Şimdi Ara

LPG yi söktürmeyi düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
3.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPG yi önceki sahibi taktırmış 60 bin km dir LPG'li yürüyor araç, şuana kadar LPG den ötürü hiçbir sıkıntı yaşamadım hatta son bakımda üst kapak felan açıldı conta değiştirmek için o ara dedim servise subaplarda problem varsa değiştirelim diye ama servisi subaplar iyi durumda dedi gerek görmedi değiştirmeye.Lpg den yana bir sıkıntım yok sadece LPG hoşuma gitmiyor problem bu.

LPG her yerden bulamıyorsun sefaköye gittim İstanbul gibi bir şehirde Sefaköy de bir tane LPG satan benzinlik bulamadım hep benzin var dizel var gaz yok dediler.Şimdi aklıma geliyor uzun yolda ya gittiğim güzergahta LPG olan bir benzinlik bulamazsam? Ne anladım bu işten ben ozaman.

Birde yakıtın ne zaman biteceğini bilemiyorsun, LPG göstergesinde dört tane ışık var oradan anlıyorsun ama o dört ışık sana daha kaç km gideceğini söylemiyor tabiki.Bazen 250km gidiyor bazen 300km gidiyor.Bazen olur olmadık yerlerde LPG bitti diye bip bip ötmeye başlıyor kafa ütülüyor.

Şuan aracımda bir sıkıntı olmasa bile ileride sıkıntı çıkarmayacağının bir garantisi yok, yol ayarı afr ayarı yaptırdım LPG filtresini vs değiştirdim ama yok yinede güvenemiyorum.ecotec motor zaten yüksek sıcaklıkta çalışıyor yapısı gereği, birde lpgnin yanma sıcaklığının yüksek oluşu eklenince cayır cayır yanıyor subaplar böyle motor mu dayanır arabaya? Zaten uyumlu değil diyorlar bu a16xer motor için, çelik subap felan hikaye.

Bu ileride mutlaka başıma bela olacaksa ne anladım LPG nin ekonomisinden.Zaten yılda 5 bin km bile yapmıyorum.O yüzden boşuna taşıyorum LPG yi bagajda, gereksiz yer kaplıyor.

Arabayı benzinde kullanınca daha serin daha rahat çalıştığını hissedebiliyorum, yol bilgisayarından daha kaç km yol giderim kalan yakıtla bunu görebilmekte hoşuma gidiyor.Uzun yolda gaz bitti derdide yok.Subaplarım eridi bitti derdide yok.

Muayeneye 2021 de girecek, ozaman LPG tankının ömrüde doluyor.Tankı yenilemek bana 1500tl ye patlayacak.Onun yerine söktürmek daha mantıklı geliyor söktürüncede aynı para gidecek.

LPG zaten yüzde 20 fazla yakıyor benzinle aynıya geliyor üç aşşağı beş yukarı düz benzinde kullanmak en iyisi.Otoparka vs de almıyorlar bazen, çok sıkıntı bu LPG.

Düz benzini koyup kafam rahat gezeyim diyorum.Sizce LPG yi söktürünce pişman olur muyum? En son 2,55 den 100 liralık gaz aldım şehir içi 250km gitti ve bitti.

100 liralık ise benzin aldım depoda da çeyrek depo benzin vardı hali hazırda, 550km range verdi yol bilgisayarı.

LPG bana tırt geliyor , haksız mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sefakoyun girisinde demiroren var, 1km gerisinde atakentte tum benzincilerde var, gene 1.5 km yakininda atestuglada istanbulun en ucuz lpg satan istasyonlari var hemde her markadan.

Zaten 1 depo doldurdan 300-400km gidiyor muhakkak denk gelir.

Ben anadolu turu yaptim merak etme heryerde lpg mevcut, olduki bitti e benzin var 5-10 km benzinde sür birsey olmaz.

Ha 5 bin km olayina birsey diyemem o kadar dertleniyorsan lpgde surme ama teskilati sokme derim.

Lpgyi kapat dertlerin bitsin ne sikinti yapiyorsun ki?

Benzinle ayni olsa manyak mi bu kadar insan lpg taktirsin.

Arabasina gore yuzde 30-40 avantajin var.

Ben 2.55 ten 80 liralik lpg ile 400km gidiyorum sizin araba 2.0 filan mi?

Hayirli gunler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Mayıs 2020; 15:8:45 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    İstanbul şehir içi bir depo benzinle kaç km gider acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:40:51 >
  • Cruze ise dediginiz dogrudur o agir kasada mecbur yakiyor dediginiz gibi motoruda lpgyi hic sevmeyen bir motor.

Keske alirken lpgsiz baksaydiniz cruze ve lpg pek ideal ikili degil

• araç uzun yıllar boyunca sizde kalacaksa söktürün. birkaç sene içinde aracı değiştiririm diyorsanız kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 19 Mayıs 2020; 15:20:26 >
  • Para senin keyif senin ama tank değişimi 1500 değil 500-750 arası bişey.Ayrica sadece benzinle bin bakalım ne Kadar yanacak ondan sonra kadar ver

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Cruze ise dediginiz dogrudur o agir kasada mecbur yakiyor dediginiz gibi motoruda lpgyi hic sevmeyen bir motor.

Keske alirken lpgsiz baksaydiniz cruze ve lpg pek ideal ikili degil
    temiz bunu bulabildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:41:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hsn_33 kullanıcısına yanıt
    Biliyorum tank parasının üstüne 350 küsür lira TSE nin verdiği proje ve onay belgesinin ücretinide ekle yine bin lirayı geçiyor.

• Yılda 5 bin km yapan adamın ne işi var LPG ile

• Benzin diye bir şey de var lpg den ayrı olarak. Hani lpg biterse onunla da kullanabilirsin yolda kalmazsın yani.

Ayrıca her yerde lpg var.

Uzun yollar da dahil.

Tank değişimi de her şey dahil 500 lira. 1500 falan değil. 2 ay önce değiştirdim.

Çok kilometre yapmıyorum diyorsun. O zaman neden lpg li araç aldın merak ettim.

Son olarak da zaten kafaya koymuşsun söktürmeyi. Sadece destek arıyorsun.

Ayrıca en sonda yazdığın lpg tırt ifadesine katılmıyorum. 10 senedir lpgden ettiğim karı yazsam hayret edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BPG2004 -- 19 Mayıs 2020; 15:42:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BPG2004

Benzin diye bir şey de var lpg den ayrı olarak. Hani lpg biterse onunla da kullanabilirsin yolda kalmazsın yani.

Ayrıca her yerde lpg var.

Uzun yollar da dahil.

Tank değişimi de her şey dahil 500 lira. 1500 falan değil. 2 ay önce değiştirdim.

Çok kilometre yapmıyorum diyorsun. O zaman neden lpg li araç aldın merak ettim.

Son olarak da zaten kafaya koymuşsun söktürmeyi. Sadece destek arıyorsun.

Ayrıca en sonda yazdığın lpg tırt ifadesine katılmıyorum. 10 senedir lpgden ettiğim karı yazsam hayret edersin.
    Üstte yazdım neden LPG'li aldığımı, lpgden kâr edeceğim diye motorun sıkıntısı ile uğraşmak istemiyorum sadece.Lpg den alırken kâr elde ediyoruz ama subaptı üst kapaktı yağıydı suyuydu derken motoru toplarken yine aynı para cebimizden çıkacak eninde sonunda.Birde nasıl LPG yi 500 e değiştirdiniz hocam, TSE ye tadilat rojesi için kaç para verdiniz peki?

• 100 liraya 30 litre benzin nerde var?

• Yılda 5 bin bile yapmıyorum diyen birisi için gerisi teferruattır. Diğer sorunların makul cevap ve çözümleri var ama bu kadar az km de önemi kalmıyor.

• War Rock W kullanıcısına yanıt
    siz bazı şeyleri abartıyorsunuz aracıma lpg taktırırken tank değişimi için fiyat aldılar 500 tl hadi başka yer 750 desin lpg li istasyon bulamıyorum gibi düşünceniz varsa bulduğunuz yerden lpg fullersiniz uzun yol yapıyorum nerde ne yaktını biliyorum örnek ankara hatay yaptığımda ya aksarayda ya adanada depomu fullerim bu başka iller arasıda böyledir önünüzde km sayacı mevcut memnuniyet yoksa söküp atın muayene öncesi lpg söktürürsünüz muayeneyede benzinli diye girersiniz benzinli araca binersiniz sonra ya buydu yakıtı keşke demeye başlarsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben yazcaktim.Ayrica 20 liraya aldığın gaz parasıyla benzin alsan aynı menzili gidemezsin.Ben LPG li araba varken 30 liralik aliyodum en fazla,şimdi benzini en az 50 liralık alıyorum ki ibre yükselsin biraz.Lpg tankı geçen sene 500 lira civarı bı paraydi,sızdırmazlığı da montajlayan LPG ci veriyo zaten.Sokturmeyin bence ya da benzinlisini alın.Sokturmenin bile prosedürü oluyo,ben sokturdum bitti olmuyo yani,ona bile tadilat projesi istiyolar.Borulari sokturunce deliklerini kapattirmaniz lazım tankı tutturduklari delikler falan,bence hiç kurcalama.Benzinde sur çok seviyorsan.

• Sen kafaya koymuşsun soktur lpg yi biraz benzinde bin hazir lpgli subaplari saglam sorunsuz aractan lpg sistemini sok biraz benzinde bin ondan sonra gel burda tekrar konusalim istersen yilda 5 bin km yap hic fark etmez 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

100 liraya 30 litre benzin nerde var?
    Kafamda bir sürü şey var karıştırıyorum 150 liralık benzin 50 gaz aldım işte

• Peki arkadaşlar 19,300lt LPG 2,59tl den 50 liralık LPG ile 251 km şehir içi tüketim nasıldır ? Hesap kitap yapmayı pek bilmem yakıt konusunda

• söktür iki ay sonra benzin 8 lira olunca tekrar taktırırsın.

• Aracınızda magnezyum alaşımlı subap kullanılıyor. Bir süre sonra subaplar gevşemeye başlar. Subap yatakları da sorun oluyor. Rektefiyeci ararsınız daha sonra ve bir ton masraf açar başınıza. Az bindiğiniz için sorun olmamış muhtemelen. Yılda 5000 km için LPG yi yenilemenizi gerekli görmüyorum. Ancak aracınız çok yakan bir araç. Bir de aracı satarken LPG takılmış ve sonra sökülmüş bir araç karşı tarafa hoş izlenim vermez.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.