Şimdi Ara

lpg tankının altına yalıtım saçmalığı (lpg li araçlar baksın) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
37.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sehpadan önce benim tankın yeri güzeldi. Sehpa gelince tankın olduğu yer arka dingil hizasındaki eşik olduğu için sehpa oturmadı ve yerini değiştirmek zorunda kaldık. Eski yerinde olsa kafadan geçerdim.

Anladığım kadarıyla cam filminin serbest olduğu tarihte yönetmelik çıkarılmış. Benzinde çalışma mecburiyetini istasyonun kendi kendine çıkardığına eminim.

Otomatik bozuk olduğu için ilk muayeneye para yatırmadan döndüm. Otomatiği kendim taktım ve çalıştırdım. Karbüratör tıkalı halde muayene istasyonu önünde çalıştırdım. El jiklesinin faydası oldu. Havalar düzelince karbüratörü tinere yatıracağım.
  • Lpg tankinin omru kaç yil, 15 diyen var 10 diyende var?
  • Yeni mevzuatta 15 seneye çıktı diye haberler gördüm. Muayene teknisyenleri o zaman sorduğumda bilmediklerini söylediler. 10 yaşını geçmiş tankınız varsa vaktiniz de bolsa değiştirmeden girebilirsiniz.
  • Biraz önce ben de spiral nedeniyle kaldım. Ustaya gidip onları söktüreceğim. Bir de gidip sızdırmazlık almam gerek şimdi. Bugüne ve yarına randevu da yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Bizde yeni aldık arabayı, muayeneye gittik.LPG takılalı 9 sene olmuş (tank 9 senelik) yada en azından 5-6 sene olmuştur. Lpg boruları eksoza yakın diye bıraktı. Önceki sahibi muayeneden geçmiş Çorumda ama biz İstanbulda kaldık.

İstasyondan istasyona fark ediyor. İstanbul Haraççıyı kimse önermez mesela çok kıllık yapıyorlar.

Haraççı ya itfaiye kamyonu götürdük arka stop lambası yanmıyor diye bıraktı (öncesinde kontrol edildi yanıyordu)

Sonra gittik yaptırdık muayeneye gitmeden kontrol ettik yanıyordu kanala girdik yanmadi kaldık muayene parasını cebinizden ödedik :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

quote:

Orijinalden alıntı: zQrba

Bizde yeni aldık arabayı, muayeneye gittik.LPG takılalı 9 sene olmuş (tank 9 senelik) yada en azından 5-6 sene olmuştur. Lpg boruları eksoza yakın diye bıraktı. Önceki sahibi muayeneden geçmiş Çorumda ama biz İstanbulda kaldık.

İstasyondan istasyona fark ediyor. İstanbul Haraççıyı kimse önermez mesela çok kıllık yapıyorlar.

Haraççı ya itfaiye kamyonu götürdük arka stop lambası yanmıyor diye bıraktı (öncesinde kontrol edildi yanıyordu)

Sonra gittik yaptırdık muayeneye gitmeden kontrol ettik yanıyordu kanala girdik yanmadi kaldık muayene parasını cebinizden ödedik :)

Hocam sizde şans yokmuş

Benim tamircide bi müşterinin her şeyini hallettik yolladık, oraya gidince park ampullerinden biri patlamış, kalmış dedi sonra banada git bi kal eksikleri 2. seferde yaptırırsın demişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: incitmemeli

quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

Biraz önce ben de spiral nedeniyle kaldım. Ustaya gidip onları söktüreceğim. Bir de gidip sızdırmazlık almam gerek şimdi. Bugüne ve yarına randevu da yok.

Celik spiral miydi? Benimkinde de var sokturmem mi lazim? Yerine plastik mi takiliyor?

yok hocam plastik spiral boru sarılı ise sökülecek. hatta benim lpgci çelik baca takılması gerek dedi öyle yaptık.
  • Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Spiral boru neden sökülecek ? Öyle olursa çıplak bakır boru kalır ve taş,demir sıçraması sonucu yarılıp gaz kaçağı olabilir. Makine mühendisleri odasının kafası mı güzel anlamadım gitti.

Oldu olacak çamurluk içindeki yalıtımı da sökelim boşuna ağırlık yapıyor.
  • Spiral boru yanıcı olabilir diye sökülmesini istiyormuş TüvTürk. Zaten spralin içindeki boru çıplak bakır değil, dışında yine kablo var ama en dışarda boruları toplayan bir spiral var. En fazla 40cm falandı boyu. El kadar şey için dünya kadar uğraştım. Bir de gidip sızdırmazlık bekledik.
  • Egzoz borusuna yakın olanlar slayta bakabilir. Egzozun üzerine takılan amyant levha düşünmüştüm. Sağlığı tehdit eden bir malzeme olduğu için sac büktürdüm.

Çelik bacayı yakından görmedim. Fotoğraflara baktığımda iyi gibi görünüyor. Tahliye bacası egzoz borusu veya susturucusunun tam üzerine denk geliyorsa kullanılabilir. Borunun ortalarda kalan bir parçası yaklaşıyorsa slayttaki gibi amyant levha konabilir.

http://www1.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/39901c05ade5ba3_ek.pdf?..

Benim girdiğim istasyonda ikinci kere kalanlar tekrar para ödemesinler diye muayenelerini iptal ediyorlardı.Öyle olunca muayene tekrarı diye randevu alınıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ters Adam

haylazlik olsun diye mi koy diyorlar bunu kardesim?

Adam her sene yeni yonetmelik cikarmalarina kizmiş. Baştan soyleyin, her sene milleti oyuncak gibi oynatmayin diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kıraslan

quote:

Adam her sene yeni yonetmelik cikarmalarina kizmiş. Baştan soyleyin, her sene milleti oyuncak gibi oynatmayin diyor.

Ooo hocam ozlemistik hosgeldin
  • quote:

quote:

quote:

Ben hep buradayim. Sadece yazmiyorum pek

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben hep buradayim. Sadece yazmiyorum pek

Biliyorum her alintiladigindada bunu yaziyorum. Yaz sen yaz iyi oluyo

• Beyler benimde 2 mayısta muayene var, yaklaşık 2 ay kadar önce lpg enjektör ve regülatör değişimi yaptırmıştım. Enjektörlerin yeri de değişti. Muayeneden önce gidip projeyi alacaktım lakin görüyorum ki işler baya çetrefilli hale gelmiş. Benim tank 10 yılı doldurdu, mayısa kadar tank ömrü belki 15 e çıkarsa değiştirmem diyordum sanırım düşündüğüm gibi olmayacak Şimdi bu altına malzeme vs. falan, karar veremedim. Malum projeyi alıp sızdırmazlığa da giricez. Tank değişimi, altına malzeme, cart curt derken bize 500 600ü bulacak gibi.

• 2 gün önce Ankarada muayenede lpg tankına yok yalıtım yaptırın yok tesisat egsoz borusuna yakınmış onları değiştirin sonrada sızdırmazlık raporu alın tekrar gelin dediler.Her sene ayrı keyfiyet..Bana ne kadar masraf çıkar bilen varmı arkadaşlar.Strese girdim durup dururken.
  • benim lpg tankı eylülde 10 yılını dolduruyor. temmuzda muayene var. muayeneden araç geçer mi?
  • bold plaka geçiyor mu bilen var mı. orjinal plaka app değil ama üstünden geçirmiştim boya ile
  • Sizdirmazlik raporu randevu almadab gitsem olurmu acil
  • üstad muayeneden geçtin mi. hangi şehirdesin? Malum şehirden sehire teknisyene göre bile değişiyor artık geçmek geçememek :)
    mümkünse LPG li araçlarda muayene de olamsı istenenleri yazarmısın. Resimde varsa süper olur.
    Ustalar da kendi kafalarına göre takılıor en azından geçen araç resmini gösteririz.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.