Şimdi Ara

Dizel motor'da EGR iptal edenlerin tecrübesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (7 Mobil) - 1 Masaüstü7 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
53.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 1.6 dizel DSG aracımın EGR valfında sıkıntı olduğunu söyledi Usta. Yaklaşık 200 bin km'de ilk defa sıkıntı yaşıyorum EGR ile. Acaba aranızda EGR'yi iptal ettirip memnun olan var mı? Veya iptal ettirip pişman olan? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Bethesta demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

Temizlemiyor, tavsiye etmiyoruz, değiştirmenizi öneririz diyorlar serviste. Sadece yetkili servis değil, Maslak Oto Sanayi'deki usta da aynısını söyledi. Varsa temizlik yapan bir yer, paylaşır mısınız?

Alıntıları Göster

seni öpmeye çalışmışlar taze taze. nasıl olmuyormuş temizlik?

bal gibi de olur. söküyorsun ufak fırçayla temizliyorsun sıvısı var onu kullanıyorsun tamam. kendin bile yaparsın arızayı da sildirdin mi hiçbişey olmaz.

ustalarımızın harika yorumlarının hastasıyım.

buji kırılır motor indirmek lazım derler!!

Benim de egr bozuldu temizlettim düzelmedi. İptal ettirip ekonomik yola gideceksin ama çevreye daha çok zarar vereceksin dediler bende yenisiyle değiştirdim.Bana göre doğa yerine para tercih etmek günahtır. Zaten mecburiyetten dizel kullanıyoruz bide egr yi iptal edip iyice rezillik çıkarmayalım.

Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Motorda EGR İptalinin Tecrübeleri

Dizel motorlarda bulunan Egzoz Gazı Devridaim (EGR) sistemi, egzoz gazlarının bir kısmını tekrar motora yönlendirerek emisyonları azaltmayı amaçlar. Ancak bazı araç sahipleri, EGR iptali işlemiyle bu sistemi devre dışı bırakmayı tercih ediyorlar.

EGR iptalinin en yaygın nedeni, sistemin zamanla kurum biriktirmesi ve tıkanmasıdır. Bu tıkanıklık, motor performansının düşmesine, yakıt tüketiminin artmasına ve hatta arızalara yol açabilir. EGR iptali, bu sorunları çözmenin bir yolu olarak görülüyor.

EGR İptali Sonrası Deneyimler

EGR iptali yaptıran araç sahiplerinin tecrübeleri değişkenlik göstermektedir:

• Performans Artışı: Birçok kullanıcı EGR iptali sonrası daha iyi gaz tepkisi ve daha yüksek güç hissettiğini belirtiyor.
    • Yakıt Tasarrufu: EGR iptalinin yakıt tüketimini %5-10 oranında azalttığı iddia ediliyor. Ancak bu sonuçlar sürüş tarzına ve aracın modeline göre farklılık gösterir.
    • Arızaların Azalması: EGR iptali, tıkanıklıktan kaynaklanan arızaları önleyebilir.
    • Emisyon Artışı: EGR sisteminin devre dışı bırakılması, egzoz emisyonlarının artmasına neden olabilir. Bu nedenle, emisyon testlerinden geçemeyebilirsin.

EGR İptali Hakkında Bilgiler

• EGR Temizliği ve İptali: EGR valfi periyodik olarak temizlenerek tıkanıklıklar önlenebilir. EGR iptali ise kalıcı bir çözümdür.
    • 1.3 Multijet EGR İptali: Fiat 1.3 Multijet motorlarda EGR iptali yaygın bir uygulamadır.
    • EGR Valfi Kaç Km Temizlenir: EGR valfi temizliği aralığı araç modeline ve kullanım koşullarına göre değişir. Genellikle 60.000-100.000 km aralıklarla temizlik önerilir.
    • Doblo EGR İptali: Fiat Doblo araçlarda da EGR iptali yapılmaktadır.
    • EGR Valfi Temizliği Fiyatı 2023: EGR valfi temizliği fiyatı, işçilik ve kullanılan malzemelere göre değişir. Ortalama olarak 300-500 TL arasında değişmektedir.

EGR iptali yaptırmadan önce, potansiyel faydaları ve riskleri dikkatle değerlendirmelisin. Ayrıca, yasal düzenlemeler ve emisyon testleri gibi faktörleri de göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cokmu pahalı yeni egr
  • egr yi temizletin , kolay bozulacak birşey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E27222C63

egr yi temizletin , kolay bozulacak birşey değil

Temizlemiyor, tavsiye etmiyoruz, değiştirmenizi öneririz diyorlar serviste. Sadece yetkili servis değil, Maslak Oto Sanayi'deki usta da aynısını söyledi. Varsa temizlik yapan bir yer, paylaşır mısınız?

• quote:

Alıntıları Göster

bal gibi de olur. söküyorsun ufak fırçayla temizliyorsun sıvısı var onu kullanıyorsun tamam. kendin bile yaparsın arızayı da sildirdin mi hiçbişey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philae -- 24 Haziran 2021; 12:12:32 >

• O egr vanası ve soğıutucunun orjinalinin fiyatı 4500 lira filan , adamlar sana yan sanayi takıp sendeki orjinalini bu hurda deyip alıp temizleyip satacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E27222C63 -- 24 Haziran 2021; 12:20:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Philae

Alıntıları Göster

Atatürk oto sanayi de EGR temizliği diye arattığımda kimseyi bulamıyorum. Araştırdım, internetten Würth 'ın temizleme kitini satın alarak temizliyorlar, fakat kendim bunu yapamam. Ama yapabilecek birini bulsam seve seve emeğinin de karşılığını vererek temizletmek isterim.

Varsa Maslak Oto Sanayi de tavsiye edebileceğiniz yer, lütfen belirtin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizel motor'da EGR iptal edenlerin tecrübesi

Önce temizletin, arıza ışığını söndürtün, eğer düzelmez ise değiştirir ya da iptal ettirirsiniz.

Örnek temizlik fotoğrafı, belki fikir verebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Önce temizletin, arıza ışığını söndürtün, eğer düzelmez ise değiştirir ya da iptal ettirirsiniz.

İyi güzel de, temizletecek yer bulamadım. Maslak da kaç yeri aradıysam, yok onunla uğraşamayız cevabı alıyorum. DPF veya katalitik konvertör tamiri yapan yerleri de aradım, yok EGR temizliği yapmıyoruz diyorlar. Bu yüzden nokta atışı EGR temizliği için usta tavsiyesine ihtiyacım var.

Merak edenler için, şu an Skoda Rapid 1.6 dizel DSG EGR valfı için 2500-3000 TL arası fiyat veriyor özel servisler, yetlili servisin ücretinden bahsetmeyeceğim bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: Calbor

Bu arada sizinkisi tıkalı bile sayılmaz, tıkalı EGR görünümü:

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E27222C63

O egr vanası ve soğıutucunun orjinalinin fiyatı 4500 lira filan , adamlar sana yan sanayi takıp sendeki orjinalini bu hurda deyip alıp temizleyip satacaklar.

"adamlar sana yan sanayi takıp sendeki orjinalini bu hurda deyip alıp temizleyip satacaklar"

bu cümle çok düşündürdü beni... Dizel motor'da EGR iptal edenlerin tecrübesi 

• Ben elinde iş olmayan enekktörciye 3 sene önce 400 lira verip temizletmiştim. Boğaz kelebeği, emme manifoldu, egr. Bir çok usta yanaşmıyor ama kafa dengi birini bul rica et.
  • Benim 1.3 multijet euro 5 aracımda da sorun oldu. Yetkili servis kendisi söktü temizledi, şu anda saat gibi çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Ben elinde iş olmayan enekktörciye 3 sene önce 400 lira verip temizletmiştim. Boğaz kelebeği, emme manifoldu, egr. Bir çok usta yanaşmıyor ama kafa dengi birini bul rica et.

Ya sorun da orada, kime gitsem veya telefon ile arasam şu an elimizde işimiz var, EGR temizliği ile uğraşamayız diyorlar...!?!?! Anlam veremedim bu duruma, google'da DPF ve katalitik konvertör temizliği reklamı veren yer bile aradığıma EGR temizliğini yapmıyoruz, sanayi de gezeceksin, boş usta yakalarsan ona yaptırırsın cevabı aldım...

Dün akşam Maslak Oto Sanayi'de az gezdim, ama maaşşallah tüm dükkanlar araç dolu ve şu an doluyuz cevabı aldım hep, anladım ki başlarından savıyorlar. Temizletecek yer bulamayınca da acaba direk iptal mı ettirsem diye düşünüp konu açtım.

Bugün akşam tekrardan bir yer bulmaya çalışacağım

• Bence egr yi bi yere soktur kendin temizle sonra geri taktir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Flowles

Bence egr yi bi yere soktur kendin temizle sonra geri taktir :)

Böyle giderse birçok insanın yaptığı gibi internetten Würth marka EGR temizleyici alacam, Youtube videoları seyrederek kendim yapacağım:):)

Şaka bir yana elim yatkın olsa yapacağım da, açıkçası kendime güvenmiyorum o konuda. Seve seve de bikaç yüz TL yapacak ustaya emeğinin karşılığı neyse veririm.

Halen Maslak Atatürk Oto Sanayi'de EGR temizliği için usta önerilerine açığım Dizel motor'da EGR iptal edenlerin tecrübesi 

• Bethesta kullanıcısına yanıt

egr temizliği yaparlar mı bilmiyorum ama makine mühendisliği mezunu bir usta var maslak oto sanayii de. işinin ehli ve dürüst insanlar, fp otomotiv diye aratın google da çıkar. ustanın ismi ömer gedik. bir alo yapın, görünün derim.

• quote:

Ya sorun da orada, kime gitsem veya telefon ile arasam şu an elimizde işimiz var, EGR temizliği ile uğraşamayız diyorlar...!?!?! Anlam veremedim bu duruma, google'da DPF ve katalitik konvertör temizliği reklamı veren yer bile aradığıma EGR temizliğini yapmıyoruz, sanayi de gezeceksin, boş usta yakalarsan ona yaptırırsın cevabı aldım...

Dün akşam Maslak Oto Sanayi'de az gezdim, ama maaşşallah tüm dükkanlar araç dolu ve şu an doluyuz cevabı aldım hep, anladım ki başlarından savıyorlar. Temizletecek yer bulamayınca da acaba direk iptal mı ettirsem diye düşünüp konu açtım.

Bugün akşam tekrardan bir yer bulmaya çalışacağım

Alıntıları Göster

15 yıldır dizel kullanıyorum her 60bin de bir liqui moly temizliyici ile temizlerim. Sürekli şehir içinde kullanıyorum zaten araçı. İptal den önce parçayı kurtarmaya bak. İptali aslında araca bir zararı yok ama yakıt ekonomisini bozucak ve daha yüksek ısıda çalışan araba haline gelicek. Egr nin çok bir koruyuculuğu yok daha çok çevreyi koruma adına olsa da geri döndürülen gazlar aslında ekonomi sağlıyor. Maslak yoğun bir sanayi bölgesi. Bence anadolu yakasında şansını dene. Dediğim gibi ben enjektörleri zamanı geldi temizletiyim diye giderken orada yan taraftaki ustaya söyledim temizlerim dedi.

• Öğle arasında Topkapı'da sanayiye gittim, orada konuştuğum 2 ustada tavsiye etmedi, kafam çok karıştı. 100 tane EGR valfı temizliğinde ancak 8-10 tanesi başarılı oluyor, diğerleri hep 1 2 ay sonra tekrar uyarı vermeye başlıyor dedi. Temizliğe para harcama, çok kısa vadeli çözüm, direk değiştir dedi. Açıkçası kafam çok karıştı...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.