Şimdi Ara

Lys-2 Sorularına İlk Yorumlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar trt'nin yancı yorumlarından sonra (herşey pek doğru,pek güzel,müfredat dahlilinde) tarafsız yorumlar gelmeye başladı.

http://www.egitimajansi.com/egitim/uzmanlar_fen_bilimleri_sorularini_degerlendirdi_kimyada_2_soru_hatali.html

Biyolojide tartışmalı sorular var!

Osman Yılmaz- Biyoloji Öğretmeni

LYS Biyoloji sorularını inceledim.Genel olarak sorulara bakıldığında 25. soru dışında öğrencilerin lisede okudukları konulardan seçilmiş, kolay anlaşolır,net ve bilgi yönünden lise müfredatına uygun.
    Ancak;
    1. sorunun soru cümlesi " Buna göre aşağıdaki makromoeküllerden hangisi sindirilerek monomerlerine ayrılamaz" şeklinde olabilirdi.
    16. sorudaki seçeneklerde "azotlu atıkların atılmasın sağlama" ile "Su iyon dengesini koruma" birlikte verilmemeli idi.
    25. soru;Bu yıl sınava giren öğrencilerin müfredatında bu konu yok. Kaynak hücre, havuz hücre kavramı ilk kez bu yıl 11. sınıflara anlatılıyor. Bu soru olmamalıydı.

Uğur Dershaneleri Kimya Bölüm Başkanı Bedrettin Boyacıgil; Soruların konulara göre dağılımı uygundur 15. sorunun 2. yargısı hariç, tüm bilgiler müfredata uygundur sorular çalışan öğrenciyi ödüllendirmiştir.

16.SORUDA:

16. Al, Zn, H, Cu, Ag elementleriyle ilgili standart
    İndirgenme potansiyellerinin (E°) sıralanışı
    EAI3+/AI>EZn2+/Zn> EH+/ H2 >ECu2+/Cu > EAg+/Ag
    Şeklindedir. Buna göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?

A) Zn çubuk, CuS04 çözeltisine daldırıldığında 2+çözeltide Zn iyonları oluşur.
    B) Ag çubuk, HCI çözeltisine daldırıldığında çözeltide Ag+ iyonları oluşur.
    C) Al çubuk, AgN03 çözeltisine daldırıldığında alüminyum çubuğun kütlesi artar.

D) Zn çubuk, HCl çözeltisine daldırıldığında çinko çubuğun kütlesi değişmez.

E) Cu çubuk, HCl çözeltisine daldırıldığında H2 gazı oluşur

Verilen standart indirgenme potansiyellerinin sırası yanlış verilmiştir. doğru verilseydi sorunun cevabı “A” seçeneği olurdu. Ancak öğrenciler verilen bilgilere göre değerlendireceğinden verilenlere göre dört doğru cevap vardır. bu sorunun iptali gerekmektedir.

EAI3+/AI>EZn2+/Zn> EH+/ H2 >ECu2+/Cu > EAg+/Ag = bu ifade yerine
    EAI3+/AI<EZn2+/Zn< EH+/ H2 <ECu2+/Cu < EAg+/Ag= böyle verilseydi soru doğru olurdu.

12.SORUDA;
    Doğru yanıt “E” seçeneği olarak verilmiştir. Fakat tepkime sonunda sistemin dengeye ulaşacağı düşünülürse “A” seçeneği de yanlış olur. Bu durumda sorunun iki doğru yanıtı olmuş olur. “A” seçeneğinin doğruluğu tartışmalıdır.

15.SORUDA;
    Bu soruda herhangi bir hata yoktur. Ancak II. yargıda verilen” pKa “ bilgisi lise kimya müfredatında yer almamaktadır. Öğrenciyi zorlamıştır fakat herhangi bir yanlış söz konusu değildir.

• indirdenme sorusunu yanlış yazmışlar yükseltgenme demeleri lazımdı. ben onu anladım ösym soru falan iptal etmez diye a yaptım
  • pka sorusu iptal falan olmayacak. muhtemelen 4 şıkkı doğru olan soruyu da iptal etmezler şık kurtarıyor diye. 12. soru benim de dikkatimi çekti ama doğru diye verilen şık daha bariz yanlış olduğu için o da iptal olmaz. soruları hazırlayanların aklı neredeydi acaba? sadece bir sene sınava çalıştım, ben bu sorulardaki çelişkileri 45 dakika içinde görebiliyorum, ancak meslekleri bu olan adamların bir halttan anladığı yok.
  • saçmalamayın soruyu verilen bilgiye göre değerlendirirsin soru iptal edilmeli ben o bilgilere göre yaptım ki senden bilgiyi yorumlamanı ister
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.