Şimdi Ara

Lütfen acil yardım. Psu yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • biraz önce cod4 oynarken aniden kasadan garip bir ses geldi ve ekrandan görüntü gitti. hemen kapattım kasayı. burnuma yanık kokusu geliyordu. oda karanlık olduğu için duman görmedim. sonra fişi çektim kasanın kapağını açtım. içini kokladim. kokunun en etkili olduğu yer psu idi. sanırım psu yandı. şu an hala kokuyor.

eğer psu yandiysa diğer parçaların zarar görme ihtimali var mi ? varsa hangi parçalar?

lütfen acil cevap verin bilgisayar benim değildi zaten.

şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_k_o -- 29 Ocak 2013; 17:41:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

psu neden yanmış olabilir?

edit : psu sıcak değildi. voltaj dalgalanmasindan yanar mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan_k_o -- 29 Ocak 2013; 17:56:03 >
  • up
  • Sistemin ihtiyacı olan güç yetmediğinde PSU sıkıntı oluşturabilir, yanar.
    Sistem fazla zorlanırsa ya PSU kendini kapatır güvenceye alır yada yanar.
    Sistemden birden elektrik kesildiğinde PSU'un yanma olasılığı var, hem bu diğer parçalar için de riskli.
    + olarak küçük bir ihtimal,psu çok ısındığında kendini iyi soğutamadığında yada soğutucu blokları-fanı iş görmediğinde sıcaktan ötürüde yanabilir.

Genelde böyledir .

psu nun marka modeli neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

Sistemin ihtiyacı olan güç yetmediğinde PSU sıkıntı oluşturabilir, yanar.
    Sistem fazla zorlanırsa ya PSU kendini kapatır güvenceye alır yada yanar.
    Sistemden birden elektrik kesildiğinde PSU'un yanma olasılığı var, hem bu diğer parçalar için de riskli.
    + olarak küçük bir ihtimal,psu çok ısındığında kendini iyi soğutamadığında yada soğutucu blokları-fanı iş görmediğinde sıcaktan ötürüde yanabilir.

Genelde böyledir .

psu nun marka modeli neydi?

hocam öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.

psu marka modeli duyulmamış kötü birşey. garantisi de yoktur büyük ihtimalle.

diğer parçaları da yaksaydi onlardan da koku gelirmiydi ?

kasanın düğmesine bastığımda hiç tepki yok. fanlar vs çalışmıyor. sadece kart okuyucunun lambası 1 saniyeden kısa yanıp sönüyor. anakart yanmış midir?

• koruma yoksa parçalara zarar gelmiş olabilir
    deniyebileceğiniz bi yerde deneyin parçaları tabiri caizse sistemi elinize almış olabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

koruma yoksa parçalara zarar gelmiş olabilir
    deniyebileceğiniz bi yerde deneyin parçaları tabiri caizse sistemi elinize almış olabilirsiniz

cevap için teşekkür ederim.

bu koruma tam olarak nasıl bişey?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acil yardım laptop !!!!!
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_k_o

quote:

aşırı yük koruması ( psu yetmediğinde otomatik kapanır ) kısa devre koruması vs vs
  • quote:

quote:

quote:

aşırı yük koruması ( psu yetmediğinde otomatik kapanır ) kısa devre koruması vs vs

teşekkürler hocam bilgilendirme için. bilgisayar aşırı isindiginda kapanıyordu ama bu sorunda ısınma olayı yok. bu şekilde direkt görüntü gitti koku geldi. kasayı ben kapattım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkürler hocam bilgilendirme için. bilgisayar aşırı isindiginda kapanıyordu ama bu sorunda ısınma olayı yok. bu şekilde direkt görüntü gitti koku geldi. kasayı ben kapattım.

diğer bileşenlere sıçrama olasılığı var,umarım psu haricinde bişe yanmamıştır.

yapman gereken tek şey kasanı komple bir servise götürüp tek tek test ettirmek.yanan parça varmı diye.

eğer yanan parça yoksa yeni bir konu aç ve kaliteli psu önerisi iste yazalım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Xtracer

quote:

quote:

quote:

quote:

diğer bileşenlere sıçrama olasılığı var,umarım psu haricinde bişe yanmamıştır.

yapman gereken tek şey kasanı komple bir servise götürüp tek tek test ettirmek.yanan parça varmı diye.

eğer yanan parça yoksa yeni bir konu aç ve kaliteli psu önerisi iste yazalım:)

Cevap için teşekkürler.

Bugün götüreceğim. İnşallah sadece psu değiştirmek yeterli olur.

• Neyse ki PSU değiştirmekle yetindi bilgisayar. Fakat eski olduğu için yeni pc almaya karar verildi.

İlgi gösterip yardım eden herkese çok teşekkür ederim.
  • quote:

Neyse ki PSU değiştirmekle yetindi bilgisayar. Fakat eski olduğu için yeni pc almaya karar verildi.

Sakin hazir alma

• quote:

Orijinalden alıntı: omercicek43

quote:

Neyse ki PSU değiştirmekle yetindi bilgisayar. Fakat eski olduğu için yeni pc almaya karar verildi.

Sakin hazir alma

hocam yaktigim bilgisayar benim değildi. ben olsam toplama alirim. fakat alacak kişi hazır istiyor. o yüzden hazır alınacak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.