elimde 40 gb samsung hdd var sistem kurmak istiyorum kuramıyorum donanım testini geçtikten sonra
xp yi kurmak için entere basın yazan ekran da şu yazı yazıyor.
IA - 64 makineler için sadece GPT disklere x86 makineler için sadece MBR yapılandırabilirsiniz diyor.
daha önce hiç görmedim böle bişi ne demek istiyor.
biraz araştırmalarım sonucu anladığım kadarıyla hdd ye mac os x86 diye bişi yüklenmiş heralde
çözüm olarak neler yapabilirm .
şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Harici disk olarak bağlayıp disk yönetiminden bölümlendirmeyi silip tekrar kurmayı dene olmadı dos ortamında Fdisk ile yeniden yapılandırabilirsin.
Kolay gelsin.
bilgisayara harici olarak takıyorum bilgisayar tanıyor ama disk olarak gelmiyor. 98 cd si ile fdisk yapayım dedim oda olmadı . sonra fabrika formatı atatyım dedim oda olmadı yokmu bu sorunla karşılaşan çözüm bulan bi babayiğit....
HDD 2.5" olanlardan mı notebook türü mü normal IDE mi ? bir de bilgisayarın içindeki HDD çıkarıp içine direkt bağlayıp ordan DOS modunda FDISK yapmayı dener misin? orda bakalım görecek mi? olmadı bilgisayara bağlı iken kullanabileceğin yani internal olarak harici değil format utilty programları var onlarla bir hard format yapmayı denersin bu şekilde de olmazsa mekanik bir sorun var demektir.
Kolay gelsin.
hdd 2.5" ide hdd fdisk olmadı ama bi programlar ile bi deneyeyim inş. bi sonuç elde edebilirm. teşekkürler..