Şimdi Ara

Lütfen yardım arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ben lise 4. sınıf öğrencisiyim inşallah bu sene öss sınavını kazanıp iyi bir mesleğe yerleşmek istiyorum acaba uluslararası ilişkiler ve kamu yönetimi okumak istesem maddi imkanları nasıl öğrenebilir miyim yoksa boşverip polis mi olsam

• Üniversite sınavında başarılı olursanız, meslek seçimi için değil yalnızca tercih yapmak için hak kazanırsınız. Tercih sonrasında herhangi bir meslek programına değil, bir alan hakkında akademik bilgi almak için üniversiteye gerekli koşulları sağladıktan sonra yerleştirilirsiniz. Okuduğunuz alan size bazı meslekleri yapabilme imkânı sağlar. Kamu yönetimi ve uluslararası ilişkilerden mezun olan insanlar iş hayatına atılırken bazı özel şartlar aranmaktadır. Kamu yönetimi mezunları herhangi bir yere atanmaları, kalıcılığı sağlamaları kolay değildir.Bununiçin geniş bir çevreye sahip olmaları ve yetkin kişilerin referansına ihtiyaç duyarlar. Uluslararası ilişkiler mezunlarının çalıştıkları alan ne olursa olsun, dil bilmek önemli bir kazanç sağlar. Özellikle uluslararası ilişkiler okumak ve bitiminde iş bulup çalışmak zor ve maddi imkanları zorlayıcı olabilir. Bu tür bölümlerde gennellikle ''elit'' olarak nitelendirebileceğimiz üniversitelerden mezun olan insanlar doyurucu ve çabuk iş bulabiliyorlar. Maddi imkanlarım yeteri kadar iyi değl, bu bölümlerin yükümlülüklerini yerine getiremem diyorsanız, bitirdikten sonra geniş bir iş alanı sunan, ikinci öğretim olmayan, fazla maddi yükümlülük gerektirmeyen bölümleri tercih edebilirsiniz. Polisliği de alternatif olarak belirlemişsin ama polislik belki de bu programlara yerleşmekten çok daha zor bir olaydır. Eğer polis olmak için gerekli şartları (sınav, mülakat) yerine getirdiyseniz, onu tercih edebilirsiniz.

• eyw teşşekür ederim gerçekten yardımcı oldun bu konuda bilgi sahibi bilen bir kişi olduğun belli sizce ea bölümünde seçilebilinecek maddi durumu iyi bir bölüm var mı yardımcı olursan sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheRapMaster_x

eyw teşşekür ederim gerçekten yardımcı oldun bu konuda bilgi sahibi bilen bir kişi olduğun belli sizce ea bölümünde seçilebilinecek maddi durumu iyi bir bölüm var mı yardımcı olursan sevinirim

Eğer maddi imkânlarım kısıtlı diyorsan öncelikli olarak ailenin kaldığı şehri düşünmeni tavsiye ederim. Şehrinizde okuyacağınızdan en azından ayrı bir ev masrafı çıkmayacaktır, şehir dışında bir yer kazanırsanız devlet yurtlarından da yararlanabilirsiniz, burs imkanlarından da yararlanmaya çalışırsınız. Maddî açıdan sıkıntı yaşayıp-yaşamamak da biraz sizin harcamalarınıza bağlı bir durum! Elinizdeki az para ile geçiminizi sürdürebiliyorsanız, pekâla şehir dışında da çok rahat okuyabilirsiniz. Ben ailemin yanında psikoloji bölümü okuyorum ve harç parası, kitap parası (birçoğu fotokopi) hariç ayrıca bir masrafım yok sayılır. Eğer kendini az da olsa hazır ve yeterli hissediyorsan, çalışabilirim diyorsan hukuk, uluslararası ilişkilerden ziyade bu bölümü ve ''Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık'' bölümünü tercih edebilirsin! Ancak biliyorsun ki öncelikle önüne gelen o sorulardan yapabildiğin kadar yapmaya çalışmak için çalışacaksın, ondan sonra bunları düşünmek biraz daha kolaylaşır.

• sağol ben şu an istanbulda yaşıyorum ama kocaeli üniversitesini kazanmak gibi bir amacım var orda devlet bursları ve yurtlardan yararlanmak istiyorum meslek seçimi konusunda ise rehberlik ve psikolojik danışma bölümün iş olanaklarını öğrenebilir miyim şimdiden yardımların için teşekkürler
  • Bu tür konular hakkında sınavdan sonra düşünsen daha iyi olmaz mı? Biliyorsun önce sınavda yeterli puanı çekmelisin ardından düşüncelerin bu puana göre şekillenecek. Öncelikli olarak tüm potansiyellerini kullanarak alabileceğin en iyi puanı almaya çalış, tercih döneminde gerek forum gibi sanal platformlar, gerek internet siteleri sana öngörü sağlayacaktır. Ayrıca rehber öğretmenlerin senin düşüncelerini ve isteklerini de hesaba katarak sana yardımcı olacaklardır. Dediğim gibi önce iyi puan almaya bak, belki zamanla PDR değil başka bir bölüme daha yakın hissedeceksin kendini!
  • eyw sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.