Şimdi Ara

LPG'yi söktürüp başka araçta kullanma olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ruhsata işlenmiş bir LPG sistemini yasal olarak söküp başka araçta işleterek kullanmak mümkün müdür? Eğer bu mümkünse neler yapılmalı aşamalarını yanlatabilir misiniz acaba? Teşekkürler.

• Valla güzel bir soru. ben de merak ediyorum doğrusu. bilen arkadaşlar açıklama yaparlarsa sevinirim.
  • BİLDİĞİM KADARIYLA BU MÜMKÜN DEĞİL HER SİSTEM BİR DEFAYA MAHSUS PROJELENİYOR VE KESİLEN FATURAYLA İŞLETİLİYOR

KULLANILMIŞ BİR SİSTEME YENİDEN FATURA DÜZENLENEMEYECEĞİNE GÖRE BENCE BU MÜMKÜN DEĞİL.
  • makine mühendisleri odası mevcut ürünlerin regülatör numaralarını ve araç bilgilerini kayıt altında tutuyor. fakat bir müddet sonra üretici firma illaki aynı seri nodaki ürünü tekrar çıkarıp basacaktır. aynı yıl içinde olmaz ama daha sonraki yıllar için tekrar proje çıkarılıp eski montaj şeklinde kayıt altına alınabilir.

quote:

Orjinalden alıntı: mustyyyyy

BİLDİĞİM KADARIYLA BU MÜMKÜN DEĞİL HER SİSTEM BİR DEFAYA MAHSUS PROJELENİYOR VE KESİLEN FATURAYLA İŞLETİLİYOR

KULLANILMIŞ BİR SİSTEME YENİDEN FATURA DÜZENLENEMEYECEĞİNE GÖRE BENCE BU MÜMKÜN DEĞİL.
  • buda isin uckagıdı olur,sonra mahkemelerle ugras dur resmi belgede sahtecilikten

quote:

Orjinalden alıntı: polaristanbul

makine mühendisleri odası mevcut ürünlerin regülatör numaralarını ve araç bilgilerini kayıt altında tutuyor. fakat bir müddet sonra üretici firma illaki aynı seri nodaki ürünü tekrar çıkarıp basacaktır. aynı yıl içinde olmaz ama daha sonraki yıllar için tekrar proje çıkarılıp eski montaj şeklinde kayıt altına alınabilir.

quote:

BİLDİĞİM KADARIYLA BU MÜMKÜN DEĞİL HER SİSTEM BİR DEFAYA MAHSUS PROJELENİYOR VE KESİLEN FATURAYLA İŞLETİLİYOR

• sahte yapılan birşey yoktur efendim. montaj eski montaj olarak kayıt altına alınmıştır zaten. tekrardan fatura alınıp işlemin revizyonu açıklanacaktır bu şekilde
  • quote:

Orjinalden alıntı: selsah

buda isin uckagıdı olur,sonra mahkemelerle ugras dur resmi belgede sahtecilikten

quote:

makine mühendisleri odası mevcut ürünlerin regülatör numaralarını ve araç bilgilerini kayıt altında tutuyor. fakat bir müddet sonra üretici firma illaki aynı seri nodaki ürünü tekrar çıkarıp basacaktır. aynı yıl içinde olmaz ama daha sonraki yıllar için tekrar proje çıkarılıp eski montaj şeklinde kayıt altına alınabilir.

quote:

quote:

fatura alınıp işlemin revizyonu açıklanacaktır

aslında üçkağıda girmez.. bence tanıdık birinden yeni fatura düzenletirilirse yasal olarak bi sorun çıkmaz fakat çok tehlikeli bence hiç girmeyin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Deitel

quote:

Orjinalden alıntı: selsah

buda isin uckagıdı olur,sonra mahkemelerle ugras dur resmi belgede sahtecilikten

quote:

quote:

quote:

fatura alınıp işlemin revizyonu açıklanacaktır

aslında üçkağıda girmez.. bence tanıdık birinden yeni fatura düzenletirilirse yasal olarak bi sorun çıkmaz fakat çok tehlikeli bence hiç girmeyin.

Üçkağıtçılıkla ilgisi yok. Kitin sahibi benim zaten. kendi malımı bir aracımdan söküp başka bir aracıma takıyorum. Kitin söküldüğü ve yeni araca tekıldığı mühendisler odasınca tutanak altına alınırsa değiştirmek mümkün olabilmeli aslında. yeni bir kit alınmadığı için faturaya da gerek olmaz böylece.

• Abi arkadaş sadece soru sormuş , yok üçkağıtçılık , yok kanunda sorun çık yok hapis , sadece ve sadece uyarmı uymazmı diye sormuş , farkındaysanız kanuni konulara girmemiş , ben bilemediğim için cevap veremiyorum ama sizden ricam konuları çarpıtmayalım.
  • Mesele şu arkadaşlar.
    Kullandığım araçtaki sistemi satarken çıkarmak istiyorum. 2000 ytl'lik sistem. satarken fiyata bir artısı olmuyor. Tüplü - tüpsüz yaklaşık aynı fiyata satılıyor. Ben de nasılsa yeni aracım tüpsüz olursa illaki taktıracağıma göre bari satarken sistemi alayım bi daha masraf çıkmasın diye düşündüm.
    Dediğiniz gibi seri nosu ürüne özel ve MMO bunu kontrol ediyor. Ancak sadece kontrol mü ediyor yoksa bu seri nolu ürün kullanılmıştır diye sisteme veri girişi yapıyor mu bunu bilmiyorum. Eğer sadece bu ürün yasal ithal edilmiş bir ürün mü diye ithal listesinden seri numarasını kontrol edip onay veriyorsa yeni fatura/proje ile eski seti kullanmak mümkün olabilir diye düşünüyorum. Ama yok ithal edilenler listesinden kontrol edip karşısına bunu kullandılar diye not düşüyor ve sisteme işliyorsa bir daha o kiti kullanmak mümkün olmaz.
    Bilgisi olan arkadaşlara soruyorum. MMO işleyişi nasıldır. Sistemi çıkarıp yeni araçta işletmenin yolu var mıdır?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.