Şimdi Ara

LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tobb %75 ing edb da geliyo bakalim artik bizimkiler ne dicek :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine de puanınız fena değil hocam umarım istediğiniz olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarim hepimizim olur

• Bu yıl puanlarda düşüş olurmu?
  • Olur bence

• weirdjoker -- İÜ İDE'den referansla konuşayım kardeşim, girdiğim yıldan önceki yıl 2980'ler ile kapatmış ertesi yıl dediğim gibi 3800 lere kadar inmiş. 1k oynama olmuş. Yine o şekilde oynama olabilir de olmayabilir de. Tamamen tercih meselesi. Ha ama olmaz diye bir şey yok. 2013'de kaçla almış, 2014'de kaçla almış ona baktın mı hiç?

Faıthful - Sıralama düştükçe oynama da o kadar artıyor. Genelde ilk 1k ile alan yerlerde felan pek değişiklik olmuyor. En azından tercih yaparken karşılaştırdığımda edindiğim bilgi bu şekildeydi. Biraz önce dediğim gibi tamamen kimin tercih edeceğine bağlı. Önceki yıllar ile karşılaştıralım. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSarikoc03

weirdjoker -- İÜ İDE'den referansla konuşayım kardeşim, girdiğim yıldan önceki yıl 2980'ler ile kapatmış ertesi yıl dediğim gibi 3800 lere kadar inmiş. 1k oynama olmuş. Yine o şekilde oynama olabilir de olmayabilir de. Tamamen tercih meselesi. Ha ama olmaz diye bir şey yok. 2013'de kaçla almış, 2014'de kaçla almış ona baktın mı hiç?

Faıthful - Sıralama düştükçe oynama da o kadar artıyor. Genelde ilk 1k ile alan yerlerde felan pek değişiklik olmuyor. En azından tercih yaparken karşılaştırdığımda edindiğim bilgi bu şekildeydi. Biraz önce dediğim gibi tamamen kimin tercih edeceğine bağlı. Önceki yıllar ile karşılaştıralım. :)

Teşekkürler hocam.Hala ümit var galiba.İnşallah gelir seneye kalıcam yoksa.
  • Faıthful kullanıcısına yanıt
    Rica ederim kardeşim. İstemediğin bir yere gidip 4 yılını kaybetmektense 1 yıl daha hazırlanmak daha iyi bence :)
  • quote:

Rica ederim kardeşim. İstemediğin bir yere gidip 4 yılını kaybetmektense 1 yıl daha hazırlanmak daha iyi bence :)

Lys izni sayesinde 1,5 ay evde çalıştım.Bu sürede bile çok bunaldım.1 sene boyunca nasıl bir yöntem izlemeliyim?
    11. Sınıfta açık liseye geçtim ben kardeşim, dil diğer türlü okul ile gitmiyor. Okul da saçma salak uğraştığımız çok şey var. Adam bize edebiyat sormuyor gidiyor edebiyatla uğraşıyoruz.

İlk önce konuları bir güzel tekrar et bence. Bir deftere de bu tekrardan özet çıkart. Bir de kendine hata defteri yap. Çözdüğün testlerde, denemelerde yaptığın hataları ve doğrularını bu deftere çıkart. İnan çok işe yarıyor.

İngilizce hocamın anlattığı kurallar vardı bir de. İşte testte bunu gördüğünüz zaman şu şıklara gidin şunu arayın. Bu olursa direk şunları eleyin gibisinden. O tarz bilgiler varsa elinde onlar da çok işe yarıyor ve zamanını fazlasıyla arttırıyor.

Ben hafta içi sabah 9 da dershaneye gider 5-6'ya kadar çalışırdım. Sınav zamanı yaklaştığında da 9'dan akşam 10'a kadar çalışmışlığım vardır. Ha hepsinde adam gibi çalıştım mı illa ki kaynattığım ettiğim zamanlar olmuştur diğer türlü bünye kaldırmaz. Kendine bir program yapıp bunu uygulayabilirsin. YGS'de öncelikle Türkçe ve Sosyal'e yüklen. Onları halletmeden kalkıp Matematik Fen yapıcam diye uğraşma. Pek bir katkısı yok bize.

Türkçe 36 doğru 3 yanlış idi tarihi tam hatırlamıyorum, Mattan 2 soru yaptım fen -lerdeydi. 312 YGS geldi. LYS'de 70 net vardı. 3087 sıralama geldi.

Eğer yukarda dediğim gibi uygularsan LYS'de yanlışların bayağı azalıyor. Hata defteri çok işe yarıyor. Merak ettiğin kısım varsa yardımcı olmak isterim :)

• quote:

İÜ - Hacettepe İDE gelir kardeşim büyük ihtimalle. 3087 ile girdim 3800'lere kadar indi diye hatırlıyorum yanlış hatırlamıyorsam.

Edit: Zaten İÜ istiyorum demişsin, dediğim gibi büyük ihtimalle gelir. Tercihlerde aşırı bişey olmazsa elbet. Ama sanmam öyle aşırı bir şey olacağını :)

Tamam hocam sağolasım şimdi baktım 3800lere inmiş aynen

• Sen sağol kardeşim. Aklına takılan başka bir şey olursa yardımcı olmak isterim.
  • Bi kaç kez sordum ama yanıt alamadım. 7916 ile Antalya veya Eskişehşir olma ihtimali var mı hiç? İng Öğretmenliği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CA6AC1FB -- 1 Temmuz 2015; 1:38:40 >
  • Dile nasil calismaliyim arkadaslar ingilizce altyapim var bilgilendirin yav

• Zor duruyor kardeşim. Akdeniz üni geçen yıl 6020 ile kapatmış 2k düşeceğini pek sanmam. Bir de ondan önceki yıla bakmak lazım. Eğer biliyorsan onu da söyle ona göre yorum yapalım. Eskişehir Anadolu Üniden bahsediyorsan o imkansız gibi duruyor.
  • Heydudee H kullanıcısına yanıt
    Biraz önce yukarda yazdığım cevaba ek olarak, bol bol yabancı dizi de izleyebilirsin kardeşim. Kulak aşinalığı oluyor. Mesela ben testlerde çözerken çoğunluk kulak aşinalığından giderdim. Şurda bu şekilde kullanım duymuştum gibisinden. Dediğim gibi yukarda başka bir arkadaşa yardımcı oldum. Orada nasıl çalışabileceğin hakkında bilgi mevcut. Başka aklına takılan bir şey varsa yardımcı olurum :)
  • Arkadaşlar daha önce lisans mezuniyetim var, burslu bir üniversiteye girmek istiyorum. Bazı üniversiteler lisans derecesi olanlara burs vermiyor galiba. Puanım ve sıralamam aşağıda, nereyi yazmalıyım (Ankara'da tercümanlık ve ya dil-edebiyat düşünüyorum)
     LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU )
  • quote:

11. Sınıfta açık liseye geçtim ben kardeşim, dil diğer türlü okul ile gitmiyor. Okul da saçma salak uğraştığımız çok şey var. Adam bize edebiyat sormuyor gidiyor edebiyatla uğraşıyoruz.

İlk önce konuları bir güzel tekrar et bence. Bir deftere de bu tekrardan özet çıkart. Bir de kendine hata defteri yap. Çözdüğün testlerde, denemelerde yaptığın hataları ve doğrularını bu deftere çıkart. İnan çok işe yarıyor.

İngilizce hocamın anlattığı kurallar vardı bir de. İşte testte bunu gördüğünüz zaman şu şıklara gidin şunu arayın. Bu olursa direk şunları eleyin gibisinden. O tarz bilgiler varsa elinde onlar da çok işe yarıyor ve zamanını fazlasıyla arttırıyor.

Ben hafta içi sabah 9 da dershaneye gider 5-6'ya kadar çalışırdım. Sınav zamanı yaklaştığında da 9'dan akşam 10'a kadar çalışmışlığım vardır. Ha hepsinde adam gibi çalıştım mı illa ki kaynattığım ettiğim zamanlar olmuştur diğer türlü bünye kaldırmaz. Kendine bir program yapıp bunu uygulayabilirsin. YGS'de öncelikle Türkçe ve Sosyal'e yüklen. Onları halletmeden kalkıp Matematik Fen yapıcam diye uğraşma. Pek bir katkısı yok bize.

Türkçe 36 doğru 3 yanlış idi tarihi tam hatırlamıyorum, Mattan 2 soru yaptım fen -lerdeydi. 312 YGS geldi. LYS'de 70 net vardı. 3087 sıralama geldi.

Eğer yukarda dediğim gibi uygularsan LYS'de yanlışların bayağı azalıyor. Hata defteri çok işe yarıyor. Merak ettiğin kısım varsa yardımcı olmak isterim :)

Sağolun tekrardan uzun uzun yazmışsınız.Peki okuldan 46 puan geldi.Mezuna kalırsam bu puanın yarısı kırılıcak.Hem bunu düzeltmek hem de üstüne eklemek zor olur mu?

• quote:

Zor duruyor kardeşim. Akdeniz üni geçen yıl 6020 ile kapatmış 2k düşeceğini pek sanmam. Bir de ondan önceki yıla bakmak lazım. Eğer biliyorsan onu da söyle ona göre yorum yapalım. Eskişehir Anadolu Üniden bahsediyorsan o imkansız gibi duruyor.

Dostum peki Antalya'da İ.Dili ve Edebiyat'ı okuyup formasyon alarak İ. Öğretmeni olma şansım var mı? Öğretmenliğe yatkınım hatta ders vermeye bile başlamıştım bu sene ama sınava yansıtamadım seviyemi. :(
    Mezuna kalırsan kırılmıyor kardeşim öyle biliyorum eğer yanlış değilse. Üniversiteye kayıt yaptırırsan kırılıyordu heralde.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.