ben rüya bile görmüyorum ki:S fakat küçükken bir rüyamda rüyamda olduğumu anlamıştım ve sonra " aa rüyadayım bakim rüya gerçekten 15 snyemi" diye saycakken,"boşver saymiyim şimdi biter filan" demiştim.çok iyi hatırlıyorum o rüyamı.
Rüya görmüyorsun ?
Rüya elbette görüyorsun. Rem uykusunza uyandığın için rüyaları hatırmıyorsun. Rüya görmek bir insan için yemek yemek kadar gereklidir. Önce rüyanın nasıl birşey olduğunu çözüp daha sonra lucid dream ile ilgilenmende fayda var.
4-5 günde bir rüya görürsem görüyorum harici görmüyorum.görüncede rüyada olduğumu genellikle anlıyorum ellerimle göz kapaklarımı açmaya çalışıp uyanıyorum.(rüyamda.ciddiyim.)
Hala görmüyorum diyor ya Çoluk çocuk dolu forum
yav ha hatırlamıyorum ha görmüyorum.Ne alaka??
quote:
Orijinalden alıntı: EnemyTerritory Eskiden yaptığım ama uğraş gerektiren birşeydir Lucid ruya,kademe kademe gider,mesela ilk ruyada olduğunuzu farkedersiniz,daha sonra küçük birşeyler değiştirirsiniz vs uzun zaman içinde ise ruyayı baştan sona değiştirebilirsiniz(bu saydıklarım sürekli ruyada kalmakla alakalı mesela siz ruya olduğunu farkedip kuleden atlayıp uyanırsanız bu ileri seviye olmaz burda ileri seviyeden kastım bunu yapıpta hala ruyada kalmaktır,bu sadece seviyenizin üstünde birşeyler denemek olur.ilk seviyelerdeyseniz daha küçük birşeyler yapmayı deneyin mesela ruyada arkadaşınız varsa onun yüzünde sivilceler oluşturabilir silebilirsiniz,hala ruyaydaysanız problem yoktur bunu başarıyla hallettiniz,yavaş yavaş daha zor şeyler deneyerek istediğiniz şeyleri yapabilirsiniz-ruyadan uyanmadan- ,ben çok uğraşmadım 1 ay kadar uğraştım,sadece gece lucid göreceğim,ruyamı hatırlayacağım diye şartladım kendimi,reality check tarzı birşey yapmadım,o bir aylık zaman içerisinde baya ruya gördüğümü hatırlıyorum.İlk ruyamda bunun Lucid olduğunu anladığım an uyandım.Bundan sonraki ruyalarımda bunun gibi oldu sadece ufak birşeyler değiştirip atıldım ruyadan.Bunun gibi bir sürü ruyadan Sonra İlk düzgün yaptığım Lucid ruyada Okulun içindeydim ve okul loş ışıklıydı yanımda Atatürk bizim sınıfa çıkıyorduk.Düşündüm,Atatürk öldü.E ozaman bu bir ruya!,bir anda etraftaki lambalar korku filmi gibi yanıp sönmeye başladı,neyseki diğer ruyalarımda heyecanlanınca kontrolü kaybettiğimi hatırladım ve sakin davrandım.Lambalar düzeldi.Sınıfa geldiğimiz an dayanamadım,sınıf bomboştu ve sıraları ögretmeni hepsini yarattım.Lambalar bu sırada sürekli yanıp sönüyor ben endişelenmeye başladım ruyadan uyanıcam diye o korkuyla hemen birşey yapmalıyım dedim ve 3 kızı öptüm lambalar patladı ruyadan uyandım.Hayatımda ilk defa bir kızı öptüm ve çok güzeldi.O günden sonra diğer ruyamda arkadaşımın yazlık evine giderken otelde kalıyoruz.O anda düşündüm o arkadaşla aramız kötü o zaman?Bu bir rüya!ben diğer tecrübelerimden yararlanarak normal davranmaya devam ettim,Bu sefer kızın düşüncelerini değiştirdim ve gece kızın odasında buluşma ayarladım.Gittim kız çıplaktı onu öptüm aşağı doğru ineyim derken ruyadan atıldım.
Gördüğünüz gibi arkadaşlar yavaş yavaş seviyenizi yükselterek istediğiniz herşeyi ruyada kalarak yapabilirsiniz.Yoksa seviyenizden yüksek birşey yaparsanız ruyadan atılabilabilirsiniz.O aydan sonra Lucid yapmayı bıraktım çünkü gerçek hayat bana zevk vermiyordu,uyumak ve Lucid yapmayı denemek istiyordum.Koca 1 ayda 2 defa yapabilmiştim.Dahada ileri gidebilmek istiyordum.Gerçek hayatta Lucid gibi olsun istiyordum.Baktım durum kötüye gidiyor direk bıraktım.
Önerilerim: Lucid ruyaya girmeden önce yapacaklarınız size kalmış,denereyerek yada google da aratarak lucid ile ilgili yöntemler bulabilirsiniz.Daha ilk başlardaysanız ve bir ruyada lucid olduğunun farkına vardıysanız Alllaaaa ruya laaa bu deyip heycanlanırsanız ruyadan atılırsınız.Farkederseniz ruya olduğunu sakin olun ve ruya olduğunu farketmemiş gibi davranın,ruyadaki hangi karakterseniz onun gibi davranın,bunun sayesinde ruyadan atılmayacak ama ruya içinde uzun süre kalabileceksiniz.Bu süre içinde her ruyada yavaş yavaş arttırarak birşeyler yapın,Mesela ilkinde Bir insanda sivilce oluşturun,diğerinde büyük yara izi gibi yavaş yavaş seviyenizi arttırın.Direk büyük birşey denerseniz bunları yapmadan direk ruyadan atılabilirsiniz.Yavaş yavaş arttırarak yapın.Bir not daha fiziksel olarak gözükmeyen şeyler daha kolaydır.Düşünce değiştirme gibi,Mesela kızı kendinize aşık edebilirsiniz.Bu hali uzun süre devam ettirebilirsiniz.Ama kızı öperseniz benim gibi ruyadan atılabilirsiniz.Fiziksel olmayan şeylerden başlarsanız daha kolay olur sizin için. Ruyada mümkün olduğunca kontrolu sağlamaya çalışın kısa süreli bina yapıp üstünden atlama yerine.Uzun süreli duygu değiştirebilirsiniz. İlk başlarda mesela lucid olduğunu 1 saniyeliğine farkedip kontrolu kaybedebilirsiniz bu normaldir zamanla lucid olduğu zaman heycanlanmayıp kontrolu kaybetmeyeceksiniz.Lucid olduğunun farkına vardıktan sonra kontrolu kaybetmezseniz bundan sonra en uzun süre kontrolu tutabileceğiniz durum ruyadan olduğunuz karakter gibi davranmaktır.Kendiniz hiçbir şeyi değiştirmezseniz ruyadan atılmazsınız.Lucid yeteneğiniz de artmaz ama,ruyayı izlemek yerine ruyanın ana karakteri olursunuz o kadar,Lucidinde başlangıç seviyesi budur.Senarist in(beyin) yazdığı ruyayı oynamak ve buna müdahale etmektir.İlk başlarda senarist kızar her değişikliği kabul etmez ama,bunu yavaş yavaş yaparsanız senaristi ele geçirebilirsiniz. Lucid uzun bir yoldur arkadaşlar,sabrı olan yapabilir.
Sorusu olan sorabilir Kolay gelsin
Gzl
Beyler açıkcası tırsmaya başladım fakat beynimde baya şartlandı bu arada. Sanırım bu gece lucid görecem. Ama görmek istemiyorumda tırsıntıdan.
Hadı ben lucıde yarın sabah anlatırım
www.astralseyahat.com bu siteye göz atarsın bilgi sahibi olabilirsin
quote:
Orijinalden alıntı: brscngznc Beyler açıkcası tırsmaya başladım fakat beynimde baya şartlandı bu arada. Sanırım bu gece lucid görecem. Ama görmek istemiyorumda tırsıntıdan.
Ilk gun bende oleydım paso dılımı ısırdım reel cek gıbı
Takipçiyim
bi lucid yapıp görelim bakalım
Bu gece deneyeceğim gaza geldim
bana çok oluyor rüyada bir anda bu rüya ya diyorum uyanıyorum birde bu zamana kadar 2 kere o karabasan olayı oldu sanki felçli gibi kaldım bağıramıyorsun hareket edemiyorsun ama gerçek gibi çok kötü bi durum bence birde neden rüyada mesela yolda yürüyorum yol yamuluyo ben düşüyorum hep düşerek uyanıyorum buda asrat seyahatmış sanırım birde yersiz bir tavsiyem olacak hala inception u izlemeyen varsa izlesin
quote:
Orijinalden alıntı: Umutsuzİnsan
quote:
Orijinalden alıntı: yılan deveye ne demis
quote:
Orijinalden alıntı: Deep Dream Allah cezasını vermesin emi Gece kendimi motive ettim, rüya gördüm Justin Bieber herifin orjinal 2 cd sini satın aldım bu nasıl Lucid a.. 100 Lira verdim bide
dun denedım sartladım kendımı oldu gıbı bı kızla konusuodum sankı ruyada oldugumu anladım ancak tatmın olmadım denemeye dvm
oo iyiymiş ben 6-7 defa kızla konusuyodum farkında olunca direk daldım etrafımda kalabalıktı utanma sıkılmada olmuyo aç gezdir fosur fosur kız gördünmü işini bitir
abi koptum sen naptın ya
Nasıl şartlanılıyor?
quote:
Orijinalden alıntı: HavayıKoklayanAdam
Nasıl şartlanılıyor?
"Bu gece lucid ruya göreceğim,ruyamı kontrol edeceğim,ruyamı sabah hatırlayacağım" gibi gece yatmadan önce söylenilecek,şartlanılacak şeyler olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: haygogo
quote:
Orijinalden alıntı: kadir159782
quote:
Orijinalden alıntı: mrking
quote:
Orijinalden alıntı: kadir159782
ben rüya bile görmüyorum ki:S fakat küçükken bir rüyamda rüyamda olduğumu anlamıştım ve sonra " aa rüyadayım bakim rüya gerçekten 15 snyemi" diye saycakken,"boşver saymiyim şimdi biter filan" demiştim.çok iyi hatırlıyorum o rüyamı.
Rüya görmüyorsun ?
Rüya elbette görüyorsun. Rem uykusunza uyandığın için rüyaları hatırmıyorsun. Rüya görmek bir insan için yemek yemek kadar gereklidir. Önce rüyanın nasıl birşey olduğunu çözüp daha sonra lucid dream ile ilgilenmende fayda var.
4-5 günde bir rüya görürsem görüyorum harici görmüyorum.görüncede rüyada olduğumu genellikle anlıyorum ellerimle göz kapaklarımı açmaya çalışıp uyanıyorum.(rüyamda.ciddiyim.)
oha yemin ediyorum aynısı oluyo çok şaşırdım şuan bende rüyada olduğumu anlıyorum amamesela baktım kötü bişe oluo hemen rüyamda elimde göz kapağımı açıyorum öyle uyanıyorum
Birebir aynısı değil ama benzeri olmuştu. Bazı rüyalarda rüya gördüğümün farkında oluyorum. Bir keresinde üzerime saldırmak için uzaktan koşa koşa gelen biri vardı. Tabi ben de koşmaya başladım ama nedense hızlı koşamıyordum ve aradaki fark kapanıyordu. Ruyada olduğumun farkında olduğum için uyku halinde başıma kötü bir şey gelmemesi için hemen kendimi uyandırdım. Başka bir defasında da tam tersi oldu. Uyanmak istememe rağmen bir türlü uyanamıyordum ve daha çok korkuyordum. Hatta uyananadığımı anlayınca debelenmeye başladım ve son anda uyandım. Uyandıktan sonra derin derin nefes aldım ve kalbimin hızlıca attığını farkettim. Rüyada kötü bir şey esnasında ruyada olduğunu bilip uyanmaya çalışıp uyanamamak çok kötü bir şey. O ruyada nasıl korkmuştum nasıl bir ben bilirim.
Goremedım pf
quote:
Goremedım pf
Uzun Zamandır Rüyalarımı Hatırlamıyordum. En Azından Şartlanınca Hatırladım. Yavaş Yavaş Olucak Gibi
quote:
Orijinalden alıntı: hasan_kaan
quote:
Goremedım pf
Uzun Zamandır Rüyalarımı Hatırlamıyordum. En Azından Şartlanınca Hatırladım. Yavaş Yavaş Olucak Gibi
Valla ben merak saldım
Bugün rüya gördüm hepte bilinçaltında ki şeyleri o yüzden hatırlıyom.