Şimdi Ara

Lumia Hafıza Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
2
Favori
7.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefon hafızasında "Diğer" diye bir kısım var. Bunun içinde ne var? Nasıl kurtulucam bundan 1gb hafızamı yiyor ya :(

• O normal bir şey, ne olduğundan emin değilim ama medya dosyaları ve uygulama dosyaları olabilir. harita uygulamaları ie gibi uygulamalar. İe dan geçmişi silerek azaltabilirsin belki.
  • Yok onlar fayda etmedi. Eğer buna bir çözüm bulunmazsa telefon hafızası büyük sıkıntı olucak gibi :( SD kartı ön plana çıkarmalı lazım
  • Diğer, önbellek dosyalarının toplandığı bölümdür. Fotoğrafların önizlemeleri vs..

Son güncellemelerle gelen kapasite kontrol ile diğer hafızasını silebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasates

Diğer, önbellek dosyalarının toplandığı bölümdür. Fotoğrafların önizlemeleri vs..

Sadece geçiçi dosyaları silebiliyorum orda sil var ona basıp. En alttaki 'diğer'i nasıl silicem bulamadım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArdiaroS

quote:

Diğer, önbellek dosyalarının toplandığı bölümdür. Fotoğrafların önizlemeleri vs..

Sadece geçiçi dosyaları silebiliyorum orda sil var ona basıp. En alttaki 'diğer'i nasıl silicem bulamadım :(

Arkadaşın sorusuna cevap bulamadım ama benim de sorunum büyüdü bayağı.. Bende diğer kısmı telefonun boş olan hafızasını ne kadar boşaltsam da dolduruyo temizleyemiyorum.. 3.8 gb diğer yazıyor.. kapasite kontrolü falan demeyin şimdi... shrink storge mu neydi o da kapasite konrolü gibi çalışan bir şey.. Bunu nasıl en aza indirebileceğimizi bilen biri var mı.. telefon ilk kurduğumdaki duruma gelse ne güzel olur.... telefonda hiç boş yer kalmadı

• Bu duruma bir el atmazlarsa çok canımız yanıcak gibime geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 4s ön kamera sorunu
    12 yıl önce açıldı
    IPhone 6s batarya sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aenescan1994

quote:

Orijinalden alıntı: ArdiaroS

quote:

Arkadaşın sorusuna cevap bulamadım ama benim de sorunum büyüdü bayağı.. Bende diğer kısmı telefonun boş olan hafızasını ne kadar boşaltsam da dolduruyo temizleyemiyorum.. 3.8 gb diğer yazıyor.. kapasite kontrolü falan demeyin şimdi... shrink storge mu neydi o da kapasite konrolü gibi çalışan bir şey.. Bunu nasıl en aza indirebileceğimizi bilen biri var mı.. telefon ilk kurduğumdaki duruma gelse ne güzel olur.... telefonda hiç boş yer kalmadı

Sanırım uygulamalardan ya da oyunlardan bazılarını silmeniz gerekecek. Sildikten sonrada dosya artıklarını temizlemek için kapasite kontrolden sil seçeneğini çalıştırın.

• 1.8 gb oldu diğer klasörü ama içinde neler var bi tek nokia biliyo :)
  • işletim sisteminin datası olabilirmi yani kendisi.
  • cem650 kullanıcısına yanıt
    işletim sisteminin kendisi zaten 1.8 gb bu onun dışında biriken yüklenen uygulamaların dosyaları
  • Bende diğer klasörü 3 gb'ı aştı. Artık zırt pırt yer yok sdcard'ı seçin diye uyarı çıkıyor. Online video izlerken bile yer kalmadığı için belli bir süre sonra tıkanıp kalıyor.

Bir de yüklü programlar şiştikçe şişiyor. Mesela GetThemAll diye bir program kullanıyorum. Boyutu 200 mb'ı geçti. Ne yaptımsa düşüremedim. Sildim yine kurdum 6 mb'a düştü. Yine whatsapp şuan 162 mb. Sohbet geçmişini falan hep temizledim ama banamısın demedi. Sebepsiz yere şişip duruyor sonra yer kalmıyor. Deli olacağım. Her geçen gün tahammül sabrım tükeniyor bu işletim sistemine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Bende diğer klasörü 3 gb'ı aştı. Artık zırt pırt yer yok sdcard'ı seçin diye uyarı çıkıyor. Online video izlerken bile yer kalmadığı için belli bir süre sonra tıkanıp kalıyor.

Bir de yüklü programlar şiştikçe şişiyor. Mesela GetThemAll diye bir program kullanıyorum. Boyutu 200 mb'ı geçti. Ne yaptımsa düşüremedim. Sildim yine kurdum 6 mb'a düştü. Yine whatsapp şuan 162 mb. Sohbet geçmişini falan hep temizledim ama banamısın demedi. Sebepsiz yere şişip duruyor sonra yer kalmıyor. Deli olacağım. Her geçen gün tahammül sabrım tükeniyor bu işletim sistemine.

muhtemelen 8.1 de bu sorunları düzeltecekler ama eğer bu hafıza soruna çözüm bulamazlarsa kendi bindiği dalı keserler ben Allahtan ikinci el aldım bir zararım yok. allahı var güzel telefon (820) menü performans ofis işleri kamera ama marketen indirip kuramazsam 16 gb disk takmama rağmen ozaman o telefon ağzında kuş tutsa bitmiştir.

• Artık iyice katlanılmaz bir hal aldı. Whatsapp, youtube programı, skype, twitter gibi birkaç program, oyun olarak da crazy birds ve mafia game var telefonumda. Yani öyle ne bulsam yükleyen bir tip değilim.

buna rağmen diğer klasörü 4.3 gb oldu. Yukardaki mesajımda yazdığım gibi programlar da şişip duruyor. Telde 46 mb boş yer kaldı ya. Hiçbir şey yapılmıyor. Youtube'dan bile video izlerken yaklaşık 10 dakikada bir donuyor yer dolduğu için. Kapatıp yine açmak gerekiyor videoyu ve kaldığım yere sarıp bir 10 dakika daha izleyebiliyorum. İleri sarmak da başka bir işkence zaten. Ooofff offf.

ama bana müstehak. Öfkeyle kalkan zararla oturur demişler. Ben bu eziyeti hakettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vozer

Artık iyice katlanılmaz bir hal aldı. Whatsapp, youtube programı, skype, twitter gibi birkaç program, oyun olarak da crazy birds ve mafia game var telefonumda. Yani öyle ne bulsam yükleyen bir tip değilim.

buna rağmen diğer klasörü 4.3 gb oldu. Yukardaki mesajımda yazdığım gibi programlar da şişip duruyor. Telde 46 mb boş yer kaldı ya. Hiçbir şey yapılmıyor. Youtube'dan bile video izlerken yaklaşık 10 dakikada bir donuyor yer dolduğu için. Kapatıp yine açmak gerekiyor videoyu ve kaldığım yere sarıp bir 10 dakika daha izleyebiliyorum. İleri sarmak da başka bir işkence zaten. Ooofff offf.

ama bana müstehak. Öfkeyle kalkan zararla oturur demişler. Ben bu eziyeti hakettim.

Ben de aynı dertten muzdariptim ne kadar hafızada yer açsam da iki uç güne doluyordu, hatta 1,5 gblık veri sildim tüm oyunları sildim ve yine 2 günde doldu hafıza ben de yüklediğim programları bilgisayara yükleyip hafıza kartından yüklemek için hk na attım. Sonra formatladım teli ve şu anda 4.1 gb boş yerle başlayan tel 3.4 gb boş yerle çalışıyor. Ama diğer klasörü yine zamanla artar mı bilemiyorum. 10 gündür sorun yok pek çok uygulama ve oyun da var.

• Telefonu güncelledikten sonra hiç formatlamamıştım ben. Eğer siz formatladı iseniz bunu denemeyin tekrar. Hafıza sorunu uygulamaları engelliyor. Çalışmıyorlar düzgünce.

• Ben de güncellemelerden sonra formatlamadım telefonu. Şu büyük güncellemeye kadar kör topal idare edeceğim artık. Daha sonra duruma göre bir karar vereceğim devam mı tamam mı diye.

normalde birşey alırken iyice araştırıp kullanıcı yorumlarını haftalarca okuyan ben bu sefer tek bir yorum bile okumadan balıklama nasıl atladım bilemiyorum. Herade pc'den kalma alışkanlıkla windows ismine aldandım.

• Benim telefonda rahat 50 uygulama var fakat diğer kısmı 1.2GB yi geçmedi hiç bence senin telefonunda farklı bir sorun var onu bulmaya çalışmalısın
  • arkadaşlar son durum nedir? sorun devam ediyor mu? 520 almak istiyorum bende ama problem biraz korkuttu açıkçası.
  • Ediyor özellikle Facebook ve twitter'ı çok kullanıyorsan

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.