Şimdi Ara

Lütfen Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Ford Fiesta 2005 1.4 TDCI aldım 110 bin km'de yalnız şehir içi trafiğinde ankarada hesapladım tam tamına 25 kuruş yakıyor km de ben dedim az yakar çok kaçar diye aldım çok yakıyor çok kaçıyor gibi birşey oldu gaza çok mu basıyorsunuz deseniz daha 100 km hızını geçmedim arabayla ağır bakımlarını yeni yaptırdım ama km de 25 kuruş yakması biraz abest kaçtı gibi ne gibi sorun olabilir bu araçta şunuda belirtiyim de 15 km lik yolu baya bir trafik vardı yağıştan kaynaklanan sebebden dolayı 15 km lik yolu bir buçuk saatte gittim....dur kalk yapa yapa acaba diyorum orda dur kalklarda bir sıkıntı olmuş olabilirmi yani arabadan da pek anlamam ama böyle işte yardım ederseniz sevinirim

Şimdiden değerli yorumlarınız ve yardımlarınız için teşekkür ederim...

• yokmu ya bir yardım edecek allahın kulu :S
  • 25 kuruş kesinlikle dur kalk trafiğinde çok ama çok nornmal bir değer. zaten açık trafiktede yakacağınız en iyi değer 20 kuruş civarı olacaktır.bu dizel fiyatlarıyla daha azını beklemek arabayı ittirmek anlamına gelir. canınızı sıkmayın, aracınız fazlasıyla normal yakmış.

- dur kalkta her araç fazla fazla yakar
    - aracınızda kullanılan psa grubunun en az yakan motoru namı diğer 1.4 hdi dir. uzun yolda 1400 km yapar bir depoyla. bu bilke kmde 170 180 kuruş yapıyor neredeyse.
    - bu veridende normal yaktığınızı anlayabilirsiniz.
    - normal kullanım ş.içi dedğim giib 20 kuruş civarı yakarsınız, gayet normal bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

25 kuruş kesinlikle dur kalk trafiğinde çok ama çok nornmal bir değer. zaten açık trafiktede yakacağınız en iyi değer 20 kuruş civarı olacaktır.bu dizel fiyatlarıyla daha azını beklemek arabayı ittirmek anlamına gelir. canınızı sıkmayın, aracınız fazlasıyla normal yakmış.

- dur kalkta her araç fazla fazla yakar
    - aracınızda kullanılan psa grubunun en az yakan motoru namı diğer 1.4 hdi dir. uzun yolda 1400 km yapar bir depoyla. bu bilke kmde 170 180 kuruş yapıyor neredeyse.
    - bu veridende normal yaktığınızı anlayabilirsiniz.
    - normal kullanım ş.içi dedğim giib 20 kuruş civarı yakarsınız, gayet normal bir değer.

öncelikle teşekkür ederim bilgileriniz için yalnız şimdi forumlarda fln okuyorum da aynı araba istanbul trafiğinde 170-180 yakıyor felan diyorlar kafam karıştı arabadan soğumaya baslamadım ne yapcam bilmiyorum açıkcası ama sizin dediğiniz gibi 20 kuruş fln yakarsa razıyım hiç sorun degıl benzınlı aractan farkı yok su anda masallah inşallah düzelir ne diyım yakıt ıstasyonunuda deıstırdım shell ın yenı bir mazotu varmıs shell gt power gıbı bırseydı 3.85 lık lıtre fıyatı hanı dıyorlar enjektorlerı fln temızler dumanı engel olur dıye bunun varmıdır kı dogruluk payı

• merhabalar, öncelikle rica ederim. size rahatlıkla söylebilirm ki o araç istanbul trafiğinde 17 kuruş yakamaz. heleki sıkışık trafikte yanına varamaz. o aracın ş.içi değeri normali biraz sıkışık biraz akıcı bir trafikte 20 kuruştur.

aracınız benzinli gibi yakmıyor hiç dert etmeyin. önceki aracım benzinli gollf idi. km de 42 kuruştan aşağı inmedi sağolsun ş.içinde. aracınız gayet iyi ve ekonomik bir araç, soğumanıza vs gerek yok.

yakıt katkılarının dediğiniz gibi bir etkisi olabilir ama anlatıldığı kadar büyük etkiler göstermezsler. yarım deop kullanmakta fayda var yinede. memnun kalırsanız devam edersiniz. ancak abartıldığı kadar fayda sağlamaz. mazot olarka merkezi yerlerdeki opetler iyidir.
  • normal bir değer sakin kullanırsan birazda açık olursa 20 kuruşa anca düşer aşağısı zor

edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 22 Haziran 2011; 15:59:02 >
  • yakıt tüketimini azaltmak istiyorsanız daha uygun fiyatlı motorin alabilirsiniz.
    ankarada damla petrol %5 ucuz motorin satıyor.biz ondan kullanıyoruz.araç peugeot 307 1.4hdi.
    aylardır kullanıyoruz en ufak sorun çıkarmadı.birçok kişi önyargıyla yaklaşıyor ucuzsa hilelidir.
    bilinmedik markadan almam gibi gerekçelerle ordan yakıt almıyorlar ama biz önyargısız denedik ve
    diğerlerinden hiç bir farkı olmadığı sonucuna ulaştık(babamda almayacaktı ama
    zorla istasyona sokup motorin aldırdım.şimdi başka yerden almıyor mazotu)

aynen istanbul yolu lukoilde 20 kuruş ucuza motorin satıyorlardı geçerken aldık.gerçekten kaliteli.yine
    diğerlerinden bir farkı olmadığı kanısına vardık.plavanya caddesine yolunuz düşüyorsa orda amiral akaryakıt eurodizeli 35kuruş
    civarı indirimli satıyor.biz henüz deneyemedik ama çok alan var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Lütfen yardım...
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dizelde kullanıma etkisi hissedilmesede ppm oranları çok önemlidir. ppm oranı ne kadar fazla olan yakıt kullanırsanız motorun ömrü o kadar AZALIR. opetin ve bpnin ppm oranlı euro 5 standartlarında . ucuz yakıtların ppm oranu çok yüksek olabilir. buda orta vadede kötü sonuçlar doğurabilir. size tavsiyemde aldığınız yakıtların ppm oranları önermeniz doğrultusundadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

dizelde kullanıma etkisi hissedilmesede ppm oranları çok önemlidir. ppm oranı ne kadar fazla olan yakıt kullanırsanız motorun ömrü o kadar AZALIR. opetin ve bpnin ppm oranlı euro 5 standartlarında . ucuz yakıtların ppm oranu çok yüksek olabilir. buda orta vadede kötü sonuçlar doğurabilir. size tavsiyemde aldığınız yakıtların ppm oranları önermeniz doğrultusundadır.

peki istasyona sorup mu öğrenebiliriz?
    ppm oranı yakıtın katkısıyla mı ilgili?çünkü aynı rafinerinin malı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ongun_44 -- 22 Haziran 2011; 18:55:48 >
  • arkadaslar herkeze cok tesekkur ederım saolun arac az yakar fln dıyınce herkez korkmustum 25 kurus cıkınca bır anda ama saolun ıcım sımdı sayenızde rahatladı...tekrardan tesekkur ederım
  • Sahibinden.com gibi 2. el ilan verilen sitelerde ve oto pazarlarında ısrarla araçlarının 13-15-17 krş gibi şehir içi tüketimi oldugunu iddia eden binlerce kullanıcı mevcut. Otomobilini kullanan herkes ne kadar akaryakıt tükettigini bilir, 2. el araç alırken daha otomobilin yakıt tüketimi konusunda bile dürüst olamayan adamdan otomobil alınmamalı.

Büyük şehir trafiği için hele ki sıkışık trafikte o aracın 25 Krş tüketime çıkabilir, 1.4 HDI/TDCI için 7 lt tüketim de malesef ancak bizim ülkemizde görülebiliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.