Şimdi Ara

LPG taktiracaklarin kulaklarına küpe olacak öğütler. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
50
Favori
5.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pro-black

Gider 65 kuruş yakarim km de yinede şu yukardakilerle uğraşmam ya.

Okurken bile daral geldi kaldi ki gidip uygulatmak etmek.

Napalim hocam burası Türkiye arabaya binmek her yiğidin harcı değil ne yapalım bizde harcı mecbur değiştiriyoruz. Yoksa kim uğraşmak ister ama LPG takılan araç sayısı çok fazla belki birine faydası olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

quote:

Napalim hocam burası Türkiye arabaya binmek her yiğidin harcı değil ne yapalım bizde harcı mecbur değiştiriyoruz. Yoksa kim uğraşmak ister ama LPG takılan araç sayısı çok fazla belki birine faydası olur.

Emeğinize sağlik hocam, cok güzel bi paylaşım olmuş.

Günün birinde 2.0 tam otomatik japon bi suv alirsam 2. El tertemiz, mutlaka basvururum bu konuya.

• Ben de ekliyim bari biraz.

- Enjektörleri muhakkak ve muhakkak motora sabitleyin. Çünkü motor tiresimiyle sallanan Enjektörler başa bela. Motora sabitlerseniz motorla beraber ayni anda titrer, fizik prensiplerine göre daha mantiklidir.

- filtreyi kolay ulaşılabilir yere koydurun. Lpg montajlamadan önce bi plan yapın, filtre buraya beyin buraya vs gibi. Mümkünse manifolttan uzak tutun, motorun arkasinda ( göğüsun ön kısmı oluyor) bolca sabitleme vida yerleri vari. Valfi, regülatörü, beyni vs hepsini sabitleyin.

- lpg hortumları belirli bir süreden sonra sertleşip catlayacagi için kolay ulasilabilir yerde olsun..

- dolum agzini tampon altında boşta bırakmayın, sabitleyin diyecem de heralde artik yeni yönetmelikte tampona felan dolum Ağzı koyulmuyor, benzin girişine monte zorunluluğu gelmiş.

LPG de olmazsa olmazlar sabitlemedir dostlar.

- Astra h aracimda basima geldi, bu maddeyi de ekleyin.

Arac sifir degilse, lpg montajindan önce yol bilgisayarindan ( ecu'dan) kisa ve uzun mesafeli yol ölçüm hafizalarini sildirin. Sari lambanin temel problemi bu, lambda sensoru sapitiyor çünkü..

• En önemlisi kapalı otoparklara giremiyorsunuz. 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

13.Kapalı otoparklarda sıraya girmeye çalışmayın

Bugüne kadar giremediğim bir otopark olmadı. LPG Dolum ağzı benzin depo kapağının içinde. Arabanın altına bakınca gözüken bir şey yok. LPG tankı da 72lt'lik simit depo. Araçta zaten orjinalden stepne yok. Tamir kiti var. Dolayısı ile bagajda gezen bir stepnem de yok...

Girişte bakıyorlar altına. Geçiyorum valla...

06 plakalı üç adet subaru legacy station var Türkiye'de. Siyah olan iki tane var. Görürsen kaç. %50 ihtimal LPG'lidir.

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Bu yazılanların hepsi polo classic te edinilmiş tecrübeler değilse nağmer
  • quote:

Valla adamı doğru bulursan sorun olmuyor. Ben bunların hiçbirini ustaya söylemedim. Araca 2012 yılında 38.000km'de LPG taktırdım. Araç şu an 178.000km'de. Tek bir sorun çıkmadı. Servisten servise gidiyor araç. LPG de öyle. "LPG ayarı" diye bir konsept de yok bende. Sadece 8000km civarında bir kutu LPG yağı bitiriyor. Aracın kendi bakımı 12.000km'de bir. O yüzden çifter çifter alıyorum yağı. Yağ bitmeden kendim değiştiriyorum. Aracı servise sanayiye götürdüğümde LPG'ciye de uğrayıp bir kutu daha alıyorum. Zira LPG bakımım 25.000km'de bir.

140.000km'de yaptığım ekonomi de, kabaca ikinci el bir B sınıfı araba parası kadar. Fena değil.

Bu arada yeni yeni şeyler öğreniyorum. "Emme manifoldunu sökmeden LPG takan mı varmış!?" "Boruları hangi salak uzun tutar ki?" falan gibi... Her işte olduğu gibi, köylü kurnazına iş yaptırıyonuz, sonra bunlar maharet gibi anlatıyonuz. Baştan düzgün bir adam bulacaksın. Alaveracı olmayacak. Zaten problem olmuyor. Burada yazanların çoğunun standart uygulama olduğunu sanıyordum mesela ben. Zira benim LPG'ci çoğunu saydı bana. "Şurayı şöyle yapacağız" falan şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 26 Mart 2017; 1:36:5 >

• Emek verilerek yazılmıs bir yazı tesekkurler

• Bunları biz söylemeden yapacak yer var mı? Ankara ya da İstanbul'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

13.Kapalı otoparklarda sıraya girmeye çalışmayın

Bugüne kadar giremediğim bir otopark olmadı. LPG Dolum ağzı benzin depo kapağının içinde. Arabanın altına bakınca gözüken bir şey yok. LPG tankı da 72lt'lik simit depo. Araçta zaten orjinalden stepne yok. Tamir kiti var. Dolayısı ile bagajda gezen bir stepnem de yok...

Girişte bakıyorlar altına. Geçiyorum valla...

06 plakalı üç adet subaru legacy station var Türkiye'de. Siyah olan iki tane var. Görürsen kaç. %50 ihtimal LPG'lidir.

Lpg dolum ağzının nerde olduğunuda söylede görürsek 14 luyle bir dışın yapar havaya uçururuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlari yapacak referans ustalarda varmi peki ,ben okurken yoruldum siz tecrube edinmişsiniz baya güncel kullandiginiz arac varsa yakıtını merak ettim ?

• Yazılanların özeti ise; iyi bir ustaya montajı yaptırmak....usta iyi olursa yazılanların hiçbirine dikkat etmeye gerek yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Ben de benzer bir konuyu açmayı düşünüyorum, tabi benim maddelerim daha çok ayar ile ilgili olacaktır. Wideband Afr , closed loop, open loop gibi kavramlar, yanlış bilinen noktalar vs.

Mesela hala LPG daha sıcak yandığı için subap eritir diyen var. Ve bir kere bile araştırma yapmamıştır bu kişiler. Kaynak koy desen koyamaz.

Sadece forumdaki trolllerin ve okul tatil iken gelip konunun içine eden ergenlerden bıkkınlık geldiği için sürekli erteliyorum...

Hocam ben de tam LPG subap eritiyormuş diye soracaktım konu sahibine ama sizin mesajınızı gördüm :)
    Mercedes clk araca taktırmayı düşünüyorum ben de. Bu kadar teknik bilgiyi LPG taktırırken ustaya anlatmamız çok zor.

Bu belirtilen maddeleri yapan istanbul civarında bir usta yok mudur.

• 13- Lpg pismanliktir.

• Çok faydalı konu, teşekkürler

• Hocam oncelikle bilgiler icin tesekkurler. Ayrica gazli araba kullaniyorum. Yalniz senin bu dediklerini yaptirmaya ugrasip kanser olacagima gider dizel araba alir saglikli kalirim. Cunku yapmazlar. Yarısını bile yapmazlar. Oyle bir usta gormedim daha

• Bu kadar ince işçilik yapmaya kalksak adam bize direk söver zaten
  • İyi usta ve iyi kit buldun mu iş tamamdır.

Yoksa şu listeyi adama versen garezine yapmaz gibi geliyor.

• LPG ustaları için 4 yıllık üniversite okuma şartı gelse, herşey usulüne uygun yapılsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Bunları biz söylemeden yapacak yer var mı? Ankara ya da İstanbul'da.

Ankarada mocan otogaz var, övünç beyle tanışın, yazılanların hepsini yaparmı bilmem ama sorunsuz bir montajınız olur. 10 tane aracım olsa düşünmeden hepsine orda LPG taktırırım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.