Şimdi Ara

lütfen yardım. Sharp klima da dış ünitede uğuldama var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha dün Sharp'ın 12 btu AY-XP12FR/LSR klimasını taktırdım. Dış ünitede vinlamaya benzeyen bir uğuldama var.Montajlayan servis elemanına bundan rahatsız olduğumu ve piyasadaki araştırmalarıma göre sessiz çalışması gerektiğini belirtince, bu uğultunun normal olduğunu söyledi. Sizden ricam bu model veya buna yakın kullanan varsa bunun normal olup olmadığını açıklayabilirmisiniz acaba. Çünkü Satıcı bu sesin İnverter klimalarda normal olduğunu şiddetle savunuyorda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gün_ay -- 5 Haziran 2010; 22:15:20 >

• Hiç Sharp kullanan yokmu acaba?..
  • Servis bugün gelerek dış üniteye destek aparatları taktı ve ses kesildi. Konu Klitlenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gün_ay

Servis bugün gelerek dış üniteye destek aparatları taktı ve ses kesildi. Konu Klitlenebilir.

Destek aparatı dediğiniz büyük ihtimal ayaklarına takılan takozlardır.Zaten başt yapması gereken birşeyi 3 5 liradan kaçıp bu şekilde ödüyorlar ne diyim ya tutarsa hesabı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 9 Haziran 2010; 9:22:33 >
  • Bir tur daha gelip 20TL vs gibi servis ücreti alabilmek için mi bu safsatayı yapıyorlar?

Yoksa bu takozları takmaktan kaçınıp, daha sonra git gel yakıt masrafı yapmanın mantığı ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Bir tur daha gelip 20TL vs gibi servis ücreti alabilmek için mi bu safsatayı yapıyorlar?

Yoksa bu takozları takmaktan kaçınıp, daha sonra git gel yakıt masrafı yapmanın mantığı ne?

Dediğim gibi ya tutarsa hesabı kime yapmazsak kardır mantığı güdüyorlar ama gelip gitmeleri 30 kişiye taktıklarına bedel.
  • Arkadaşlar bu konuda ben birşey söyleyeyim.Bu çift tarafı vidalı lastik takozları problem olmadığı sürece kullanılmasını tavsiye etmiyorum.Ben kendi işimde inanın her malzemenin en kalitelisini kullanırım.Bakır boruyu her marka için bile VRV borusu dediğimiz et kalınlıgı daha yüksek ithal bakır kullanıyorum.Amacım sorunsuz montaj,çünkü bir işe tam yaz ortasında bir defa daha giderseniz,o günkü kayıp belkide bir satışın kaçması olabilir.

Ama 5 tl lik lastik takozu ses problemi vs. olmadan taktırmıyorum , çünkü bu iki vida arasanında bağlayıcı Kauçuk maddesidir.Zaten arada metal vs. olsa ses yine taşınır.Kauçuk en kaliteliside olsa Güneş,yağmur vs. iklim şartlarında çürümeye mahkum bir malzemedir.Vede bunun tecrubelerini bir çok cihaz sökümündede gördük.Düşünün cihaz pencere altında vede 2-3 sene sonra kauçuk çürüdü ,ya düşerse.Diyeceksiniz ki düştümü hiç.ben düştü olayını hiç yaşamadım,ama çok çürümüş ,bağlantısı kalmamış ,konsol üzerinde duranı gördüm.Birde teknisyen arkadaşlar zaman zaman yaşamıştır,bazen klimaya komyon,otobus v.s çarpar:bizim bu tür 3-4 vakamız var.Neredeyse hepsinde ayak bağlantı civataları yerli yerindeydi.Ama lastik takozlu olsaydı kesinlikle aşagı inmişti cihazlar.

Bu takozun kopma,çürüme olayına en iyi örnek otomobillerin motor takoz lastiği(ki kalitesi çok yüksek olamsına rağmen yinede çürür kopar.)birde en çok rastlanan Ekzos takoz lastikleri.mantığı aynıdır....

İş bilinçli olan için para değil,güvenlik.Aman dikkat diyeyim.!!!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her malın olduğu gibi, klima kompresörü takozlarının da dandik olanları var. Bunları satanda alıp takanda vatana millete zararı olduğunun bilincinde olmayanlar.
    Misal maliyeti 3 lira olan birşeyi 5 liraya satacağına, 1 liraya mal edip 3 liraya satıyolar, ama harama israfa çalışıyor.
    1500 liralık klimada olması gereken kalitede takoz koy, 2 liranın peşinde koşma deil mi.
    ucuz olan o maldan da hayır gelmiyor, içine kauçuk koymuyolar termoplatik koyuyolar, karışım yapıyorlar bilmemne. En iyisi klimanın kendi montaj setinden bu parçaların da çıkması. Klimanız ne kadar kaliteli ise montaj takozu da o kadar kalitelidir hesabı, ömrü bittiği zaman başka parçaları da sorun çıkarır, ömrü aynı zamanda biter, yenisini alır takarsınız..
  • Arkadaşım birçok cihazdan lastik takoz çıkıyor,fakat çıkan tüm takozların içerisi delik ve buradan bağlantı vidası geçiyor.Dolayısı ile dış ünite gövdesi ile duvardaki konsol arasında yine metal iletişim bağlantısı var.yani ses taşınıyor.Adamların montaj setine çift taraflı vidalı lastik takoz koymamalarının sebebi de zaten güvenlik....Kauçuk malzemenin en kalitelisi de olasa özellikle dış hava şartlarında bir süre snra çürüme ve kopmaya mahkumdur....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.