Şimdi Ara

Lpgmi Benzinmi ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamun aleyküm arkadaşlar bmw 3.16i 116 hp 2005 model aracım var aracımda lpg sistemide mevcut son yakıt ölcümümde tüpde 13.3 litre yaktığını gördüm biraz basarak kullandım hesaplamayıda aracım 32 lt tüp alıyor 240 km deyken tüp komple bitti. aracın yol bilgisayarında ortalama yaktı tüketimine baktımda ise 9.6 lt göstermekte yani normal şartlarda bindimde benzinde 9.6 ltmi yakacaktı bu araç tüpde araştırmama göre %26 daha fazla lt bazında yakıt yakıyormuş birde bu durumda hangisinde binmek mantıklı benzinde binsem bu ortalama yakıtıda biraz düşürebilirmiyim ve bu yakıt %75 şehir içi kullanım oranı

fiyat olarak bulundugum ilde (erzincan)

LPG: 4.06
    Benzin 5.28 olucak bu geceki indirimle beraber .

2 birde ek sorum neden benzin motorin inerken lpgye herhangi bir şekilde indirim olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korkmaz124 -- 19 Mart 2020; 21:28:7 >

• Üşenmeyip bu kadar hesap yaptıysan lpgde kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lpg 3.35 den almayanı dövüyorlar.

En pahalısı 3.45

Liste fiyatına takılmayın ucuz satan bir istasyon mutlaka oluyor.

LPG halen tasarruflu sadece tasarruf oranı geçici olarak azaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 19 Mart 2020; 18:26:43 >
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    erzincanda yaşıyorum yani ucuz satan var ama kaliteli deil pek sevmiyorum ordan almayı ek olarak biyer daha var 3.61 den satıyor orası iyi ama onun içinde ek 40 km gitmem gerekiyor :)
  • toplam 3 tane toplama bölme işlemi yapmışım neden bu kadar abarrtınız acaba ?
  • Kuruş hesabını yap.
    Lpg yakıt tutarını hesaplarken arada giden benzini de hesaba kat.

Hangisi düşükse onu kullan.

• Sizin şartlarınızda benzini tercih ederdim.
    Hatta bulunduğum yerde lpg 3.18-3.23 civarı olmasına rağmen eşimin aracında lpg yi bırakıp benzine geçtik. Araç biraz bayram etsin diye:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Honda civic elegance benzin+lpg
    4 yıl önce açıldı
    E46 320d mazot pompası
    10 yıl önce açıldı
    LPG DÜZMÜ? SIRALI MI?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • integral77 İ kullanıcısına yanıt
    bende o sekilde düşündüm sonuçta araç motoru içinde sağlıklı olan benzin değilmi yani kafadan yaptım hesaba göre 2-3 kuruş benzin daha cok yakıyor oda motoru için bence değicek bir mebla.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    haklısınız günlük ilk çalıştırmada ortalama 1 km benzinde gidiyor motor sıcakken direk atıyor ama 240 km içinde bu benzinde gitti kısımlarda var ozaman bu hesaba göre mantıklı olan direk benzin gibi :)
  • Benzim abicim benzin araba dile geliyor nefesi açiliyor atikleşiyor rahatliyor belki fazla yakar ama benzinin tadi başka..

• Benzinde tükettiğinin 1.2 katı lpg tüketimin oluyor. Bunu eşitleyip farkı fiyatlara yansıtırsan ;

4,06X1,2=4,87Tl

Eğer benzin 4.87 olursa lpg hesapları ile benzin hesapları aynı yere çıkacak;

5,30Tl civarında benzin alınabildiği zaman 4 Tl den lpg alıyorsan bence benzin kullan az tasarruf edeceksin ettiğinde sübaptaki ekstra yıpranma vs fazla bir anlamı yok aybaşında muhtemelen lpg ye dönersin çünkü 1 Nisanda hem tarifesi değişecek (1 Nisan-31Ekim yaz dönemi tarifesi diye biliyorum) , hemde propan piyasası geçen aya göre daha düşük...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Storm Raider kullanıcısına yanıt
    yaz tarifesinin artısı ne oluyor eksisi ne oluyor birde propanın düşük olması neyi değiştiriyor ?
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    ya banada öyle geliyor en azından bir sure benzinde kullanıyım aracı :)
  • korkmaz124 K kullanıcısına yanıt
    Konunun uzmanı değilim ama okuduğum kadarıyla yaz ve kışta farklı ölçeklerde karışım oluyor. Lpg Bütan-Propan karışımı ama oranlar vs Ekim-Mart arası farklı yazın daha farklı;

Bunun sebebide propanın kışın daha kolay buharlaşabilmesi sebebiyle daha kolay yakılmasıdır.

Şurada benzeri yazıyor kış tarifesinde oran 50-50 diye biliyorum bende , Nisandan itibaren Bütan 70-Propan 30 olacak, Propanın kalorisi daha yüksek daha yanıcı daha pahalı ; Bütan daha ucuz buradan bir kalem düşecek, genel olarak fiyattanda biraz düşecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    ama aşırı bi fark olmaz deilmi fiyatta herhalde soyle 30 kuruş falan indirime gider gibi ?
  • 5 kuruş fark varsa tabi ki benzin yakmakta fayda var.hesap kitap yapmadan bende direk benzine geçtim
  • Eyvallah kardeşim önerin için

• aynı durumu yaşayan birey olarak, bugün itibariyle lpg ile alakamı kestim. şuan lpg 4.04 benzin 5.25 civarı. dediğiniz gibi hiç bi ekonomik yanı kalmadı. ekonomik durum oluşana kadar en azından, araç bi bayram etsin. benzinde kullanın. rahatlasın en azından. belki alışırsanız geri lpg ye dönmesi zor olabilir
  • bende bugun aracıma benzin aldım lpg yerine arac sanki bi rahatladı gibi bakalım tüketim olarak beni rahatlatcakmı ek olarak lpgye gece yarısı 7 kuruş zam geleceğini duydum ne kadar doğru bilmiyorum :)
  • korkmaz124 K kullanıcısına yanıt
    lpg 7 kuruş benzin 4 kurus gelecekmiş bende demin gördüm. benzin tüketimi 9.5 lt olarak gözüküyor. 30 tl benzin aldım. (yaklaşık 6lt) 50 km bi garantimiz var en azından
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.