Şimdi Ara

Lpg'ye İlk Geçişte Stop Etme (Atiker)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son bir kaç gündür Ankara sağlam ayaz yapmaya başladı. Bunun etkisinden midir bilmiyorum ama 1-2 gündür Lpg'ye ilk geçişte "eğer vites boştaysa ya da ayağım debriyajdaysa" motor stop ediyor. Gün içinde daha sonraki kullanımlarda sorun yaşamıyorum. Daha önce de böyle bir sorun yoktu. Pek önemsememiştim ama seyir halindeyken aracın küt diye gitmesi pek hoş olmuyor. Kış ayları için Lpg'ye geçiş sıcaklığını biraz yükseltsem sorun çözülür mü?

Ya da bujilerim biraz eski. Bunu araç benzindeyken de fark edebiliyorum. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Arkadaşlar merhabalar..

Son bir kaç gündür Ankara sağlam ayaz yapmaya başladı. Bunun etkisinden midir bilmiyorum ama 1-2 gündür Lpg'ye ilk geçişte "eğer vites boştaysa ya da ayağım debriyajdaysa" motor stop ediyor. Gün içinde daha sonraki kullanımlarda sorun yaşamıyorum. Daha önce de böyle bir sorun yoktu. Pek önemsememiştim ama seyir halindeyken aracın küt diye gitmesi pek hoş olmuyor. Kış ayları için Lpg'ye geçiş sıcaklığını biraz yükseltsem sorun çözülür mü?

Ya da bujilerim biraz eski. Bunu araç benzindeyken de fark edebiliyorum. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Genelde LPG geçiş sıcaklığını yükseltildiğinde sorun ortadan kalkıyor. Bende öyle olmuştu. Denemenizi tavsiye ederim.

• Teşekkür ederim. Başka fikri, tecrübesi olan?
  • Sadece motor soğuk iken stop etme sorunu var ise benzin-LPG geçiş sıcaklığını yükselttirmek sorunu çözebilir.

Ancak şu da var:
    Arkadaşla beraber kullandığımız eski aracımızda (1100cc Kia Picanto) benzinden LPG'ye geçiş sıcaklığını 25 dereceye kadar düşürtmüştük ve hafif silkeleme dışında problem yoktu, asla stop etmiyordu.
    Şu anki aracım Ford Fiesta 1400cc ve BRC takılı. Benzinden LPG'ye geçiş sıcaklığı 30 ya da 35 derece ve çok hafif silkeleme dışında yine sorun yok.

Sizin LPG kitinin bu geçiş sıcaklığı ayarı 30-35 derece ise bence sorun montajdan kaynaklanıyor olabilir.
    1- Regülatörü radyatörle aynı seviyeye veya daha yukarı koymuş olabilirler.
    2- Regülatör aşırı rüzgar alan bir yerde olabilir.
    3- Regülatöre gelen sıcak su bağlantısı yanlış yapılmış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Yalçın

Teşekkür ederim. Başka fikri, tecrübesi olan?

sizin yaşamış olduğunuz sorunun asıl kaynağı enjektör takım takımlarındaki deformasyon yada enjektör debi ayarlarının ciddi anlamda bozulmuş olması .

yani sorun bunlar değil :

Sizin LPG kitinin bu geçiş sıcaklığı ayarı 30-35 derece ise bence sorun montajdan kaynaklanıyor olabilir.
    1- Regülatörü radyatörle aynı seviyeye veya daha yukarı koymuş olabilirler.
    2- Regülatör aşırı rüzgar alan bir yerde olabilir.
    3- Regülatöre gelen sıcak su bağlantısı yanlış yapılmış olabilir.

.servise gidip problemi çözdükten sonra lütfen burda bizimle paylaşın .
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla sıcak su bağlantısının yanlış yapılmasından kaynaklanıyor olabilir çünkü havaların soğumasıyla ortaya çıktı. Yakın zamanda kontrol ettireceğim.
  • slm arkadaşlar aynı sorun bende de var aracım chvrlt kalos 1.4 sx atiker sırlı sisstem
    aracı çalıştırdığımda benzinde hiç sıkıntı yok bir zaman sonra lpg ye geçiyor ve teklemeye baslayıp stop ediyor.calıştırmak için biraz uğrasmam gerekiyor,ben hiç uğrasmadan benzine alıyorum biraz kullandıktan sonra gaza alıyorum hıiç sıkıntı yokaraç sıcakken sıkıntı yok sadece bazen 2-3 viteste giderken sanki kazpedalına hafif basıp bırakır gibi arac silkeliyor
    .
    not:araca yeni,yağ,filtreler,uskapk conta takıldı ve gaz kelebeği temizlendi,gaz kelebeğini devir ibresi aşağı yukarı gezdiği içinve çok kirlendiğini söyledi usta

atiker otagaza götürdüm bilgisayara taktı uzunkm yapmış bakım yapılmamış dedi gaz filtreyi değişti ayaryapmaya calıştı sonra olmuyor enjektörler değişecek sıfır250 tl vetamir görmüşü var onuda taka biliriz dedi ben taktırmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.