2001 model ford focus ghia aracım var yeni aldım atiker marka lpg takdırdım 3 gün önce ama aracım düz yolda bile kalkarken resmen bayılıyor yeni aldığım aracımdan soğudum bir kaç kişiye sordum düzelir dediler ama ben pek tahmin etmiyorum gerçekden eski performansına dönermi alışdıkça yoksa böyle kalırmı bugün e-5 de düz yolda 120 yi göremedim ilk aracı almaya gittiğim gün ustaya sorduğumda performansda en ufak düşüş olmaz dedi ama araç resmen traktör oldu yaa bu durumu yaşayan varmı ve sonradan gerçekden araç lpg ye alışdıkça eski durumuna dönermi LÜTFEN YARDIM...
bu kadar karamsar olmayın atiker yerli ama kaliteli bir kittir. yanlız sorununuz zamanla düzelmez dahada kötüleşir çünkü aracınız çok fakir besleniyor bu fakir beslemeye sebep aracın orjinal ecu,su sorunu düzeltmek için tüm hava yakıt karışımı ve avans ayarlarını degiştirecek yani bu düzensiz beslemeyi düzelmeye çalışacak buda tabi benzin sistemininde ayarlarının bozulması demek sonuçta iki ecu ,da ortak çalışıyor zaman geçirmeden ayarlarını düzelttirmeniz lazım öncelikle bu şikayetlerini kiti taktırgın montajcıya söylemen lazım eger orda sonuç alamazsan şafak oto atiker bayisi (topigini ana sayfada görebilirsin) ve işini bilen bir firma sana yardımcı olacaktırlar. daha olmadı atikerin sitesinden bu şikayetini bildirmeni tavsiye ederim mutlaka senin sorununu çözeceklerdir. birde araban araban 110 begir eskiden ruhsatlara beygir gücü yazarlardı şimdi kw yazıyorlar ve sen aracı yeni devraldın ise beygir gücü ile kw birbirine karıştırmış olabilirler 110bg/1,36=80,88kw dır ve senin ruhsatta 80kw yazıyor ise bunu beygir gücü gibi okuyup enjektör nozullarını 80 beygir güce göre seçmiş olabilirler buda sana yaşamış oldugun tüm sorunları eksiksiz yaşatır . aracını biran önce düzelmesini ve mutlu bir lpg kullanıcısı olmanızı dilerim
düzelir, ama biraz yorulabilirsiniz.
bazen yanlış bir kablo bağlantısı, yanlış yerden delinen manifolt bunlara sebep olabiliyor. Birkaç seferden sonra ustayı değiştirin.
quote:
Orjinalden alıntı: biza
bu kadar karamsar olmayın atiker yerli ama kaliteli bir kittir. yanlız sorununuz zamanla düzelmez dahada kötüleşir çünkü aracınız çok fakir besleniyor bu fakir beslemeye sebep aracın orjinal ecu,su sorunu düzeltmek için tüm hava yakıt karışımı ve avans ayarlarını degiştirecek yani bu düzensiz beslemeyi düzelmeye çalışacak buda tabi benzin sistemininde ayarlarının bozulması demek sonuçta iki ecu ,da ortak çalışıyor zaman geçirmeden ayarlarını düzelttirmeniz lazım öncelikle bu şikayetlerini kiti taktırgın montajcıya söylemen lazım eger orda sonuç alamazsan şafak oto atiker bayisi (topigini ana sayfada görebilirsin) ve işini bilen bir firma sana yardımcı olacaktırlar. daha olmadı atikerin sitesinden bu şikayetini bildirmeni tavsiye ederim mutlaka senin sorununu çözeceklerdir. birde araban araban 110 begir eskiden ruhsatlara beygir gücü yazarlardı şimdi kw yazıyorlar ve sen aracı yeni devraldın ise beygir gücü ile kw birbirine karıştırmış olabilirler 110bg/1,36=80,88kw dır ve senin ruhsatta 80kw yazıyor ise bunu beygir gücü gibi okuyup enjektör nozullarını 80 beygir güce göre seçmiş olabilirler buda sana yaşamış oldugun tüm sorunları eksiksiz yaşatır . aracını biran önce düzelmesini ve mutlu bir lpg kullanıcısı olmanızı dilerim
hocam teşekkür ederim zaten aracıma lpg yi taktıralı daha 2 gün oldu bugün 3. gün yarın sabah arıyacam çünkü araç kalkarken bile sanki ilk önce basdığım gazı yemöiyor kökledikçe gidiyor ve devir 5000 lere geldiğinde sanki motor aracı resmen tutuyor lpg yi takdırdığım yerde atiker yekli bayisi zaten isim vermeyeyim kötülemek gibi olması çünkü çok iyi karşıladılar çok güler yüzlü insanlardı inş. benm sorunumuda hallederlerde benim yüzüm güler yoksa resmen aracımdan soğudum binesim bile gelmiyor daha yeni almama rağmen
quote:
Orjinalden alıntı: dondurmaci
düzelir, ama biraz yorulabilirsiniz.
bazen yanlış bir kablo bağlantısı, yanlış yerden delinen manifolt bunlara sebep olabiliyor. Birkaç seferden sonra ustayı değiştirin.
ama taktırdığın yer çok profosyenel bir yere benziyordu 4 tane şubeleri var istanbulda yine isim vermeyeyim işçilik hatası yapmalarını düşünmek bile istemiyorum günde 30 araca lpg takıyorz diyorlardı
ruhsata baktınızmı çünkü bu aralar montajcı arkadaşların sık yaptıgı bir hata
dondurmacı arkadaşın yerine cevap vermiş gibi olmayayım hata kişiye mahsustur firmanın ve ustanın büyüklügü bazen etkili olmaz
dondurmacı arkadaşın yerine cevap vermiş gibi olmayayım hata kişiye mahsustur firmanın ve ustanın büyüklügü bazen etkili olmaz
hocamwww.3k-lpg.com adresini görünce dedim acaba benim lpg taktırdığım yermi değilmiş ama çünkü onların ismide buna çok benzer bişey :) yarın aracı götürecem walla eğer sorun giderilmesse daha 20 gün önce aldığım aracı satma durumuna bile gelirim çünkü çabuk soğuyorum "98 corollam vardı xl 1.3 bundan iyi gidiyordu aracımda 2001 focus ghia hb. ama şimdi focusun traktör versiyonu
yok biz montaj ile ilgilenmiyoruz ama 20 yıldır bu sektörün içindeyiz 11 yıldırda hizmet veriyoruz arada bir forumlarda sorunlarnı dile getiren arkadaşlara tarafsız bilgi vermeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz acizhane ve rahat olun lpg,de çözülmeyecek sorun yoktur yeni takıldıgı için ufak tefek sorunlarla karşılaşılabilir onlarda çözülür siz merak etmeyin . bu arada hayırlı geceler dilerim
quote:
Orjinalden alıntı: biza
yok biz montaj ile ilgilenmiyoruz ama 20 yıldır bu sektörün içindeyiz 11 yıldırda hizmet veriyoruz arada bir forumlarda sorunlarnı dile getiren arkadaşlara tarafsız bilgi vermeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz acizhane ve rahat olun lpg,de çözülmeyecek sorun yoktur yeni takıldıgı için ufak tefek sorunlarla karşılaşılabilir onlarda çözülür siz merak etmeyin . bu arada hayırlı geceler dilerim
yanlış anladınız sizin firmanızla alakası yok eğer öyle birşey demek istemedim isim benzerliği sadece bu arada yardmlarınız ve görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim bu konu çünkü çok canımı sıkıyor : inşallah yarın sorunum giderilir bunla ilgili gelişmeleri yazarım burda tekrar teşekkürler iyi geceler
tabiki yazın kim çözümsüz kalmışki sizde kalmazsınız merak etmeyin yarın sorununuzu çözeceklerdir mutlaka bizleride bilgilendiriseniz tabibi daha güzel olur forumlar bunun için sizede hayırlı geceler
bu kitlerin montajlarında bu tarz sorunlar olabiliyormus...hemen panige kapılmayın derim eger ustaalrın işçiliğine güveniyorsanız sorun gittiginizde çözülecektir...kolay gelsin
atiker sıralı sistemler yeni imalat olduğu için sorun çıkarmış olabilir ama taktırdığınız yerde tekrar giderseniz sorununuz çözerler veya atiker merkezi ararsanız teknik adam gönderir hallettirirler.italyan lpg sistemleri bugün bu seviyeye gelmek için 1950 yılından beri bu sektörde çalışıyor siz 5 yılda daha fazla bişey beklenmez ama haololur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme