Şimdi Ara

LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
4
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İDE'nin amacı pek öğretmen yetiştirmek değil kardeşim ama formasyon alıp yine öğretmen olursun. O konuda sıkıntı olmaz, hatta daha donanımlı bir öğretmen olursun. O kadar kitap okuyacaksın, ee bu kitaplar boşa gitmeyecek diline bayağı katkı sağlayacak vs.

Ama şöyle bir durum var İDE bayağı zorluyor. Vay efendim bol bol kitap okuyacaksın, yorumlayacaksın felan derken sıkıntılı. Bunları sevmiyorsan pek bulaşma derim. Onun yerine 1 yıl daha hazırlanıp istediğin bölüme kasman daha mantıklı olur bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSarikoc03

Sen sağol kardeşim. Aklına takılan başka bir şey olursa yardımcı olmak isterim.

Sağolasın hocam yardım gerek duyduğumda yazacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSarikoc03 M kullanıcısına yanıt
    Kitap okumak olsun, yorumlamak olsun bunların altından kalkabileceğimi düşünüyorum. Derslerinde aynı şekilde. 1 yıl beklemek istemiyorum, bu sıralamayla da istediğim yerler tutmuyor malesef. Ancak formasyon hakkında pek bir bilgim yok, İ.Öğretmeni olmamda bir sorun teşkil eder mi daha sonradan bilmiyorum.
  • quote:

Mezuna kalırsan kırılmıyor kardeşim öyle biliyorum eğer yanlış değilse. Üniversiteye kayıt yaptırırsan kırılıyordu heralde.

Peki hocam ben puanımın 15-20 puan üstü üniversiteleri yazsam.Bunlarda hiçbiri tutmazsa.Yeniden tercih mi yapıcam?Ya da bu tercihlerim kabul olmayınca mezuna kalsam obp kırılır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinavgorevlisi

Arkadaşlar daha önce lisans mezuniyetim var, burslu bir üniversiteye girmek istiyorum. Bazı üniversiteler lisans derecesi olanlara burs vermiyor galiba. Puanım ve sıralamam aşağıda, nereyi yazmalıyım (Ankara'da tercümanlık ve ya dil-edebiyat düşünüyorum)
     LYS-5 TERCİH YARDIMLAŞMA ( ANA KONU )

Bana yardımcı olacak yok mu :(

• ß L @ C K -- Sıkıntı olacağını sanmam kardeşim. İngilizce Öğretmenliği tutmayan İDE'ye geliyor yıllardır. Ama şöyle bir olay olabilir, daha önce YÖK edebiyat fakültelerine formasyonu kaldırmıştı. Yine bunu yaparsa o zaman sıkıntı olur işte.

Faıthful -- Puana bakma sıralamaya bak kardeşim. Sıralamanın üstü yerleri elbette yaz. Bakarsın düşer. İhtimal yok değil. OBP'nin yerleşmediğin sürece kırılacağını sanmam. Bunu bir araştırmak lazım. Şimdi kırılmaz derim, yanlış olur kırılır. Sorumluluk altında kalmak istemem.
  • sinavgorevlisi S kullanıcısına yanıt
    Burslu istiyorsun diye sana yardımcı olamadım hocam. Bana soracak olursan devlet derim. Bir de o aralıkta zaten okuyabileceğin pek fazla özel okul yok. Sıralamanın altına düşmek isteyeceğini pek sanmam. Bilkent - Koç gibi yerlere bakmanı tavsiye ederim. İsimleri duyulmuş yerler belli zaten. :) Gerçi Koç'un idesi baya yüksek sanırsam.
    Çok teşekkürler hocam:)
  • sinavgorevlisi S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Yardımcı olabileceğim başka bir konu var ise yardımcı olmaktan memnun olurum. :)
  • merhaba arkadaşlar ek puanlı dil 1 puanım 428 sıralama 620 9 eylül İngilizce öğretmenliği gelirmi ?
  • linguistic L kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl ek puanlı sıralamada en son 669'u almış. Gelmesi muhtemel kardeşim.
    teşekkürler dostum bu ek puanlı sıralamalara nerden bakabilirim acemiyim biraz tercih konusunda
  • dil1 sıralamam 951,odtü ingilizce öğretmenliği yazmayı düşünüyorum belki de boğaziçi ide yazıcam bir üste boğaziçi ve odtü çok farkeder mi sizce ?
  • linguistic L kullanıcısına yanıt
    dokuman.osym.gov.tr
    404 - File or directory not found.
    http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2015/OSYS/TABLO-425062015.xls
    << Bu exel dosyasında var kardeşim. 2014 ÖSYS EK PUANLI B. SIRASI diye bir sütun var mesela ordan ulaşabilirsin. Rica ederim :) Yardımcı olabileceğim başka bir konu varsa yardımcı olmaktan memnun olurum.
  • quote:

ß L @ C K -- Sıkıntı olacağını sanmam kardeşim. İngilizce Öğretmenliği tutmayan İDE'ye geliyor yıllardır. Ama şöyle bir olay olabilir, daha önce YÖK edebiyat fakültelerine formasyonu kaldırmıştı. Yine bunu yaparsa o zaman sıkıntı olur işte.

Faıthful -- Puana bakma sıralamaya bak kardeşim. Sıralamanın üstü yerleri elbette yaz. Bakarsın düşer. İhtimal yok değil. OBP'nin yerleşmediğin sürece kırılacağını sanmam. Bunu bir araştırmak lazım. Şimdi kırılmaz derim, yanlış olur kırılır. Sorumluluk altında kalmak istemem.

Tesekkurler. Peki tekrardan formasyon kaldirilma ihtimali var mi dediginiz sekilde? Ben IDE okurken kaldilirsa ogretmenlik sansim olmaz mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CA6AC1FB -- 1 Temmuz 2015; 3:00:30 >
  • melih.akkas85 M kullanıcısına yanıt
    İkisi de sağlam okullar. İstanbul - Ankara seçimi yapman lazım. Bir de İDE ile Öğretmenlik fark eder. Gerçekten sevdiğini, istediğini yaz. Bu arada okullara sağlam dedim ama hocaları nasıldır, hangisinde nasıl fark vardır bilmem kardeşim. O konuda da okuyan bir arkadaşımız bilgi versin :)
  • Girdikten sonra seni etkilemiyor diye biliyorum. Daha önce yapmışlar yine yapabilirler ama dediğim gibi girdikten sonra etkilemiyor sanırsam. Araştırırız onu da kardeşim. Kesin bilgim yok o konuda maalesef. Rica ederim bu arada :)
  • Hacettepe AKE nasıldır?

• 386 yerleşme puani ve 9946 sıralama ile Hacettepe İngiliz dilbilimi imkânsız, değil mi arkadaşlar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkansız değil, büyük ihtimal girebilirsin kardeşim. 900 oynar orası bence.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.