Şimdi Ara

Lütfen yardım.. Çay + Laptop.. :((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta çay döktüm laptopa.. anında ters çevirdim akıttım bütün çayı
    harddiski felan çıkardım.. kuruladım..

anakarta felan erişemediğim için makine ölece kurumaya bıraktım.. çalışıo şu anda bi kaç klavye tuşu haricinde sorun yok.. ama 2 - 3 saatte bi kapanıo.. Windows 7 beta 7000 built kullanıorum.. 7 kullanan bazı arkadaşlarda da aynı şekil kapanmalar başlamış son günlerde.. acaba çay döktüüğüm içinmi kapanıo benimkisi, yoksa 7 la mı bi alakası var..

bu arada, bu gün format attım, yine 7 kurdum sorun devam edio..

yorumlarınızı bekliorum.. acil kısmından..

• sıvı temasından olma ihtimali yüksek
  • ile bi alakası old. zannetmem garanti varsa diyecem ama garantide kabul etmez
  • çok ritmik kapanıo yalnız.. tam 2 3 saat arası.. kapanmadan önce hafif kasılıo, ses teklio felan soora bi anda gidio.. ama wireless ışığı, harddisk ışığı ekrandan 2 sn kadar sonra kapanıo..

ayrıntılar böyle.. :)
  • işletim sistemini değişip dene birde bakalım w7 denmi kaynaklanıyor anlarız
  • şu anda yeni format attım.. açıkcası 7'ye çok alıştım.. direk onu kurdum.. ama düzelmedi.. sınavlarım var onun için tekrar zaman kaybedemem..

acaba donanımsal olarak böle bişi yapıo olabilir mi.. periodik olarak kapanıo.. açılmasa, sorunlu çalışsa, bazı parçalar çalışmasa çay döktüm ondan dicem de.. böle bişey donanımsal olabilir mi donnımdan anlayan arkadaşlar nerdesiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamxxl

şu anda yeni format attım.. açıkcası 7'ye çok alıştım.. direk onu kurdum.. ama düzelmedi.. sınavlarım var onun için tekrar zaman kaybedemem..

acaba donanımsal olarak böle bişi yapıo olabilir mi.. periodik olarak kapanıo.. açılmasa, sorunlu çalışsa, bazı parçalar çalışmasa çay döktüm ondan dicem de.. böle bişey donanımsal olabilir mi donnımdan anlayan arkadaşlar nerdesiniz??

Bu tür meselelerden fazla anladığım söylenemez fakat, sorunun tamamen donanımsal olduğundan eminim dostum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çay içerdeki parçaların üstünde kaldıysa bu soruna yol açabilir.

Önceki zamanlarda bir arkadaşım böyle bir olayla karşılaşmıştı.Servise göndermiş.Serviste bütün parçaları alkol ile temizlediklerini söylemiş.Sonrasında düzelmişti.

Çaresi servise göndermek...
  • Böyle bir sıvı dökülmesinden sonra (çayın da genelde şekerli olduğu varsayılırsa) servise götürülmesi şarttır.
    Anakart üzerinde biriken sıvı çoktan kurumuştur zaten ama kalıntıları ile. :)
    Bu durum oksitlenmeye dönüşmeden önce acilen temizleyici spreylerle yüzey temizlenmelidir.

Beklemenize gerek yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 22 Temmuz 2009; 12:09:56 >
  • windows 7 beta, 1 temmuz itibari ile otomatik olarak 2 saatte bir kapanır. Böyle üretildi. 1 ağustostan itibaren tamamen iptal olacak. Çözüm win7 RTM sürümüne geçmek. 1 marta kadar süresi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamxxl

ama 2 - 3 saatte bi kapanıo.. Windows 7 beta 7000 built kullanıorum.. 7 kullanan bazı arkadaşlarda da aynı şekil kapanmalar başlamış son günlerde.. acaba çay döktüüğüm içinmi kapanıo benimkisi, yoksa 7 la mı bi alakası var..

Clarion'un verdiği değerli bilgiler doğrultusunda bu kapanmaların sebebinin kullandığınız işletim sistemi sürümü olduğuna kanaat getirebiliriz.
    Ancak yine de sıvı dökülmesinin uzun vadede anakarta vereceği zararı gözönüne alarak, temizlik işlemini gözardı etmeyin.
  • teşekkür ederim ilginize.. eğer bu 1 ağustosta tamamen kapanacak olayı gerçekse, işimiz yaş..
    bekleyip görecez yapcak bişi yok.. :)
    bu çay olayını kendim halledemem mi.. açıp temizlesem.. garantisi bitti de makinenin..
  • Başka bir işletim sistemi kurmanız sorunun kesin çözümünü anlamanızı sağlayacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.