Şimdi Ara

lütfen ama.....:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilginizi yeni bi konu başlığıyla çekebileceğimden açtım bu anketi
    benim bi proje yapmam gerk rüzgar türbinleriyle ilgili (maketi maliyeti günümzde kulanılan yerler ve yaygınlaştırılması, ayrıca akü sistemiyle şarj edip gerektiğinde kullanma falan) yannıs bnim yaşım küçük olduğundan dolayı biraz ağır terimler kullanıldı bu yüsden pek anlamadım daha önceki başlıklarda verilen bilgilerden.ben malzemeleri öğrendim ve kafamda nasıl bi sistem kuracağımı ufak tefek bilgilerimle düşündüm ama sizin bilgilerinize ihtiyacım var. birde yapacağım maket ufak olduğundan bu malzemleri nerede bulabilirim onu bulmamda bilgi verirseniz cok sevicem. şimdiden herşey için teşekürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derya_94 -- 21 Ocak 2007; 17:02:54 >

• derya_94 kardeşim seni çok iyi anlıyorum bende senin yaşlarındayken böyle birşey yapmıştım bence mekaniği sana kolaylık vermek açısından eskiden k'nex (yazılışını tama hatırlayamıyorum) denilen şeyler vardı bunlarla yap yap ben bunlarla yapmıştım çok başarılı olacaksın
    nasıl yapacagını tam olarak kestiremediysen kısaca bişeyler açıklayım oyuncaklardn teyplerden vs. çıkan b motorlardan bul buna bir pervane uydur veya yap bunu taşıyacak sistemi ise rüzgarın yönüne dogru dönecek bir şekilde yapmalısın zaten bunu pilanlamış oldugunu düşünüp pek üstünde durmayacagım
    devre kısmındada yardımcı olabilmemiz için senin bu işlerden ne kadar anladıgını bilmemiz gerek yani bir devre şekli versek malzemeleri tanıyormusun bunlarla hiç basit bişeyler yapmayı denedinmi
  • eed anlarım ztn bi arkadaşımla yapıcaz bu projeyi siz şekli gönderirseniz ben yapabilirm. teşekürler...
  • En baştan ne yapman gerektigini anlatalım. Biraz fikir sahibi olursun. 1. si bunu bir diregin üstüne koyacaksın ve rüzgarın yönüne göre serbestçe dönecek. Onun için direkle arasına rulman koyacaksın. Çok fazla zorlanmayacagı için oto tamircilerincen eski çıkan rulman ( bilya ) alsanda olur. Yukarıda teyp motoru veya bisiklet şarj dinamosu kullanırsın elektrik üretmek için. ( 1-10 W arasıdır. ) Pervanenin çapı 20 ile 40 cm arası olabilir. Araç fanı pervanelerinden bularak bu sorunuda çözebilirsin. Elimde plan yok. Zaten olsada mekanik parçalar elektronik gibi bulunmayacagı için farketmeyecek. www.otherpower.com adresine bak ingilizce ama resimli . Orada discussion board bölümüne gidersen 4000 sayfa degişik deneyler var. Hiç ing. yoksa bile resimlere bak.

• gercekten fikirleriniz cok iyi.
  • yarın malzemelri alıp başlıcaz. teşekürler...takıldığım olursa yardımlarınızı beklerim
  • Arkadaşlar, pişmiş aşa su katmak istemem ama, projeyi bir adım ileri götürsek derya_94 izin verir ve ilgilenirse.

Oyuncak motoru yerine bir HDD motoru kullansak. (Ömrünü de test etmiş oluruz hem. ) Artık her yerde hurdalarını bulmak olası. Uçları diyotlarla nasıl bağlayacağımızı arkadaşlarımız açıklarlar. (E konuyu neden açtık, benim de öğreneceklerim var!) sonra bu elde edilen enerjinin kullanılabileceği yerleri konuşuruz. (Zamanımız varsa tabi.) Pil şarjı, rüzgar olduğu sürece yanan lamba, analog bir vu-metreyle anemometre vb. Eşdeğer bir motorun içeride çalıştırılmasıyla, içeride de rüzgar estirilebilir.

Yeni rulman pahalı değil. (Normalleri 2-3 YTL) Masura rulmanı tek başına kullanmak daha sağlıklı olabilir.

Bu arada, 360 derece dönen dinamodan elektriği nasıl alacağınızı da düşünmelisiniz..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşımla bir sistem kurduk. ama doğru olduğundan emin değiliz.taslak olarak şöyle:
    öncelikle rüzgar türbininden hareket enerjisini dinamoyla elektiriğe ceviricez.sonra bağlantı kablolarıyla prize bağlıcaz.prize pil şarj aleti takıp pilleri( boş olmak şartıyla) şarj etmeyi planlıyoruz.daha sonra o pilleri çıkarıp herhangi bi alette takıp kullanabilriz. ama sistem doğrumu emin değiliz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: derya_94

arkadaşımla bir sistem kurduk. ama doğru olduğundan emin değiliz.taslak olarak şöyle:
    öncelikle rüzgar türbininden hareket enerjisini dinamoyla elektiriğe ceviricez.sonra bağlantı kablolarıyla prize bağlıcaz.prize pil şarj aleti takıp pilleri( boş olmak şartıyla) şarj etmeyi planlıyoruz.daha sonra o pilleri çıkarıp herhangi bi alette takıp kullanabilriz. ama sistem doğrumu emin değiliz.

dinmaodan gelen akımla direk pili şarj edemzsiniz.size önerim normal bi fener ampulu gibi bişey bağlayın elektriği ona verin .böyle daha kolay olur
  • Derya geçen yıl senin projen gibi bir proje yaptık.İlden bölgeye seçildik ama bazı sorunlardan dolayı gidemedik.Kısaca şöyle;bilgisayar fanının içinde bir değişiklik yaparak çevirdiğimizde alternatif akım üretmesini sağlıyor.Üretilen akımı kablolarla bir trafonun sekonder tarafından bağlayarak yükselmesini ve çıkışıda diyotlarla köprü bağlantı yapıp doğru akıma çeviriyorduk.Yanına da küçük bir akü koyup şarz olmasını ,çıkışına da bağlanan led ya da lambaların yanmasını sağlıyorduk.Çok hafif bir rüzgarda bile ledler yanıyordu.
  • olayı biraz daha açarmısın.bana pek anlattığın kadar verimli olmaz gibi geldi
    quote:

Orjinalden alıntı: spectrum05

Derya geçen yıl senin projen gibi bir proje yaptık.İlden bölgeye seçildik ama bazı sorunlardan dolayı gidemedik.Kısaca şöyle;bilgisayar fanının içinde bir değişiklik yaparak çevirdiğimizde alternatif akım üretmesini sağlıyor.Üretilen akımı kablolarla bir trafonun sekonder tarafından bağlayarak yükselmesini ve çıkışıda diyotlarla köprü bağlantı yapıp doğru akıma çeviriyorduk.Yanına da küçük bir akü koyup şarz olmasını ,çıkışına da bağlanan led ya da lambaların yanmasını sağlıyorduk.Çok hafif bir rüzgarda bile ledler yanıyordu.
  • http://www.otherpower.com/toymill.html#glenh sanırım bu aradığın, sen yinede araştır iyice. Ama böyle süper bi güç bekleme ( 220 volt) civarı. Ama çıkışına bir kondansatör bağlayabilirsin, hani sallamalı fenerler var ya sallayınca elektriği sen üretiosun.. Çıkışına öyle bir devre bağlarsan bir kaç ledi yakabilirsin. Kolay gelsin.
  • herhalde pervaneyi hazır alırız cünkü zor gibi yapımı. ama bu sitede aynen vermiş cok teşekürler. yannıs son kondansatör bölümü ve sonrasını pek anlyamadımama araştırıcam.herşey için saolun. yarışmayı kazanırsam ödülleri paylaşrız
  • hani fenerler var, salladığın zaman ışık veriyor bir kaç dakika. Çok sallarsan parlaklığı artıyor. Yani bir bakıma salladığın zaman kondansatör sarj oluyor. Ve ledler bu enerjiyi kullanıyor. Elektronikçilerde var, bazı marketlerde var. Pil şarj aletine bağlamaktansa buna bağla derim. Kondansatör dolup boşalır hiç değilse.
  • benim yaşım bir miktar küçük
    bence rüzgardan önce güneş pillerini kullan
    bu şarş edilebilir piller bildiğime göre paralel bağlamada %75 verim elde ediyo
    internetten akım sınırlayıcı bir devre bulup bununla çok fazla güneş olduğunda pillerinin ömürlerinin kısalmasını engelleyebilirsin.hatta bu fazla akımı kondansatörle depo edebilirsin.gerisi senin yaratıcılığına kalmış.
    bide pillerin oraya bi diyot ii gider boşalmasın boşuna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.