Şimdi Ara

Dizel motor'da EGR iptal edenlerin tecrübesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
97
Cevap
0
Favori
53.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethesta

Burada arkadaşlar usta ismi verdi, yer ismi verdi... aradığımda ise 1000 TL çektiler. Size göre 100 TL, ama günümüzde 100 TL ye kimse onu sökmeye bile uğraşmıyor, bırakın temizlemesini...

Alıntıları Göster

Umarım temizletmissindir bin liralik yerde :D

• Polestar191 P kullanıcısına yanıt

Hocam sadece egr sökmek çok basit bir iş belki 150-200 liraya sökülür ama aracın düşen performansını arrtırmak için emme manifoldu sökülüp o da temizleniyor. Onu da söküp temizleyip takmaya para istiyorlar.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

emme manifoldu ve egzoz manifoldu için ayrı ücret aldığını söylemişti bana, ama kirlenmemiştir vs diyerek geçiştirmişti yapmak istemedi pek. Yani sadece EGR sök tak 300 tl, manifold içinde yok. O da olursa 500 tl falan olurdu sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Umarım temizletmissindir bin liralik yerde :D

Alıntıları Göster

Konuyu okumadınız herhalde, EGR'yi değiştirdim, temizliği kimse tavsiye etmedi.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

O ayrı tabiki o zaman normal ama sadece valf temizliği için 1000 lira istemek yazıktır günahtır vermeyin bu paralari kan emici sanayi ustalarina

• Gecen ay arkadaşım triger değişimi yaparken ustasına EGRyi de temizletti. Toplamda 400 tl işçilik vermiş.
    Araç 95.000 de Duster 1.5 DCI. Belki de sorun çıkmadan her 100B km de temizletmek iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebookmania

emme manifoldu ve egzoz manifoldu için ayrı ücret aldığını söylemişti bana, ama kirlenmemiştir vs diyerek geçiştirmişti yapmak istemedi pek. Yani sadece EGR sök tak 300 tl, manifold içinde yok. O da olursa 500 tl falan olurdu sanırım.

Güvendiğim ustam sulu egr + emme manifoldu için "muhtemelen 800 tutar ama sökünce ekstra bir şey çıkarsa 1000 lirayı gözden çıkar" dedi. 500 lira çok düşük ücret. EGR genelde bir saat, emme manifolduyla birlikte 6 saati bulur muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

O ayrı tabiki o zaman normal ama sadece valf temizliği için 1000 lira istemek yazıktır günahtır vermeyin bu paralari kan emici sanayi ustalarina

Sadece egr temizliğinin bence pek bir anlamı yok ama.

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Abicim özelden bir msj attım sana. Yardımcı olursan sevinirim. Aynı sorunu şuan yaşıyorum. Tecrübelerinden faydalanmak isterim. Tesekkurler
  • bu arada egr iptali aracın performansını çok değiştiriyor geçen 1.4 d4d corollaninkini ustalar bizden habersiz iptal etmişlerdi aracın yakıtı 1.5lt arttı ama 2 katı tork geldi araca, ölü devri yoktu diyebilirim gaza çökünce kafa kaldırıyordu.. komple egr tesisatını söküp temizledim 7.2lt'den 5.8lt'ye düştü yakıt bununla beraber performans düşüşü oldu özellikle düşük devirlerde umarım faydalı bir bilgi olur
  • Dün iptal ettirdim ben partikül filtresini çünkü şehir içi kısa mesafe yapıyorum daha motor zor ısınıyor ki partikül filtresi nasıl temizlensin

Egr zaten yanmış egzoz gazını tekrar silindire gönderen bir sistem neden yapmışlar bilmiyorum onuda beyinden iptal ediyorlar

Partikül filtresi tıkandıkça aracın performansı çekişi düşüyor , bu bir kerede de olmuyor yavaş yavaş hiç sevmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 10 Haziran 2022; 20:45:27 >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt

HOCAM İNSTAGRAMDA YAZ :

"FORMEN motors" pek tavsiye etmesemde yapıyor polo için 500 lira fiyat vermişti ben sorduğumda(07.01.2022)

Yine instagrama yaz "OTOTESTİM" BU ARKADAŞTA yine aynı tarihte 700 demişti.

• Yurtdisinda otomotiv fabrikasinda calisan yazilim muhendisi akrabam var ve egr dpf icin lesinlikle motora cok zararli bir sistem oldugunu ureticinin bile bu sacma sistemi mecburen kullandigimi soyluyor ,cevreye falanda faydasi yok sonucta kurum her turlu yakiliyor ve dogaya saliniyor ,bir diger mevzu ise egr ve dps siz yazilim var tabiki ,bazi ulkelere dpf ve egr olmadan gonderiyorlar amerikada bu iki sistem yok ,zaten araclari 2000 cc alti. Yok bile amerikan insani oyle jenerasyon menerasyon uğrasmaz ,rusyaya ve amerikada dpf ve egr olmadan uretiliyor ,unutmayin ford conne t amerikaya özel arac uretmisti benzinli ve 3000 cc ,dusunun adamlar 3000 cc ford connect urettiler
  • Egryi iptal edersen , partikul filtre düzgün temizlenemez. Egsoz sıcaklıgini egr ayarlıyor. Dpf Kurum yakmak egr sayesinde.

• notebookmania N kullanıcısına yanıt

Çözümü ne oldu 1.6 Hdi 307 de aynı sorunu yaşıyorum bir senedir aracı sıkıştırınca yüksek viteste arıza ışığı yakıyor ya P0069! Yada p0238 kodunu verip bu hataları veriyor Turbo değişti n75 değişti Turbo boruları değişti çözüm halen yok

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.