Ati hd4730ekran kartı aldım , içinden 2 tane güç kablosu cıktı onları bağladım ve biraz calıştı bilgisayar ver yanık kokusu geldi.Kasayı açtıgımda bilgisayarın içinden gelen guc kablosunun sarı kablosu erimişti.Power supply ım 400watt,yettiğin düşünüyorum ama neden böyle bir şey oldu ? Lütfen yardım edin...
PSU nun markası nedir?
PSU 400W diyorsun ama çok kaliteli markalar haricinde genelde gerçeği 400W olmaz. 400 olduğunu iddia edip 250-300W zor verenler var. Her halükarda ekran kartına ve diğer bileşenlerine zarar vermemiş olmasını umarım. Kalite bir PSU almak durumundasın zira o ekran kartı (ayrı beslemesi olan tüm kartlar gibi) fazladan güç çeker. PSU derhal çöpe! Geçmiş olsun.
hocam,psu nun markası matex
thunderwatcher, markası gerçekten kötü, sanırım o yüzden olmuyor.Umarım karta zarar vermemiştir.Ama başka bir ekran kartı takınca çalışıyor pc,yani diğer bileşenlerde problem yok.Teşekkürler
"başka bir ekran kartı takınca çalışıyor pc,yani diğer bileşenlerde problem yok".
Bunu sana ekran kartını satan yere söylüyorsun, iade ediyorsun ekran kartını yenisini istiyorsun... En güzeli budur... Ama tekrar etmek gerekirse o ekran kartı gelecekse o PSU gidecek. Bu kadar açık ve net
Dostum doğru söylüyorsun ya , ben en iyisi öyle yapıyım.Mediamarkt 'dan aldım bugun , yarın götürsem değiştirirler inş. Bunun yerıne 4770 alsam , aynı sorun olurmu ki ?, yada 4670 alsam ? Psu kaldırır mı sence ?
Tüketici koruma yasaları gereği aynı gün (24 saat içinde) götürdüğün ürünü sorgusuz sualsiz değiştirmek zorundalar. Servis mervis derlerse "hadi leeeennnn" de.. Tüm belgeleri kutusu mutusu tam olsun. 3 gün içinde götürdüğün ürünü iade almak zorundalar. Bunu aşan sürelerde servise göndermeyi talep edebilirler, bişey diyemezsin. Yarın sabah ilk iş mediamarkt'a git derim. Bence benimle ekran kartı pazarlığı yapmakla zaman kaybetme, o zamanı yeni PSU'ları incelemeye harca Hangi kartı alsan o PSU ile risk altında olacak; hem ekran kartı hem diğer bileşenler...
Hımm , dostum valla içimi rahatlattın. Ama ben genede değiştireyim kartı ama hangisiyle değiştircem acaba o konuda kararsızım şimdi.Çok teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: arda434
hocam,psu nun markası matex
Hiç duymadığım bir marka. Kuvvetle Muhtemel kaliteli bir 400W PSU ile sorunsuz çalışacaktır. Ekran kartı fena değil, şu anda f/p oranı en iyi kartlardan.
4670 ile 4730 arasında neredeyse iki katı güç farkı var 4730 ortalama 110w üzeri elektrik tüketir ve kesinlikle kaliteli bir power supply ile çalıştırılmalıdır 4670 ise 60w elektrik tüketir ve mevcut power ile belki çalışabilir. diğer parçalarda önemli eğer birden çok disk varsa yahut güçlü bir işlemci varsa yine power yetmeyebilir şunu da ekleyeyim, 4730 bozulmasındaki hata kullanıcı hatası olarak görünüyor ve firma geri almayabilir (inş. alır tabiki) kart ve kablolar üzerinde bir gariplik olmamalı geri verirken bilgisayarımın gücü yetmedi deyin ve daha düşük model isteyin
quote:
Dostum doğru söylüyorsun ya , ben en iyisi öyle yapıyım.Mediamarkt 'dan aldım bugun , yarın götürsem değiştirirler inş. Bunun yerıne 4770 alsam , aynı sorun olurmu ki ?, yada 4670 alsam ? Psu kaldırır mı sence ?
arda hocam öncelikle geçmiş olsun. ben hepsiburada'dan powercolor marka 4730 ekran kartı almıştım. onda tek 6 pin güç girişi vardı ve psu'mda 460W yazsa da bilgisayarı açtıktan 3 dakika sonra bilgisayar restart atıyordu. bilgisayarı 2-3 kere bu şekilde açtığımda psu'nun çok ısındığını psu'dan yanık kokusu geldiğini gördüm. kısacası 4730 ekran kartı ürkülecek bir kart bu konuda. psu'nu değiştirmende fayda var. ben psu değiştirip 550W gücünde Gigabyte psu aldım.
Arkadaşlar bugün mediamarkte gittim.Hiç bir sorun çıkarmadan,güleryüzlülükle ekran kartımı iade aldılar. Herkese tavsiye ederim Mediamarktı.4730'un 100tlsine hd4550, dier 100tl'ye lg 320gb hdd harici aldm. Sorun çözüldü.Yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.
quote:
Arkadaşlar bugün mediamarkte gittim.Hiç bir sorun çıkarmadan,güleryüzlülükle ekran kartımı iade aldılar. Herkese tavsiye ederim Mediamarktı.4730'un 100tlsine hd4550, dier 100tl'ye lg 320gb hdd harici aldm. Sorun çözüldü.Yardımda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.
Yanlış seçim. HD4550, oyun varsa işin içinde alınacak en son kartlardandır. Bu arada HD4730 u 200,00 TL yemi almıştın? Çok pahalı almışsın eğer 200,00 TL ise.
Evet hocam 2oo'e almıştım.Evet öyle, iyi bir kart değil.Ben zaten bu makineden ümidi kestim ya ,şimdi kasayı deşiştir,iyi bi psu al, işlemciyi deıstır anakartı deıstır fln. bir sürü masraf çıkcak.Bunun için sistemi fazla zorlamıyacak bir ekran kartı alıyım dedim.Artık param olduğunda komple yeni bir kasa topluycam, sizlerinde yardımıyla :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme