Tamami 7 makinadan oLusan bir network icersinde muhasebe uyguLamaLari oLarak eta ve Lks gibi programLar kuLLaniLmakta.. Server konumunda yer aLan makina 2000 Advanced Server isLetim systemine sahip. Eta iLe Lks nin dataLari bu makina icersinde. Ancak her ne varsa terminaL makinaLar server makina icersinde yer aLan Lks ve etayi kuLLanmaya caListikLari vakit menuLer arasinda gecisLerde surekLi Lutfen bekLeyiniz ibaresi iLe karsiLasiLiyor. ozeLLikLe kayit isLemLeri esnasinda insani ciLeden cikartiyor. makinaLari birbirine bagLiyan kabLoLari *(cat5) oLctum, ethernetlere ping cektim. hersey normaL gozukuyor. Sizce anormaL oLan nedir ? neden Eta icersinde gezinirken surekLi Lutfen bekLeyiniz ibaresi iLe karsiLasiyorum ? Daha once bu gibi durumLa karsiLasan kimse var mi ? Lutfen konuya vakif oLmiyan arkadasLar yorum yapmasinLar. YardimLariniz icin sindiden tesekkurLer.
switch ne marka? switch hata ledinde bir activite goruyormusun?
Surecom EP=816VX Marka 16 portLu Hub var. Herhangi bir hata Led ide yanmiyor. uzerine bagLi oLan dier terminaL makinaLarda normaL bi sekiLde Link veriyor.
serverdan herhangi bir klasor(100mb civarinda) kopyalama yap hızı bir olç.
server inişlemci kullanım oranlarına bak, birde event loglara application ve system kısmında yeni şeyler varmı? server'ı sadece database server olarakmı kullanıyorsun, dhcp ve dns server çalışıyormu? hard disk scsi mi?
Soz konusu oLan aLanLara daha onceden bakmistim zati, anormaL bisi yok. server makina database oLarak kuLLaniLiyor. DHCP ve DNS server da aktiv caLisiyor. Serverin hdd i, SCSI deiL. IDE Hdd kuLLaniyor. bad sector feLan yok oda gayet temiz. ama haLa terminaL makinaLardan eta yi acip en ufak bir kayit isLemi yapmaya kaLkistiginda saatLerce bekLetiyo. nedir bunun derdi ?
ethernet yuvasini deistirdim sorun ortadan kaLkti.
Hay Allah iyiliğini versin ben de tam ethernetin yerini değiştir diyecektim sen benden çok yaşayacan kardeş! Başarılar!
LKS dos 'taki YTL sorunları
Arkadaşlar LKS Dos'taki YTL sorunu ekrana kuruş yazmak değil. Zaten yönetim programında kuruş açabiliyorsunuz. Esas sorun çıktılarda. Fatura, irsaliye , çek bordrosu, tahsilat makbuzu v.s. kağıda basılan evraklarda yazıyla TL yazıyor. 2005 'te kanunen YTL yazması gerekli. Ayrıca TL yazıpda 6 sıfır eksik kesilen faturalar mahkemelerce şimdiki para biriminden geçerli sayılıyor. Bu firmalar açısından çok büyük bir risk teşkil ediyor.
Ayrıca diğer sorunlar şunlar : 1. Devir rakamlarının (Stok, cari, çek senet, banka, kasa, muhasebe) 6 sıfır eksik hale getirilmesi. 2. Yukarıda belirttiğim form çıktılarındaki yazıyla yazılan alanlara YTL eklenmesi. 3. Program KDV 'de kuruş kabul etmediği için, kuruşlu KDV tanımlanması. 4. Form tanımlarının daraltılması ve KDV alanlarının yeniden dizayn edilmesi. 5. Stok kartlarına fiyat giren kullanıcılar için mevcut bütün stok kartlarındaki fiyatların YTL 'ye çevrilmesi. ve buna benzer bir kaç küçük ayarlama daha gerekli.
Logo ise LKS2 programını yayabilmek için. LKS dos'a güncelleme yapmıyor. Bu güncellemeleri biz ise üç ay süren çalışmaların ardından gerçekleştirdik ve LKS Dos'u YTL uyumlu hale getirdik. Detaylar web sitemde mevcut.
LKS Dos ölmedi, öldürülmesine müsade etmeyeceğiz. Daha yıllarca kullanılacak...
LKS için ve ETA7 YTL ye geçiş paketini alman lazım parayla bu işler :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme