Arkadaşlar gigabyte 965p dq6 anakartım var bu anakart max 800mhz ram destekliyor fakat işlemci kısmında 1066 mhz fsb yazıyor. Crucial tracer 1066mhzlik ramlerden alıcaktım ama arkadaşım bu ramleri 800 olarak görüceğini ve daha yüksek mhzlara çıkamayacağımı söyledi. Bu ramleri alsam 1066mhz hızına çıkamazmıyım?
Çıkamazsın Kısa ve öz cevap
quote:
Orijinalden alıntı: hasan_hzl
Çıkamazsın Kısa ve öz cevap
Forumdan sorduğum birçok kişi çıkabilir dedi, 1066 mhz ninde üstünü görür diyenler var.. Çıkamamanın sebebi nedir acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: napalmdeth
Forumdan sorduğum birçok kişi çıkabilir dedi, 1066 mhz ninde üstünü görür diyenler var.. Çıkamamanın sebebi nedir acaba?
Alıntıları Göster
Yok anakart desteklemediği için. Yoksa o ramlerle 1300ü de görürsün Yanlış biliyorsam düzeltin bende öğreneyim
quote:
Yok anakart desteklemediği için. Yoksa o ramlerle 1300ü de görürsün Yanlış biliyorsam düzeltin bende öğreneyim
Alıntıları Göster
Arkadaşlar başka bilgisi olan yokmu bu konuda acaba?
quote:
Arkadaşlar başka bilgisi olan yokmu bu konuda acaba?
Alıntıları Göster
işlemci de 1066 fsb olanlar çalışır, ram da ise 800MHZ ye kadar destekler ikisi farklı şeyler, Anakartın rev 3.3 ise işlemcide 1333 Fsb de destekliyor ama ram malesef 800 Mhz nin üstüne çıkmıyor
quote:
Orijinalden alıntı: badtr
işlemci de 1066 fsb olanlar çalışır, ram da ise 800MHZ ye kadar destekler ikisi farklı şeyler, Anakartın rev 3.3 ise işlemcide 1333 Fsb de destekliyor ama ram malesef 800 Mhz nin üstüne çıkmıyor
Alıntıları Göster
bu anakarta 667 MHz lik ram taktın diyelim, o/c ile bu ramleri 800Mhz ye çekebilirsin, 800MHZ takarsan o/c ye gerek yok zaten makimum 800 dür, 1066Mhz ram takarsan çalışır ama ramleri 800Mhz olarak görür
quote:
bu anakarta 667 MHz lik ram taktın diyelim, o/c ile bu ramleri 800Mhz ye çekebilirsin, 800MHZ takarsan o/c ye gerek yok zaten makimum 800 dür, 1066Mhz ram takarsan çalışır ama ramleri 800Mhz olarak görür
Alıntıları Göster
800mhzlikler oc ile yüksek mhzlere çıkamazmı peki?
quote:
800mhzlikler oc ile yüksek mhzlere çıkamazmı peki?
Alıntıları Göster
çıkar tabiki ama anakartta Ram DDR 1066/800/667/533 yazanlarda :)
quote:
çıkar tabiki ama anakartta Ram DDR 1066/800/667/533 yazanlarda :)
Alıntıları Göster
dfs bilgisayarda team extrem 1066 mhz ramlerde uyumluluk listesinde gigabyte 965p ds4 anakartı var. Bizim kullandığımız anakartın alt modellerinden. buna ne diyeceksin :)
quote:
dfs bilgisayarda team extrem 1066 mhz ramlerde uyumluluk listesinde gigabyte 965p ds4 anakartı var. Bizim kullandığımız anakartın alt modellerinden. buna ne diyeceksin :)
Alıntıları Göster
uymaz demedimki 1066mhzde çalışmaz dedim :)
quote:
uymaz demedimki 1066mhzde çalışmaz dedim :)
Alıntıları Göster
bak taktın kafama msn den bi arkadaşa sorum 965p-dq6 da team ramleri 1100mhz de çalıştırdım diyor ??????????????
quote:
bak taktın kafama msn den bi arkadaşa sorum 965p-dq6 da team ramleri 1100mhz de çalıştırdım diyor ??????????????
Alıntıları Göster
abi bunun en güzel yolu denemek bekle abi şimdi o/c yapıp deneyeceğim
quote:
abi bunun en güzel yolu denemek bekle abi şimdi o/c yapıp deneyeceğim
Alıntıları Göster
sözün bittiği yer
quote:
sözün bittiği yer
Alıntıları Göster
Overclock oldu yani daha yüksek bi hıza?
quote:
Overclock oldu yani daha yüksek bi hıza?
Alıntıları Göster
aynen... anakart 800mhz maksimum ama ben 900mhzde çalıştırdım arkadaş team ramleri 1100mhz ye çıkarmış bu kartta :)
quote:
aynen... anakart 800mhz maksimum ama ben 900mhzde çalıştırdım arkadaş team ramleri 1100mhz ye çıkarmış bu kartta :)
Alıntıları Göster
Peki ben şimdi 1066lık tracerleri taksam 800 olarak görücek ben overclocklamı 1066 yapıcam =)
quote:
Peki ben şimdi 1066lık tracerleri taksam 800 olarak görücek ben overclocklamı 1066 yapıcam =)
Alıntıları Göster
eğer ramlerinin defult değeri 1066 ise ( bazılarını defult değeri 800 oluyor o/c ile 1066 oluyor ) 1066 görmesi lazım ama tam emin değilim ama 800 de görse o/c ile 1100mhz ye bile çıkabilirsin
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: badtr
En iyi bilgi edinme yolu deneyimmiş yani
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: badtr