Şimdi Ara

Lütfen Yardım (S40 almak üzereyim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok uzun süredir s40 larda gözüm vardı ve araştırıyordum. Şimdi almaya karar verdim.
    2008 1.6d Premium 64 bin km de Beyaz Kazası boyası olmayan(tamponda az bir boya
    var) aracı az kullanılmış 4 kış lastiği ile beraber 41.750 tl ye anlaştım ve kapora verdim.
    Pazartesi Volvo servisinde ekspertiz (101 nokta) kontrolü yaptıracağım. Sizden yardım
    istediğim konular:

1.Sizce fiyat uygun mudur?
    2.Ekspertiz yaptıracağım ve hasar sorgusu yaptırdım. Başka unuttuğum yapmam gereken bir şey var mı?
    3.Satın aldıktan sonra serviste Hız Sabitleyici taktırmak istiyorum. Sonradan takılınca problem olur mu?

Şimdiden teşekkürler.

• Tamponda olan boyadan dolayı ne aracınız zarar eder nede darbeli damgası yer merak etmeyınız; fiyat konusuna gelince bence gayet ıyı tabıı dedıgınız gıbı temız olmak kaydı ıle, şimdiden hayırlı ugurlu olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ylçntş

Tamponda olan boyadan dolayı ne aracınız zarar eder nede darbeli damgası yer merak etmeyınız; fiyat konusuna gelince bence gayet ıyı tabıı dedıgınız gıbı temız olmak kaydı ıle, şimdiden hayırlı ugurlu olsun.
    Teşekkür ederim sayın ylçntş.
    Benim için sınırlarımı zorlayarak ulaşılacak bir fiyat oldu ama madem olacak volvo olsun
    düşüncesi ile s40 istedim. Acaba doğru mu yapıyorum tarzı düşünceler de aklıma geliyor.
    Başka tavsiye veya yorumları olan varsa lütfen esirgemesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erolersin86

Teşekkür ederim sayın ylçntş.
    Benim için sınırlarımı zorlayarak ulaşılacak bir fiyat oldu ama madem olacak volvo olsun
    düşüncesi ile s40 istedim. Acaba doğru mu yapıyorum tarzı düşünceler de aklıma geliyor.
    Başka tavsiye veya yorumları olan varsa lütfen esirgemesin.

Alıntıları Göster
    servise sokunca dizel partikül filtresinin durumunu sorun, 60 bin li kmlerde 300-400 liralık bir masrafı var, yapılmazsa 3-4 bin liralık bir masraa yol açabilir.

yine servisteyken cruise için yetkili birinden fiyat isteyin, araç sizin değilken nazınız daha çok geçer (bu arada 2008 premiumlarda cruise var diye biliyordum) .

son olarak iç hacim beklentiniz fazla değil ise, o paralara alabileceğiniz en iyi otomobil. Volvo olması da sizi korkutması motorunu nerdeyse 10 farklı marka ticariden e segmentine kadar kullandığı için yedek parçaları makul, bakımını yapacak insan bulmak kolay. Kullanıcı profili sayesinde de kaskosu uygundur.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

servise sokunca dizel partikül filtresinin durumunu sorun, 60 bin li kmlerde 300-400 liralık bir masrafı var, yapılmazsa 3-4 bin liralık bir masraa yol açabilir.

yine servisteyken cruise için yetkili birinden fiyat isteyin, araç sizin değilken nazınız daha çok geçer (bu arada 2008 premiumlarda cruise var diye biliyordum) .

son olarak iç hacim beklentiniz fazla değil ise, o paralara alabileceğiniz en iyi otomobil. Volvo olması da sizi korkutması motorunu nerdeyse 10 farklı marka ticariden e segmentine kadar kullandığı için yedek parçaları makul, bakımını yapacak insan bulmak kolay. Kullanıcı profili sayesinde de kaskosu uygundur.

Alıntıları Göster
    bildiğim kadarıyla volvo s40 lardakı dızel partıkül filtresi deyişmiyor yada herhangı bır bakım gerektırmıyor; aracın partıkul fıltresınde yeterınce doluluk meydana geldıgınde surucuyude uyararak (aracı stop etmemesı konusunda) bu temizliği yakarak saglıyor umarım dogru bılıyorumdur.

• quote:

bildiğim kadarıyla volvo s40 lardakı dızel partıkül filtresi deyişmiyor yada herhangı bır bakım gerektırmıyor; aracın partıkul fıltresınde yeterınce doluluk meydana geldıgınde surucuyude uyararak (aracı stop etmemesı konusunda) bu temizliği yakarak saglıyor umarım dogru bılıyorumdur.

Alıntıları Göster
    dizel partikül filtresinin 60 bin bakımından eminmisiniz? 120bin kmde değişmesi gerektiği söyleniyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frydenbo

dizel partikül filtresinin 60 bin bakımından eminmisiniz? 120bin kmde değişmesi gerektiği söyleniyor.

Alıntıları Göster
    bu biraz netameli bir konu.

öncelikle dpf eolys die bir sıvı ile çalşıyor ve bu sıvının takriben 60 bin kmde yeniden doldurulması lazım.

avrupada 109 hp 1.6 dizel dpfli motoru kullanan psa-ford-volvo vs sahipleri bu meseleyi konusuyor, internette sıvı doldurum kitleri satılıyor, dpfyi iptal edip motoru kandırma, ecuya dpfsiz versiyonun yazılımını yükleme gibi meseler konuşuluyor.

türkiyede ise hemen hemen kimseden tık yok, forumda da bir tek crazyromeo nickli arkadaş dile getirmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/mpage_83/f_/key_//tm.htm#47800374

ben de açıkcası türkiyeye gönderilen modellerde bu olayın iptal edilmiş olduğunu düşünüyor ve umuyorum.

bu arada normalde şasi nonun 5. hanesi 5 ise dpf var demek oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 11 Nisan 2011; 16:47:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

bu biraz netameli bir konu.

öncelikle dpf eolys die bir sıvı ile çalşıyor ve bu sıvının takriben 60 bin kmde yeniden doldurulması lazım.

avrupada 109 hp 1.6 dizel dpfli motoru kullanan psa-ford-volvo vs sahipleri bu meseleyi konusuyor, internette sıvı doldurum kitleri satılıyor, dpfyi iptal edip motoru kandırma, ecuya dpfsiz versiyonun yazılımını yükleme gibi meseler konuşuluyor.

türkiyede ise hemen hemen kimseden tık yok, forumda da bir tek crazyromeo nickli arkadaş dile getirmiş.

http://forum.donanimhaber.com/m_6826730/mpage_83/f_/key_//tm.htm#47800374

ben de açıkcası türkiyeye gönderilen modellerde bu olayın iptal edilmiş olduğunu düşünüyor ve umuyorum.

bu arada normalde şasi nonun 5. hanesi 5 ise dpf var demek oluyor.

Alıntıları Göster
    benim s40 63000 de, gittiğim hiçbir servis böyle birşeyden bahsetmedi; artık aklıma takıldı mutlaka soracagım varmı bole bırsey dıyee öğrenebilirsem buraya yazarım.

• quote:

benim s40 63000 de, gittiğim hiçbir servis böyle birşeyden bahsetmedi; artık aklıma takıldı mutlaka soracagım varmı bole bırsey dıyee öğrenebilirsem buraya yazarım.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.
    Ekspertiz için Ankara'da iki yetkili servis var. Konya yolundaki Grup Volvo ve İstanbul yolundaki Volan(Arkas).
    Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz.
  • quote:

Teşekkürler.
    Ekspertiz için Ankara'da iki yetkili servis var. Konya yolundaki Grup Volvo ve İstanbul yolundaki Volan(Arkas).
    Bunlardan hangisini tavsiye edersiniz.

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    Yakın bir arkadaşıma s40 almak için Grup volvo ve Arkasla görüşmemiz oldu.Teknik servis olarak arasında ki farkı bilemiyorum ama müşteriye olan ilgi konusunda Arkası öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre.Demir

Yakın bir arkadaşıma s40 almak için Grup volvo ve Arkasla görüşmemiz oldu.Teknik servis olarak arasında ki farkı bilemiyorum ama müşteriye olan ilgi konusunda Arkası öneririm.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler
    Ben de Arkas ı daha çok beğendim diyebilirim.
    İki servisle de bizzat muhatap olan yok mu acaba?
  • quote:

Teşekkürler
    Ben de Arkas ı daha çok beğendim diyebilirim.
    İki servisle de bizzat muhatap olan yok mu acaba?

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    güncel
  • quote:

güncel

Alıntıları Göster
    Aracın satıcısı satmaktan vazgeçti ve kaporamı iade etti. Artık başka bir s40 1.6d bakacağım.
    Yorum yapanlara teşekkürler.
  • quote:

Aracın satıcısı satmaktan vazgeçti ve kaporamı iade etti. Artık başka bir s40 1.6d bakacağım.

ikinci el sıfır arac olmamasından dolayı zaten hızlı birde Volvonun %10 zam olayı tüm modelleri etkiledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

ikinci el sıfır arac olmamasından dolayı zaten hızlı birde Volvonun %10 zam olayı tüm modelleri etkiledi.

Alıntıları Göster
    merhabalar..
    Ben Arkas Otomotiv Etiler Showroomda çalışıyorum..Takıldığınız noktalarda elimden geldiğince size yardımcı olabilirim...S40 araçlarımıza (d2) olanlara 4.000 TL zam 15 Nisan itibari ile geliyor.Araç alacakların bu konuyu bilmlerini isterim...

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

quote:

Hızlı derken ne demek istediniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AYDINLIYURT

merhabalar..
    Ben Arkas Otomotiv Etiler Showroomda çalışıyorum..Takıldığınız noktalarda elimden geldiğince size yardımcı olabilirim...S40 araçlarımıza (d2) olanlara 4.000 TL zam 15 Nisan itibari ile geliyor.Araç alacakların bu konuyu bilmlerini isterim...

Merhabalar
    Şu anda iki aday araç daha var.
    1. 2008 16bin km S40 1.6d dynamic 46.000 tl kazasız boyasız
    2. 2006 36bin km S40 1.6d premium 37.000 tl kazasız boyasız ancak tavanda taş çarpmasında hafif bir ezik var

Hangisini tavsiye edersiniz. premium olanda sadece stc var. dstc nin olmamasını kafama takmalımıyım?
    İkinci el s40 alacak kişiye başka öneriniz var mı? Saygılar, Teşekkürler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AYDINLIYURT

merhabalar..

Merhabalar
    Şu anda iki aday araç daha var.
    1. 2008 16bin km S40 1.6d dynamic 46.000 tl kazasız boyasız
    2. 2006 36bin km S40 1.6d premium 37.000 tl kazasız boyasız ancak tavanda taş çarpmasında hafif bir ezik var

Hangisini tavsiye edersiniz. premium olanda sadece stc var. dstc nin olmamasını kafama takmalımıyım?
    İkinci el s40 alacak kişiye başka öneriniz var mı? Saygılar, Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    selamlar;

2008 olan gayet iyi.2006 yüksek fiyat.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.