Şimdi Ara

lütfen sadece 1 dk lık yardım edin bana bilene 1 dk sürmez bile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    visual studyoda veritabanı ile baglantılı form olusturdum ancak calıstırdıgımda ileri geri ve kaydet çalışmıyor yardım edin lütfennnn

• bi ekran görüntüsü koyuvver arkadaşım. neler var programında bi görelim. veritabanındaki bilgileri nereye kaydetmeye çalıştığını.

Ayrıca forma bi kere tıka F7 tuşuna bas ctrl+A ile tüm ekranı sec ve kopyala buraya yapıştır bakalım kodların ne alemde. Böyle sorduğun soruya karşılık onlarca sorun, sebep ve çözüm sunabilirim sana. resim olmadan kaynak olmadn sana kim nasıl yardım etsin ki?
  • kardeşim dedigin gibi yapıstırdım bi çözüm bulursan asırım ıyılık yapmıs olursun nolur bı seferlık yardım edın bana hayır duası almış olursunuz.........
    ana form
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------
    Public Class ANAFORM
    Dim OLEDB_CONSTR As String
    Private Sub m5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles m5.Click, m1.Click, m2.Click, m3.Click, m4.Click, kt1.Click
    Select Case sender.name
    Case "m5"
    Me.Close()
    Case "m1"
    FORMLAR("FIRMALAR")
    Case "kt1"
    FORMLAR("KUTU TANIM")
    Case "m3"
    FORMLAR("PERSONEL")
    End Select

End Sub
    Dim FIRMA_FRM As New FIRMA_TANIM
    Dim KUTU_FRM As New KUTULAR
    Dim PERSONEL_FRM As New PERSONEL
    Public Sub FORMLAR(ByVal FORMTURU As String, Optional ByVal STOK_KN As Integer = 0, Optional ByVal ARANAN As String = "")

Select Case FORMTURU
    Case "FIRMALAR"
    If FIRMA_FRM.Created Then
    FIRMA_FRM.Activate()
    FIRMA_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    FIRMA_FRM.Show()
    Else

FIRMA_FRM = New FIRMA_TANIM
    FIRMA_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    FIRMA_FRM.Show()
    End If
    Case "KUTU TANIM"
    If KUTU_FRM.Created Then
    KUTU_FRM.Activate()
    KUTU_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    KUTU_FRM.Show()
    Else
    KUTU_FRM = New KUTULAR
    KUTU_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    KUTU_FRM.Show()

End If
    Case "PERSONEL"
    If PERSONEL_FRM.Created Then
    PERSONEL_FRM.Activate()
    PERSONEL_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    PERSONEL_FRM.Show()
    Else
    PERSONEL_FRM = New PERSONEL
    PERSONEL_FRM.MdiParent = ANAFORM.ActiveForm
    PERSONEL_FRM.Show()
    End If
    End Select
    End Sub

Private Sub ANAFORM_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    BAGLANTI_KONTROL()
    End Sub
    Private Sub BAGLANTI_KONTROL()
    Dim VERI_TABANI As String
    VERI_TABANI = path & "\DATA\HASERETAKIP.MDB"
    OLEDB_CONSTR = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source='" & VERI_TABANI & "';Persist Security Info=True;Jet OLEDB:Database Password=H132455"
    OLEDB_CNN.ConnectionString = OLEDB_CONSTR
    Try
    OLEDB_CNN.Open()
    OLEDB_CNN.Close()

Catch ex As Exception
    MsgBox("VERI TABANINA ERİŞİLEMEDİ")
    Me.Close()
    End Try
    End Sub

End Class

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kutular formu
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Public Class KUTULAR

Dim DT_KUTULAR As New DataTable
    Dim SORGUM As String
    Dim KUTULAR_ID As Integer

Private Sub Label7_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label7.Click

End Sub

Private Sub KUTULAR_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    SORGUM = "SELECT * FROM KUTULAR ORDER BY KUTU_ID"
    OLEDB_CNN.Open()
    TABLODOLDUR(SORGUM, DT_KUTULAR)
    OLEDB_CNN.Close()
    ' KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI")
    End Sub

Private Sub Label5_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label5.MouseHover, Label1.MouseHover, Label4.MouseHover, Label6.MouseHover, Label7.MouseHover
    sender.BackColor = Color.Aquamarine
    End Sub

Private Sub Label1_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.MouseLeave, Label4.MouseLeave, Label5.MouseLeave, Label6.MouseLeave, Label7.MouseLeave
    sender.BackColor = Color.LightGray
    End Sub

Private Sub Label5_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label5.Click

End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI")
    End Sub
    End Class
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    fırma tanımlama
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Public Class FIRMA_TANIM
    Dim DT FİRMA As New DataTable
    Dim SORGUM As String
    Dim KUTULAR_ID As Integer
    Private Sub FIRMA_TANIM_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
    SORGUM = "SELECT * FROM FİRMA ORDER BY FİRMA_ID"
    OLEDB_CNN.Open()
    TABLODOLDUR(SORGUM, DT_FİRMA)
    OLEDB_CNN.Close()
    ' KAYIT_GOSTER(KUTULAR_ID, "SONRAKI")
    End Sub
    Private Sub KAYIT_GOSTER(ByVal GELEN_DEGER As Integer, ByVal HAREKET_YONU As String)
    TEMIZLE()
    Dim DONGU As Integer
    Dim ILK_DEGER, SONDEGER, ADIM As Integer
    If HAREKET_YONU = "SONRAKI" Then ILK_DEGER = 0 : SONDEGER = DT_FİRMA.Rows.Count - 1 : ADIM = 1
    If HAREKET_YONU = "ÖNCEKİ" Then SONDEGER = 0 : ILK_DEGER = DT_FİRMA.Rows.Count - 1 : ADIM = -1
    For DONGU = ILK_DEGER To SONDEGER Step ADIM
    If HAREKET_YONU = "SONRAKI" Then
    If GELEN_DEGER < DT_FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID") Then GoTo DEGER_AKTAR
    Else
    If GELEN_DEGER > FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID") Then GoTo DEGER_AKTAR
    End If
    GoTo SONRAKI
    DEGER_AKTAR:
    FIRMA_ID = DT_FİRMA.Rows(DONGU)("FİRMA_ID")
    FIRMA_UNVAN.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_UNVAN")
    FIRMA_TELEFON.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_TELEFON")
    FIRMA_ADRES.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_ADRES")
    FIRMA_EMAIL.Text = DT_FIRMA.Rows(DONGU)("FIRMA_EMAIL")
    Exit Sub
    SONRAKI:
    Next
    End Sub
    Private Sub TEMIZLE()
    FIRMA_UNVAN.Text = ""
    FIRMA_TELEFON.Text = ""
    FIRMA_ADRES.Text = ""
    FIRMA_EMAIL.Text = ""
    End Sub

Private Sub Button2_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
    KAYIT_GOSTER(FIRMA_ID, "SONRAKI")
    End Sub

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
    KAYIT_GOSTER(FIRMA_ID, "ÖNCEKİ")
    End Sub

Private Sub Label4_MouseDoubleClick(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles Label4.MouseDoubleClick
    MsgBox("MİRAÇ ARTIK DERSANELİ")
    End Sub

Private Sub Label4_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.MouseHover, Label1.MouseHover, Label2.MouseHover, Label3.MouseHover
    End Sub
    Private Sub Label4_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.MouseLeave, Label1.MouseLeave, Label2.MouseLeave, Label3.MouseLeave

End Sub

Private Sub Label4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label4.Click

End Sub

Private Sub FIRMA_UNVAN_TextChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles FIRMA_UNVAN.TextChanged

End Sub
    End Class
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    personel
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Public Class PERSONEL

Private Sub Label7_MouseHover(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label7.MouseHover, Label1.MouseHover, Label4.MouseHover, Label5.MouseHover, Label6.MouseHover
    End Sub

Private Sub Label1_MouseLeave(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Label1.MouseLeave, Label4.MouseLeave, Label5.MouseLeave, Label6.MouseLeave, Label7.MouseLeave
    End Sub
    End Class
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    sabıtler
    Module SABITLER
    Public OLEDB_CNN As New OleDb.OleDbConnection
    Public OLEDB_CNN_TR As OleDb.OleDbTransaction
    Public oledb_trans_durum As String
    Public path As String = System.IO.Directory.GetCurrentDirectory
    Public Sub TABLODOLDUR(ByVal SQLSTR As String, ByVal tablom As DataTable)
    Dim DATAAP As New OleDb.OleDbDataAdapter
    tablom.Clear()
    If oledb_trans_durum = "var" Then
    DATAAP.SelectCommand = New OleDb.OleDbCommand(SQLSTR, OLEDB_CNN, OLEDB_CNN_TR)
    Else
    DATAAP.SelectCommand = New OleDb.OleDbCommand(SQLSTR, OLEDB_CNN)
    End If
    Try
    DATAAP.Fill(tablom)
    Catch ex As Exception
    MsgBox(ex.ToString)
    End Try

End Sub
    End Module

• resimde bu
    sadece butonlar calısmıyo ya calıssık yeter

lütfen sadece 1 dk lık yardım edin bana bilene 1 dk sürmez bile
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.