Şimdi Ara

10 Yıllık Stepneyi Taktırdım Sorun Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arka sağ lastiğim balon yaptığı için stepne ile değiştirdim. Lastikciye tarihi nedir diye sorduğumda arabanın modelinden bir yaş daha eskidir dedi. yani araç 2004 model, stepnede 10 yıllık oluyor. yarın memlekete gideceğim sizce bir sorun olur mu?. lastikci arka olduğu için bi sorun çıkarmaz dedi ama bir de sizlere sorayım dedim sonuçta 10 yıllık lastik.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01018

Arkadaşlar arka sağ lastiğim balon yaptığı için stepne ile değiştirdim. Lastikciye tarihi nedir diye sorduğumda arabanın modelinden bir yaş daha eskidir dedi. yani araç 2004 model, stepnede 10 yıllık oluyor. yarın memlekete gideceğim sizce bir sorun olur mu?. lastikci arka olduğu için bi sorun çıkarmaz dedi ama bir de sizlere sorayım dedim sonuçta 10 yıllık lastik.

lastik ömrü kullanım şartları veya km bazında değer alınır yıl ve km yani

kullanıma göre 40-50 bin maksimum veya 5 yılı geçmemiş olması tercih sebebi.

kısa mesafeli sadece yenisi ile değişimde sorun olmaz

ama uzun yol ve şehirlerarası bir yol için 2004 model bir lastiği tavsiye etmiyorum düşünsenize ailenizi o lastiğe güveneceksiniz.

akşam haberlerine haber olmak var işin içinde..

bekleyen lastikde yanaklarında çatlamalar ve deformasyona uğrar halk tabiriyle yanak yapması denir

böyle bir lastiğin yolda nasıl bir hal takınacağını kimse bilemez.

nokta.

• asfalta değmese bile lastiğin bir ömrü var.

hiç kullanılmasa bile lastikler 4 yıldan sonra özelliğini yitirir, sertleşir. ses yapar.

frenlemede, tutunmada problem yaşatır. tabi 4 lastiğin durumu böyle olursa çok tehlike arz eder. bilmiyorum gideceğiniz yer çok uzak değilse ve aracın limitlerini zorlamazsanız bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama yenilenmesi tavsiyedir.
  • Bizim 2005 model aracımızın stepnesi dışardan güzel gözükseydi de lastikçiye gösterince lastiğin ölü olduğunu söylemişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Energetic

asfalta değmese bile lastiğin bir ömrü var.

hiç kullanılmasa bile lastikler 4 yıldan sonra özelliğini yitirir, sertleşir. ses yapar.

frenlemede, tutunmada problem yaşatır. tabi 4 lastiğin durumu böyle olursa çok tehlike arz eder. bilmiyorum gideceğiniz yer çok uzak değilse ve aracın limitlerini zorlamazsanız bir sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum ama yenilenmesi tavsiyedir.

gideceğim yol 360 km (konya-adana). sadece arka sağ lastik. diğer lastiklerin durumu gayet iyi. bi sorun çıkarmaz inşallah, 90 - 100 gideceğim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01018 -- 13 Ekim 2013; 22:07:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

quote:

Orijinalden alıntı: 01018

Arkadaşlar arka sağ lastiğim balon yaptığı için stepne ile değiştirdim. Lastikciye tarihi nedir diye sorduğumda arabanın modelinden bir yaş daha eskidir dedi. yani araç 2004 model, stepnede 10 yıllık oluyor. yarın memlekete gideceğim sizce bir sorun olur mu?. lastikci arka olduğu için bi sorun çıkarmaz dedi ama bir de sizlere sorayım dedim sonuçta 10 yıllık lastik.

lastik ömrü kullanım şartları veya km bazında değer alınır yıl ve km yani

kullanıma göre 40-50 bin maksimum veya 5 yılı geçmemiş olması tercih sebebi.

kısa mesafeli sadece yenisi ile değişimde sorun olmaz

ama uzun yol ve şehirlerarası bir yol için 2004 model bir lastiği tavsiye etmiyorum düşünsenize ailenizi o lastiğe güveneceksiniz.

akşam haberlerine haber olmak var işin içinde..

bekleyen lastikde yanaklarında çatlamalar ve deformasyona uğrar halk tabiriyle yanak yapması denir

böyle bir lastiğin yolda nasıl bir hal takınacağını kimse bilemez.

nokta.

tek gideceğim. zaten öğrenci olduğum için bi bütçe ayırıp lastik alamadım. beni eve atsın yeterli.

• 01018 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

stepneniz her ne kadar sıfır olsa bile 4 yıldan sonrası için sağlıklı olacağını sanmıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    17" Jant problem olur mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • frenlemeyi etkiler fren yapınca araba gezebilir yüksek hızlarda güven vermez yol tutuşunu azaltabilir yakıtı kötü etkiler performansı kötü etkiler ..
  • hocam beni eve atsın yeter. şuan lastik değiştiremem zaten. o kadar mı kötü diyorsunuz? eğer çok tehlike olacaksa otobüs ile gideceğim.
  • Halk tabiri ile lastik kemikleşmiş, nerede ne olacağı bilinmez
  • Lastik diyip geçmemek gerek tabi. Benim aracın stepnesi de 2006 ama kullanıyorum. Çünkü baktım lastik dışarıdan sıkıntısı yok gibiydi. Diğer lastik de 5 kere patlayınca kıllandım onu taktım. Şehir içinde bana sıkıntı çıkartmaz diye devam ediyorum ama otobanda yüksek hızlarda ne olur bilemiyorum.
  • Stepnenin amacı patlak lastiğin yerine takmak değil ki.

O yüzden de ömürü yok.

Stepneyi takarsın, en fazla 50 km gidersin. Oda lastikçiye.
  • cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar. ben biraz rahattım açıkcası ama yarın çıkma bi lastik ayarlamaya çalışacağım. herkese iyi akşamlar, hayırlı kazasız belasız bayramlar şimdiden.
  • o lastik artık lastik değil "sert plastik" olmuştur.. ilk sert frende sanki buz üstündeymiş gibi kayacaktır...

uzun yola o şekilde çıkmamalısınız..

• 90 a 100 e baglar gidersin hic bir şeycik olmaz. O tünellerin çok olduğu uzun yokuşta dikkat edersin Allah tan bir şey gelmezse sağ salim varırsın. Piste yarışmaya çıkmıyorsun ya. Burdaki yazıları okuyunca dünyam karardı yeminle, felak et tellali olmuş herkes:-) burda yazılanlara bakarsan işin zor.

• 01018 kullanıcısına yanıt
    Eviniz ne kadar uzakta bilmiyorum ama şehirler arası yol falansa aman ha keskin bir viraj bile tekerin kolayca patlamasına sebep olur, zaten dikkatlice bakarsanız stepne lastiğinizde kılcal yarıklar oluşmuştur muhakkak..
  • 10 yıldır aynı kartalda aynı lastiklerle binen tanıyorum ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet0647

10 yıldır aynı kartalda aynı lastiklerle binen tanıyorum ben

nk061 olmasın o?
    Hocam sen misin doğru söyle.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Kalbimi kırdın dostum
    2 senede 1 lastiklerimi yenilerim ben.
    Boşuna mı diyorum aracım bakımlı diye ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Kalbimi kırdın dostum
    2 senede 1 lastiklerimi yenilerim ben.
    Boşuna mı diyorum aracım bakımlı diye ?

Aman hocam latife ettim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.