Şimdi Ara

lütfen yardımcı olun şu kardeşinize kafam çok karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1998 doğumluyum. ilkokul ve ortaokuldan pek birşey öğrenemedim. sbs den 221 puan almıştım. düz bir imamhatip lisesine gittim. lise 1 de kaldım ve 2 kez okudum. sonra alan olarak sözeli seçtim. lisemi hiç sevmemişimdir. hiç dershaneye gitmedim. lise sonda üniversite sınavına bi kaç ay çalıştım. sözel çalışıyordum. akşam 6 da oturup gece 11 de kalkıyordum. bide okulun verdiği kursa gidiyordum. derken lise son daki sonucum yani ilk senemdeki sonucum aşağıdaki gibi geldi.

sonra mezuna kaldım. yaz ayından itibaren ayağım ağırmaya başladı. aylar boyunca ağrı çektim. gitmediğim doktor kalmadı hepsi ödemdir dinlen geçer diyip ağrı kesici yazdı. bi günde 6 tane ağrı kesici içtiğimi bilirim. nisan ayına kadar 4-5 farklı doktora görünmüşümdür. sonra nisan ayında istanbul daa gittiğim bi özel hastanede ağrının sebebi tümör olarak belirlendi. ayağımda iki tane tümör varmış. ama çok şükür Allah'a tümörler iyi huyluymuş. ameliyat oldum tümörleri aldıktan sonra ağrı falan kalmadı. dolayısıyla ilk mezun senemde çalışamadım. yani geçtiğimiz sene. sonucum aşağıdaki gibi geldi.

bidaha mezuna kaldım.yani bu sene. dershaneye gitmiyorum evdeyim. bu sefer sayısaldan hazırlanacam demiştim. bi arkadaşım var sayısalcı bana yardımcı oldu. antrenmanlarla metematik 1 kitabını bitirmemi söyledi. yazın başladım. bölme konusuna kadar geldim. bakkal bölmesinde takıldım biraz. 15 - 20 gün çalıştıktan sonra ne olduysa onuda bıraktım. ve 6 aydır çalışmıyorum. nedenini bilmiyorum. çalışmaktan korkuyorum sanki.

sayısaldan 270 puan alsam yeterdi aslında ama sayısal çok zor geliyor bana. çalışmam gerek ama çalışamıyorum. sözelden hazırlansam sözel meslekleri beğenmiyorum. babam sırf çalışmıyorum diye işkura yazdırdı adımı. ne yapmalıyım bilmiyorum. kafam çok karışık. lütfen yardımcı olur musunuz?

sizce sözeldenmi hazırlanmalıyım? yoksa sayısaldan mı? ne yapmalıyım? aslıdna esas sorunum çalışmamak. ama daha alan seçme konusunda ve meslek konusunda da tam karar verebilmiş değilim. ne yapmalıyım?

• Yardımcı olun kardeşlerim. Up up up up up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalış demekten başka bir şey yapamayız
  • Hocam öncelikle geçmiş olsun.
    Yeri gelmiş sen çalışmamışsın yeri gelmiş çalışmak nasip olmamış ( geçmiş olsun )
    Ama herkesin çevresi ailesi yapabileceği şey ve çalışma kapasitesi aynı değil.
    1milyon civarı bir sıralaman olmuş bu başarızılık değil şartlara göre oluşan bir durum lakin eğer şu ana kadar da pek çalışamadıysan sayısaldan 200kdan aşagı inmek zor.
    Sözelden de bölüm yok diyosan çalışasın da gelmez.
    Hocam ben de çıkmaza girdim ya ksuuruma bakma
  • Up up up up

• Zamanında hasta olmuşsun çalışamamışsın geçmiş olsun ancak şu an iyiysen ve çalışmıyorsan bu senin sorunun. Kimse ileride sana yardım etmeyecek kendin kazanacaksın. Çalışamıyorum ne demek ya biz çok mu seviyoruz gidip bitkilerin üremesini vesaire öğrenmeyi. Çalışmak zorundasın ya çalışacaksın ya da çalışacaksın. Ha eğer diyorsan ki benim hedefim hırsım yok ilerde karnımı doyuracak bir işim olsun o zaman anlarım seni çalışmana gerek yok. 270 alayım yeter diyorsun 270 ne dostum. Düzgün 2 ay sürekli çalışmayı bilen bir insan o puanı çok rahat geçebilir. Önünde 4.5 ay olduğu var daha büyük hedef için bir şey diyemeyeceğim ama az çalışmayla rahat o puanlara erişebilirsin.

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler; evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar."

• Öncelikler geçmiş olsun. Kardeşim ben de 98 doğumluyum ve liseden sonra benimde başımdan birkaç olay geçti, yurtdışına gittim sonra tekrar geldim falan... Ben de bu sene sınava gireceğim ve hala çalışmaya başlamadım, içimden gelmiyor. Sana tavsiyem eşit ağırlıktan hazırlanmaya başla. İstanbul, Marmara veya Ankara üniversitesinde İktisat, Maliye gibi bölümleri hedefle. Bu bölümleri okurken yabancı dil de öğrenirsen bitirince işi rahat bulursun.

Bu arada sen askerliği nasıl hallettin? Tecilli misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değerli kardeşim ALLAH razı olsun fikrin için sağolasın. Tecilliyim kardeşim. Tecil işini E-Devlet üzerinden Asal yoklama başvurusu yapacaksın. Yaptıktan sonra Aile Hekimliğine gidip sağlık raporunu alacaksın doktorundan. Sonra sağlık raporunu Askerlik şubesine getirip son işlemleri yaptıracaksın. Başka bir sorun olursa söyle kardeşim yardımcı olurum.

• Kardeş ne zamana kadar tecil ettirdin?

• 2021 kardeşim.

• Batman00 B kullanıcısına yanıt
    Eyvallah sağol kardeşim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.