi dayar
  • Eğer özel vergi gelirse, BHPS'den vaçgeçer AÇS 'ye geçerim.( Aracın önüne iki demir çubuk monte eder, demir çubuklarıda Ata bağlarım)
    AÇS açılımı: Atlı Çekiş Sistemi

• 97 model corolla xli aracıma zavoli marka lpg taktırdım..araca 2 mm lik enjektör memesi takıldığını söylediler..sebebini sorduğumda aracımın 114 beygir olduğunu ve 120 beygire kadar 2 mm lik meme takıldığını söylediler ama benim araç 105 beygir merak ettiğim normal olan kaclık meme takılmalıdır?...2 mm lik meme fazla yakıt sarfiyatına sebeb olurmu?sizin aracınızda kac mm lik meme mevcut?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nod35 -- 30 Aralık 2007; 16:23:29 >
  • 2002 Corolla'ya lpg taktırmayı düşünüyoruz.

Hangi marka sistemi tavsiye edersiniz?

Toyota bayilerinden bu işi yapan var mı?
  • bu başlığı baştan sona okuyun derim kit konusunda

ankaradaki toyota plazalar lpg uygulaması yapmıyorlar, ama lpg li araçları kabul ediyorlar ( ruhsatta işli olması şartıyla )

quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

2002 Corolla'ya lpg taktırmayı düşünüyoruz.

• quote:

Orjinalden alıntı: dondurmacı

bu başlığı baştan sona okuyun derim kit konusunda

ankaradaki toyota plazalar lpg uygulaması yapmıyorlar, ama lpg li araçları kabul ediyorlar ( ruhsatta işli olması şartıyla )

quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

2002 Corolla'ya lpg taktırmayı düşünüyoruz.

Birazını okudum . forum da genelde tartarini uygulanmış. Arkadaşım arabasına hyundai plaza da taktırdı. Eğer öyle bir uygulama toyota plazalarda olursa daha güvenerek yaptırırım diye düşündüm.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.