Şimdi Ara

Lucıd ruya nedır?ZARARLI MIDIR? Yapma teknıklerı nelerdhr (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
510
Cevap
33
Favori
44.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ukalaaa
    ben bu rüyaları tekrar görmekten o kadar çok korkuyorum ki. hayatımda izledigim en korkunc filmi 1000e katlar. anlatınca çokta etkili olmaz sanırım. ama beynimdeki görüntüler çok net duruyor. şöyle bir sıkıntım var. geçen gün okulumda boş dersteydim. derslikte oturuyordum, bekliyordum. aklıma geldi. gördüklerimi çizmek istedim. aklımdaki şeyi kagıda dökemedim. olmadı yani yapamadım.

yani düşündükçe acaip derecede ürküyorum. hatta bazen zihnimi boşaltmak için kızakla çok hızlı kaydıgımı, karın beyazlıgını düşünüyorum. böyle yöntemler geliştirdim.

başka denedigim birşey, hiçbişi düşünmemeye çalışıyorum. hiçbişi düşünmediğimi zannediyorum ama bunu zannederken kendi kendime bunu düşünmediğimi düşündüğümü farkediyorum. gülüyorum. tekrar yapıyorum.

Bende kucukken korku fılmı sezonu ızlıodum o kadar korkunctukı ayagım kıtlenıyodu huh gene tırstım aynı korkulu ruyayı 10 kere gordum

• quote:

Orijinalden alıntı: yılan deveye ne demis

quote:

ben bu rüyaları tekrar görmekten o kadar çok korkuyorum ki. hayatımda izledigim en korkunc filmi 1000e katlar. anlatınca çokta etkili olmaz sanırım. ama beynimdeki görüntüler çok net duruyor. şöyle bir sıkıntım var. geçen gün okulumda boş dersteydim. derslikte oturuyordum, bekliyordum. aklıma geldi. gördüklerimi çizmek istedim. aklımdaki şeyi kagıda dökemedim. olmadı yani yapamadım.

yani düşündükçe acaip derecede ürküyorum. hatta bazen zihnimi boşaltmak için kızakla çok hızlı kaydıgımı, karın beyazlıgını düşünüyorum. böyle yöntemler geliştirdim.

başka denedigim birşey, hiçbişi düşünmemeye çalışıyorum. hiçbişi düşünmediğimi zannediyorum ama bunu zannederken kendi kendime bunu düşünmediğimi düşündüğümü farkediyorum. gülüyorum. tekrar yapıyorum.

Bende kucukken korku fılmı sezonu ızlıodum o kadar korkunctukı ayagım kıtlenıyodu huh gene tırstım aynı korkulu ruyayı 10 kere gordum

dalga mı geçiyon?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıfgı -- 28 Şubat 2011; 0:33:56 >

• quote:

quote:

quote:

...... mı geçiyon?

mesajı değiştir istersen durduk yere uzaklaştırma alma

• quote:

quote:

quote:

dalga mı geçiyon?

Cıddıyım ztn konuyu acmamın nedenı acılmak zhn temızlıgı

• Bakalım suan uyuyorum yarın sabah yazarım
  • Banada oluyor bazen, bikaç kere çok net " lan bu rüya " dediğimi hatırlıyorum ama hepsinde de aniden uyandım. Ya biyerden düştüm yada başka bişey oldu neyse.
    Ben babamla hep araba tartışmasına girerim işte, ben derim bu araba şu yönden daha iyi o da başka bişey der tartışırız vs vs. Herneyse geçen gün rüyamda araba sürüyorum yanımda babam var. diyorum bak baba bu araba çok yakıyor alma bunu, o da sen ne anlarsın arabadan falan gibi cevaplar verdi bende çıldırdım rüyamda. sonra birden farkettimki kullandığım arabanın direksiyonu sağ taraftaydı. O an anladım rüya olduğunu ama ne yazıkki birşey oldu tam hatırlamıyorum ve uyandım.

Yaklaşıyorum galiba olacak gibi kontrolü ele alacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_
    Banada oluyor bazen, bikaç kere çok net " lan bu rüya " dediğimi hatırlıyorum ama hepsinde de aniden uyandım. Ya biyerden düştüm yada başka bişey oldu neyse.
    Ben babamla hep araba tartışmasına girerim işte, ben derim bu araba şu yönden daha iyi o da başka bişey der tartışırız vs vs. Herneyse geçen gün rüyamda araba sürüyorum yanımda babam var. diyorum bak baba bu araba çok yakıyor alma bunu, o da sen ne anlarsın arabadan falan gibi cevaplar verdi bende çıldırdım rüyamda. sonra birden farkettimki kullandığım arabanın direksiyonu sağ taraftaydı. O an anladım rüya olduğunu ama ne yazıkki birşey oldu tam hatırlamıyorum ve uyandım.

Yaklaşıyorum galiba olacak gibi kontrolü ele alacağım

Ben de hergün rüya görüyorum daha doğrusu gördüğüm rüyaları hatırlıyorum ama ne zamandır rüyada olduğumun farkına varamıyorum

• Bı ara yasamıştım bende. Ruyadasiniz gözleriniz kapalı yarı uyku gibi birsey. Rüyanıza yon veriyorsunuz ne görmek isterseniz onu görüyorsunuz. Tabi bu arada gercek hayatında farkindasiniz aslında rüyayı kendi isteginizle gördüğünüzü biliyorsunuz. Böyle bı dönemim oldu gercekten çok eğlenceli ama arkadaşların uyarılarına bende katılıyorum fazla kapilmayin derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightSLayer

inception gerçekten başarılı bir film ama merak ettiğim şeyler var. mesela filmdeki totem olayı? ve başka birinin rüyasına gerçekten girebilirmiyiz? abartmayın filan diyeceksiniz ama kendi rüyamızı kontrol edebiliyorsak bence başka birininkine de girebiliriz.

O Astral seyahate girer hocam. Ayrıca bir kaç yorumda gördüm, " Rüya görmüyorum, rüya görmenizi kolaylaştıracak şeyler " vs. İnsan, normal bir uyku sürecinde en az 3 defa rüya görür, bunlardan en fazla tekini hatırlayabiliriz.
  • KANAL D ye Bakın ..
  • Quantum fiziği, zamanında çok merak salıp kitaplarını okumuştum :)
  • inception izledikten sonraki noluyor lan halidir.
  • Küçüklüğümden beri hep olur. Adını da öğrenmiş oldum Çok fazla rüya görüyorum hepsi lucid olmuyo ama . Rüyadayken etrafı inceleyin. Normalde çok fazla etrafa baktığım için alışkanlık sanırım rüya görmeye başlayınca etrafa bakıyorum sonra lucid. Hergün 4 / 5 tane rüya görürüm sabaha doğru olanlar lucid olur genelde.
  • Goremedım
  • sadece ben mi hic ama hic ruya görmenlerdenim? Cok uzun zamandir ruya görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aynec
    inception izledikten sonraki noluyor lan halidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

quote:

Orijinalden alıntı: Bloodstain

quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Korkulacak bir şey değil ayrıca isteyerek de yapılmıyor bence. Aaa bu gece lucid dreaming yapiyim diyerek olmuyor yani. Sadece rüyada olduğunu anlıyosun ve isteğini yapabiliyosun rüyanda. Tek esprisi bu yani. Ama güzel birşey. Aslında tam olarak rüya da denemez şöyle ki tam uyumak üzereyken görülür yani yatakta yatıyosun bilincin tam kapanıyo ve uykuya dalıyosun o anda gerçekleşiyo. Bilincin yarı açık gibi oluyo yani. Yarı uyanık yarı uyur halde olduğun için rüya olarak algılarsın gördüğün şeyleri aslında onlar senin o anda düşündüğün şeylerdir. Düşüncelerinin görüntüye dönüşmesi sonucu rüya gördüğün izlenimine kapılırsın.

Rüya görmek zaten insanın elinde olan birşey değil ama rüya görmenize yardımcı olucak faktörlar vardır. Herhangi bir filmden, oyundan etkilenmeniz o konu hakkında rüya görme oranınızı arttırır. Zaten lucid dreaming yapayım diye birşey de yok, asıl amaç rüya görüldüğü anda o rüyayı kontrol altına almak. Tabi bunu ilerletipte daha iyi yerlere getirebilirsin, kendi istediğin rüyayı yaşamak gibi(benim şu an üzerinde çalıştığım şey).

Çalışmak derken ne tür çalışmalar yapıyorsun

Benim şuan tek bildiğim şu renkle ilgili çalışma

Biraz bilgi verirsen sevinirim(z)

Hocam yeni başlayanlardansanız öncelikle rüyanızı hatırlamaya ve kontrol etmeye çalışın. Benim yapmaya çalıştığım şey ise daha önceden tasarladığım bir hikâyeyi rüyama taşımak. Çalışma olarakta öncelikle güzel bir senaryo hazırlıyorum, öyle güzel bir senaryo olmalı ki okuduğunuzda herşey kafanızda canlansın, bol bol hikâye anlatım türü ve betimlemelerle süslenmeli. Senaryoyu yazdıktan sonra aklımda iyice kalması için defalarca okuyorum, yani senaryoyu okurken aynı zamanda yaşamaya çalışıyorum. Senaryoyu iyice ezberledikten sonra artık senaryoyu okumayı bırakıp kendi kafamda canlandırıyorum ezberlediklerimi. Birkaç gün böyle çalıştıktan sonra uyumadan önce 30 dakika yazdığım senaryoyu 2-3 kere yine düşünüyorum ve bu şekilde uykuya yatıyorum. Çok fazla okumak ve düşünmekten dolayı kafamın içinde sürekli dönüp duran senaryoyu şansım varsa rüyamda görüyorum, lucid hale geçincede senaryomu devam ettiriyorum. Yani yapmaya çalıştığım şey bu, ama sıkıntı çektiğim nokta senaryoyu rüyamda görüyorum fakat lucid yapamıyorum çok ilginç, normal rüyalarda lucid yapmam çok kolay olur ama bunda bir türlü olmuyor, hatta bulunduğum mekân renklerle dolu olsa bile, çözemedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Korkulacak bir şey değil ayrıca isteyerek de yapılmıyor bence. Aaa bu gece lucid dreaming yapiyim diyerek olmuyor yani. Sadece rüyada olduğunu anlıyosun ve isteğini yapabiliyosun rüyanda. Tek esprisi bu yani. Ama güzel birşey. Aslında tam olarak rüya da denemez şöyle ki tam uyumak üzereyken görülür yani yatakta yatıyosun bilincin tam kapanıyo ve uykuya dalıyosun o anda gerçekleşiyo. Bilincin yarı açık gibi oluyo yani. Yarı uyanık yarı uyur halde olduğun için rüya olarak algılarsın gördüğün şeyleri aslında onlar senin o anda düşündüğün şeylerdir. Düşüncelerinin görüntüye dönüşmesi sonucu rüya gördüğün izlenimine kapılırsın.

Rüya görmek zaten insanın elinde olan birşey değil ama rüya görmenize yardımcı olucak faktörlar vardır. Herhangi bir filmden, oyundan etkilenmeniz o konu hakkında rüya görme oranınızı arttırır. Zaten lucid dreaming yapayım diye birşey de yok, asıl amaç rüya görüldüğü anda o rüyayı kontrol altına almak. Tabi bunu ilerletipte daha iyi yerlere getirebilirsin, kendi istediğin rüyayı yaşamak gibi(benim şu an üzerinde çalıştığım şey).

Çalışmak derken ne tür çalışmalar yapıyorsun

Benim şuan tek bildiğim şu renkle ilgili çalışma

Biraz bilgi verirsen sevinirim(z)

Hocam yeni başlayanlardansanız öncelikle rüyanızı hatırlamaya ve kontrol etmeye çalışın. Benim yapmaya çalıştığım şey ise daha önceden tasarladığım bir hikâyeyi rüyama taşımak. Çalışma olarakta öncelikle güzel bir senaryo hazırlıyorum, öyle güzel bir senaryo olmalı ki okuduğunuzda herşey kafanızda canlansın, bol bol hikâye anlatım türü ve betimlemelerle süslenmeli. Senaryoyu yazdıktan sonra aklımda iyice kalması için defalarca okuyorum, yani senaryoyu okurken aynı zamanda yaşamaya çalışıyorum. Senaryoyu iyice ezberledikten sonra artık senaryoyu okumayı bırakıp kendi kafamda canlandırıyorum ezberlediklerimi. Birkaç gün böyle çalıştıktan sonra uyumadan önce 30 dakika yazdığım senaryoyu 2-3 kere yine düşünüyorum ve bu şekilde uykuya yatıyorum. Çok fazla okumak ve düşünmekten dolayı kafamın içinde sürekli dönüp duran senaryoyu şansım varsa rüyamda görüyorum, lucid hale geçincede senaryomu devam ettiriyorum. Yani yapmaya çalıştığım şey bu, ama sıkıntı çektiğim nokta senaryoyu rüyamda görüyorum fakat lucid yapamıyorum çok ilginç, normal rüyalarda lucid yapmam çok kolay olur ama bunda bir türlü olmuyor, hatta bulunduğum mekân renklerle dolu olsa bile, çözemedim.

Cabalarsan olabılır

• Dün kendimi şartlandırarak yattım. Sonra sabah rüyadayken "rüyadayım lan ben" dedim.Sonra ekran bir anda sarardı. Her yer sapsarı.Uyanmaya çalıştım sonra uyandım.Çok fena tırstım.Bir daha yatarken şartlandırmicam kendimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1834

Lucidi mucidi bilmem ama en son yarı uyur yarı uyanıkken birşeyler düşünüyordum sonra her ne oldu ise kalkmaya calıstıgımda kalkamadım bır tarafa kımıldayamıyordum ama herşeyin farkındaydım sonra rüyanın içerisinde dedim kendi kendime bu normal birşey degil ya karabasan ya başka bişey sonra her ne oldu ise uyandım kalktım ama kalbim çok fena atıyordu o günden beri dahada göremedim

hocam aynısını bende yaşadım bi an ne oldugunu anlıyamadım korktum flan 5 ,6 dk sonra ( tam emin değilim karanlıktı göremedim saati) düzeldim ve baya korktum acıkcası.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.