Şimdi Ara

Lys-3 sorulari tartisma grubu (ANAKONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yusuf Has Hacib i sormalarina anlam vermedim

• yaklasik 20dk icinde giricem sinava cikinca yazicam

• tahminlere başlayalım artık:
    * italya- suriye arasındaki gelişmişlik farkının sebebi hangisi "değildir" gibi olan soru: yeraltı- maden kaynaklarına sahip olması
    * küresel ısınmanın sonucunda: akarsuyun derinleşmesiyle- salgın hastalıklar arasında kalıp: akarsuyun derinleşmesini işaretledim
    * gelişmiş ve azgelişmiş ülkelerde tarımdaki üretim miktarı neye bağlıdır:
    * yazın sel ve taşkınlara maruz kalan bölge (harita üzerinde):
    * kentlerdeki su taşkınlarının asıl sebebi: sağlıksız kentleşme
    (hatırladıkça eklenecek)
  • Türkçe sorularında:
    * anlaşılamayan, kalabalık ve kafa karıştıran akım hangisi diye soruyordu: garipçiler, fecri ati, mavi, ikinci yeni.. vs..
    * nasreddin hoca sorusu 2 şık kafa karıştırdı:
    nasreddin hocanın asıl felsefe ve kişiliğinin anlaşılamaması ve fıkralarının sadece güldürü olarak değerlendirilmesi. (kişiliğinde karar kıldım)
    *orhan pamuk romanlarından ayna ile anlatılan kurgunun hangi kitapta olduğu sorusu: beyaz kale
  • * karayolları yapımında viyadük ve tünel yaparken en çok masraf gerektiren bölgeler hangileri? : (doğu ve batı karadenizdeki kısımları işaretledim)
    * sanayi işletmeleri için en uygun bölgeler hangileri (haritaya göre):
    * ekvatorun kuzey kısmında çölleşme olurken güneyinde yağışlı iklim görülmesinin asıl nedeni gibi bir soru vardı: hint okyanusu il sıcaklık farkı- batı rüzgarlarının emesi ile nemli havanın gelmesi- sıcak su akıntısının fazla olması vs idi şıklar..
    * haritada işaretli yerlerin ortak özelliği hangisidir?: (çanakkale- muğla ve sinopa yakın işaretli yerler vardı) kentleşme hızının yüksek olduğu..

benim cevaplar ölçü değil, soruları hatırlatma amaçlı akılda kalan şıklar yazılmıştır. ;) ekleme ve düzeltmeler yaparsınız..
  • * işaretli bölgelerde karşılaşılmayacak bitki örtüsü hangisidir:
    - ot alanları
    - iğne yapr. ormanlar
    - geniş yaprk. ormanlar
    - yağmur ormanları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.