Şimdi Ara

LPG taktiracaklarin kulaklarına küpe olacak öğütler. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
50
Favori
5.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de 2015 astra aracima yalvactan ankaraya gelip mocanda lpg sistemi taktirdim. Ben de merak ediyorum bu islemleri yapip yapmadigini ya da bu islemler hakkindaki dusuncelerini..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam emeginize saglik bilgilendirici bir konu acmissiniz. Ancak sizden rica etsem bu konuyu LPG bolumunde de acar misiniz? Oradaki ustalarda bi okusun hem bilgilensinler hem de dusuncelerini aktarsinlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: liberty_15

Ben de 2015 astra aracima yalvactan ankaraya gelip mocanda lpg sistemi taktirdim. Ben de merak ediyorum bu islemleri yapip yapmadigini ya da bu islemler hakkindaki dusuncelerini..

Manifoldu sökmediklerinden eminim fakat kalabilecek parçacıkları mıknatısla çekiyorlar. Zaten manifoldu söküp bu işlemi yapan kaç yer vardır bilemiyorum.

• 6. madde sıkıntılı. ustalar ucuz oldugu icin 6 lik bakir boru kullanmaz. kitin icinden de o cikar. brc termoplast hortuma gect. bakir boruyu kaldirdi. o da 6 mm geliyor ama kitin orjinalinde. gaz kesicilerde 6 mm boruya gore dizayn edilmistir. sadece turbo araclarda 8 mm kullanilir. gaz kesicileri 8 mm ye gore dizayn edilmistir

• Emeğinize sağlık, çok faydalı bir konu lpg konusunda en çok yapılan hatalar ve hayatı bilgiler mevcut. Türkiyede özellikle nozul seçimi konusunda birçok bayi bilinçsiz.

Lpg li araç sahipleri obd üzerinden aracın ltft değerine mutlaka baksın. +-5 değeri üzerinde ise bilin ki motorunuz lpg ile çalıştığı müddetçe zarar görüyor.

Sağlıklı çalışma için yolda detaylı ayar şart. Hiçbir lpg kiti obd bağlantısı olsada hatasız ayar yapamaz. Yol ayarına yanaşmayan usta ya deneyimsiz ya da sizi sepetlemek için gerek yok der.

• emek verilip yazılmış bir konu
    ama şahsen lpg taktıtıp bu kadar düşüneceğime daha düşük model bi dizel araç alırım
  • Ben bu yol ayarını yapan birilerini biliyorum, sensör ile yapıyorlar. Ancak kendileri lpg icin falan değil, memur falan artık lpg ciler öyle bir moda sokmuş ki millet kendi işini kendi yapıyor

• Paylasim için Teşekkürler

• Her ne kadar yazılanlar doğru olsa da , 1.6 Hitler motorlu bir araca sahip olmuş biri olarak subap sorunlarının bile bu motorda baş göstermesi neticesinde LPG'li araçlardan tamamen soğudum , ayarda yapılsa motora zarar veriyor arkadaş çelik melik farketmiyor , bir de zamanla motorun performansı düşüyor insanın araca binesi gelmiyor
  • Regulatorun radyatorun ustunde asla ve asla olmamasi gerekir aksi halde sistemdeki hava regulatorde birikerek gerekli sicakliga ulasamaz buharlastirma duzgun olmaz.

Regulator muhakkak radyator ust seviyesinden asagida olmalidir.

Bunun disinda hepsi dogru.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madmax50

Emeğinize sağlık, çok faydalı bir konu lpg konusunda en çok yapılan hatalar ve hayatı bilgiler mevcut. Türkiyede özellikle nozul seçimi konusunda birçok bayi bilinçsiz.

Lpg li araç sahipleri obd üzerinden aracın ltft değerine mutlaka baksın. +-5 değeri üzerinde ise bilin ki motorunuz lpg ile çalıştığı müddetçe zarar görüyor.

Sağlıklı çalışma için yolda detaylı ayar şart. Hiçbir lpg kiti obd bağlantısı olsada hatasız ayar yapamaz. Yol ayarına yanaşmayan usta ya deneyimsiz ya da sizi sepetlemek için gerek yok der.

Bu sekilde bir genelleme yapmamiz yanlis olur.

Dogrusu benzinde hangi degerde geziyor ise lpgde de o degerde olmalidir.

Bazi uzakdogu araclari benzinde +15 lerde dolanir lpg ayarida +15 olmalidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kaleminize saglik.Bayagi bir hirsla yazmissiniz ki bazen bende icimden gecirip ya sabir cekiyorum.

Iyi forumlar.

• Aracı muayeneye sokacaktık ustaya götürdük 500 liramızı aldı arabayı dahada bozdu kanı bozuk herif. Konunuzu gördüm sinirlendim hocam bu ustalar ne böyle ya. Ama konu çok yararlı teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.

• Hocam sıvı sistem lpg için ne söylersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

Regulatorun radyatorun ustunde asla ve asla olmamasi gerekir aksi halde sistemdeki hava regulatorde birikerek gerekli sicakliga ulasamaz buharlastirma duzgun olmaz.

Regulator muhakkak radyator ust seviyesinden asagida olmalidir.

Bunun disinda hepsi dogru.

Haklisiniz hocam yazarken ters yazmisim hemen duzeltiyorum uyariniz icin tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

Hocam sıvı sistem lpg için ne söylersiniz.

Hocam hemen hemrn ayni seyler gecerli. Sivi lpg olayi lpg de teknolojinin son noktasidir. Yanliz tam bilmemekle birlikte bu sistemde belli bir miktar bazi araclar icin benzinde yakilmaktadir. Tasarruf imkani azalmaktadir.

• Arkadaslar ovguleriniz icin tesekkur ederim. Hepinize saygilar selamlar.

• Özet: dizel alın
  • Hocam dediğiniz işlemleri yapan Sakarya da elbirlik otogaz var tavsiye ederim aracıma orada landi marka kıt taktirdim 2 yıldır bir sorun olmadan kullanıyorum çok şükür

• Hocam manifolt girişlerindeki enjektör hortumlarina kelepçe takmıyorlar. Sizce de bu gerekli değil mi.

Aracımda lovata marka c obd li kit takılı ayarımi kendim yaptım. Opel araçlarda subap sorunu var. Bu problemden korunmak için ne yapmamı önerirsiniz?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.