Şimdi Ara

LYS-5 Nereden Başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar şu an Tekniki ve Mesleki Anadolu Lisesinde 10. sınıf Bilişim öğrencisiyim. SBS'den düşük aldığım için bir Anadolu Lisesinde yabancı dil bölümünü okumak nasip olmadı maalesef. Fakat İngilizceye aşırı ilgim var ve yaşıtlarıma göre İngilizcem gayet iyi hatta okulda İngilizce öğretmenleri beni çok sever ve benimle çok ilgilenirler. Ben 11. sınıftan itibaren LYS-5e çalışmaya başlamak istiyorum fakat nereden ve nasıl başlayacağımı bilmiyorum. İngilizce öğretmenimin bana vermiş olduğu Dilko yayınlarının haftalık ingilizce çalışma dergisini (deneme sınavları) çözmeye çalışıyorum fakat hiç bilmediğim kelimeler var. Bunun dışında gramerimin zayıf olduğunu düşünüyorum tenseleri tam olarak bilmiyorum. Üniversiteyi İngilizce üzerine okumak en büyük hayalim lütfen bana bir yol ve çalışma programı gösterin. Teşekkürler şimdiden.

• Swenners S kullanıcısına yanıt
    bende seninle aynı bölümden mezun olmuş birisiyim... bu sene pdr olmadı sosyoloji hedefliyorum... benim de ingilizceye ilgim var çocukluktan beri ama ülkemizdeki mükkemmel(!) eğitim sistemi sağolsun bana bildiğim dili unutturdu.lisedeyken benim de ingilizce hocaları ile aram çok iyiydi

öncelikle bir tane türkçe açıklamalı grammar kitabı alıyorsun ve grammar'ı iyice kavrıyorsun,kelime hazneni geliştirmek için yabancı müzik dinliyorsun(öyle dıp tıs müzikler değil rock olablir mesela...( altyazılı film izle ve en önemlisi ingilizce gazetelerin haber sitelerine girip haberleri okumaya çalış mesela,orada bilmediğin kelimeleri not al anlamlarına sözlükten bak.

onun haricinde çalışma programı demişsin onu dilci arkadaşlara sor derim.forumda olması lazım...

• http://bedavaingilizcedersler.com/beginner/ burdan çalış hoca kaliteli face de falan takıp edebilirsin
    meslek lisesi dışında düz lıse vs yokmu oraya gitseydin maden ing okumak istiyosun boşuna orda uğraşmasaydın
  • Bütün düz liseler anadolu lisesi oldu ben 8. sınıftayken... Şans işte
  • Swenners S kullanıcısına yanıt
    süreekli sistem değişiyo belki nakıl vs vardır çevrendeki lıselere bı araştır derim kolay gelsin:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.