Şimdi Ara

lütfen navigasyon yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bikaç sorum olacak 1- Bu bazı cep tellerinde de var GPS dedikleri navigasyon mu oluyor?
    2- Bu cep tellerindeki navigasyonla(nokia 5800 almayı düşünüyorum) araç navigasyonu aynı amaçla kullanılabilir mi?Yani cep telinde varsa ayrıca araç için almaya gerek kalmaz mı? Bu arada çakma teldede olur mu acaba navigasyon bilginiz var mı?
    3- Diyelim ki araca navigasyon aldık bu cihaz uyduya baglımı çalışıyorda yol tarif ediyor,bu ücretli degil mi,faturası mı geliyor, yada yazılım yüklemekten bahsedenler var yüklenen yazılıma göre mi yol buluyor,mesela eski yazılım ise sadece o eski haritaya göre mi yol bulacak,yada ev neyse biz sadece her yeni yazılım yüklemede mi para veriyoruz? Bir kere yazılım yüklemenin ücreti kaç tl acaba,
    4-en önemliside diyelimki eski yazılım var arabada ve ben yeni yazılımı olduğu halde yüklemiyorum diyelim, o zaman cihaz kullanılamıyor mu?İllaki yeniyi yüklemelimiyim,
    5-Eski yazılım süresi dolsada yol gösteriyor mu,cihaz özelliğinden bişey kaybediyor mu
    6-bu eski yazılımlı navigasyon kendini güncellemediği halde yolu nasıl buluyor süresi geçmiş bunun internete,uyduya her neye baglanacaksa nasıl baglanıyor da yol buluyor
    7-kısacası bi araç navigasyonu alsam vede hiç güncelleme yapmasam eski haritayla idare edcek konumum olsa bu cihaz çalışır mı,ayrıca ücret öder miyim,bilgilendirirseniz sevinirim,teşekkürler

• Selamlar Hasmat,
    cevaplari mesajiniza tasiyarak veriyorum.

Bikaç sorum olacak
    1- Bu bazı cep tellerinde de var GPS dedikleri navigasyon mu oluyor?
    HAYIR, GPS SADECE ALICI DEMEKTIR. NAVIGASYON ISE BUNU KULLANARAK VE ICINDEKI VEYA UZAKTAN YUKLEDIGI HARITALARI DA AYNI ZAMANDA KULLANARAK SESLI YONLENDİRME YAPAN YAZILIMI DEMEKTİR.

2- Bu cep tellerindeki navigasyonla(nokia 5800 almayı düşünüyorum) araç navigasyonu aynı amaçla kullanılabilir mi?Yani cep telinde varsa ayrıca araç için almaya gerek kalmaz mı? Bu arada çakma teldede olur mu acaba navigasyon bilginiz var mı?
    NOKIA'LARDA GPS LI CIHAZI ALDIKTAN SONRA YAZILIMI KENDINIZ YUKLEMEK DURUMUNDASINIZ, GARMIN, SYGIC, NDRIVE GIBI 3. PARTI YAZILIMLARI HARITASI ICINDE BIR KERE ODEYEREK ALIP KURABILIRSINIZ. NOKIA'NIN ISE KENDISININ ABONELIKLI BIR YAZILIMI VAR, ADI "NOKIA MAPS" DIYE GECIYOR DIYE BILIYORUM. BURADA YALNIZ 2 TUR UCRET VAR, BIRINCISI YAZILIMI VE HARITAYI KULLANMA HAKKINI VERIYOR, DİGERI ISE GPRS FATURASI, CUNKU HARITALARI INTERNET UZERINDEN YUKLUYOR.

3- Diyelim ki araca navigasyon aldık bu cihaz uyduya baglımı çalışıyorda yol tarif ediyor,bu ücretli degil mi,faturası mı geliyor, yada yazılım yüklemekten bahsedenler var yüklenen yazılıma göre mi yol buluyor,mesela eski yazılım ise sadece o eski haritaya göre mi yol bulacak,yada ev neyse biz sadece her yeni yazılım yüklemede mi para veriyoruz? Bir kere yazılım yüklemenin ücreti kaç tl acaba,

EGER ON-BOARD DENILEN YANI CIHAZIN ICINE YUKLU HARITALARI DESTEKLEYEN BIR YAZILIM ALACAKSANIZ EK BIR UCRET ODEMIYORSUNUZ, NE ABONELIK, NE GPRS FATURASI.. SADECE ILK BASTA SATIN ALIRKEN ODUYORSUNUZ. AMA BU DURUMDA DA COK AKILLICA SORDUGUNUZ HARITA ESKI ISE NE OLACAK SORUSU GUNDEME GELIYOR. ON-BOARD YAZILIMLAR DA 1 YILLIK UCRETSIZ GUNCELLEME HAKKI SUNUYORLAR. BOYLECE CIHAZINIZIN ICINDEKI HARİTAYİ YENİLEME SANSI ELDE EDIYORSUNUZ. FIYATLARAWWW.YOLBIL.COM.TR DEN BAKABILIRSINIZ. AMA 100-150 TL ARASINDA DIYEBILIRIM NOKIA ICIN.

4-en önemliside diyelimki eski yazılım var arabada ve ben yeni yazılımı olduğu halde yüklemiyorum diyelim, o zaman cihaz kullanılamıyor mu?İllaki yeniyi yüklemelimiyim,
    EVET ESKI YAZILIM VE ESKI HARITANIN TEDARIKCISI SIZE GUNCELLEME SUNAMİYORSA, CIHAZINIZA YENI HARITA YENI YAZILIM YUKLETEBILME SANSINIZ VAR.. AMA HER MODEL ICIN ZOR..

5-Eski yazılım süresi dolsada yol gösteriyor mu,cihaz özelliğinden bişey kaybediyor mu
    ESKI YAZILIM SURESI DOLSADA YOL GOSTERIR, CIHAZ OZELLIGINDEN BIR SEY KAYBETMEZ, AMA 2-3 YILDA HARITALAR ARTIK ÖLMÜŞ SAYILIR...

6-bu eski yazılımlı navigasyon kendini güncellemediği halde yolu nasıl buluyor süresi geçmiş bunun internete,uyduya her neye baglanacaksa nasıl baglanıyor da yol buluyor
    GPS ALICISI DONANIMSAL BIR ISLEM SUNUYOR, KOORDİNATI TESPIT EDİYOR.. YANİ BURADA SORUN YOK.. FAKAT İCİNDE YUKLU ESKI HARİTAYI YENI HARITA GIBI DEGERLENDİRİYOR VE SEN YENİ ACİLAN BİR YOLA GİRDİGİNDE, SENİN YOLDAN FARKLI BİR YERE GITTIGINI DUSUNUYOR.

7-kısacası bi araç navigasyonu alsam vede hiç güncelleme yapmasam eski haritayla idare edcek konumum olsa bu cihaz çalışır mı,ayrıca ücret öder miyim,bilgilendirirseniz sevinirim,teşekkürler
    YUKARDA DA ANLATTIGIM GIBI.. HARİTAN ESKIDIKCE KALİTELİ NAVIGASYON OZELLIGI KALMAZ.. İSİN SİRRİ HARİTA VE GÜNCELLEME .. SORULARINIZDA BUNU NET BİR SEKİLDE ALGİLATİYOR ZATEN..

iyi navigasyonlar..

saygilar.

Alim K.

• akucukpehlivan arkadaş verdigin bilgilerden dolayı teşekkür ederim benimde kafamı kurcalıyordu bu sorular
  • quote:

Orijinalden alıntı: 80honda253

akucukpehlivan arkadaş verdigin bilgilerden dolayı teşekkür ederim benimde kafamı kurcalıyordu bu sorular

Selamlar,

eger cihazlari almadan, gormeden haritalarini nereden gorebiliriz derseniz??
    Nokia'daki haritalar (Navteq) :
    www.maps.bing.com

IGO, Garmin tipi cihazlardaki haritalar (Basarsoft) :
    www.maps.google.com

Teleatlas'in haritalari (Infotech):
    www.routes.tomtom.com

adreslerine girin ve Turkiye'ye zoom edin. Yalniz lutfen her iki ekranda da ayni yerlere zoom edin ki farklari anlayabilesiniz. mesela her iki veridede mesela Bolu'yu acin, İzmir'i acin.. ana arterlerin oldugu yerlere zoom edin.. ve karsilastirin...

Kolay gelsin.

Alim K.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akucukpehlivan -- 6 Aralık 2009; 20:55:26 >

• teşekkürler akucukpehlivan 2.sorumun cevabında anladığım kadarıyla navigasyonlu cep teli varsa araç için ayrıca bir navigasyon almaya gerek yok sanırım değil mi?Cep ve araç güncelleme fiyatları arasında bariz fark var mıdır?Yazdıklarınızdan birde şunu anladım işin içinde madem yazılım güncellemesi var o halde alacagımız navigasyonda harita ve yazılımın tutulur bilindik bir yazılım olması(basarsoft tu heralde)gerekiyor yoksa navinin markası bir yere kadar yani kısaca bir navigasyonda en önemli durum en iyi yazılım+sürekli ve ucuz güncelleme garantisi durumu mu oluyor?Eger durum bundan ibaretse pahalı navigasyona hiç gerek yok sanırım yok bulututlu,hava durumlu,üç boyutlu ...vs.nasıl olsa hepsinde belli sürelerle yazılıma para vereceğiz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.