Şimdi Ara

LPG nin ruhsata işlenmesi için muayene şartı kalktı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
3
Favori
3.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi bu konu muayene süresi henüz dolmamis olanlar için gecerli.
    Cevap bence evet.
    Ayrıntılar aşağıda..
    Bir arkadaş ankara da muayene olmadan lpg yi ruhsata isletmis.
    Bende bu işin asli astari nedir diye arastiriyim dedim ve muayene zorunlulugunun yasal kaynagina ulastim.
    İlk yasal mevzuat, karayollari trafik yönetmeliği 30.madde.
    Bu maddede özetle, 2008 tarihli başka bir yonetmelige atif yaparak muayene zorunlu diyor.
    İkinci olarak bakacagimiz kaynak 26.10.2016 tarihli Araclarin imal, tadil ve montaji hakkinda yonetmeligin 29.maddesi.
    Bu madde de ise yukarida atif yapildigini söylediğim 2008 tarihli ilgili yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır hükmüne yer verilmiş.
    Dolayisiyla muayene zorunluluğunun yasal gerekçesi olan yönetmelik 26.10.2016 itibariyle mülga olmuş yani yürürlükten kalkmış olmasi nedeniyle muayene şartı artık bulunmamaktadir.
    Tabi başka bir yönetmelik vs yoksa muayene zorunluluğu ile ilgili.Ben bulamadim...
    Fikirlerinizi alalım şimdi.

Arkadaşlar, az önce bimer den cevap geldi.
    Özet olarak, bahsettiğim mevzuatin farkli hükümlerine atıf yaparak muayene zorunludur demişler...

Konu kapanmıştır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih99 -- 22 Mart 2017; 15:29:16 >

• Teşekkür ederiz güzel araştırmışsın da trafik şube bu yönetmelikten haberdar mı acaba. Ben lpg işletecem diyip gidince muayenesiz işliyorlar mı ruhsata ona bakmak lazım
  • sahi niye muayene şartı varki.mmo bakıyo zaten.
  • Maalesef trafik tescil memurlarinin büyük bir kesimin haberi yok bu mevzuat değişikliğinden. Randevu alırken gerekli belgelerde muayene de var. Guncellememisler.

Bimer e yazdım bu durumu. Gelen cevapla beraber bahsettigim yonetmeliklerin ilgili sayfalarini yanima alip haftaya lpg yi işletmeye gideceğim. Bakalım ne diyecekler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

sahi niye muayene şartı varki.mmo bakıyo zaten.

Aynen. Aracim sıfır ve henüz 1000 km de. Lpg yide mmo kontrol ediyor. Daha niye muayene isterlerki...
  • Ülkemizdeki gereksiz bürokratik işlemlerdfn biri işte. MMO sızdırmazlığını kontrol etsin sende işle ruhsata. Sanki muayenede baska bişey yapıyolar. Alman tüv e para kazandırıyoz durduk yere muayene yaptırarak
  • Trafik tescile bu durumu anlatmak zor olabilir. 2006 yılında motosiklet almıştım, ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıldan 3 yıla çıkmış olmasına rağmen ısrarla 1 yıl yazdılar. EVrak bile götürsen ben anlamam diyor adam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Trafik tescile bu durumu anlatmak zor olabilir. 2006 yılında motosiklet almıştım, ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıldan 3 yıla çıkmış olmasına rağmen ısrarla 1 yıl yazdılar. EVrak bile götürsen ben anlamam diyor adam.

Bimer den gelecek cevap önemli. Bilmedigim başka bir yasal mevzuat yoksa bimer de benim düşündüğüme paralel bir görüş belirtecek. Ve trafik tescil de bunu uygulamak zorunda kalacak. Sonuçta yasal mevzuat ülkedeki herkesi bağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih99

quote:

Orijinalden alıntı: egemena

Trafik tescile bu durumu anlatmak zor olabilir. 2006 yılında motosiklet almıştım, ilk muayene geçerlilik süresi 1 yıldan 3 yıla çıkmış olmasına rağmen ısrarla 1 yıl yazdılar. EVrak bile götürsen ben anlamam diyor adam.

Bimer den gelecek cevap önemli. Bilmedigim başka bir yasal mevzuat yoksa bimer de benim düşündüğüme paralel bir görüş belirtecek. Ve trafik tescil de bunu uygulamak zorunda kalacak. Sonuçta yasal mevzuat ülkedeki herkesi bağlar.

Hocam bimerden gelen cevabı bekliyorum. Bizimle de paylaşırsanız iyi olur. Sonuç muayene gereksiz derlerse bende ruhsata işleteyim.

• Arkadaşlar bimer den cevap henüz gelmedi. Bende bugün trafiğe gittim. Evraklara baktilar. Eksik varmi dedim 2-3 kez. Yok dediler ve ruhsati islediler...Benim iki arkadaş daha var muayenesiz lpg isleten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih99

Arkadaşlar bimer den cevap henüz gelmedi. Bende bugün trafiğe gittim. Evraklara baktilar. Eksik varmi dedim 2-3 kez. Yok dediler ve ruhsati islediler...Benim iki arkadaş daha var muayenesiz lpg isleten...

Bunu hangi trafik tescil de yaptığınızı ve hangi belgelerle gittiginiz burda paylaşır mısınız ?
  • Trafik tescilin hangisi oldugu önemli degil.Arkadasin biri Ankarada tescil ettirdi.Bende İstanbulda.

Lpg montaj evrakları, sizdirmazlik raporu ve 1 adet Ek:1

Bu evraklari teslim ettim, eksik varmi diye 2-3 kere sordum o da her defasinda kontrol etti. Eksik yok dedi. Ve ruhsatimi aldim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih99 -- 1 Mart 2017; 22:40:38 >
  • Açıkçası denemeye değer. İlk defa burda böyle birşey duydum, yarın burali trafik tescile de bir sorayım.
  • Denemekten birsey kaybetmezsin. En fazla bir saatin gider...
  • Bende muayene tarihini bekliyordum ruhsata işletmek için, daha 7 ayı var, muayenesiz isleniyorsa bende yaptirayim
  • discrepancy kullanıcısına yanıt
    İlk defa duymaniz normal sayilabilir.Çünkü yukarida bahsettigim mevzuat degisikli henüz 3 aylik mevzu. 26.10.2016 itibariyle gecerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: discrepancy

Açıkçası denemeye değer. İlk defa burda böyle birşey duydum, yarın burali trafik tescile de bir sorayım.

Hocam denediniz mi? Yakın zamanda bende lpg dönüşümü yaptıracağım.
  • Bu haber çok iyi oldu.ruhsata işletmek için muayene tarihini beklemeye gerek yok.

Ama sormak istediğim bi konu var.mmo ya giderken araçla mı gitmek gerekiyor yoksa sadece lpg takılan yerden aldığımız kâğıtlarla gitsek yeter mi?

Benim hafta içi hiç vaktim yok.aracın gitmesi şart değil ise evraklarla mmo ya başka birini de gönderebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Bu haber çok iyi oldu.ruhsata işletmek için muayene tarihini beklemeye gerek yok.

Ama sormak istediğim bi konu var.mmo ya giderken araçla mı gitmek gerekiyor yoksa sadece lpg takılan yerden aldığımız kâğıtlarla gitsek yeter mi?

Benim hafta içi hiç vaktim yok.aracın gitmesi şart değil ise evraklarla mmo ya başka birini de gönderebilirim.

Araç gitmese MMO oda ne işin var

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Bu haber çok iyi oldu.ruhsata işletmek için muayene tarihini beklemeye gerek yok.

Araç gitmese MMO oda ne işin var

Lpg taktıran bi tanıdık ben gittim araca hiç bakmadılar sadece kağıtları imzaladılar gönderdiler dedi o yüzden sordum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.