Şimdi Ara

Lucıd ruya nedır?ZARARLI MIDIR? Yapma teknıklerı nelerdhr (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
510
Cevap
33
Favori
45.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • inception gerçekten başarılı bir film ama merak ettiğim şeyler var. mesela filmdeki totem olayı? ve başka birinin rüyasına gerçekten girebilirmiyiz? abartmayın filan diyeceksiniz ama kendi rüyamızı kontrol edebiliyorsak bence başka birininkine de girebiliriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skullputra

quote:

Orijinalden alıntı: Skullputra

quote:

Orijinalden alıntı: yılan deveye ne demis

quote:

Orijinalden alıntı: menteşe
    benimde başıma iki defa geldi herşeyi gerçekmiş gibi hissediyosun süper

Denemelımıyim?korkuyorum acıkcası

demonlar gelebiliyo ama karabasanda ama astral seyahat dene daha güzel bu tür knularla 4 sene uğraştım

fazla bilmiyorum Lucidi ama kesin bi anlatırmısınz

Kendi deneyimimdir Kotu giden bütün rüyalarımdan besmele çekerek uyanabiliyorum bi yöntem bence bu

• up!
  • Arkadaşlar ben pm atamıyorum cep telefon onaylı değil bir arkadaşımız pm atmış onun pmsine cevabımı buraya kopyalıyorum

Merhaba,

1-Lucid ile gerçek zaman arasındaki farkı bilmiyorum ama,Lucid ile alakalı özel bir durum yok,ruyada zaman nasılsa lucidtede aynı şekilde,Uzmanlar ruyanın bize çok uzun gibi geldiğini ama 7 saniye sürdüğünü söylerler.Demekki Lucid de bize uzun gibi gelsede 7 saniye sürüyor,Lucid diye normal ruyadan farkı yok benim bildiğim kadarıyla.
    2-Ben o yöntemi çok denemedim ama,bunu gerçekten çok fazla yapman gerekiyor,birde mesela ruyanda kırmızı bulunması lazım,o kadar fazla yapman gerekiyor ki artık kırmızı gördüğünde düşünmeden acaba ben ruyada mıyım diyebilmen lazım,bunu şey gibi düşünebilirsin,mesela yazı yazarken 1.sınıfta teker teker çizgi çekmeyi öğrenip harf yapardıkya,daha sonra mesela a yazarken,o zaman daha oturmadığından düşünürdük önce bir tane yuvarlak çizicem,sonra çizgi atıcam,hah! tamam a oldu.Ama şimdi bunu düşünmeden istediğimiz zaman a yazabiliyoruz.Kırmızı da bunun gibi birşey,beyin otamatik yapmaya başlayınca ruyandada bunu farkında olmadan yapıcaksın.Ama ruyanda kırmızı görmen lazım,yoksa beyin otomatikmen sormaz.İlk başlarda dediğin gibi çok olur ruyadayken ruya olduğunu fark edersin ama 2-3 saniye içinde kontrolü fark edersin.İlk Lucidlerim böyle oldu,Sonrakilerde ruya olduğunu farkettim ama farketmemiş gibi davrandım,böylece ruyada uzun süre kalabiliyorsun,yavaş yavaş değiştirerek ruyayı geliştirebilirsin,tabikide çok büyük değişiklik yapabilirsin ama,çok uzun sürmeden kontrolü kaybediceksin başlarda,ilerde olacaktır.Lucid ruya kısmen kolaydır ama kontrolü zordur.İngilizce olarak bakarsan zaten lucid evreleri var full lucid tam lucid yarı lucid diye,bunları görüceksin.

Not:Lucid ile uğraşırken hiç ara vermemen lazım,mesela ben şuan denediğimde doğru düzgün yapamıyorum ilk evrelerde gibiyim,yani sen 3 ay çok çalışıp 1 yıl ara verirsen,ilk haline geri dönebilirsin.Tabikide bir süre sonra bayıcaktır bu şeyleri yapmak ama,hiç değilse formunu korumak için yapmak gerekir.Body gibi düşün adamlar çok sıkı kaslara sahip oluyorlar ama bunu korumak için birşey yapmadıklarında heryeri çöküyor.
    Kolay gelsin.

• Korkulacak bir şey değil ayrıca isteyerek de yapılmıyor bence. Aaa bu gece lucid dreaming yapiyim diyerek olmuyor yani. Sadece rüyada olduğunu anlıyosun ve isteğini yapabiliyosun rüyanda. Tek esprisi bu yani. Ama güzel birşey. Aslında tam olarak rüya da denemez şöyle ki tam uyumak üzereyken görülür yani yatakta yatıyosun bilincin tam kapanıyo ve uykuya dalıyosun o anda gerçekleşiyo. Bilincin yarı açık gibi oluyo yani. Yarı uyanık yarı uyur halde olduğun için rüya olarak algılarsın gördüğün şeyleri aslında onlar senin o anda düşündüğün şeylerdir. Düşüncelerinin görüntüye dönüşmesi sonucu rüya gördüğün izlenimine kapılırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

Korkulacak bir şey değil ayrıca isteyerek de yapılmıyor bence. Aaa bu gece lucid dreaming yapiyim diyerek olmuyor yani. Sadece rüyada olduğunu anlıyosun ve isteğini yapabiliyosun rüyanda. Tek esprisi bu yani. Ama güzel birşey. Aslında tam olarak rüya da denemez şöyle ki tam uyumak üzereyken görülür yani yatakta yatıyosun bilincin tam kapanıyo ve uykuya dalıyosun o anda gerçekleşiyo. Bilincin yarı açık gibi oluyo yani. Yarı uyanık yarı uyur halde olduğun için rüya olarak algılarsın gördüğün şeyleri aslında onlar senin o anda düşündüğün şeylerdir. Düşüncelerinin görüntüye dönüşmesi sonucu rüya gördüğün izlenimine kapılırsın.

Öyle değil sanırım ya.(Büyük ihtimal ben yanlış biliyorumdur) Ama eğer öyleyse ben de yapıyormuşum da haberim yokmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be
    Peki burada gerçekten bilinçaltımızı kazandığımızı nereden biliyoruz? Ya orada da beyin bize bir oyun oynuyorsa? Ya beynimiz kendi yarattığı senaryoyu bize sanki biz istiyormuşuz da o yapıyormuş gibi bize yutturuyorsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

Bir kere tesadüfen başarmıştım. Odama gelip ışığı yakmaya çalıştım yanmayınca rüyada olduğumu anladım ve bir el hareketiyle ışığı yaktım. Sonra dışarı çıktım normale göre epeyi hızlı koşuyordum. Uçmayı denedim ama başaramadım. Bir daha olursa bu sefer uçacağım.

Kolay gelsin
  • Nasıl beceriyosunuz bunları ya rüyamda mariana camila davalos kardeşleri götürmek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrking

BU iş bu kadar kolay mı ya ! Önüne gelen bakkaldan 2 ekmek almaya gider gibi lucid dreming yapmaya çalışıyor. Önemli olan bilinç altına inebilmek ve BU YETİYİ KAZANMAKTIR. Buyrun lucid dream seviyeleri de burada :

pre-lucıd
    ın the dream, you notice some sort of bizarreness as unusual for waking physical reality (wpr). or you don't consider myself in ordinary physical reality at all, although you realize
    almost none of the implications and still misidentify the actual situation.

sub-lucıd
    although you vaguely realize that you dream, it does not even occur to you to act differently based on this knowledge. you continue to follow the dream "script": no conscious choice.

semı-lucıd
    you know that you dream, and although you still follow the dream script, you can make new choices based on this awareness. for example, you might choose to fly rather than walk.

lucıd
    you have the choice of following the dream script or not, can make major choices based on awareness of your potentialities in the dream state. for example, you might choose to try a dream experiment instead of continuing the dream scenario, etc.

fully-lucıd
    fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; you also clearly remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try (lucid dream healing, intentionally changing body form, precognition, etc.), and experience a high level of dream control which gives you the power to do them.

fully-lucıd but powerless
    fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; also remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try, but have little or no control over dream phenomena.

super-lucıd
    you have an awareness of self as an integrated whole: self-remembering. knowing-feeling-thinking aspects of self work in harmony. you feel an extraordinary sense of self, access to memory, and an expanded and mindful awareness of the many possible courses of action available to you in lucid dream reality as compared to waking physical reality.

Türkçeye çevirebilir mi biri

• quote:

Korkulacak bir şey değil ayrıca isteyerek de yapılmıyor bence. Aaa bu gece lucid dreaming yapiyim diyerek olmuyor yani. Sadece rüyada olduğunu anlıyosun ve isteğini yapabiliyosun rüyanda. Tek esprisi bu yani. Ama güzel birşey. Aslında tam olarak rüya da denemez şöyle ki tam uyumak üzereyken görülür yani yatakta yatıyosun bilincin tam kapanıyo ve uykuya dalıyosun o anda gerçekleşiyo. Bilincin yarı açık gibi oluyo yani. Yarı uyanık yarı uyur halde olduğun için rüya olarak algılarsın gördüğün şeyleri aslında onlar senin o anda düşündüğün şeylerdir. Düşüncelerinin görüntüye dönüşmesi sonucu rüya gördüğün izlenimine kapılırsın.

Rüya görmek zaten insanın elinde olan birşey değil ama rüya görmenize yardımcı olucak faktörlar vardır. Herhangi bir filmden, oyundan etkilenmeniz o konu hakkında rüya görme oranınızı arttırır. Zaten lucid dreaming yapayım diye birşey de yok, asıl amaç rüya görüldüğü anda o rüyayı kontrol altına almak. Tabi bunu ilerletipte daha iyi yerlere getirebilirsin, kendi istediğin rüyayı yaşamak gibi(benim şu an üzerinde çalıştığım şey).

• bi kaç kere oldu arada sırada oluyor ilk oldugunda okulumun üstüne uçak düşürdüm ama gerçek gibiydi. bu arada eliyle göz kapagını acan falan var. ben farkedince falan hemen gözümü açıyorum kontrollü olarak. birde geçen gün yatarken, uyurken kendi kendime konuşmuşum. seni öldürücem falan demişim. ama hiç öyle bişi olmamıştı rüyamda. net hatırlamıyordum rüyamı.

kafama dün değil önceki gece yaşadıgım olay takıldı, uyumak üzereyim, tam uyuyorum, düşündüğüm şeye gülüyorum, sesim çıkıyor yani fiziksel olarak gülüyorum, o sese uyanıyorum, bi kaç kere üst üste oldu aynı gece. birinde güldüm birinde hımm dedim gibi gibi.

bizim evin yanında cami var. karşısında. benim yatagım camın yanında. sabah ezanını çok net duyuyorum. kalkıyorum. bazen ezandan 2 3 saniye önce uyanıyorum. gözlerimi açıyorum yani. su içmek istediğimi falan düşünüyorum, sonra ezan okunmaya başlıyor. bazen yine uyanıyorum ezana, ama kalkamıyorum, uyuşukluk oluyor üstümde, böyle durumlarda geri uyuyorum ve kabuslar görüyorum. en son gördüğüm kabusta çok etkilenmiştim, kalkıp gözlüğümü takıp balkona koşmuştum, gördüğüm şeylerden var mı diye, olmadıgını görünce rahatladım, oturdum koltuklardan birine, düşünmeye başladım, düşündükçe ağladım, acaip psikolojik etkisi oldu. hala aklıma geldikçe ürperiyorum.

bende de mi bişiler var yoksa?

bazen çok fena rüyalar görüyorum. yani, anlatılmıcak kadar korkunç, acaip derecede ürkütücü.
    bazense çok güzel oluyor. mutlu oluyorum. özellikle sevdiğim kişilerle birlikte oluyorum, aşık oldugumuzu görüyorum, bu rüyalarda mutlu oluyorum.

Birde ŞU LİNK ' teki şeyler nedir??

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodstain

quote:

Rüya görmek zaten insanın elinde olan birşey değil ama rüya görmenize yardımcı olucak faktörlar vardır. Herhangi bir filmden, oyundan etkilenmeniz o konu hakkında rüya görme oranınızı arttırır. Zaten lucid dreaming yapayım diye birşey de yok, asıl amaç rüya görüldüğü anda o rüyayı kontrol altına almak. Tabi bunu ilerletipte daha iyi yerlere getirebilirsin, kendi istediğin rüyayı yaşamak gibi(benim şu an üzerinde çalıştığım şey).

Çalışmak derken ne tür çalışmalar yapıyorsun

Benim şuan tek bildiğim şu renkle ilgili çalışma

Biraz bilgi verirsen sevinirim(z)

• quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa

bi kaç kere oldu arada sırada oluyor ilk oldugunda okulumun üstüne uçak düşürdüm ama gerçek gibiydi. bu arada eliyle göz kapagını acan falan var. ben farkedince falan hemen gözümü açıyorum kontrollü olarak. birde geçen gün yatarken, uyurken kendi kendime konuşmuşum. seni öldürücem falan demişim. ama hiç öyle bişi olmamıştı rüyamda. net hatırlamıyordum rüyamı.

kafama dün değil önceki gece yaşadıgım olay takıldı, uyumak üzereyim, tam uyuyorum, düşündüğüm şeye gülüyorum, sesim çıkıyor yani fiziksel olarak gülüyorum, o sese uyanıyorum, bi kaç kere üst üste oldu aynı gece. birinde güldüm birinde hımm dedim gibi gibi.

bizim evin yanında cami var. karşısında. benim yatagım camın yanında. sabah ezanını çok net duyuyorum. kalkıyorum. bazen ezandan 2 3 saniye önce uyanıyorum. gözlerimi açıyorum yani. su içmek istediğimi falan düşünüyorum, sonra ezan okunmaya başlıyor. bazen yine uyanıyorum ezana, ama kalkamıyorum, uyuşukluk oluyor üstümde, böyle durumlarda geri uyuyorum ve kabuslar görüyorum. en son gördüğüm kabusta çok etkilenmiştim, kalkıp gözlüğümü takıp balkona koşmuştum, gördüğüm şeylerden var mı diye, olmadıgını görünce rahatladım, oturdum koltuklardan birine, düşünmeye başladım, düşündükçe ağladım, acaip psikolojik etkisi oldu. hala aklıma geldikçe ürperiyorum.

bende de mi bişiler var yoksa?

bazen çok fena rüyalar görüyorum. yani, anlatılmıcak kadar korkunç, acaip derecede ürkütücü.
    bazense çok güzel oluyor. mutlu oluyorum. özellikle sevdiğim kişilerle birlikte oluyorum, aşık oldugumuzu görüyorum, bu rüyalarda mutlu oluyorum.

Birde ŞU LİNK ' teki şeyler nedir??

Şu 2. bahsettiğin bana da oluyor..

Birde şu gördüğün kabusları merak ettim tabi anlatmak istersen

• benim farklı bi durumum var şimdi ben bu yazıları falan okudum gedce yattım rüyamda ingilteredeyim metroda bi herifle konuşuyoruz bana diyo ne zamandır burdasın ben diyorum arasıra geliyorum diyorum ama bunları sanki ben isteyerek cevap veriyodumyada bana mı öyle geliyo) ama rüyamı kontrol etmiyorum yani olay kendi akıyo sonra uyanıyorum ne şimdi bu normal rüyamı
  • ben bu rüyaları tekrar görmekten o kadar çok korkuyorum ki. hayatımda izledigim en korkunc filmi 1000e katlar. anlatınca çokta etkili olmaz sanırım. ama beynimdeki görüntüler çok net duruyor. şöyle bir sıkıntım var. geçen gün okulumda boş dersteydim. derslikte oturuyordum, bekliyordum. aklıma geldi. gördüklerimi çizmek istedim. aklımdaki şeyi kagıda dökemedim. olmadı yani yapamadım.

yani düşündükçe acaip derecede ürküyorum. hatta bazen zihnimi boşaltmak için kızakla çok hızlı kaydıgımı, karın beyazlıgını düşünüyorum. böyle yöntemler geliştirdim.

başka denedigim birşey, hiçbişi düşünmemeye çalışıyorum. hiçbişi düşünmediğimi zannediyorum ama bunu zannederken kendi kendime bunu düşünmediğimi düşündüğümü farkediyorum. gülüyorum. tekrar yapıyorum.
  • bu başlığı okuyup yattım kesinlikle hiçbisey yapmadım hayal meyal hatırlıyorum rüyamda uyuyodum uyandım ve ben rüyadayim dedim bı kaç kere sonra rüyada oldugumu anladım kalkmaya çalıştım kalkiyodumda kulaklarım falan uguldadi sonra cinleri görme delirme gibi seyler aklıma geldi vazgeçtim ve yattım devam etseydim olurmuydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BayZagor -- 28 Şubat 2011; 0:14:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ketçaplı Turşu
    bu başlığı okuyup yattım kesinlikle hiçbisey yapmadım hayal meyal hatırlıyorum rüyamda uyuyodum uyandım ve ben rüyadayim dedim bı kaç kere sonra rüyada oldugumu anladım kalkmaya çalıştım kalkiyodumda kulaklarım falan uguldadi sonra cinleri görme delirme gibi seyler aklıma geldi vazgeçtim ve yattım devam etseydim olurmuydu?

Gorebılırdın keske dvm etseydın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilge545

benim farklı bi durumum var şimdi ben bu yazıları falan okudum gedce yattım rüyamda ingilteredeyim metroda bi herifle konuşuyoruz bana diyo ne zamandır burdasın ben diyorum arasıra geliyorum diyorum ama bunları sanki ben isteyerek cevap veriyodumyada bana mı öyle geliyo) ama rüyamı kontrol etmiyorum yani olay kendi akıyo sonra uyanıyorum ne şimdi bu normal rüyamı

evet normal

• quote:

Orijinalden alıntı: ukalaaa
    ben bu rüyaları tekrar görmekten o kadar çok korkuyorum ki. hayatımda izledigim en korkunc filmi 1000e katlar. anlatınca çokta etkili olmaz sanırım. ama beynimdeki görüntüler çok net duruyor. şöyle bir sıkıntım var. geçen gün okulumda boş dersteydim. derslikte oturuyordum, bekliyordum. aklıma geldi. gördüklerimi çizmek istedim. aklımdaki şeyi kagıda dökemedim. olmadı yani yapamadım.

yani düşündükçe acaip derecede ürküyorum. hatta bazen zihnimi boşaltmak için kızakla çok hızlı kaydıgımı, karın beyazlıgını düşünüyorum. böyle yöntemler geliştirdim.

başka denedigim birşey, hiçbişi düşünmemeye çalışıyorum. hiçbişi düşünmediğimi zannediyorum ama bunu zannederken kendi kendime bunu düşünmediğimi düşündüğümü farkediyorum. gülüyorum. tekrar yapıyorum.

Bende kucukken korku fılmı sezonu ızlıodum o kadar korkunctukı ayagım kıtlenıyodu huh gene tırstım aynı korkulu ruyayı 10 kere gordum

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.