Şimdi Ara

lütfen bakar mısınız? çok acil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    11.10.1985 doğumluyum. şimdi ben 2004 te liseden mezun oldum ve aynı sene (yazın sonundaydı, eylül ayı yanlış hatırlamıyorsam) askerliğimi 3 yıl tecil ettirdim. 2005 eylül ayında dumlupınar üniversitesine kayıt oldum ve mayıs 2006 tarihinde kaydımı kendi isteğimle sildirdim. sonra dersaneye gittim. 2007 eylül ayında inönü üniversitesi tıp fakültesini kazandım. kayıt için üniversite "askerlikle ilgili sorunum olmadığına dair belge" istedi. gittim şubeye ve aldım belgeyi. belgede birkaç ay sonrasının tarihine kadar (kasım veya aralık 2007 ) tarihine kadar askerlikle ilgili sorunum olmadığı yazıyordu. sorunsuz bir şekilde kayıt oldum. herşey bugüne kadar normaldi. bu sabah şubeden 2 mayıs 2012 tarihli bi kağıt geldi. kağıtta "22 mayıs 2006 tarihinde dumlupınar üniversitesinden kaydınızı sildirdiğiniz için öğrenci ertelemeniz iptal olmuştur. yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız. bu nedenle askerlik şubesine müracat etmenizi rica ederim". şimdi ben ne yapmalıyım. askere hemen alacaklar mı? okulumun bitmesine iki yıl var daha.... yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yok mu yardım edebilecek birisi?
  • dumlupınar üniversitesine kaydını sildirdikten sonra askerlik şubesine gittinmi tecil ettirmek için...Eğer etmediysen kaçak durumunda görünüyorsun ama tıp fakultesine kayıt olurken belge vermişler.Bizler sana burda yardımcı olamayız kardeşim.

Senin problem şurada kaydını sildirdikten sonra tecil ettirnmi ettirmedinmi.Eğer ettirdiysen problem yok. Askerlik şubesini ara sor çekinecek bir durum yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DemediDeme

dumlupınar üniversitesine kaydını sildirdikten sonra askerlik şubesine gittinmi tecil ettirmek için...Eğer etmediysen kaçak durumunda görünüyorsun ama tıp fakultesine kayıt olurken belge vermişler.Bizler sana burda yardımcı olamayız kardeşim.

Senin problem şurada kaydını sildirdikten sonra tecil ettirnmi ettirmedinmi.Eğer ettirdiysen problem yok. Askerlik şubesini ara sor çekinecek bir durum yok.

cevabın için çok teşekkür ederim. dumlupınar üniversitesinden kaydımı sildirdikten sonra tecil ettirmedim. çünkü dumlupınar üniversitesine kaydolmadan bir yıl önce (eylül 2004) lise diplomamla şubeye gitmiştim ve 3 yıl tecil etmiştim. zaten inönü üniversitesine kaydolduğumda bu tecilim hala 2-3 ay boyunca geçerliydi. yani 2004 eylül-2007 eylül arasında üniversite okumasam da normal tecilim vardı. dolayısıyla inönü üniversitesine kaydolurken askerlik şubesi askerlikle ilgili sorunum olmadığına dair belge verdi ve bu sayede kaydoldum. yani kaydolduğum dönemde o 3 yıllık tecilim geçerliydi. şimdi anlamadığım neden durup dururken gelen yoklama kaçağı olduğum?

• Yerli askerlik şubenizi telefon ile arayıp bilgi isteyin durumu açıklayın, yardımcı olacaklardır. Tahminimce okuduğunuza dair belgeyi götürdüğünüzde tekrar tecil işlemi yapacaklardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerenx

Yerli askerlik şubenizi telefon ile arayıp bilgi isteyin durumu açıklayın, yardımcı olacaklardır. Tahminimce okuduğunuza dair belgeyi götürdüğünüzde tekrar tecil işlemi yapacaklardır.

cevabınız için teşekkür ederim. inşallah öyle olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Draco Von Hagen

herkese merhabalar öncelikle...
    11.10.1985 doğumluyum. şimdi ben 2004 te liseden mezun oldum ve aynı sene (yazın sonundaydı, eylül ayı yanlış hatırlamıyorsam) askerliğimi 3 yıl tecil ettirdim. 2005 eylül ayında dumlupınar üniversitesine kayıt oldum ve mayıs 2006 tarihinde kaydımı kendi isteğimle sildirdim. sonra dersaneye gittim. 2007 eylül ayında inönü üniversitesi tıp fakültesini kazandım. kayıt için üniversite "askerlikle ilgili sorunum olmadığına dair belge" istedi. gittim şubeye ve aldım belgeyi. belgede birkaç ay sonrasının tarihine kadar (kasım veya aralık 2007 ) tarihine kadar askerlikle ilgili sorunum olmadığı yazıyordu. sorunsuz bir şekilde kayıt oldum. herşey bugüne kadar normaldi. bu sabah şubeden 2 mayıs 2012 tarihli bi kağıt geldi. kağıtta "22 mayıs 2006 tarihinde dumlupınar üniversitesinden kaydınızı sildirdiğiniz için öğrenci ertelemeniz iptal olmuştur. yoklama kaçağı olarak aranmaktasınız. bu nedenle askerlik şubesine müracat etmenizi rica ederim". şimdi ben ne yapmalıyım. askere hemen alacaklar mı? okulumun bitmesine iki yıl var daha.... yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

2007'de inönü tıpa kayıt olmuşsun ama bu bilgi bugüne kadar askerlik şubene ulaşmamış. Muhtemelen okulun öğrenci belgeni (ek-c2 belgesi) o tarihten beri askerlik şubene göndermemiştir. Ben de benzer bir durum yaşamıştım, öğrenci işlerine söyle askerlik şubene fakslasınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: optimizeric

quote:

Orijinalden alıntı: Draco Von Hagen

herkese merhabalar öncelikle...

2007'de inönü tıpa kayıt olmuşsun ama bu bilgi bugüne kadar askerlik şubene ulaşmamış. Muhtemelen okulun öğrenci belgeni (ek-c2 belgesi) o tarihten beri askerlik şubene göndermemiştir. Ben de benzer bir durum yaşamıştım, öğrenci işlerine söyle askerlik şubene fakslasınlar.

çok sağol dostum. pazartesi ilk iş gidecem üniversiteye anlatacam durumu. inşallah dediğin gibi olur.

• okuduğun üniversiteden öğrenci olduğuna dair bir belge götür şubeye sorununu çözersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bj

okuduğun üniversiteden öğrenci olduğuna dair bir belge götür şubeye sorununu çözersin.

yarın öyle yapacam inşallah bi sorun çıkmaz. cevap verdiğin için sağol...
  • bugün üniversiteye gittim durumu anlattım. bi belge verdiler bana ve şubeye gittim verdim belgeyi. normalde üniversitenin göndermesi gerekiyormuş o yüzden olmuş böyle. okul bitene kadar sorun yok. herkese teşekkürler ilgilendiğiniz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.