Şimdi Ara

Lumia 820 aldım, düşüncelerim burda. (Güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen hafta vodafone ile tarifeme ek olarak ayda 30tl'ye Lumia 820 aldım.
    Öncelikle belirtmeliyim windows phone en yakından tanıdığım işletim sistemidir.
    Kullandığım windows mobile telefonlar; Motorola Mpx200, Hp İpaq 514, Benq P50 ve Samsung i200.

Neden Lumia 820 diye soran arkadaşlar olur ise; öncelikle 720 ile 820 arasında kaldım. İkiside aynı fiyattı sonuçta. İncelemeye başladım, 720 hep ağır bastı 3 sebepten birincisi sarj avantajı, ikincisi ön kamerası. Ön kameralara ayrı bir ilgim var fotoğrafçı olduğum için. Üçüncüsü ise yeni bir aletti. Yani bu ne kadar etki eder diğer insanları bilmiyorum ama biri 12 aylık diğeri 6 aylık. İşlemci ve ramde ki 820 üstünlüğü beni düşündürürken izlediğim iki video beni Lumia 820 almaya ikna etti.
    İlk video 720 ile 820'nin hız testi incelemesi;http://www.youtube.com/watch?v=nT4e_IGSlo0
    Diğer video da Nokia'nın ilk amirallerinden 920 ile hız testi;http://www.youtube.com/watch?v=DCdxPSXQYNI

Durdum düşündüm, hız benim için çok önemli. Bataryası çıkabiliyor sonuçta alırım ilerde yüksek amperli pil hallederim sıkıntımı. Arka kapağı değişiyo dedim oda en azından hissi bir artı gösterdi. Ve üst modeli ile kafa kafaya hatta bazı uygulamalarda geride bıraktığını görünce 820 almaya karar verdim ve gittim aldım

Açtığım ilk yeri şarjı oldu, son şarjına bakarak telefonun fabrika çıkış olup olmadığını kontrol edebilirim dedim kendi kendime.

Arama yaptım, konuşma kalitesini test ettim telefonu başkasına verip gayet başarılı gelmekte ses ve almakta.
    Menü akıcı, slayt panel harkulade.
    Kamerası performans ürünü. Cidden başarılı. Zaten lensin sağlayıcısı isim olarak tatmin etmekte.
    Kulaklığı ortalamanın üstünde bir kulak içi kulaklık. Basları ve tizleri güzel oranlıyor. Ama ben şarj emmesin diye ipod ile kullanıyorum, uyumlu güzel.
    Klavyesini ingilizce ve türkçe olarak anında seçip kullanabiliyosunuz. Türkçede zorlandım ama ingilizcede kullanırken elim iyice alıştı. 2 senedir blackberry kullanıyordum çünkü. Hocanın gözüne bakarken mesaj atmak önemli iş
    Başka başka.. Nokia uygulamarı çok büyük bir artı.
    Rehbere gelecek olursak; blackberry'de rehber sime kopyalanmamakta o yüzden sıkıntıya düşmüştüm ama üzerinde gelen bir yazılımla bluetooth ile bağlandım eski telefonuma, rehberi emdi. Çok hoşuma gitti
    Radyo var, avantaj. İnternet radyolarında megabaytlar ziyan olmuyor.
    Marketi orta seviyelere ulaşmaya yakın. Oyunlar güzel, para harcamak gerek yalnız.
    Ve windowsta şöyle bişey vardır bilmeyen arkadaşlar, senin aradığın uygulama illaki vardır yalnızca adını doğru bilmelisin. Yoksa İos'ta Android'de yüzbin tane uygulama varda zaten 3 uygulamadan 2si aynı görevi görüyor. Tamam lafım yok her türlü markette geri windows ama öldürmeninde pek alemi yok şu saatte. Tabi Nokia olmasının avantajı da var onu göz ardı etmemem gerek. Neyse...
    Daha sonra başladım kafa uygulamarı kurmaya, facebook, twitter, 6tag, 6sec, whatsapp, chrome yükledim.
    Uygulamalar gayet akıcı açıldı, kullanabildim hiçbir sıkıntı yaratmadılar LÂKİN;
    -Facebook uygulamasını açıp bildirimlere bakasınız gelmedikçe kesinlikle facebooktan bildirim gelmiyor.
    -Whatsapp'da programı kapatırsanız mesajlar gelmiyor yada çok ama çok geç geliyor. Yani arka planda açık tutmak en mantıklısı.

Twitter mükemmel çalışıyor, bildirimler saniye şaşmıyor arkadaşlar.
    6tag instagramın yan sanayisi, 6sec vine'nın yan sanayisi. Aynı kaynağı kullanıyolar yani hani kendi klasmanları yok sadece isimleri farklı bildiğin vine, bildiğin instagram. Bu kafamı almadan önce çok karıştırmıştı ondan paylaştım.

Daha sonra her windows phone'da olduğu gibi güncelleme işine girdim, yükseltme gelmiş. Kurdum, telefon bir tık ileri attı.

Güncellemeden sonra şarj performansım gözle görülür derecede arttı.
    Telefon zaten hızlıydı, bişey değişmiş gibi hissetmedim.
    Ekranı döndürmeyi kapatmak gece yattığın yerden telefonu kurcalarken çok iş gördü.
    Onun dışında güncellemenin artısını da görmedim :D

Kilit ekranım (fotoğraf bana aittir )

Ve arkadaşlar şöyle söyliyeyim ilk gün nokianın paket içeriğinden çıkan batarya ile şarj ettim bi gün gitmedi ya çok kurcaladığımdan yada kötü şarj ediyor bilmiyorum. Annemin Htc Wildfire S telefonu var, onun şarj aletini kullanırım blackberry telefonum varkende onla şarj ederdim size söyliyeyim iş şarj aletinden bitiyor. Bakın htcnin ki ile şarj ettim 24 saat oldu olucak ve daha %21'i duruyor şarjın. Üniversite 5. sınıf öğrenciyim, telefon elimden düşmez. Mesajlaşma, twitter, vine sürekli kullanıyorum. Whatsapp'dan iletişim kuruyorum zaten. Bence herhangi bir HTC şarj aleti ile performansını yoklayın telefonunuzun. Benden tavsiye olsun :) Bakın son şarjdan sonraki hâl;

Bunların dışında, bence güzel alet. En azından spesifik. Herkesin elinde yok. Sıkılınca değiştir arka kapağını götürsün seni az daha ileriye.
    He ekranıda kaplattım, çok temiz oldu. Tavsiye ederim.

Görüşlerim bu şekilde, aklıma bişey geldikçe eklerim. Windows Phone konusuna girince konuyu açmak aklıma geldi, ağım şahım bir inceleme değil eksikleri mazur görün :)
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________

Evet hala aynı telefonla yola devam ediyorum arkadaşlar
    Konu hortlayınca arkadaş sayesinde, gören diğer arkadaşlardan mesajlar aldım.
    Tekrardan 1,5 yıllık Lumia tecrübesi ile değerlendirmelerde bulunayim, belki işe yarar.

Biyturs_OnSr adlı arkdaşın sorusu ile giriş yapayım. Gerçekten fark ediyor. Samsung note serisi yada böyle yüksek miliampere sahip bir telefonun şarj aletini deneyerek tatbik edebilirsin. Ben bunun farkının kesinlikle olduğuna inanıyorum. İyi şarj aleti, iyi şarj süresi demektir benim görüş ve deneyimlerime göre. En basitinden laptop usb'sinden şarj ettiğimizde nasıl bereketsiz olduğunu batarya ömrünün herkes bilir.

Bunların dışında Lumia 820 almak isteyen arkadaşlar mesajlar attı. Bu konu hakkında ki düşüncelerim;
    -ŞARJ: Telefonla günde 15-20 dakika görüşme yapıyorum. Fotoğraf işi ile meşgul olduğum için en çok instagram uygulamasını kullanıyorum. Sonra facebook, twitter, mail ve tarayıcı kullanıyorum. Haritalar uygulamasını trafiği kontrol etmek için. Yada şöyle söyliyim arkadaşlar telefonda yapmadıklarım "müzik dinlemek, film & video izlemek, oyun oynamak" bunun dışında herşeyinden yararlanıyorum telefonun.
    Sabah 8'de çıkardığım şarj akşam 10'da "pil kritik seviyede" uyarısı veriyor ve kullanıma devam ettiğim takdirde yarım saate "güle güle" yazısını gösteriyor bana. Dokunmazsam 2 saat daha götürür. Ekran ışığını bir kere kıstığımı hatırlamam. Her zaman otomatik ayarda. Wifi kullanıyorum, işim bittiğinde kapatıyorum. Gereksiz şarj yiyecek şeylerde kapalı mesela dokunmatik tuşların titreşimi gibi. Sevmiyorum ben öyle gereksiz güç sarfiyatlarını. Şarj konusunda ki düşüncem bu şekilde.

-UYGULAMA: Facebook ve twitter şüphesiz çok güzel. Tam performans ile kullanabilirsiniz. İnstagramın hala BETA olması kadar komik birşey yok. Beta ve kullanışsız. O yüzden ben ücreti mükabilinde 6tag aldım; ios ve androidde ki instagram uygulamalarından bile güzel. Bikaç hesabı birden yönetebilme, yakınlardaki paylaşımları görebilme, video yükleme, kolaj fotoğraf atabilme, geniş açılı ekleme gibi. Tek eksiği efektleri kötü. Efekt içinde zilyon tane uygulama var. Vine biraz stabil değil, ama iş görür. Skype çok beğeniyorum. Swarm fena değil. Forsq kullanmıyorum. Yani kısaca sosyal medya ve internetle haşır neşir olan biri olarak arayıpta eksikiğini hissettiğim uygulama yok. İhtiyacım olan herşey yüklü, bulabiliyorum arkadaşlar.

-KAMERA: Çektiğim fotoğrafları buraya atmıştım birazınıhttp://forum.donanimhaber.com/m_98071203/f_//tm.htm#98433375
    Kamerasını ben beğeniyorum. Doğru ayarlarla kullanıldığında gayet olumlu sonuçlar veriyor. Gündüz çok başarılı, gece performansı ise ayar doğrultusunda orta seviye. Lumia kullanan arkadaşlara tavsiyem; bütün ayarları telefona bırakın ve sadece ISO ile oynayın. Işık fazlalığında düşük, ışık azlında yüksek iso. Bu altın kuralı unutmayın. Güzel sonuçlar alırsınız.

-ÖN KAMERA: Leş. Vga ön kamera. İğrenç. En memnun olmadığım yanı telefonun. EN! Ön kamera ile parıl parıl, şıkır şıkır selfiyi unutun. Çamur gibi bir kamera. Carıl carıl ışıkta iyi sonuç alırsınız ama. O da işte denk gelirse. Kısaca ön kamerası var mı sorusuna "var" demek için konumuş bir kamera arkadaşlar. Ona göre

-KASA: Kasası güzel bir plastikten yapılmış. Arkada kapağı değişiyo ama ben hiç değiştirmedim. Beyaz kullanıyorum. Tam orta noktasında ki parıltı gitti. Mat beyaza dönüştü. Gerisi eskisi gibi duruyor. Ekranımda koruyucu kullanmıyorum. Çizik falan yok. Ezikte yok. Telefonu sert zemine hiç düşürmedim. O yüzden sağlam da diyemiyorum ama dandik değil onu biliyorum. Kılıftır, jelatindir vs kullanmadım. Telefon yıpranmıyor kolay kolay. Bozulan bir parçası yada tuşu da yok.

-ARIZA & HATA & SIKINTI: Bu başlıkta da kullandığım sürece yaşadığım sıkıntıları yazayım. Bir keresinde telefon çok ısındı ve ekrana aşırı elektrik göndermeye başladı. Renkler dünyasını şaşırdı. Kapattım. Görüntü gelmedi ekrana. Telefon soğuyunca kendine geldi ve bir daha yapmadı. Yaşadığım sorun buydu. Reset attığını hiç hatırlamam. Çok arada "tarayıcı, facebook ve whatsapp'tan" atıyor. Whatsapp'tan eskiden eski sürümlerde attığında uygulamaya telefonu kapatıp açıncaya dek girilmiyordu. Şimdi açılıyor bikaç tıktan sonra. Facebook ve tarayıcı da öyle bir sorun yok.
    Bir diğer sıkıntıda ekranda uzun süre duran simgelerin izleri ekranda kaldı. Ekranın üstünde wifi, sarj gibi en altta da gönder tuşu gibi. Panelden kaynaklı bu sorun 1020'de bile var. O yüzden çok takılmamak lazım.

-ÖNERİ: Bence Lumia 820 artık alınmaması gereken bir cihaz. Çünkü eskidi. Güncellemeler gelecek olsa da geride kalması olası bir cihaz. Bence tercihlerimizi 900 serisinin altına düşürmeyelim eğer ağır kullanıcıysak. Mesela anne babalar için düşük seriler ideal. Simgeler büyük ve anlaşılır olduğundan gözlüksüz de kullanılabilir. Bu dediğimi iyi düşünün arkadaşlar.

-ALACAK OLSAM: Kesinlikle 930 alırım. Maddi gücüm yoksa 925 alırım.

-İKİNCİ EL LUMİA ALINIR MI? Alınır arkadaşlar. Çünkü lumia alan ya telefonu sevip uzun süre kullanıyor yada aldığı gibi pişman olup satmaya kalkıyor. O yüzden sahibinden de çok temiz ikinci el lumialar var. Sıfıra para vermeye gerek yok. Cidden. Alırsam sıfır almiycağım kesin.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar :)

TAVSİYE ETTİĞİM UYGULAMALAR

-Whatsapp
    -Twitter
    -Facebook
    -6tag (İnstagram uygulamasının alternatifi)
    -6sec (vine uygulamasının alternatıfı)
    -Lig Tv
    -Office lens (Yazıcıların üzerinde bulunan tarayıcılar varya, işte o tarama işlemini kağıdı, belgeyi, resmi çekerek yaptıran uygulama)
    -#1 Toolkit (İçerisinde metre, dönüştürücü, ses basıncı, pusula, hız, ses kaydedicisi, ışık gibi uygulamaları barındıran tam bir tool kit programı. Ana ekrana tek tek ekleme hakkı vermesi de cabası)
    -Adobe Photoshop Express
    -Beats yo! (Drum pad ile müzik yapmayı seven insanlar için ideal, müthiş bir uygulama. Eğlencesine bile deneyin derim)
    -Dizi Makinesi (Yerli ve yabancı dizileri izleyebileceğiniz, favorilere atabileceğiniz, dizileri indirebileceğiniz uygulama)
    -Duolingo (İngilizce geliştirme uygulaması, sosyal medya ile bağlantılı)
    -E- Devlet
    -Face Swap (Eklediğiniz fotoğrafta ki yüzleri birbirleri ile değiştiren makara uygulama)
    -Glance Spy Cam (Ekranda saat gözükürken aslında ön yada arka kamera ile çaktırmadan fotoğraf çekme uygulaması)
    -İnstasize (İnstagrama fotoğraf ekliyceksek kolaj hazırlamak, kadrajı özgürce ayarlamak falan)
    -Kuran Fihristi (Kur'an-ı Kerim'in içinde ki konuları indeksleyip, konu başlığına göre ayet bulabileceğiniz uygulama. ÇOK GÜZEL)
    -Lumia uygulamaları
    -Mekanist
    -Metrotube (Youtube uygulaması)
    -Mobiett (İstanbullular için bulunduğunuz duraktan geçen otobüsler, kaç dakikada gelecekleri, güzergahları vs güzel uygulama)
    -Movie Creator Beta (Video edit, oluşturma)
    -Movie Maker (Video editleme, instagrama doğrudan yükleme, ek paketlerle daha fazla müdahele etme)
    -Office Remote (Telefondan sunum yönetme programı)
    -Perfect Recorder (Ekran kapalıyken ses kaydı yapan bir program, çok başarılı)
    -PicsArt (Fotoğraf üzerine)
    -Pixel Tv (Pixeller ile televizyon ekranı üzerindeymiş gibi kurgu oluşturup kare kare animasyonlar oluşturmak falan güzel)
    -Proshot (Kamera uygulaması alternatifi. HDR ve Manuel ayar imkanı veren, beyaz ayarı ölçümü güzel uygulama)
    -Quickplay Pro (Herşeyi oynatan player)
    -Self Servis (Vodafone uygulaması)
    -Shazam
    -Touch Lock (Karoya tıkladığınız an ekranı kapatan program. Tuş ile kapatmaktan bıkanlara ilaç! Tuşunda ömrü yarı yarıya uzar mantıken :D
    -Traffic Racer (Araba ile trafikte ilerleme oyunu)
    -Unfollow Spy (İnstagram ve twitterda ki istatistikleriniz, seni takibi bırakanlar, takip edip etmediklerin, seni takip edip senin etmediklerin falan)
    -Whatsapp video optimizer (Whatsapptan atacağınız videoların megabaytlarını düşüren uygulama adından da anlaşılacağı üzere)
    -Yapı Kredi

Bu uygulamalar şuanda telefonumda yüklü ve gerçekten kullandığım uygulamalar. Memnuniyet oranım %90 seviyelerinde.

Yükleyip, denediğim ve belki bir süre kullandığım uygulamalar;
    -Sahadan
    -Gestures Beta (Ekranı döndürünce kapanan, kulağa yaklaştırınca aramayı açan uygulama, garip bişeydi. Ama rutinimi bozdu, sildim)
    -Brothers İn Arms (Tekil savaş oyunu, güzel)
    -Sonic Dash
    -Kur'an-ı Kerim Diyanet
    -MeeDJ
    -Sleep Recorder (Horlayıp horlamadığını çözdüren uygulama. Ses oldukça kayıt ediyo. Ben horlamıyomuşum merak etmiştim :D
    -Arabalar: Şimşek Hızı (Oyun)
    -Microsoft Remote Dekstop (Telefondan pc hükmetme programı. Windows 7 ile çalıştıramadım, 8 ile çalışıyor. Kapsamlı bayağı)
    -Asphalt Overdrive (Sarmadı)
    -Fifa 15 (Sarmadı)
    -Flipagram (Adam gibi çalışmıyor saniye aralıkları kafasına göre falan)
    -7 Minute Workout (7 dakkalık spor antremanları)
    -Mobile Print (Telefondan direk yazıcıya ulaşım, basım)
    -Foreks Mobile (Borsa uygulaması, güzel bayağı)
    -Yo. (Ona buna YO gönderebileceğiniz bi uygulama, bu kadar :D
    -GT Racing 2 (Sarmadı)
    -The Veil (Kasvetli bi oyun, sarmadı)
    -Pako (Deneyin, sinir bozucu bi araba sürüş oyunu)
    -eBay (İndirip kullanmadığım uygulama)
    -VBA8 (Gameboy emülatörü. Satın aldığım uygualamalrdan biridir. Pokemonu tekrardan bitirme keyfini yaşadım.)
    -Zombie HQ (Zombi vurma oyunu güzeldir grafikleri vs)
    -Race İllegal (Sarmamış ki silmişim)
    -WeChat (Uyuz olmuştum, hep japonlar var kız düşmüyor arkadaşlar :D
    -Power Tools (Toolkit öncesinde bu vardı, artık hükmü yok bence)
    -Skyscanner (Uçak bileti arama uygulaması, daha ucuzunu pc başında bulduğumdan gerçekliğini yitiren uygulama)
    -Bridge Constructor (Eldeki malzemeler ile köprü yapımı. Teeee wm 2005'te vardı. O zamandan beri severdim. Bitirip sildim :D
    -Flappy Birds (Sinir bozucu oyun, denemiştim)
    -Thge Dark Knight Rises (%80'inin bitirdiğim oyun, efsane bişey. Satın aldım. Pişman olmadım. Batman!)
    -Evernote (Not alma, buluta kaydetme uygulaması)
    -Speedtest.net (İnternet hız ölçer)
    -Onedio
    -UÇ Browser (Tarayıcı, hoş)
    -Subway Surfers (Sosyal medyada ki arkadaşlarımın hepsini geçince sildim)
    -Line (Kasıntıydı zamanında)
    -Asphalt 8 (Mükemmeldi, 4-5 sezon yaptım sildim. Bağımlılık yapar.)
    -Rail Rush
    -Hill Climb Racing
    -Diptic (Kolaj)
    -SophieLens (Fotoğraf Filtre programı)

Sıkıldım bazılarını atladım :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemresa -- 17 Şubat 2015; 21:21:03 >

• 720 820'nin üst modeli değil ki. 820 üst model. 720nin avantajı pili ve gövde kalitesi.
  • bangez kullanıcısına yanıt
    Ben aksini nerde söylemişim?
    Üst model 820 sonuçta 720'den önce üretilmiş bir model ben onu kastettim.
    Bahsettiğim öncelik tarihsel bir öncelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusemresa -- 1 Kasım 2013; 4:24:49 >
  • Konuyu hortlattım :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haha, eyvallah :D Tekrardan bakıp, düşüncelerim ile güncelliycem maadem :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

Konuyu hortlattım :D

:D
  • Konunun ilgi görmemesi enteresan. Güzel değerlendirme.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yunusemresa kullanıcısına yanıt
    Hala bu telefonumu kullanıyorsunuz? iyimi gerçekten telefon
  • Başka şarj aletiyle şarj edince gerçekten daha fazla mı gidiyor, yoksa öyle denk mi geldi ? Bana hiç mantıklı gelmiyor çünkü

• Evet hala aynı telefonla yola devam ediyorum arkadaşlar
    Konu hortlayınca arkadaş sayesinde, gören diğer arkadaşlardan mesajlar aldım.
    Tekrardan 1,5 yıllık Lumia tecrübesi ile değerlendirmelerde bulunayim, belki işe yarar.

Biyturs_OnSr adlı arkdaşın sorusu ile giriş yapayım. Gerçekten fark ediyor. Samsung note serisi yada böyle yüksek miliampere sahip bir telefonun şarj aletini deneyerek tatbik edebilirsin. Ben bunun farkının kesinlikle olduğuna inanıyorum. İyi şarj aleti, iyi şarj süresi demektir benim görüş ve deneyimlerime göre. En basitinden laptop usb'sinden şarj ettiğimizde nasıl bereketsiz olduğunu batarya ömrünün herkes bilir.

Bunların dışında Lumia 820 almak isteyen arkadaşlar mesajlar attı. Bu konu hakkında ki düşüncelerim;
    -ŞARJ: Telefonla günde 15-20 dakika görüşme yapıyorum. Fotoğraf işi ile meşgul olduğum için en çok instagram uygulamasını kullanıyorum. Sonra facebook, twitter, mail ve tarayıcı kullanıyorum. Haritalar uygulamasını trafiği kontrol etmek için. Yada şöyle söyliyim arkadaşlar telefonda yapmadıklarım "müzik dinlemek, film & video izlemek, oyun oynamak" bunun dışında herşeyinden yararlanıyorum telefonun.
    Sabah 8'de çıkardığım şarj akşam 10'da "pil kritik seviyede" uyarısı veriyor ve kullanıma devam ettiğim takdirde yarım saate "güle güle" yazısını gösteriyor bana. Dokunmazsam 2 saat daha götürür. Ekran ışığını bir kere kıstığımı hatırlamam. Her zaman otomatik ayarda. Wifi kullanıyorum, işim bittiğinde kapatıyorum. Gereksiz şarj yiyecek şeylerde kapalı mesela dokunmatik tuşların titreşimi gibi. Sevmiyorum ben öyle gereksiz güç sarfiyatlarını. Şarj konusunda ki düşüncem bu şekilde.

-UYGULAMA: Facebook ve twitter şüphesiz çok güzel. Tam performans ile kullanabilirsiniz. İnstagramın hala BETA olması kadar komik birşey yok. Beta ve kullanışsız. O yüzden ben ücreti mükabilinde 6tag aldım; ios ve androidde ki instagram uygulamalarından bile güzel. Bikaç hesabı birden yönetebilme, yakınlardaki paylaşımları görebilme, video yükleme, kolaj fotoğraf atabilme, geniş açılı ekleme gibi. Tek eksiği efektleri kötü. Efekt içinde zilyon tane uygulama var. Vine biraz stabil değil, ama iş görür. Skype çok beğeniyorum. Swarm fena değil. Forsq kullanmıyorum. Yani kısaca sosyal medya ve internetle haşır neşir olan biri olarak arayıpta eksikiğini hissettiğim uygulama yok. İhtiyacım olan herşey yüklü, bulabiliyorum arkadaşlar.

-KAMERA: Çektiğim fotoğrafları buraya atmıştım birazınıhttp://forum.donanimhaber.com/m_98071203/f_//tm.htm#98433375
    Kamerasını ben beğeniyorum. Doğru ayarlarla kullanıldığında gayet olumlu sonuçlar veriyor. Gündüz çok başarılı, gece performansı ise ayar doğrultusunda orta seviye. Lumia kullanan arkadaşlara tavsiyem; bütün ayarları telefona bırakın ve sadece ISO ile oynayın. Işık fazlalığında düşük, ışık azlında yüksek iso. Bu altın kuralı unutmayın. Güzel sonuçlar alırsınız.

-ÖN KAMERA: Leş. Vga ön kamera. İğrenç. En memnun olmadığım yanı telefonun. EN! Ön kamera ile parıl parıl, şıkır şıkır selfiyi unutun. Çamur gibi bir kamera. Carıl carıl ışıkta iyi sonuç alırsınız ama. O da işte denk gelirse. Kısaca ön kamerası var mı sorusuna "var" demek için konumuş bir kamera arkadaşlar. Ona göre

-KASA: Kasası güzel bir plastikten yapılmış. Arkada kapağı değişiyo ama ben hiç değiştirmedim. Beyaz kullanıyorum. Tam orta noktasında ki parıltı gitti. Mat beyaza dönüştü. Gerisi eskisi gibi duruyor. Ekranımda koruyucu kullanmıyorum. Çizik falan yok. Ezikte yok. Telefonu sert zemine hiç düşürmedim. O yüzden sağlam da diyemiyorum ama dandik değil onu biliyorum. Kılıftır, jelatindir vs kullanmadım. Telefon yıpranmıyor kolay kolay. Bozulan bir parçası yada tuşu da yok.

-ARIZA & HATA & SIKINTI: Bu başlıkta da kullandığım sürece yaşadığım sıkıntıları yazayım. Bir keresinde telefon çok ısındı ve ekrana aşırı elektrik göndermeye başladı. Renkler dünyasını şaşırdı. Kapattım. Görüntü gelmedi ekrana. Telefon soğuyunca kendine geldi ve bir daha yapmadı. Yaşadığım sorun buydu. Reset attığını hiç hatırlamam. Çok arada "tarayıcı, facebook ve whatsapp'tan" atıyor. Whatsapp'tan eskiden eski sürümlerde attığında uygulamaya telefonu kapatıp açıncaya dek girilmiyordu. Şimdi açılıyor bikaç tıktan sonra. Facebook ve tarayıcı da öyle bir sorun yok.
    Bir diğer sıkıntıda ekranda uzun süre duran simgelerin izleri ekranda kaldı. Ekranın üstünde wifi, sarj gibi en altta da gönder tuşu gibi. Panelden kaynaklı bu sorun 1020'de bile var. O yüzden çok takılmamak lazım.

-ÖNERİ: Bence Lumia 820 artık alınmaması gereken bir cihaz. Çünkü eskidi. Güncellemeler gelecek olsa da geride kalması olası bir cihaz. Bence tercihlerimizi 900 serisinin altına düşürmeyelim eğer ağır kullanıcıysak. Mesela anne babalar için düşük seriler ideal. Simgeler büyük ve anlaşılır olduğundan gözlüksüz de kullanılabilir. Bu dediğimi iyi düşünün arkadaşlar.

-ALACAK OLSAM: Kesinlikle 930 alırım. Maddi gücüm yoksa 925 alırım.

-İKİNCİ EL LUMİA ALINIR MI? Alınır arkadaşlar. Çünkü lumia alan ya telefonu sevip uzun süre kullanıyor yada aldığı gibi pişman olup satmaya kalkıyor. O yüzden sahibinden de çok temiz ikinci el lumialar var. Sıfıra para vermeye gerek yok. Cidden. Alırsam sıfır almiycağım kesin.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar :)

telefonu yeni aldım ,normalde diğer telefonlar ilk açtığında %50 şarj oluyor du ama bunda şarj sıfır dı.prize takınca açıldı bu normal mi?
  • wiper uygulaması oled ekran izlerini temizliyor denemeni tavsiye ederim.
  • parmen P kullanıcısına yanıt
    Eger kutuyu sen actiysan kafana takma hic onemli degil :)

eğer %50 ile geliyorsa bende öyle olmadı şarj sıfırdı. o zaman bu da demek oluyor ki kutuyu ilk ben açmamışım
    Bu kadar olamaz ya Sanki kelimesi kelimesine ben yazmışım gibi okudum. Helal olsun, bir şey diyemiyorum, 1 numara yazı yazmışsınız
  • Biyturs_OnSr kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam :)
  • yukarda yazılan mesajlara cevaben : kutuyu açınca yüzde kaç şarj ile çıkacağı pek belli olmaz. Bazen yüzde 50 olur bazen yüzde 20. Rakamlar temsili tabi ki. Bazen de hiç olmaz.
    Bu arada güzel ürün almışsınız. benim çok mazim var 820 ile. 500 lira şu anda bir çok yerde. Ciddi anlamda güzel fiyat. ben çıktığı zaman 1200 gibi bir rakama almıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdullaharif

yukarda yazılan mesajlara cevaben : kutuyu açınca yüzde kaç şarj ile çıkacağı pek belli olmaz. Bazen yüzde 50 olur bazen yüzde 20. Rakamlar temsili tabi ki. Bazen de hiç olmaz.
    Bu arada güzel ürün almışsınız. benim çok mazim var 820 ile. 500 lira şu anda bir çok yerde. Ciddi anlamda güzel fiyat. ben çıktığı zaman 1200 gibi bir rakama almıştım.

neden şarj olayı böyle %50 olmayınca sıfırlanmış oluyor muhabbeti duymuştum. fabrikadan çıkarken ona uygun şekilde şarj ediliyormuş. ben sırf bu yüzden iade ettim :) fiyat cidden çok iyi.
  • Merhaba bende yeni kullanmaya başladım wpyi siz sonuçta 1,5 yıllık kullanıcısınız önerdiğiniz programlar (özellikle müzik ve video indirme ) var mı varsa neler

• TAVSİYE ETTİĞİM UYGULAMALAR

-Whatsapp
    -Twitter
    -Facebook
    -6tag (İnstagram uygulamasının alternatifi)
    -6sec (vine uygulamasının alternatıfı)
    -Lig Tv
    -Office lens (Yazıcıların üzerinde bulunan tarayıcılar varya, işte o tarama işlemini kağıdı, belgeyi, resmi çekerek yaptıran uygulama)
    -#1 Toolkit (İçerisinde metre, dönüştürücü, ses basıncı, pusula, hız, ses kaydedicisi, ışık gibi uygulamaları barındıran tam bir tool kit programı. Ana ekrana tek tek ekleme hakkı vermesi de cabası)
    -Adobe Photoshop Express
    -Beats yo! (Drum pad ile müzik yapmayı seven insanlar için ideal, müthiş bir uygulama. Eğlencesine bile deneyin derim)
    -Dizi Makinesi (Yerli ve yabancı dizileri izleyebileceğiniz, favorilere atabileceğiniz, dizileri indirebileceğiniz uygulama)
    -Duolingo (İngilizce geliştirme uygulaması, sosyal medya ile bağlantılı)
    -E- Devlet
    -Face Swap (Eklediğiniz fotoğrafta ki yüzleri birbirleri ile değiştiren makara uygulama)
    -Glance Spy Cam (Ekranda saat gözükürken aslında ön yada arka kamera ile çaktırmadan fotoğraf çekme uygulaması)
    -İnstasize (İnstagrama fotoğraf ekliyceksek kolaj hazırlamak, kadrajı özgürce ayarlamak falan)
    -Kuran Fihristi (Kur'an-ı Kerim'in içinde ki konuları indeksleyip, konu başlığına göre ayet bulabileceğiniz uygulama. ÇOK GÜZEL)
    -Lumia uygulamaları
    -Mekanist
    -Metrotube (Youtube uygulaması)
    -Mobiett (İstanbullular için bulunduğunuz duraktan geçen otobüsler, kaç dakikada gelecekleri, güzergahları vs güzel uygulama)
    -Movie Creator Beta (Video edit, oluşturma)
    -Movie Maker (Video editleme, instagrama doğrudan yükleme, ek paketlerle daha fazla müdahele etme)
    -Office Remote (Telefondan sunum yönetme programı)
    -Perfect Recorder (Ekran kapalıyken ses kaydı yapan bir program, çok başarılı)
    -PicsArt (Fotoğraf üzerine)
    -Pixel Tv (Pixeller ile televizyon ekranı üzerindeymiş gibi kurgu oluşturup kare kare animasyonlar oluşturmak falan güzel)
    -Proshot (Kamera uygulaması alternatifi. HDR ve Manuel ayar imkanı veren, beyaz ayarı ölçümü güzel uygulama)
    -Quickplay Pro (Herşeyi oynatan player)
    -Self Servis (Vodafone uygulaması)
    -Shazam
    -Touch Lock (Karoya tıkladığınız an ekranı kapatan program. Tuş ile kapatmaktan bıkanlara ilaç! Tuşunda ömrü yarı yarıya uzar mantıken :D
    -Traffic Racer (Araba ile trafikte ilerleme oyunu)
    -Unfollow Spy (İnstagram ve twitterda ki istatistikleriniz, seni takibi bırakanlar, takip edip etmediklerin, seni takip edip senin etmediklerin falan)
    -Whatsapp video optimizer (Whatsapptan atacağınız videoların megabaytlarını düşüren uygulama adından da anlaşılacağı üzere)
    -Yapı Kredi

Bu uygulamalar şuanda telefonumda yüklü ve gerçekten kullandığım uygulamalar. Memnuniyet oranım %90 seviyelerinde.

Yükleyip, denediğim ve belki bir süre kullandığım uygulamalar;
    -Sahadan
    -Gestures Beta (Ekranı döndürünce kapanan, kulağa yaklaştırınca aramayı açan uygulama, garip bişeydi. Ama rutinimi bozdu, sildim)
    -Brothers İn Arms (Tekil savaş oyunu, güzel)
    -Sonic Dash
    -Kur'an-ı Kerim Diyanet
    -MeeDJ
    -Sleep Recorder (Horlayıp horlamadığını çözdüren uygulama. Ses oldukça kayıt ediyo. Ben horlamıyomuşum merak etmiştim :D
    -Arabalar: Şimşek Hızı (Oyun)
    -Microsoft Remote Dekstop (Telefondan pc hükmetme programı. Windows 7 ile çalıştıramadım, 8 ile çalışıyor. Kapsamlı bayağı)
    -Asphalt Overdrive (Sarmadı)
    -Fifa 15 (Sarmadı)
    -Flipagram (Adam gibi çalışmıyor saniye aralıkları kafasına göre falan)
    -7 Minute Workout (7 dakkalık spor antremanları)
    -Mobile Print (Telefondan direk yazıcıya ulaşım, basım)
    -Foreks Mobile (Borsa uygulaması, güzel bayağı)
    -Yo. (Ona buna YO gönderebileceğiniz bi uygulama, bu kadar :D
    -GT Racing 2 (Sarmadı)
    -The Veil (Kasvetli bi oyun, sarmadı)
    -Pako (Deneyin, sinir bozucu bi araba sürüş oyunu)
    -eBay (İndirip kullanmadığım uygulama)
    -VBA8 (Gameboy emülatörü. Satın aldığım uygualamalrdan biridir. Pokemonu tekrardan bitirme keyfini yaşadım.)
    -Zombie HQ (Zombi vurma oyunu güzeldir grafikleri vs)
    -Race İllegal (Sarmamış ki silmişim)
    -WeChat (Uyuz olmuştum, hep japonlar var kız düşmüyor arkadaşlar :D
    -Power Tools (Toolkit öncesinde bu vardı, artık hükmü yok bence)
    -Skyscanner (Uçak bileti arama uygulaması, daha ucuzunu pc başında bulduğumdan gerçekliğini yitiren uygulama)
    -Bridge Constructor (Eldeki malzemeler ile köprü yapımı. Teeee wm 2005'te vardı. O zamandan beri severdim. Bitirip sildim :D
    -Flappy Birds (Sinir bozucu oyun, denemiştim)
    -Thge Dark Knight Rises (%80'inin bitirdiğim oyun, efsane bişey. Satın aldım. Pişman olmadım. Batman!)
    -Evernote (Not alma, buluta kaydetme uygulaması)
    -Speedtest.net (İnternet hız ölçer)
    -Onedio
    -UÇ Browser (Tarayıcı, hoş)
    -Subway Surfers (Sosyal medyada ki arkadaşlarımın hepsini geçince sildim)
    -Line (Kasıntıydı zamanında)
    -Asphalt 8 (Mükemmeldi, 4-5 sezon yaptım sildim. Bağımlılık yapar.)
    -Rail Rush
    -Hill Climb Racing
    -Diptic (Kolaj)
    -SophieLens (Fotoğraf Filtre programı)

Sıkıldım bazılarını atladım :D

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.