Şimdi Ara

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
0
Favori
44.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

2002 Corolla'ya lpg taktırmayı düşünüyoruz.

Hangi marka sistemi tavsiye edersiniz?

Toyota bayilerinden bu işi yapan var mı?

atikeride incelemeni tavsiye ederim.ben memnunum.atikerin kendi sayfasında ve lpg haber sitesinde örnekleri var.saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: UnreaCHaBLe

2002 Corolla'ya lpg taktırmayı düşünüyoruz.

Hangi marka sistemi tavsiye edersiniz?

Toyota bayilerinden bu işi yapan var mı?

Sıralı sistem taktırda hangi marka olursa olsun,
  • Prins sistem sıralı lpg 2000 model toyota terra var. performans vb hiç problemle karşılaşmadım. herkese tavsiye ederim.
  • 97 model CARINA AT SIRALI SISTEM LPG LI ARACM....DAHA YENI ALDIM.SIMIT DEPO VAR ..SIZCE NORMAL SARTLARDA KMDE NE KAAR YAKAR VE 1 DEPOYLA KAC KM GITMEM GEREKIR?SEHIR ICI SEHIR DISI??
  • quote:

Orjinalden alıntı: erolkan

97 model CARINA AT SIRALI SISTEM LPG LI ARACM....DAHA YENI ALDIM.SIMIT DEPO VAR ..SIZCE NORMAL SARTLARDA KMDE NE KAAR YAKAR VE 1 DEPOYLA KAC KM GITMEM GEREKIR?SEHIR ICI SEHIR DISI??

Aşağıdaki linki incele, sorunun cevabını bulabilirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_13624156/tm.htm
  • dragut
    Aracındaki landirenzo sıralı mı ,mikserli mi?
    Son yakıt değerlerin neler?
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1995xli

dragut
    Aracındaki landirenzo sıralı mı ,mikserli mi?
    Son yakıt değerlerin neler?

Sıralı değil, Tek noktanadan Enjeksiyonlu Full kit,
    Son yakıt değerleri (Kış şartlarından dolayı biraz yüksek)
    Lpg Litre Fiyatı : 1,74 YTL
    100 km. Şehir içi Kullanım : 12,11 Litre ( 21,07 YTL)
    100 Km. Şehir dışı Kullanım : 9,02 Litre ( 15,69 YTL)

LPG'Lİ TOYOTALAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragut76 -- 24 Ocak 2008; 18:40:35 >
  • Benim araçta da sıralı sistem Romano marka lpg kiti var. Kışın yakıt biraz arttı ama yinede normal bence. Yol bilgisayarı 100km sürekli şehiriçi 10.5 civarı gösteriyor. Şehirlerarası 100 km de 7.5 civarında. Çekişte ve kullanımda hiçbir sorun yok. Bakımını düzenli olarak yaptırmak lazım.
  • Ben de atiker taktırdım. Performans düşüklüğü görmedim. Yakıt durumunu henüz ölçemedim. Çok yeni sayılır. Aynı modelden kullanan varsa karşılaştırma açısından buraya yazarsa memnun olurum.
  • arkadaşlar selam. 97 XE modellerinde (1.3) enjeksiyon varmı acaba. Birde XE yi tavsiye edermisiniz
  • 1,3 xl var 1995 model brc lpg var üstünde 320 km yolu 45 ytl ye gitim 150-160 basarak arabada 3 kişi ve bagaj ful
  • selam
    arkadaşlar 2006 1.6 avensis eleganta lpg takılır mı?
    bazılaraı takılamayacağını söylüyor eğer takılamıyorsa neden?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ffate

selam

takılır

2.0 lara takılmıyor. o da direk injeksiyon olduğu için
  • quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

selam

takılır

Bu elaganta marka mı yoksa karbüratörlü araçlara takılan eski tip LPG sistemi mi?
    bildiğim kadarıyla 2000 cc'lik motoru olan avensis lere sıralı sistem takılıyor.
  • arkadaslar carına otomatıklpg lı aracım var.hep shellden alıyordum havalar sogudugunda bensınden gaza gecerken ara ara stop ettı dıye opetten euro aygaz alım.ama keske almaz olaydım.benzınden gaza gectıkten sonra araba d konumundayken tıreme yapıyor ve stop edıyor.sızce bunun sebebı nedır?tesekkurler
  • quote:

Orjinalden alıntı: erolkan

arkadaslar carına otomatıklpg lı aracım var.hep shellden alıyordum havalar sogudugunda bensınden gaza gecerken ara ara stop ettı dıye opetten euro aygaz alım.ama keske almaz olaydım.benzınden gaza gectıkten sonra araba d konumundayken tıreme yapıyor ve stop edıyor.sızce bunun sebebı nedır?tesekkurler

gaz ayarlarınıza baktırın sorun çözülecektir. aracınız rölantide iken gaz ayarı aşırı açık.
  • sN : arkadaşar
    aracım 1997 model toyota corolla xei 1.6 enjeksiyonlu tiptir
    sizlerin lpg değerlerine bakıyorum ben benzinle sizlerden daha az yakıyorum.
    aracımda lpg sistemi takılı değildir.
    20.00 ytl'lik benzin ile 100 km yol yapıyorum istsanbul trafiğinde.
    en son denemem 100.00 ytl'lik benzin ile oldu. tekrar araca benzin koymak icin istasyona gittiğimde km 513 te idi. zaman zaman bu rakam oynama yapabiliyor ama ölçümlerimin %90 ı bu verileri veriyor.
    ölçümlerimi hiçbirzaman litre bazında yapmamışımdır.son 100.00 ytl'lik denemem 1 hafta önce idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman53 -- 28 Şubat 2008; 22:16:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

quote:

Orjinalden alıntı: utkucay

quote:

selam

takılır

Bu elaganta marka mı yoksa karbüratörlü araçlara takılan eski tip LPG sistemi mi?
    bildiğim kadarıyla 2000 cc'lik motoru olan avensis lere sıralı sistem takılıyor.

tarihten emin olmamakla beraber 2000 yılından itibaren 2000cc motorlarda direct injection kullanmaya başladılar. Bilindiği üzere direk injeksiyonlara her firma uygulama yapamıyor. Şu ana kadar benim bildiğim avensislere takdıran yok, ama golf fsi lara takdıran var.

• quote:

Orjinalden alıntı: hmz53

sN : arkadaşar
    en son denemem 100.00 ytl'lik benzin ile oldu. tekrar araca benzin koymak icin istasyona gittiğimde km 513 te idi. zaman zaman bu rakam oynama yapabiliyor ama ölçümlerimin %90 ı bu verileri veriyor.
    ölçümlerimi hiçbirzaman litre bazında yapmamışımdır.son 100.00 ytl'lik denemem 1 hafta önce idi.

Hamza kardeş(İsmini bilmiyorum ama nick'indeki hmz'den ürettim, hatalıysam özürdilerim)

3-4 ay öncesine kadar yani LPG ye gelen son zamlardan ve vergilerden önce, LPG nin benzine göre avantajı, normal LPG'lerde % 40 civarı ve sıralı sistemde % 50 civarındaydı. Ama şu anda bu avantaj % 20'lere kadar düştü. Birde Yeni nesil benzinli araçlardaki teknoloji yakıt tüketimini iyiden iyiye düşürdü.

• quote:

Orjinalden alıntı: dragut76

quote:

Orjinalden alıntı: hmz53

sN : arkadaşar

Hamza kardeş(İsmini bilmiyorum ama nick'indeki hmz'den ürettim, hatalıysam özürdilerim)

3-4 ay öncesine kadar yani LPG ye gelen son zamlardan ve vergilerden önce, LPG nin benzine göre avantajı, normal LPG'lerde % 40 civarı ve sıralı sistemde % 50 civarındaydı. Ama şu anda bu avantaj % 20'lere kadar düştü. Birde Yeni nesil benzinli araçlardaki teknoloji yakıt tüketimini iyiden iyiye düşürdü.

Sn : dragut76
    söyledikleriniz doğrudur katılıyorum.
    birde kış aylarındayız ki araçlar daha cok yakıyor olmuştur.
    ben bide şuna inanıyorum. bu forumda araçlarının yakıt değerlerini yazan arkadaşlarımızın %70 i kısa mesafelerde gidip gelmelerde ölctükleri değerlerdir. mesela şöyle diyelim.
    bismillahirrahmanirrahim ğır ğır marşa bastık az bekledikten sonra yürüdük ve 5 ila 7 kilometre sonra varacağımız yere vardık. aracı istob ettiğimizde aracın ısısına baktıkmı motorun yeni ısındığını göreceğiz.
    ee o zaman tasarruf beklemek doğru değildir bu durumda kiş ayları için. yaz ayları için 2-3 kilometrede sanırım motor sıcaklığı normal seviyeye ulaşır ve aracımız gercek tüketimine geçer.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.