Şimdi Ara

Lütfen yardım edin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir telefon araştırmaktayım elimde kullandığım s3 vardı bir dönemin popüler furyasına kapılıp hata ederek almıştım, ilk başta fena değildi performans kalite olarak vs, en son katil edecek seviyeye gelen arayüz yavaşlığından dolayı telefonu fırlata fırlata mefta oldu. Şuan benchmarklarda ve özelliklerine baktığımda Zte' nin Axon pro ve lux modellerini beğendim, merak edenler telefonun özelliklerine ve test puanlarına bakabilir. Ancak telefonun Türkiye'de bulunmaması hem de kullandığı yanlışım varsa düzeltin 8 çekirdekli işlemcisiyle şuan iphone 6s modelinin çift çekirdekli işlemcisi hemen hemen aynı performnsta olması işlemci kalitesi konusunda şüphelendiriyor. Telefonda aradığım öncelliklere gelecek olursak, performansı ve arayüzünün şık ve hızlı olması çok önemli. İkinci olarak stabil bir performans göstermesi yani aldıktan 1-2 sene sonra telefon hurdalık olmasın. Üçüncü olarak ortalama altında kalmayan bir batarya ömrü ve kamera- görüntü olarak fark yaratacak bir telefon olması. Elimdeki s3 modelinde her türlü rom, superuser vs. denedim ancak çok fazla da telefonu customize etmekten yana değilim. Daha önce iphone kullanmadım, specifications olarak özellikleri hep düşük görünüyor ancak realitede öyle olmadığını biliyorum. Tekrardan asla samsung alıp 1-2 sene sonra paramı çöpe atmayı düşünmüyorum. Kafamdaki modeller iphone 6s, Lg v10, Xiaomi Mi note pro, google nexus 6p, sony z5 compact genel olarak. Htc nin arayüz stabilitesi ve performansından dolayı da düşünebilirim, tavsiyelere açığım, siz ne dersiniz yardım ederseniz çok sevinirim, biraz uzun oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07_cenkay -- 9 Ocak 2016; 2:22:45 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• xiaomi, asus vs zaten bunları bir eleyin bence hocam. Telefon devlerinin amiral gemilerine odaklanın. Batarya süresi diyorsanız zaten Htc'yi de eleyin. Geriye sony, lg, samsung kalıyor. Ben apple'ın müşterilerini enayi yerina koyan satış politikalarından sonra karşıyım kendilerine.

Sony amiral gemisi z5 yada compactını yazmışsınız olabilir. Anroid arayüzü, ve telefonun tipi hoşunuza gidiyorsa kaçırmayın. Ama onlara o kadar para verdikten sonra, Note 4' bakmanızı öneririm. Note 5'te fark yaratan birşey yok ve, onun çıkması note 4'ü ucuzlattı. Kesinlikle pişman olmadan senelerce kullanabilirsiniz.

2. favorim de Lg'dir. Yalnız V10 yeni çıktığı için fiyatı 2000 in üzerinde. Şu an için gereksiz. 3 ay sonra 1800 lere iner diye düşünüyorum. Aklınızda LG varsa, G4 daha uygun bir seçim olur bence. İnternetten kıyaslamalarına bakarsanız aralarında bir uçurum olmadığını görürsünüz. Lg şimdiye kadar ki Nexus modellerinin kameralarını hiç bir zaman G serisi kadar iyi yapmadı. Lg nin amiral gemileri de G serileridir, şaşmamak gerek diye düşünüyorum.

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt
    Cevaplamanız için çok teşekkür ediyorum hocam, gayet açıklayıcı olmuş en azından hangi modeller üzerinde yoğunlaşacağıma yardımcı oldu. Çoğunluğun beğenmediğini varsayıyorum görünüş olarak ancak z5 sadece compact modelinden bahsediyorum gayet hoşuma gitti, duru ve köşeli olmayan yapısı vs. Dediğim gibi samsung a karşı aşırı bir ön yargı var kendimce ancak samsung un note serisi de kafamı çeliyor ekran büyüklüğü ve performans olarak tablete yakın olması dokunmatik kalemi işime gelir, teaviewer kullanırken ki çok kullanıyorum yine işime gelir. Apple konusuna gelirsek o konudaki görüşlerinizi biraz daha açarsanız ben de sevinirim. Ben de çok apple taraftarı değilim ancak bilgili bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ipad air almıştım, stabilite ve performans olarak çok memnunum. Tabiki telefonla kıyaslayamayız ama İos işletim sistemi hakkında en azından bir fikir veriyor ve apple ın ürün yelpazesi daha dar olduğu için model olarak ve customize edilemediğinden ötürü güncellemeleri sorunsuz destekleyeceğini düşünüyorum ancak android modellerde durum ortada sürekli çıkan yeni model ve serilerle aldığınız telefon güncelleme desteksiz kalabiliyor 1-2 sene içinde. Fiyat konusunda beni 4-5 sene götürsün ben sınırımı zorlarım 2500-3000 sorun değil. Sonuç olarak note 4, z5 ve iphone kullanan çevremdeki arkadaşlarla bir konuşacağım ayrıca note 3 kullanan varsa onla da konuşacağım telefon çıkalı 3 sene olmuş güncelleme kasma vs ne durumda sonuçta 2-3 sene sonra note 4-5 de aynı handikapa gelecek. Yardımlarınız için teşekkürler yazarsanız sevinirim tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07_cenkay -- 9 Ocak 2016; 11:59:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 07_cenkay

Cevaplamanız için çok teşekkür ediyorum hocam, gayet açıklayıcı olmuş en azından hangi modeller üzerinde yoğunlaşacağıma yardımcı oldu. Çoğunluğun beğenmediğini varsayıyorum görünüş olarak ancak z5 sadece compact modelinden bahsediyorum gayet hoşuma gitti, duru ve köşeli olmayan yapısı vs. Dediğim gibi samsung a karşı aşırı bir ön yargı var kendimce ancak samsung un note serisi de kafamı çeliyor ekran büyüklüğü ve performans olarak tablete yakın olması dokunmatik kalemi işime gelir, teaviewer kullanırken ki çok kullanıyorum yine işime gelir. Apple konusuna gelirsek o konudaki görüşlerinizi biraz daha açarsanız ben de sevinirim. Ben de çok apple taraftarı değilim ancak bilgili bir arkadaşın tavsiyesi üzerine ipad air almıştım, stabilite ve performans olarak çok memnunum. Tabiki telefonla kıyaslayamayız ama İos işletim sistemi hakkında en azından bir fikir veriyor ve apple ın ürün yelpazesi daha dar olduğu için model olarak ve customize edilemediğinden ötürü güncellemeleri sorunsuz destekleyeceğini düşünüyorum ancak android modellerde durum ortada sürekli çıkan yeni model ve serilerle aldığınız telefon güncelleme desteksiz kalabiliyor 1-2 sene içinde. Fiyat konusunda beni 4-5 sene götürsün ben sınırımı zorlarım 2500-3000 sorun değil. Sonuç olarak note 4, z5 ve iphone kullanan çevremdeki arkadaşlarla bir konuşacağım ayrıca note 3 kullanan varsa onla da konuşacağım telefon çıkalı 3 sene olmuş güncelleme kasma vs ne durumda sonuçta 2-3 sene sonra note 4-5 de aynı handikapa gelecek. Yardımlarınız için teşekkürler yazarsanız sevinirim tekrar.

Compact da adı üzerinde compact modeli ama, z5 performansı sunamaz. Güzeldir işinizi görür ama 4 seneye meydan okuyamaz. Note 2 ilk çıktığında alan arkadaşlarım şu an 4. senelerindeler ve hala markette note 2 nin kaldıramayacağı fazla oyun yok. Öyle düşünün. 2-3 sene sonra note 4 de aynı handikapa gelecek yazmışsınız, note2 bu sözünüzü çürütür. Kaldı ki şu an note 4 kamera, ekran, hız olarak bence son noktada. Daha ötesi gereksiz. Samsungu bende sevmem ama note serilerinin yeri ayrıdır.

Yani hocam apple a karşı büyük antipatim var, bilgisayarını alıyorsunuz, sadece benim mouseumu kullanacaksınız, diğer mouse ler olmaz diyor, kendi mouse unu da dünya paraya satıyor. Güncelleme alan 4s modelleri resmen takılmadan kullanılamıyor. Şu an Amerikada iphone 4s kullanıcıları dava açtı apple'a, güncellemeyle kasten telefonlarımızı yavaşlatıp bizi yeni telefon almaya zorluyor diye.

Yazılımcı vs değilseniz androiddeki yazılım güncellemesine bu kadar takılmamalısınız. Android 5 geldi Lg G3'e, millet güncelledi, şimdi herkes yana yakıla tekrar 4.4.2 'ye düşüyor. Menu geçişleri değişecek diye güncellemeyle uğraşamam ben şahsen. Telefona farklılık katmak isterseniz marketten "zegde" uygulaması ile tüm ikonları vs değiştirebilirsiniz.

Benim telefonlara çok büyük ilgim var, çok defa araştırdım inceledim, kıyasladım. Sizde iphone 6s vs note 4'ü kıyaslama videolarını izleyin. Ancak yazık günah verilen paralara. Özel sektördeki bir mühendisin neredeyse 2 ay köpek gibi çalışıp kazandığı parayla iphone almayı kendi vicdanıma yakıştıramıyorum :) arada çok büyük bir fark olur, inanılmaz bir özellikle gelir, ayrı o zaman hakediyor dersiniz de.. 3.500 ona vereceğinize, 1800 note 4'e verirseniz inanın iyiki dersiniz.

Bir teknoloji mağazasına gidin, elinize note 4 alın, diğer elinize Lg G4 alın, iphone alın. Kıyalayın, ele outuruş, en önemlisi tasarım. Hangisi hoşunuza gidiyorsa alın derim. Bende 2 senedir bayılarak Lg g2 marka telefonumu kullanıyorum, yenilik oldun diye G3, G4 yada Note 4 alacağım. şimdiden hayırlı olsun size de

• eskı bır samsung kullancısı olarak touchwızın ne berbat bırsey oldugunu malesef yasayarak ogrenmıssızız,note 5 s6 falan da onun aynısı ıste daha cok donanım konulup sazan avlama taktıklerı,en stabıl arayuz sonby desonrada htc dedır,v10 suan ıcın bence cok para ama 1900 altında yakarlasınız kesınlıkle alın,ama normalde suan ıcın oncelıgınız kesınlıkle z5 yada compactı olmalı hem uzun sure guncelleme ıle 3.yıla gıder hede saglam kasalarıyla performans zaten ıyı donanımda arayuzde ole,
  • 07_cenkay kullanıcısına yanıt
    2 ay bekle s7 al
  • Hocam iPhone 6s alın bence, v10 2-3 ay içerisinde 1450-1500 tlye piyasada yer bulacak, z5c hoş telefon ama iPhone ile kıyaslayınca fıs kalıyor, asus ve xiaominin garanti sıkıntı, htc düşünürüm demişsiniz, düşünmeyin. 6S iyidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese teşekkür ederim yorumları için herkesin gönlünce telefonu olur inşallah uzun ömürlü. Note kullanan arkadaşlarımla da görüştüm, samsung bu saatten sonra bedava verseler almayı düşünmüyorum bu kişisel kararım herkesin tercihidir. İpad air'de kullandığım güzel uygulamları ve senkronize vs olabileceğinden ötürü ve kafam sürekli sistemi iyileştirmekle meşgul olmasın ve internette izlediğim 6plus ve 6s plus videolarından sonra üstüne bir de makina mühendisliği okuyorum şuan wiley, pearson vs. Yayınların pdf leri ve itunes u uygulaması ve saymadıklarımdan ötürü 6 plus a geçmeyi düşünüyorum. 6s plus ve 6 plus videolarından görüldüğü üzere ön kamera dışında benim çok fazla işime gelen gelişme yok, 3d kasan oyun oynayan birisi de değilim, selfie pek kullanmam bile genelde browser da olurum, yeni uygulamalar denerim ve pdf, video uygulamaları kullanırım. Sonuç olarak 2 katına çıkan işlemci performansı touchwiz vs. benim için büyük problem teşkil etmiyor, son kararım budur sanırım, önümüzdeki haftaiçi alacağım nasipse. Son olarak şunu da ekleyeyim 6s in batarya performansı gerçekten korkunç duruyor o performansta bir telefon için o yüzden hiç bulaşılmamasından yanayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07_cenkay -- 10 Ocak 2016; 1:06:35 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.