merhaba visual studyoda veritabanı ile baglantılı form olusturdum ancak calıstırdıgımda ileri geri ve kaydet çalışmıyor yardım edin lütfennnn
bi ekran görüntüsü koyuvver arkadaşım. neler var programında bi görelim. veritabanındaki bilgileri nereye kaydetmeye çalıştığını.
Ayrıca forma bi kere tıka F7 tuşuna bas ctrl+A ile tüm ekranı sec ve kopyala buraya yapıştır bakalım kodların ne alemde. Böyle sorduğun soruya karşılık onlarca sorun, sebep ve çözüm sunabilirim sana. resim olmadan kaynak olmadn sana kim nasıl yardım etsin ki?
kardeşim dedigin gibi yapıstırdım bi çözüm bulursan asırım ıyılık yapmıs olursun nolur bı seferlık yardım edın bana hayır duası almış olursunuz......... ana form --------------------------------------------------------------------------------------------------- Public Class ANAFORM Dim OLEDB_CONSTR As String Private Sub m5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles m5.Click, m1.Click, m2.Click, m3.Click, m4.Click, kt1.Click Select Case sender.name Case "m5" Me.Close() Case "m1" FORMLAR("FIRMALAR") Case "kt1" FORMLAR("KUTU TANIM") Case "m3" FORMLAR("PERSONEL") End Select
End Sub Dim FIRMA_FRM As New FIRMA_TANIM Dim KUTU_FRM As New KUTULAR Dim PERSONEL_FRM As New PERSONEL Public Sub FORMLAR(ByVal FORMTURU As String, Optional ByVal STOK_KN As Integer = 0, Optional ByVal ARANAN As String = "")
Select Case FORMTURU Case "FIRMALAR" If FIRMA_FRM.Created Then FIRMA_FRM.Activate() FIRMA_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm FIRMA_FRM.Show() Else
FIRMA_FRM = New FIRMA_TANIM FIRMA_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm FIRMA_FRM.Show() End If Case "KUTU TANIM" If KUTU_FRM.Created Then KUTU_FRM.Activate() KUTU_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm KUTU_FRM.Show() Else KUTU_FRM = New KUTULAR KUTU_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm KUTU_FRM.Show()
End If Case "PERSONEL" If PERSONEL_FRM.Created Then PERSONEL_FRM.Activate() PERSONEL_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm PERSONEL_FRM.Show() Else PERSONEL_FRM = New PERSONEL PERSONEL_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm PERSONEL_FRM.Show() End If End Select End Sub
Private Sub ANAFORM_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load BAGLANTI_KONTROL() End Sub Private Sub BAGLANTI_KONTROL() Dim VERI_TABANI As String VERI_TABANI = path & "\DATA\HASERETAKIP.MDB" OLEDB_CONSTR = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='" & VERI_TABANI & "';Persist Security Info=True;Jet OLEDB:Database Password=H132455" OLEDB_CNN.ConnectionString = OLEDB_CONSTR Try OLEDB_CNN.Open() OLEDB_CNN.Close()
Catch ex As Exception MsgBox("VERI TABANINA ERİŞİLEMEDİ") Me.Close() End Try End Sub
kutular formu -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Public Class KUTULAR
Dim DT_KUTULAR As New DataTable Dim SORGUM As String Dim KUTULAR_ID As Integer
Private Sub Label7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label7.Click
End Sub
Private Sub KUTULAR_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load SORGUM = "SELECT * FROM KUTULAR ORDER BY KUTU_ID" OLEDB_CNN.Open() TABLODOLDUR(SORGUM, DT_KUTULAR) OLEDB_CNN.Close() ' KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI") End Sub
Private Sub Label5_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label5.MouseHover, Label1.MouseHover, Label4.MouseHover, Label6.MouseHover, Label7.MouseHover sender.BackColor = Color.Aquamarine End Sub
Private Sub Label1_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.MouseLeave, Label4.MouseLeave, Label5.MouseLeave, Label6.MouseLeave, Label7.MouseLeave sender.BackColor = Color.LightGray End Sub
Private Sub Label5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label5.Click
End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI") End Sub End Class -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- fırma tanımlama ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Public Class FIRMA_TANIM Dim DT FİRMA As New DataTable Dim SORGUM As String Dim KUTULAR_ID As Integer Private Sub FIRMA_TANIM_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load SORGUM = "SELECT * FROM FİRMA ORDER BY FİRMA_ID" OLEDB_CNN.Open() TABLODOLDUR(SORGUM, DT_FİRMA) OLEDB_CNN.Close() ' KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI") End Sub Private Sub KAYIT_GOSTER(ByVal GELEN_DEGER As Integer, ByVal HAREKET_YONU As String) TEMIZLE() Dim DONGU As Integer Dim ILK_DEGER, SONDEGER, ADIM As Integer If HAREKET_YONU = "SONRAKI" Then ILK_DEGER = 0 : SONDEGER = DT_FİRMA.Rows.Count - 1 : ADIM = 1 If HAREKET_YONU = "ÖNCEKİ" Then SONDEGER = 0 : ILK_DEGER = DT_FİRMA.Rows.Count - 1 : ADIM = -1 For DONGU = ILK_DEGER To SONDEGER Step ADIM If HAREKET_YONU = "SONRAKI" Then If GELEN_DEGER < DT_FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID") Then GoTo DEGER_AKTAR Else If GELEN_DEGER > FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID") Then GoTo DEGER_AKTAR End If GoTo SONRAKI DEGER_AKTAR: FIRMA_ID = DT_FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID") FIRMA_UNVAN.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_UNVAN") FIRMA_TELEFON.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_TELEFON") FIRMA_ADRES.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_ADRES") FIRMA_EMAIL.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_EMAIL") Exit Sub SONRAKI: Next End Sub Private Sub TEMIZLE() FIRMA_UNVAN.Text = "" FIRMA_TELEFON.Text = "" FIRMA_ADRES.Text = "" FIRMA_EMAIL.Text = "" End Sub
Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click KAYIT_GOSTER(FIRMA_ID, "SONRAKI") End Sub
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click KAYIT_GOSTER(FIRMA_ID, "ÖNCEKİ") End Sub
Private Sub Label4_MouseDoubleClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles Label4.MouseDoubleClick MsgBox("MİRAÇ ARTIK DERSANELİ") End Sub
Private Sub Label4_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.MouseHover, Label1.MouseHover, Label2.MouseHover, Label3.MouseHover sender.BackColor = Color.Aquamarine End Sub Private Sub Label4_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.MouseLeave, Label1.MouseLeave, Label2.MouseLeave, Label3.MouseLeave
sender.BackColor = Color.LightGray End Sub
Private Sub Label4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.Click
End Sub
Private Sub FIRMA_UNVAN_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles FIRMA_UNVAN.TextChanged
End Sub End Class ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ personel ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Public Class PERSONEL
Private Sub Label7_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label7.MouseHover, Label1.MouseHover, Label4.MouseHover, Label5.MouseHover, Label6.MouseHover sender.BackColor = Color.Aquamarine End Sub
Private Sub Label1_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.MouseLeave, Label4.MouseLeave, Label5.MouseLeave, Label6.MouseLeave, Label7.MouseLeave sender.BackColor = Color.LightGray End Sub End Class -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- sabıtler -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Module SABITLER Public OLEDB_CNN As New OleDb.OleDbConnection Public OLEDB_CNN_TR As OleDb.OleDbTransaction Public oledb_trans_durum As String Public path As String = System.IO.Directory.GetCurrentDirectory Public Sub TABLODOLDUR(ByVal SQLSTR As String, ByVal tablom As DataTable) Dim DATAAP As New OleDb.OleDbDataAdapter tablom.Clear() If oledb_trans_durum = "var" Then DATAAP.SelectCommand = New OleDb.OleDbCommand(SQLSTR, OLEDB_CNN, OLEDB_CNN_TR) Else DATAAP.SelectCommand = New OleDb.OleDbCommand(SQLSTR, OLEDB_CNN) End If Try DATAAP.Fill(tablom) Catch ex As Exception MsgBox(ex.ToString) End Try
End Sub End Module
resimde bu sadece butonlar calısmıyo ya calıssık yeter