Şimdi Ara

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
44.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: hmz53

quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

quote:

sN : arkadaşar
    aracım 1997 model toyota corolla xei 1.6 enjeksiyonlu tiptir
    sizlerin lpg değerlerine bakıyorum ben benzinle sizlerden daha az yakıyorum.
    aracımda lpg sistemi takılı değildir.
    20.00 ytl'lik benzin ile 100 km yol yapıyorum istsanbul trafiğinde.
    en son denemem 100.00 ytl'lik benzin ile oldu. tekrar araca benzin koymak icin istasyona gittiğimde km 513 te idi. zaman zaman bu rakam oynama yapabiliyor ama ölçümlerimin %90 ı bu verileri veriyor.
    ölçümlerimi hiçbirzaman litre bazında yapmamışımdır.son 100.00 ytl'lik denemem 1 hafta önce idi.

Hamza kardeş(İsmini bilmiyorum ama nick'indeki hmz'den ürettim, hatalıysam özürdilerim)

3-4 ay öncesine kadar yani LPG ye gelen son zamlardan ve vergilerden önce, LPG nin benzine göre avantajı, normal LPG'lerde % 40 civarı ve sıralı sistemde % 50 civarındaydı. Ama şu anda bu avantaj % 20'lere kadar düştü. Birde Yeni nesil benzinli araçlardaki teknoloji yakıt tüketimini iyiden iyiye düşürdü.

Sn : dragut76
    söyledikleriniz doğrudur katılıyorum.
    birde kış aylarındayız ki araçlar daha cok yakıyor olmuştur.
    ben bide şuna inanıyorum. bu forumda araçlarının yakıt değerlerini yazan arkadaşlarımızın %70 i kısa mesafelerde gidip gelmelerde ölctükleri değerlerdir. mesela şöyle diyelim.
    bismillahirrahmanirrahim ğır ğır marşa bastık az bekledikten sonra yürüdük ve 5 ila 7 kilometre sonra varacağımız yere vardık. aracı istob ettiğimizde aracın ısısına baktıkmı motorun yeni ısındığını göreceğiz.
    ee o zaman tasarruf beklemek doğru değildir bu durumda kiş ayları için. yaz ayları için 2-3 kilometrede sanırım motor sıcaklığı normal seviyeye ulaşır ve aracımız gercek tüketimine geçer.

Haklısın, Kış şartları da tüketimi maksimum seviyeye yükseltiyor,
    Bahara girdik sayılır, bugün 1 Mart.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sN : arkadaşar
    aracım 1997 model toyota corolla xei 1.6 enjeksiyonlu tiptir
    sizlerin lpg değerlerine bakıyorum ben benzinle sizlerden daha az yakıyorum.
    aracımda lpg sistemi takılı değildir.
    20.00 ytl'lik benzin ile 100 km yol yapıyorum istsanbul trafiğinde.
    en son denemem 100.00 ytl'lik benzin ile oldu. tekrar araca benzin koymak icin istasyona gittiğimde km 513 te idi. zaman zaman bu rakam oynama yapabiliyor ama ölçümlerimin %90 ı bu verileri veriyor.
    ölçümlerimi hiçbirzaman litre bazında yapmamışımdır.son 100.00 ytl'lik denemem 1 hafta önce idi.

Hamza kardeş(İsmini bilmiyorum ama nick'indeki hmz'den ürettim, hatalıysam özürdilerim)

3-4 ay öncesine kadar yani LPG ye gelen son zamlardan ve vergilerden önce, LPG nin benzine göre avantajı, normal LPG'lerde % 40 civarı ve sıralı sistemde % 50 civarındaydı. Ama şu anda bu avantaj % 20'lere kadar düştü. Birde Yeni nesil benzinli araçlardaki teknoloji yakıt tüketimini iyiden iyiye düşürdü.

Sn : dragut76
    söyledikleriniz doğrudur katılıyorum.
    birde kış aylarındayız ki araçlar daha cok yakıyor olmuştur.
    ben bide şuna inanıyorum. bu forumda araçlarının yakıt değerlerini yazan arkadaşlarımızın %70 i kısa mesafelerde gidip gelmelerde ölctükleri değerlerdir. mesela şöyle diyelim.
    bismillahirrahmanirrahim ğır ğır marşa bastık az bekledikten sonra yürüdük ve 5 ila 7 kilometre sonra varacağımız yere vardık. aracı istob ettiğimizde aracın ısısına baktıkmı motorun yeni ısındığını göreceğiz.
    ee o zaman tasarruf beklemek doğru değildir bu durumda kiş ayları için. yaz ayları için 2-3 kilometrede sanırım motor sıcaklığı normal seviyeye ulaşır ve aracımız gercek tüketimine geçer.

Haklısın, Kış şartları da tüketimi maksimum seviyeye yükseltiyor,
    Bahara girdik sayılır, bugün 1 Mart.

ee gözünüz aydın artık ne diyelim
    benzinde bu sorun bu kadar yaşanmıyo sanırım veya bende yaşamıyor olabilirim.

• Benzindeki yanma sayısı daha fazla olduğu için Kış aylarındaki tüketim LPG tüketimine oranla daha az oluyor.
  • quote:

Benzindeki yanma sayısı daha fazla olduğu için Kış aylarındaki tüketim LPG tüketimine oranla daha az oluyor.

birde sanıyorum mesafeler kısa oldugu icin aracların ısıları normal seviyeye ulaşana kadar gidilecek yere varılıyor buda yakıt tüketimini belkide 2 ye bile katlıyodur.
    ben benzinden memnunum şu anda km de 200 ykr yakıyorum. acaba lpg taktırdıgımda 100 krs inecekmiyim ?
    hani %50 gibi bir tasarruf olacak sa diyorum
  • Şu andaki LPG ve Benzin fiyatlarıyla, sıralı sistem taktırsan bile şehir içi tüketimde % 50 tasarruf zor görünüyor, belki %40'a yaklaşabilirsin
  • quote:

Şu andaki LPG ve Benzin fiyatlarıyla, sıralı sistem taktırsan bile şehir içi tüketimde % 50 tasarruf zor görünüyor, belki %40'a yaklaşabilirsin

biz ist da 3.20 den alıyoruz benzini zaman zaman kücük oynamalar vardır diyorum.
    ahhh ahhhh nereye gidiyoruz biz anlamıyorum aklıma geldikçe bi bidon benzinlen beraber arabayı yakasım geliyor.
    3.20 bi litre benzin olurmu ya ayıptır yahu
  • Arkadaşlar merhaba.
    98 GLİ 'de atiker marka çok nokta enjeksiyonlu tüp (sıralı değil) var.Belli bir devirden sonra benzinden gaza geçmekte.Gaza geçişi hızlandırmak , daha düşük devirde gaza geçirmek için herhangi işlem yapılabilir mi?Teşekkürler..
  • ARKADAŞLAR ENJEKSİYONLU ARACA NORMAL LPG TAKILIR MI ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: focuss050

ARKADAŞLAR ENJEKSİYONLU ARACA NORMAL LPG TAKILIR MI ?

her enjeksiyonlu değil ama 94-99 arası satılan corollalara takılıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: berkayhoca

Arkadaşlar merhaba.
    98 GLİ 'de atiker marka çok nokta enjeksiyonlu tüp (sıralı değil) var.Belli bir devirden sonra benzinden gaza geçmekte.Gaza geçişi hızlandırmak , daha düşük devirde gaza geçirmek için herhangi işlem yapılabilir mi?Teşekkürler..

yapılıyor, anahtarın içinde ayar yeri var. hatta anahtarı orta konuma alıp dene
    hatta anahtarını değiştirip direk lpg ile çalıştırabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

Orjinalden alıntı: berkayhoca

Arkadaşlar merhaba.

yapılıyor, anahtarın içinde ayar yeri var. hatta anahtarı orta konuma alıp dene
    hatta anahtarını değiştirip direk lpg ile çalıştırabilirsin

+1

• peki tüketimde bir farklılık oluyor mu
    quote:

quote:

• quote:

peki tüketimde bir farklılık oluyor mu
    quote:

quote:

Sn focuss050
    %5 gibi komik bi rakam farkı olur oda sözkonusu dehildir.
  • ARKADAŞLAR SELAM 98 GLİ SPECİALİM VAR 114 BYGR YENİ ALDIM.TARTARİNİ SIRALI SİSTEM VAR. DEPOUYU FULLEDİM 68 YTL YE (40 lık depo) ŞEHİR İÇİ 335 KM YAPTIM.68.00/335=202 KURUŞ YAPIYO BU NORMALMİDİR.LPG SİSTEMİ 5 AYLIK.DÖRT IŞIKTAN BİRİ SÖNENE KADAR 150 KM YAPIYO.ANCAK ONDAN SONRA HIZLI BİR DÜŞÜŞE GEÇİYO.BANA GÖRA ÇOK DAHA AZ YAKMASI GEREKİYO.BASKI BALATA,HAVA FİLTRESİ,BUJİLERİ YENİ DEĞŞTİM.BU KONUDA YARDIM EDECEK OLAN VARSA SEVİNİRİM.Bu modelleri kullanan arkadaşlar yakıt durumunuz nasıl.TAVSİYELERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER ..............SAMSUNDAN ERTAN

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA

• YAŞASIN TOYOTA

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA
  • quote:

Orjinalden alıntı: 98 special

ARKADAŞLAR SELAM 98 GLİ SPECİALİM VAR 114 BYGR YENİ ALDIM.TARTARİNİ SIRALI SİSTEM VAR. DEPOUYU FULLEDİM 68 YTL YE (40 lık depo) ŞEHİR İÇİ 335 KM YAPTIM.68.00/335=202 KURUŞ YAPIYO BU NORMALMİDİR.LPG SİSTEMİ 5 AYLIK.DÖRT IŞIKTAN BİRİ SÖNENE KADAR 150 KM YAPIYO.ANCAK ONDAN SONRA HIZLI BİR DÜŞÜŞE GEÇİYO.BANA GÖRA ÇOK DAHA AZ YAKMASI GEREKİYO.BASKI BALATA,HAVA FİLTRESİ,BUJİLERİ YENİ DEĞŞTİM.BU KONUDA YARDIM EDECEK OLAN VARSA SEVİNİRİM.Bu modelleri kullanan arkadaşlar yakıt durumunuz nasıl.TAVSİYELERİNİZİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM.ŞİMDİDEN HERKESE TEŞEKKÜRLER ..............SAMSUNDAN ERTAN

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA

hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler dilerim....bende de aynı model var, lovato sıralı sistem, ş.içi 175 krş.,şehir dışı 145 krş. yakıyor...lpg fiyatı 1,60-1,75 ytl. arası..... devirli kullanırım....

• quote:

Orjinalden alıntı: 98 special

YAŞASIN TOYOTA

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA

kaça aldınız öğrenebilirmiyiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levantino70 -- 16 Mart 2008; 0:42:06 >
  • levantino arabamı çok zorlu pazarlıklardan sonra 16.000 ytl ye aldım.ARABAMDA KLİMA.HAVA YAST,ABS,TOYOTA SERVİSİNDE ÖZEL YAPILMIŞ (KONUŞAN) PARK SENSÖRÜ,8600 PAYNIR BAGAJDAN CD ÇENNÇ,ÇELİK JANT,SIRALI SİSTEM VEDE ARACI 97 BİNDE ALDIM.AYRICA ÖZEL SES YALITIMI YAPILMIŞ.(KAPUT ALTI-BAGAJ İÇİ VE KAPUT TAVANI-İÇ DÖŞEME ALTI VE ARAÇ ALTI MEGES KAPLAMA YAPILMIŞ-BİRDE KAPI İÇİ DÖŞEMELERİNİN ALTINADA SES BANTLARIYLA KAPLATMIŞ ADAM.YANİ ANLICAN ÇOK TİTİZ BİR KİŞİDEN ALDIM MARABAYI AMA NELER ÇEKTİM BİR BİLSEN AMA DEĞDİ DOĞRUSU.VERDİĞİM PARA HELAL OLSUN ÖZEL BİR ARABA ALDIM.BU KASALARA HASTAYIM.BİRDE SPECİAL Kİ GEL KEYFİM GEL 114 BEYGİR.SON EFSANE KASAYA SAHİBİM.HEPİMİZE ALLAH KAZASIZ BELASIZ KULLANMAK NASİP ETSİN LEVANTİNO.İLK ÖLÇMEMDE 202 KURUŞ YAKTI AMA BİRAZ DAHA BAKACAM.GAZ BURDA 1780 YTL.SELAMLAR..TOYOTAAAAAAA BAŞKA TANIMAM..

• LPG Lİ TOYOTALAR BURAYA DEDİNİZ GELDİK.TAM 10 GÜNDÜR BU SİTEYE YAZAN YOK.ARKADAŞLAR NERDESİNİZ.BEYLER BÖYLE OLURSA BU SİTEDEN BİRDAHA GELMEMEK ÜZERE AYRILMAK ZORUNDA KALACAM.

•  LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.