Şimdi Ara

LPG Sisteminde Doğru Bilinen Yanlışlar, Ayar Problemleri (Teknik Konu) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
12
Favori
13.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: la1end38

burdaki arkadaslar işin piri gibi sizlere bi sorum olacak bakalim çözebilecekmisiniz benim arac karbüratörlü sahin lovato beyin var yıllardır lovato kullaniyoruz aslinda arac 15 yildir bizde ama nedense lovato beyni 5 yil bile kullanamadik hep diyaframı yırtılıp suya gaz kaçırıyor 1 yillik beyindi icini açtığımda diyafram sertlesmisti kenar bi yerde de hafif yanik gibiydi neyse tamir takimi aldim oda uzun sürmedi stop etmeler vs sifir lovato aldim ama hic memnun etmedi kisin bozulmasin diye benzinde çalıştırıp isitip gaza geçiyodum yaz geldi artik gazda çalıstirayim dedim bi türlü rolanti tutmuyor jikle cekiyorum hararet 60 70 derece olmuş hala arac 500 devirde salliyor 90 derece olunca 1000 devire sabitliyor bi kac kez ayar yaptırdım duzelmedi baska lpgciye gittim hava filtresi kirlenmis hava tuttu ayar yapti sabah bismillah dedim çalıştı jikle cektim 50 derece oldu jikleyi ittim baktim rolantide duruyor tmm ayar sorunuymuş dedim sonra lpgci pirinc vidayi sonuna kadar kismisti arac kac ay calismaz oldu aklima pirinc vida düştü 3 tur kadar actim tek marsta calismaya basladi bu seferde gazi icti resmen geri kistim simdide çalışmiyor bunun üzerine kac kez ayar yaptırdım yarim tur felan aciyolar yine çalışmıyor hani şöyle motor soğukken calismiyor sicakken tek mars bide motor soğukken öğlen güneş altında tek marsta aliyo ama yagmur yağsın sabah soğuk olsun akü bitiyo yine çalışmiyor benim anlamadigim soğuk motorda güneş olsada su soğuk olmasada güneşte durduğunda niye calisiyor kaput altından beyin ısınıyormu yada diyafram sogukta kasiyor gunesli havada bırakıyormu

soru 1: pirinc vidayi 2 3 tur açsam gazi iciyorya karsiliginda beynin üstündeki plastik vidayi tersine sksam bu sekilde yakiti dengelermi yoksa yine icermi

soru 2: 1 yillik beyin bozulmadan once araci bozuyo dedikleri ne alaka deyip sanayi girişindeki milangazdan fullemistim 1 hafta sonra diyafram cortladi suya gaz basmaya basladi hani herkes ordan aliyor benimki niye bozuldu lovato kaliteli deilmi?

soru 3: 40 derece civari buharlaşan lpg benim araç 50 derecede neden hala salliyor salliyor dediğim 800den asagi devirde felan rolantide motor salliyor hani arac normal isinsin bi markete gireyim 1 saat sonra cikiyim çalıştıriyom hararet 50 60 civari yine salliyor

sorunlar daha çok ben beyinden şüpheleniyorum hani demeyinki beynin icinde bisey yok metal parca sadece iki diyafram var diye bende biliyorum ama ya diyafram kalitesi düşükse diye düşünüyorum
    Eğer regülatör basıncını ayarlayan usta yüksek ayarlamışsa, regülatör diyaframı basınç farkından sürekli çatlar. Çok dayanıklı şeyler değiller.

Soğukta çalışmayıp da sıcakta çalışmasının ise tek sebebi var. Ayar problemi. Fakir karışımda kalıyor araç soğukken. Vidayı açınca toplamasının sebebi bu. Fakat çok açmışsınız, ondan ötürü içiyor.

Güzel bir lpg ustasına gidin. Önce regülatör basıncını ayarlasın. Sonra vidayı.

• quote:

Orijinalden alıntı: msansertekin

Eğer regülatör basıncını ayarlayan usta yüksek ayarlamışsa, regülatör diyaframı basınç farkından sürekli çatlar. Çok dayanıklı şeyler değiller.

Soğukta çalışmayıp da sıcakta çalışmasının ise tek sebebi var. Ayar problemi. Fakir karışımda kalıyor araç soğukken. Vidayı açınca toplamasının sebebi bu. Fakat çok açmışsınız, ondan ötürü içiyor.

Güzel bir lpg ustasına gidin. Önce regülatör basıncını ayarlasın. Sonra vidayı.

Alıntıları Göster
    cevap verdiğiniz icin teşekkür ederim ama sürekli ayar ayar ayar 10 lira para veriyorum hicbiride yapamadı tabii ayar sorunuysa şöyle söyleyim önceleri 2 3 tur ne kadar aciksa ayar için gittiğim usta pirinc vidaya dokunmadan plastik vidadan ve vanadan ayar yapardı hic bir zaman çalısmama problemi olmadi hatta tek marsta aliyodu baska ustanın biri ayar yaparken pirinc vidayi tam skti bi dahada arac calismadi simdi gittiklerime anlatiyom tmm diyo ayar yapiyo ya tam skiyolar ya yarim aciyolar yine calismiyo bende diyorumki 2 tur olsun acayim o sekil cok yakiyo ama plastik vidayida skiyim o sekil ayar olmazmi yakit artisi olmadan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lpg afr ayarı diye aratın arkadaşlar

• AFR ayarı ve temiz montaj yapan usta var mı istanbulda?

• msansertekin kullanıcısına yanıt

kaç dakikada sıfırlıyor ? 10 dakika diyen var , bir gece diyen var . çıkardığın gibi bir kaç dakika içinde sıfırlaması mantıklı geliyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.