Bildirim
lpg tankının altına yalıtım saçmalığı (lpg li araçlar baksın) (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
Giriş
-
-
-
Peki tank SİMİT ise ve istepne yatagidnayse yine mi bu musambadan? -
-
4 ay önce Ankara' dan aldığım aracımı dün Konya'da muayeneye götürdüm. LPG tankının altında izolasyon malzemesi olmadığı için ağır kusurlu kabul edildi ve muayeneden geçemedi. Bu durumun bir önceki muayenede Ankara'da niçin sorun olmadığını sordum. Bu yıla gelene kadar Ankara' daki muayene istasyonlarının, yönetmeliğe göre tankın etrafındaki izolasyon malzemelerinin tankı çürüteceğini bu yüzden izolasyon yapılmaması gerektiğini savunduklarını söylediler. Kısacası Ankara'nın ak dediğine Konya kara dedi. Bu durumun bana maliyeti ise izolasyon ve sızdırmazlığa vereceğim 50 TL + Bulunduğum yerde sadece salı günleri sızdırmazlık belgesi alındığı için işten izin alma sorunu+ Tekrar muayeneye gitme derdi. -
Hala bu uygulama devam ediyor mu arkadaşlar 1 ay sonra muayene var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben simit tüpün altına doğalgaz borusu kılıfı gibi bir malzeme koydurdum koyu gri.
Koyduruverin gitsin sitem ettiğinize değmez.
quote:
Orijinalden alıntı: bozak07
Hala bu uygulama devam ediyor mu arkadaşlar 1 ay sonra muayene var
Bu yürürlükten kaldırılacak bir şey değil. Aynen devam.
quote:
Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren
Ben simit tüpün altına doğalgaz borusu kılıfı gibi bir malzeme koydurdum koyu gri.
Hocam resmini paylaşabilir misiniz?
Tankı sökmeden yapılabiliyor sanırım? -
quote:
Orijinalden alıntı: BekiRoRo
quote:
Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren
Hocam resmini paylaşabilir misiniz?
Tankı sökmeden yapılabiliyor sanırım?
Resmini çekeyim burada paylaşırım ama usta altına geçirmek için sökme işlemi yaptı.
Burası Türkiye hersey mümkün yürürlükteki uygulamıyoruz der şirket. Ona göre önlemimizi alacağız artık.
Zamaninda okuyaymisiz burayi bi de sizdirmazlikla ugrasmazdim simdi. 2 saatten fazla sogukta bekletip agir kusurla gunumun icine ettiller bende agir kufrettim...yarinda acip lpg ciye agir saydiracam. Duzenlemeyi anca simdi dusunup bacadan iner gibi ortaya atanlara daha agir kufrediyorum keske onlara da iyi dileklerimi duyurabilsem. Ikinci kez izin alinca da Baskan agir saydiracak ya hadi hayirlisi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyeki -- 22 Kasım 2016; 19:35:02 >
Yakıt borularında yalıtım olduğu halde kaldım. Teknisyen, artık boru yalıtımı olsa da kalıyor dedi. Boruları uzaklaştırmak zorunluymuş. Aynı sebeple geçemeyen varsa mesaj atsın lütfen. -
Önce kızak yada sehpa dediler sonra muşamba dediler boru izolasyonlarına bahane arıyolar dur bakalım seneyede bizim aklı evel mühendislerimiz ne fikirler üretecekler "artık tanklar arabanın tavanına monte edilecek derlerse şaşırmam....
Doğrudur yeni birşey değil benim aracımda 2 senedir var zaten hocam -
quote:
Orijinalden alıntı: DH Konsey
Yakıt borularında yalıtım olduğu halde kaldım. Teknisyen, artık boru yalıtımı olsa da kalıyor dedi. Boruları uzaklaştırmak zorunluymuş. Aynı sebeple geçemeyen varsa mesaj atsın lütfen.
Bu borular tam olarak nerde yahu egzosun neresinde ben niye göremiyom,bi resim olan yok mu? -
Muayeneye takılan LPG boruları bagajda delik açılan yerden çıkarken veya sağdan sola geçerken egzoz borularına yaklaşıyor. Sadece oralara ısı yalıtımı isteniyor. Boruların egzoza mesafesi 10 veya 15cm altında ise yalıtım yapılıyor.
Her zaman siteye girmiyorum. Cevap yazmakta geç kaldım. Yaşadıklarımı anlatayım.
Muayenede kalınca tankı değiştirdiğim yere gittim ve vaziyeti anlattım. Oradaki elemanlar sen bilmezsin biz hep monte ediyoruz, sızdırmazlığı alınca en ters istasyon bile arabayı geçirir dediler. Lifte kaldırınca daha boyasını atmadığım sıfır maşpiyelimi de bükmüşler. TSE' den sızdırmazlık aldığım halde muayeneden tekrar kaldım. İkinci kez kaldığım için yardımcı oldular ve tekrar muayene ücreti ödemeyeyim diye muayenemi iptal ettiler.
Bu sefer istasyondaki muayene şefine gittim ve yeni yönetmeliği sordum ve tamircilerin nasıl yalıtım yapacaklarını bilmediklerini söyledim. Muayene şefi, boruların dışına geçirilen alüminyum spiral malzemenin artık kabul edilmediğini, sac veya egzozun üzerine konulan alüminyuma benzeyen(asbest diyorlar ama doğruluğunu bilmiyorum) malzemeden yalıtım yapılması isteniyor dedi.
O hışımla sanayiye tekrar gittim. Önce egzozcuya gittim, başından savdı. Sonra başka bir LPG montajcısına gittim. Orada sohbet ederken Hotwheels tasarımını aratmayan bir arabaya izledim. Son olarak beni bir kaportacıya gönderdiler. Sıfırdan sac kesip büktü ve yedek parça gibi birlikte oturttuk.
Muayene sabahı da bakanlık sistemi çöktüğü için sadece tekrarları alıyorlarmış. Anonsla önden girdim ve bandrolümü aldım.
Tek kârım kaporta ustasıyla tanışmak oldu.
-
Aynı pislikleri banada yaşattılar, hayır onca yıldır spiral istediler egzozdan giden kabloya bişey demediler de bu yıl noldu.. Olan şu.. Nerden geçirebiliriz diye oturdular bu yıl burdan geçirme kararı aldılar..
ee nede olsa bu ülkede vatandaş zaten devlet için var.. Yaşasın yüce kral..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben bu adilerin lpgli araçlar için her yıl bir nane çıkardıklarını bildiğim için yeterli araştırmamı yaptım, güzelce tankın altına yalıtım koydurdum, lpg boruları metal bir yalıtımın içinden egzoz un yanından geçiyormuş onu da ters tarafa aldık. 160 TL oturttular bana da. Tek seferde rezil olmadan geçtim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X