Şimdi Ara

LÜTFEN KIZ YEĞENİM İÇİN YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Lisede bilişim teknolojileri bölümünü seçmiş yeğenim. Babası rica etti buluver bir tane diye. Bütçe 2000 tl.http://www.ebrarbilgisayar.com/lenovo-ip510-80sr0086tx-i5-6200u-8gb-1tb-2gb-940m-156-freedos-pmu352848 bu pc nasıl. Özellikler i5 işlemci 8 gb ram 940m ekran kartı olsun casper olmasın yeterli. Kafam karıştı. Mutlaka yardım etmem lazım. Kötü bir şeyde ellerine verip günaha girmek istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

• Up
  • O fiyata alabileceğin en iyi model bu sanırım. Oyun oynarsa ısınma problemi yaşar ama kız yeğeninin çok oyun oynayacağını da sanmıyorum. Ekran da FullHD işini görür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taarin T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.http://www.ebrarbilgisayar.com/asus-k555ub-xo099d-12gb-notebook-pmu348599 birde bu var ram 4 gb. +8 gb ı kendileri takıyorlar heralde. Bu nasıldır acaba? Başka tavsiyeniz varsa alabilirim. Birde Amd a10 9600p li pc var ama amd den uzak dur dediler. Cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 28 Eylül 2016; 12:37:59 >
  • mustang_88 kullanıcısına yanıt
    Asus da klasik menteşe kırılma problemi var. Lenovo iyidir. oyun haricinde fazlasıyla iş görecektir.
  • Evet Asus K serisinde menteşe problemi mevcut, bence yeğeninize bu kadar ağır ve büyük bilgisayarlar taşıttırmayın hem de daha yeni liseye başlarken. Yani 13-14 yaşında bir kızdan bahsediyoruz. Okula sürekli çantasında 2.5 kg, şarj aletiyle 3 kg'ya yaklaşan kocaman bir laptop taşıttırmayın boşuna yorulur. Oyun oynanmayacaksa bence 11.6" bir model daha rahat ettirir onu, eğer evde masada çok ufak kalır diyorsanız ekstra bir monitör alınabilir ya da 13.3" veya maksimum 14" 1.5kg bandında bir cihaz aldırtabilirsiniz.
    Tavsiye edeceğim modeller şöyle olurdu sanırım;

14" ekran boyutunda; Eğer GT 940M ekran kartında ısrarınız varsa 2099 liraya Lenovo Yoga 500-14ISK modelini tavsiye ederim. Hem full hd dokunmatik ekrana sahip, hem taşınabilirliği çok kötü değil ve de katlanıp istenildiği gibi kullanılabilir. Ayrıca ısınma problemi ve kronik bir sorunu da yok bildiğim kadarıyla. Tabi bütçe yetse bu konuda Yoga 710 harika bir bilgisayar.

13.3" ekran boyutunda; Sanırım Asus TP301 serisi olabilir. Yine katlanır yapıda, ekran kartı olarak daha düşük. İnce ve metalik kasası hoş duruyor. Önceki TP300 serisi üzerine geliştirmeler olduğu bariz gözüküyor.

12.5" ekran boyutunda; Aslında bu benim okul için favori bilgisayarların olduğu kısım. Sıfır satan pek yer olmadığı ve sıfır fiyatlarının temiz 2. ellerin yanında çok yüksek kaldığı için, garantisi devam eden, az kullanılmış temiz ips ekrana sahip bir Lenovo Thinkpad X250 alıp geçerdim. 1.3 kg ve 2 mm'den ince bu model iş, okul ve şantiye gibi daha zorlu şartlar için oldukça dayanıklı harika bir modeldir. X serisi modellerinin genelde Dünya çapında sınırsız parça değişimini kapsayan 3 yıllık genişletilmiş garantileri olur. Uluslararası Uzay İstasyonunda Lenovo Thinkpad laptoplar kullanıldığını söylesem sanırım ne kadar dayanıklı ve kaliteli olduklarını bir cümlede anlatmış olurum.

11.6" ekran boyutunda; Bu boyutta harici ekran kartlı bilgisayar bulmak çok zor, tabi Alienware tarzı hantal bir şey almıyorsanız. Piyasada bu küçüklükteki bilgisayarlar genelde performans bakımından güçsüz ve daha ucuz modeller. Sanki firmalar güçlü 11.6" yapmayı bırakıyor gibi. Fakat taşınabilirlik konusunda tablete yakın kolaylık sağlıyorlar. Bu alanda da ilk tavsiyem kullanılacak yazılım sıkıntısı yoksa kesinlikle 11.6" Macbook Air olurdu. 2000 liraya kolaylıkla 2014 modellerinden bulabilirsiniz temiz durumda. Sanırım bu en güzel seçim olurdu. Eğer windows kısmında bir şey alınacaksa bu alanda kesinlikle tavsiyem temiz 2. el Sony Vaio Pro 11 ve bulabilirseniz onun ek bataryası olurdu. Sadece 870 gramlık bu bilgisayarda World of Warcraft'ta raidlere bile giriyordum kasmadan.

Yukarıda yazdıklarım arasında sadece Asus TP serisini kullanmadım. Diğer tüm laptopları zamanında kullanmış ve çok sevmiş biri olarak umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder.t -- 28 Eylül 2016; 13:46:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hitman000 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için. Ama lütfen yanlış anlama bu menteşe olayını hep duydum bende de asus var böyle bi şey yok. Ayrıca itiraf ediyorum laptop açık haldeyken eşime kızıp laptopu kaldırıp yere fırlattım ustune de fiskos masayı düşürdüm. İnanın sadece touchpadın yanında hafif çatlak oluştu. Açtım çalıştı belki de şans. Buda böyle bir anımdır. Lenovo 3 4 yıl idare eder mi tek düşüncem bu...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Aslında yeğenlerim (biri akrabamın biri aile dostumuzun kızı) 2 tane aynı sınıfa gidiyorlar ve 2 tane alcam. 2 sininde 24 25 li yaşlarda abisi var ve eminim 2 side oyun oynamak istiycek çünkü parada katkı yapcaklar. Onun için 15.6 ekran ve en kötü 940m de ısrar ediyorum. Yeğenlerim iri yapılı sayılır taşımada problem çıkacağını sanmıyorum. Hocalarıda en kötü i5 8 gb olsun demiş. Anlamadıkları için bana başvurdular. Bu minvalde tavsiyeniz olursa sevinirim. Önereceğiniz laptopları bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 28 Eylül 2016; 14:12:41 >
  • Arkadaşlar yok mu yardımcı olacak, tavsiye de bulunacak lütfen bi akıl verin...
    Hocam bende şunu tavsiye ederim geçen hafta hepsiburada'da 2 bin tl idi ve fiyatı değişiyor. Bence hem taşınabilir hem özellik olarak ihtiyacını karşılar.

Asus Flip TP501UB-CJ045T
    https://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-asus-tp501ub-cj045t-notebook-fiyati,6480702.html
    https://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-asus-tp501ub-cj045t-notebook-fiyati,6480702.html

• nedkelly58 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim ama rami 4 gb... 3 4 sene kullanacaksınız 8 gb olsun rami demiş hoca...
  • Asus X554LJ-XO1137T 8GB ... Arkadaşlar bu notebooku aldım. Yorumlar için teşekkür ederim. Sadece ekran kartı 920m. Fazla oyun oynanmıyacak yeterli diye düşündük. orjinal ram 4 gb bir 4 gb daha takmışlar bi katakulle yoktur umarım. İsteyen olursa gelince inceleyip sorularınızı cevaplarım iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustang_88 -- 30 Eylül 2016; 11:18:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.