Şimdi Ara

Lpg Uyumlu Oksijen Sensörü Varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Belki bazı arkadaşların başına gelmiştir bu olay. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum.

Beyinli araçlarda, Oksijen Sensörü ( lamda sensörü ) diye bir eleman var. bu yakıt bilgilerini ölçüp beyine gönderiyormuş. Tabiki yakıt karışımıda benzine göre uyarlı olduğu için lpg li araçlarda arıza ışığını yakıyor. Aracı bilgisayara bağlattığımda lamda sensörü arızası veriyor. Can sıkıntısından artık lpg nin düğmesine basıcam benzinde kullancam aracı. benzinde çok pahalı kardeşim ! :S

Bu sensörün, LPG uyumlu arıza ışığını yakmayacak, LPG ye göre uyarlanmış olanı varmıdır? Veya bu sorunun başka bir çözüm yolu varmıdır ? hile yapmadan!

Aracım Pejo 206 1.6 Roland Garros.

Ankara'da bu sorunu yaşamış ve çözmüş tecrübeli usta varmı ?

Konu hakkında yardım bekliyorum arkadaşlar.

Selametle..

• Yoktur.

Arıza lambası yakacak kadar fark çıkarmaz. Kanımca ya sensör gerçekten bozuk veya aracın lpg ayarı bozuk.
  • Sensöre giden kabloya bir role takarak buna çözüm bulunuyor. LPG'ye geçtiğinde sensöre giden bilgi kesiliyor. Sıkıntı olmuyor böylece.
  • Lambda(oksijen sensörü) egzozda oksijen algılarsa yani fakir karışım algılarsa voltaj üretir. Normal karışımın lambda değeri 1 dir. Lambda sensörü zengin-fakir karışım ayarını sadece oksijenden yapar. Başka bir sıkıntı olmalı.
  • Lpg ayarını düzgün yapamamışlar fakat siz yinede lambda emülatörü taktırın. Birdaha ışık mışık yanmaz
  • Fabrika çıkışı LPG li olan araçlar var. O araçların yakıt sistemi LPG ye ayarlı, sensörler de öyle olmalı..
  • arıza lambası maf sensöründen de yanıyor olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oksijen ve vuruntu sensörü
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Arkadaşlar buji, ateşleme bobini gaz ayarı vs. hepsini yaptırdım.

Araç benzinde çalışırken arıza ışığını yakmıyor. LPG ye geçince sensör arızası veriyor.

Sensöre kablo takılmasını falan bilmiorum. Arkadaşlar bu konuda önerebileceğiniz usta varmı?

Teşekkürler..
  • Lambda emülatörünü araştırdım biraz. Bu yolla sorunu çözenler olmuş. Fakat

Ankara'da bu işi yapan usta varmı ? tüp atiker.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.