Şimdi Ara

Lütfen laptop tavsiyesi yapar mısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben makina müh. okuyorum 2d ve 3d çizimler yapıyoruz autocad ve solidworks gibi programları çok hızlı çalıştıracak ve oyunlarla fazla işim olmaz ama yinede oyun için bir laptopa ihtiyacım var bütçem 3000-3500 bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi homi -- 28 Eylül 2016; 18:45:53 >

• Yazılım tarafında i7-6700HQ işlemci işini çok rahat görür. Oyunda ise GTX960M, bu bütçeye göre mantıklı. PE60'ın kasası alüminyum ve soğutması çok iyi.

http://www.hepsiburada.com/msi-pe60-6qe-407xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-pm-bd601941

Burada fiyat biraz daha düşük.

http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-pe60-6qe-407xtr-gtx-960m-notebook-pmu348658

• Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    Verdiğin cevap için çok teşekkür ederim önerinizi değerlendireceğim gtx 960 ı normal olarak adlandırıyo bazı siteler siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gtx 960 genelde masaüstünde bulunuyor m serisine göre daha performanslı

• http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-960M-vs-GeForce-GTX-960

• quote:

Orijinalden alıntı: quicks

Gtx 960 genelde masaüstünde bulunuyor m serisine göre daha performanslı

Sonuna m eklemeyi unutmuşum bahsettiğim gtx960m ' di bazı siteler normal olarak adlandırıyo bu kartı sizce doğrumu?
    birde ben mühendislik okuyorum cad programları ve photoshopla uğraşacam bunları donmadan, takılmadan ve çok hızlı çalıştırması lazım tabi arada oyun da oynamak lazım oyunlarıda sorunsuz kaldırabilecek bir makina önerir misiniz? bütçem max 3500 civarı
    teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: homi

quote:

Sonuna m eklemeyi unutmuşum bahsettiğim gtx960m ' di bazı siteler normal olarak adlandırıyo bu kartı sizce doğrumu?
    birde ben mühendislik okuyorum cad programları ve photoshopla uğraşacam bunları donmadan, takılmadan ve çok hızlı çalıştırması lazım tabi arada oyun da oynamak lazım oyunlarıda sorunsuz kaldırabilecek bir makina önerir misiniz? bütçem max 3500 civarı
    teşekkür ederim..

i7-6700HQ işlemci, Cad programları ve Photoshop için yeterli performansı verir. İlave olarak GTX960M'le birlikte Cuda'yı devreye sokarsan, işlem hızın müthiş derecede artar. Bende PE60'ı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet453

quote:

Orijinalden alıntı: homi

quote:

teşekkür ederim..

i7-6700HQ işlemci, Cad programları ve Photoshop için yeterli performansı verir. İlave olarak GTX960M'le birlikte Cuda'yı devreye sokarsan, işlem hızın müthiş derecede artar. Bende PE60'ı öneririm.

Teşekkür ederim bilgilerinizden dolayı fakat cuda' yı anlamadım nedir cuda?

• homi H kullanıcısına yanıt
    Nvidia ekran kartlarında, render yükünü işlemciden alarak ekran kartına hesaplattıran bir uygulama. Teknik olarak GPU'nun işlem kapasitesi, CPU'dan daha fazladır.
  • Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    Pe6p'ın ekran kartı vrami 2 GB. Bu karşılaştırmaya göre dell çok önde değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet453

Nvidia ekran kartlarında, render yükünü işlemciden alarak ekran kartına hesaplattıran bir uygulama. Teknik olarak GPU'nun işlem kapasitesi, CPU'dan daha fazladır.

Sizce hangisi?

http://www.epey.com/laptop/karsilastir/38290-50785/msi-pe60-6qe-407xtr_dell-inspiron-7559-b70f161c/

• Merhaba bende aynı özelliklerde arıyorum ama i7, ddr4 düşünüyorum tek sıkıntı en fazla 3000tl verebilirim

Genelde U serisinden uzak dur diyorlar hazır 3500e kadar çıkıyorsan fiyatta
    http://www.ebrarbilgisayar.com/msi-pe60-6qe-407xtr-gtx-960m-notebook-pmu348658 buna da bakabilirsiniz

Bana da başka önerisi olan varsa güzel olur :)

• Ben MSI yerne tercihimi Dell ınspıron 7559 dan yana kullanırdım. Çift fan 3 hava çıkışı ile soğutmadı daha başarılı olur ayrıca m2 sata ile ssd de takabılırsınız

• 3000tl civarı programlamada ve 2d-3d çizim için kullanabileceğim bir bilgisayar arıyorum. Takipteyim. Ssd illa ki olmalı mı yoksa 7200rpm hdd ile işlerimi halledebilir miyim?
  • Genellikle msi tercih edildi bu karşılaştırmada ama ben dediğim gibi işimle ilgilenecem çok nadir oyun oynarım sürekli mühendislikle ilgili çizim(cad) programları ve photoshop kullanacam
    Msi yi tercih ediliyo ama duruşu sert duruyo biraz daha kibar olan dell bu yüzden hala karar veremedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.