Şimdi Ara

LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
1.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MSarikoc03

Girdikten sonra seni etkilemiyor diye biliyorum. Daha önce yapmışlar yine yapabilirler ama dediğim gibi girdikten sonra etkilemiyor sanırsam. Araştırırız onu da kardeşim. Kesin bilgim yok o konuda maalesef. Rica ederim bu arada :)

Ben konusayim hocalarimla, kesin bir bilgi alirsaniz beni de haberdar edin lutfen :) Tekrar tesekkurler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSarikoc03

İmkansız değil, büyük ihtimal girebilirsin kardeşim. 900 oynar orası bence.

Hocam ben direkt ümitsizliğe kapılıp, mezunu düşünmeye başlamıştım. Bir de bolumun kontenjani 33 kisi dusmus. Giremesem bile fazla koymaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ß L @ C K @ -- Tekrardan rica ederim ne demek. :) İyi geceler kardeşim.

SilentPower -- İkinci bir kontenjan listesi daha yayınlanıyor yanlış hatırlamıyorsam. Ona da tekrar bi bakarız kardeşim. Ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. Misal geçen sene İÜ İDE 2k oynadı, Hacettepe de oynar diye düşünüyorum. Elbet tercih edene bağlı yine.
  • MSarikoc03 M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam cevaplariniz için.

• marmara mütercim tercümanlık 460 puanla 2190 sıra ile almıs 456 puan 2241 sıra var gelir mi?

gelmeli mi? zor mudur okuması, hali hazırda devlette matematik öğretmeniyim okula cok gidemiycem 1 gün boş günüm oluyor haftaici

yoksa marmara ing öğretmenliği de yazabilirim 449la kapatmıs gecen sene 3000 sıra ile almıs bazı dersleri saydırrım diye düsünüyorum 129 kontenjan var arada kaynarım
  • 75 lys netiyle 2.5k ham 3 bin yerlestirmede olan bi ben varim heralde.

Haklısın dostum da Egeyi ilk sıraya atıp kesin gidebileceğim Dokuz Eylülü ikinci sıraya atmak risk değil mi biraz?

• rus dili ve edebiyatı nasıldır
  • Merhaba,

Sınavlar açıklanmadan önce başka konuda konuşmuştuk. Sonuçlarım geldi. Ösym'nin kılavuzuna göre İstanbul Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı 2014 yılına göre '3850' sıralama ile almış. Benim sıralamam ise; 3250. Umarım girerim diyorum, sizce rahat girebilir miyim diye soracaktım?

Bir de tercih döneminde biraz araştırma yapayım dedim bölümle ilgili. Ders içerik ve programlarına baktım da First Term'de yaklaşık 30 text saydım ama hepsi roman falan değildir herhalde :D Bilmiyorum gözüm biraz korktu açıkçası ama çokta meraklıyım. Okumayı yetiştirememek tek korkum bu bölümde :)

Durumum bu hocam size bu bölümün bi öğrencisi olduğunuz için mesaj yazayım dedim. Ufak 1-2 soru da sordum cevaplarsanız sevinirim. Başka görüşleriniz varsa bölüm hakkında isterseniz belirtebilirsiniz.

Teşekkürler :)

@MSarikoc03

• Dİl 1 sıralamam 677, Boğaziçi çeviribilim bölümünü istiyorum, hatta sadece orasını istiyorum. Gelip gelmeyeceği tabi ki belli değil geçen sene 609'la ondan önceki yıl 400le kapatmış. Tek tercih yapmam ne kadar riskli olur? İDE'ye çok temkinli yaklaşıyorum açıkçası, hakkıyla okunması gereken ciddi bir bölüm, hazırda üniversiteden yeni mezun oldum, çalışıyorum, çeviribilim daha teknik olduğu için ide'ye nispeten işle birlikte yürütmem daha kolay olur. Veya sırf Boğaziçi diye ikinci sıraya İDE yazmak mantıklı olur mu? Görüş bildirecek arkadaşlara teşekkür ederim, kafam çok karışık.
  • to boddah kullanıcısına yanıt
    Arkadaşa sormuşsun ama ben söyleyeyim dostum, rahat girersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Realizeyes

75 lys netiyle 2.5k ham 3 bin yerlestirmede olan bi ben varim heralde.

Harbi nasıl başardın benim de 75 net

• fod -- Gelmesi muhtemel kardeşim, o bölüm bi öğrenci almıyordu geçen yıl tekrar almaya başladı. Daha önceki tercihlere göre yorum yapmak biraz zor. Ama imkansız değil dediğim gibi.

to boddah -- PM ile cevap verdim kardeşim. Geri dönüş yaparsan sevinirim.

Kagrenac -- Tek tercih sıkıntılı kardeşim. İşini tek tercihe bırakma, ama bir de çok gidemicem diyorsun. O kısmına pek bir şey diyemiyorum işte :) İDE gitmeden okumak çok zor hatta imkansız. Adam ağzından çıkanı istiyor çünkü. Pek yorum yapamıyorum o yüzden maalesef :/ Ama yardımcı olabileceğim başka bir şey varsa yardımcı olmaktan memnun olurum.
  • fod F kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam ygs obp iğrenç benim.
  • O tercih meselesi adamın kafasını öyle kemiriyor işte kardeşim. Diyorsun, burayı ilk sıraya yazarsam bir de gelirse pişman olur muyum? Bu düşünce sinir ediyor insanı. Bu konuda yorum yapmam sıkıntı olur. Tercih listesinde kumar oynuyor gibiyiz zaten :)

İki üniversiteyi de detaylıca araştırıp sonra pişman olmayacağın şekilde sırala, burası olmaz da şurası gelirse üzülürüm dediğin şeyleri yapma. Sıralama olayı insanın aklını çelebiliyo bazen.

Ben Hacettepe ve İÜ arasında kalmıştım. Ama gidip biraz daha düşük sıralaması olanı yazamadım. Elim varmadı :))
  • geçen sene BOUN İng.Ögrt. ek puanli 150 ile kapamis ben bu sene 149.'um. Gelme ihtimali ne kadar? Bir de Marmara Müt hakkinda bilgisi olan var mi?

• walkerelf kullanıcısına yanıt
    Ondan önceki yıllarda nasıl almış kardeşim onlara da baktın mı? Bana sorarsan muhtemel duruyor. Bir de önceki yıllarına bakarsan ona göre bir şey söyleyebiliriz. O kadar yüksek sıralamada alan bir yerin çok oynayacağını sanmam. Girersin bence :)
    Cevap için teşekkürler. Bir de şu var çeviribilim veya mütercim tercümanlığın istanbul'da boğaziçi ayarında başka bir alternatifi yok görebildiğim kadarıyla. İlk iki binden alan 13 yer var, özel okula gitmek istemiyorum koç dışında ama koç'ta da mütercim tercümanlık yok. En yakın İÜ ona da 677 sıralamayla gitmek pek mantıklı olmaz gibi geliyor. Bunlara ek olarak Boğaziçi Dilbilim var yeni açıldığı için sıralamada yok, ilk binde yer alır herhalde ama İDE'den daha da uzak bir bölüm bana.

+İDE çok mu zor, ingilizce kitap okuma kısmı tamam ama işin edebiyat ve yorumlama kısmı beni geriyor, onun sıkıntısına gelemem.

LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kagrenac -- 1 Temmuz 2015; 14:27:31 >

Hocam 8000 siralama ing oğretmenliği hangi uni gelir bir de ispanyolca oğretmenliği varmis girebilirmiyim hangi uni olur ozel vs farketmez

• Kagrenac - Maalesef sıralama yükseldikçe o şekilde seçenek de azalıyor sıkıntı. Mecbur diğer mütterleri yazarsınız hocam, İDE acayip zorlar. Bol bol okuyorsun, bir de hocalar ağzından çıkanı istiyor senden. Ufacık detaydan neler neler çıkartıyorlar sınavlarda. Dershane hocam ders kaçırmaman lazım derdi bölüm için.

İşinize karışmak gibi olmasın elbet. İyi düşünüp karar vermek lazım. Benim fikrim bu yönde. Benim de elim gitmemişti düşük sıralama yazmaya. Ama başka seçenek yok. Yardımcı olabileceğim başka bir konu olursa yardımcı olmaktan memnun olurum.

hecek - Hangi puan türüyle alıyor? Şartları neler? Onlara bakmak lazım kardeşim. Bir de o civardaki üniversiteler için tercih kılavuzuna bakmam lazım. Aklımda o sıralamada öğretmenlik bölümü yok. Vaktim olursa bakıp geri dönüş yapayım sana kardeşim. Yolculuk var hazırlanıyorum :) Yardımcı olmamı istediğin başka bir konu varsa yardımcı olmaktan memnun olurum.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.