Şimdi Ara

LPG yi söktürmeyi düşünüyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lpg bitince benzine gecip devam edebiliyorsun zaten baya da bir istasyonda var, hadi onu gectim ötüyor diye bile şikayet etmişsin ki sadece ordaki düğmeye basıp kapaticaksin bu kadar basit bir şey. Eğer kullanmak istemiyorsaniz icine bir 20 tllik lpg atın veya komple boşaltın siz bilirsiniz benzinde binin yedek depo gibi dursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • War Rock W kullanıcısına yanıt
    19.3lt / 251 km = 0.076LT kilometre başı tüketim, bunu 100 ile çarptığınızda 7.6lt/100km gibi bir tüketim var, bende Chevy Lacetti var, 4 ileri otomatik(1.6LT Atmosferik) ve 9 ila 10 litre arası lpg yakıyor, Küçükçekmece - Atakent - Basınekspres - Güneşli trafiğinde kullanıyorum, Mart ayının 11inden beri trafik çok azaldığı için tüketimim 7.8-8.5 litre arası geziyor, kullanım şekli, trafik yoğunluğu, yol boyunca yükseklikler, arabanızın bakım durumu vs. çok etkliyor.

Eğer arabanız manuel, sakin ve trafiksiz bir güzargahta kullanıyorsanız, 7.6lt biraz fazla olabilir, ancak 6.5 litrenin altına da düşmeniz zaten istanbul(rakım) içerisinde imkansız,
    Eğer Lpg sizin için sorun ise, söktürebilirsiniz, ancak ben 2007'den beri kullanıyorum, 2.kite geçiş yaptım(10 yıl kuralı), ve bugüne kadar lpg üzerinden ettiğim tasarruf inanılmaz. Şu sıralar fiyatlar gerçekten çok yüksek, Benzinin litre fiyatı 5 iken, 1.8tl civarında olmalıydı lpg, ancak bilinçli olarak indirim uygulanmıyor, ve uygulamamaya da devam edecekler gibi, haliyle karar sizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: galatyan

19.3lt / 251 km = 0.076LT kilometre başı tüketim, bunu 100 ile çarptığınızda 7.6lt/100km gibi bir tüketim var, bende Chevy Lacetti var, 4 ileri otomatik(1.6LT Atmosferik) ve 9 ila 10 litre arası lpg yakıyor, Küçükçekmece - Atakent - Basınekspres - Güneşli trafiğinde kullanıyorum, Mart ayının 11inden beri trafik çok azaldığı için tüketimim 7.8-8.5 litre arası geziyor, kullanım şekli, trafik yoğunluğu, yol boyunca yükseklikler, arabanızın bakım durumu vs. çok etkliyor.

Eğer arabanız manuel, sakin ve trafiksiz bir güzargahta kullanıyorsanız, 7.6lt biraz fazla olabilir, ancak 6.5 litrenin altına da düşmeniz zaten istanbul(rakım) içerisinde imkansız,
    Eğer Lpg sizin için sorun ise, söktürebilirsiniz, ancak ben 2007'den beri kullanıyorum, 2.kite geçiş yaptım(10 yıl kuralı), ve bugüne kadar lpg üzerinden ettiğim tasarruf inanılmaz. Şu sıralar fiyatlar gerçekten çok yüksek, Benzinin litre fiyatı 5 iken, 1.8tl civarında olmalıydı lpg, ancak bilinçli olarak indirim uygulanmıyor, ve uygulamamaya da devam edecekler gibi, haliyle karar sizin.
    Çok güzel hesaplamışsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:44:22 >

• bu kadar kıl adam lpg ile ugrasamaz .söktür gitsin sana gore degil lpg

+4 kişi ile bu değerlerde gezmeniz normal, Benzin ile kullanmak isterseniz kullanın, Benzin ile %20 daha az yakacağınızı(litre bazında) hesaplasak, 6 litre civarına gelir,
    6 litre * 5 tl = 30 tl/100km gibi bir değer olur, lpg ile 7.6lt*2.55tl üzerinden bir hesap ile 19.38tl / 100km olacaktır,

100 kilometre için 10 liralık bir avantajı bugün LPG tüketmenin haliyle sizin tercihinize kalmış.

Şahsi düşüncem ise, pandemi süreci bittiğinde benzin fiyatları yine 7 lira ve üzerine çıkacağı için, ben sizin yerinizde olsam lpg kitini çıkartmam, bagaj ihtiyacınız var ise port bagaj gibi çözümlere yönelebilirsiniz.

Çünkü benzin fiyatının her 1 liralık(litre bazında) yükselişi ile sizin cebinizden her 100 kilometre için 6 lira fazladan gidecek. 6 lira olduğunda 36 lira, 7 lira olduğunda 42 lira gidecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Rock

Peki arkadaşlar 19,300lt LPG 2,59tl den 50 liralık LPG ile 251 km şehir içi tüketim nasıldır ? Hesap kitap yapmayı pek bilmem yakıt konusunda
    kilometrede 20 kuruş yakmışsın daha ne olsun.gayet iyi yani sıkıntı yok tüketimde.
  • Çift yakıtlı araçta lpg biterse diye teleşlanmakta ne bileyim...

Ortalama hızınız kaç o tüketimle

• LPG takılırken araç delik deşik ediliyor. Söktürürsen araçta bir sürü delik kırık sökük bir de bonus olarak ruhsat masrafı. Bırak olduğu gibi kalsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

Ortalama hızınız kaç o tüketimle
    25-30km/s felandı en son baktığımda

• quote:

Orijinalden alıntı: War Rock

25-30km/s felandı en son baktığımda

Alıntıları Göster
    bnm kullandığım cruze 20 km/s ortalama hızla 12-13 litre lpg yakıyor yaktığı benzin hariç. Benzinide eklesem 15 litreye felan denk gelir rahat. sizinki yakmıyo sayılır
  • Hocam sen zaten söktürmeyi kafaya koymuşsun Bana kalırsa söktürmek adına saydığınız sebepler sebep değil.En iyisi siz lpg yi anahtardan benzine çevirin bir daha lpg de kullanmayın,tankınızıda yenileyin.Emin olun lpg li bir aracı satmak,lpg siz bir aracı satmaktan satış hızı ve maddiyat bakımından baya farklı.

• bu konuyu, lpg'mi söktürdüm kafam rahat etti. sizede tavsiye ederim diyip. lpg'yi söktükten sonra açsanız daha makul olurdu gibi.
    pişman olurmuyum demişsiniz bunu anlamanın en basit yolu aracı benzinde kullanın birkaç ay, lpg yokmuş gibi kullanın. bu size az çok fikir verir.
    bir hışımla ani kararlar almanızı tavsiye etmem.
  • 2013 cruze otomatik alir almaz taktirmistim brc lpgyi. yuksek devirlerde zorlamazsaniz subap erimesi kisa surede meydana gelmez. 30bin km kullanmistim lpgde, en ufak problem yoktu. Madem bagajda yer kapliyor ve tank degisecek, simit tank takilir, bagaj acilir. Gosterdiginiz tuketim degerleri cruze icin harika degerler. Lpgyi birakip benzine gecince net sekilde yakit masrafinin arttigini hissedersiniz ama yilda 5bin kmdeki fark yuva yikar cinsten olmayacaktir. Satarken lpg avantajdir. Lpg bitse bile yolda kalinmaz, benzinle devam edilir. Ben 350km gidiyordum simit tank ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dilenji -- 19 Mayıs 2020; 23:31:3 >
  • Allah Allah

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akil akıl gel peşime takil

• Dharma Initiative kullanıcısına yanıt
    Bildiğin gibi değil, kontağı çevirince fırın gibi yanmak ta var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bildiğin gibi değil, kontağı çevirince fırın gibi yanmak ta var
    Böyle şeylerden korkuyorum işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

bnm kullandığım cruze 20 km/s ortalama hızla 12-13 litre lpg yakıyor yaktığı benzin hariç. Benzinide eklesem 15 litreye felan denk gelir rahat. sizinki yakmıyo sayılır

Alıntıları Göster
    Kullanım tarzı ile alakalı bir durum, kasmıyorum az yaksın diye.Şehir içinde 7.5 , 8.5 felan işte değişiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:44:56 >
  • LPG'de gerçekten biraz kayıp oluyor devirlenmede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:45:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.