Şimdi Ara

LYS Sonuçları Açıklandı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
2
Favori
97.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IwillBe

Bu arada 2009'da hangi bölüme en son kaçıncılıkla girilmiş ne olmuş, bunu gösteren bir link var mı arkadaşlar elinizde? Ben aylar öncesinde bakıyodum biyerden ama şimdi unuttum nerden, arayıp bulamadım da.

http://www.sanaldersane.com/TabanPuanlar.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: bay_alim

quote:

quote:

helal olsun valla baya orjinal,bende acaba dedim amerikada da öss var mı diye :))

Onların eğitim sisteminde böyle çarpıklıklar yok hocam. Daha yolun başında eline aldırıyolar onlara tutcakları ipin ucunu.

ya zaten ülkemizdeki çarpık sistemin en basit örneği okdsde sen diyelim ki fen lisesi kazandın ama sonra ygsde bile bi çuvallamaman yada öğrencinin artık bitsede kurtulsam da bi an önce istediğim bölü okusam şöle orta halli bi yerde bile dedirtiyorartık.yani çarpıklığa en basit örnek ama napalım artık sistem bu malesef.belki ülkemizde de ortaokulda kabiliyete ve zekaya göre meslek seçimine yollarlar ;)işte bu siyasi b, konu olunca el mahkum artık yapcak bişey yok bu konu uzar gider malesef 4 5 eksik neti bi anlık sınavda eksik yapmak bazen pahalıya patlayabiliyor bazen bi bocalaman insanı dağıtabiliyor...

neyse hocam imzan da aynen gerçeği yansıtıyor.öyle olmasa iyi lisede okuyanların hepsi boğaziçinde okurdu demek bu zaten nasıl liseden sonra bizi üni ile eliyorlarsa üniden sonrada yetenek mesleki hakimiyetle elerler;)

Aynen.. Bu sistemin düzlenmesi daha uzun sürer gibime geliyor, o yüzden en temiz şekilde çıkmaya bakıcaz.

• quote:

Bu arada 2009'da hangi bölüme en son kaçıncılıkla girilmiş ne olmuş, bunu gösteren bir link var mı arkadaşlar elinizde? Ben aylar öncesinde bakıyodum biyerden ama şimdi unuttum nerden, arayıp bulamadım da.

http://cm.ntvmsnbc.com/dl/Egitim/DonusturulmusPuanlar.pdf

• web aslan telefonunu aç yavvvvvvvvv
  • ÖSYM'nin sitesi yine çökük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: morecost

web aslan telefonunu aç yavvvvvvvvv

iyice asosyal olduk millet forumdan telefonu aç diyo
    şarjım bitmiş kanka.açıyom şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: erdenar

ben lyslere girmedim.Fakat ygsde okul puanları eklenmiş sıralamamı öğrenmek için bende sonuçlara bakacağım haliyle.Peki benim lys sonucum da olacak mı yoksa sıfır mı gelecek?Hani şu %40 muhabbetinden ötürü sordum.

YGS'de iyi bir şey yapmışsan LYS puanları sıfır gözükmez de az bir şey gözükebilir. (Bu da bir işine yarar mı?) YGS'yi orta veya kötü yapmışsan LYS puanları çıtanın altına inebileceği için hesaplanmayabilir. %40 da az bir etki değil zaten.

Düzenleme: Ya @erdenar, sen bir de daha önceden 2006 ÖSS'ye girmiştin, değil mi?

2006'da da sistem değişmişti ve ondan evvel sadece tek bir sayısal puan türü vardı. 2006 ÖSS'den itibaren bu da SAY-1 ve SAY-2 olarak ayrıldı. Şimdi de bu SAY-2'nin adını MF yapıp 4 alt türe ayırdılar.

Siz 2006'da sıralamaları nasıl düşündünüz mesela? 2 puan türüne ayrılmış çünkü.

say2 nin alt bölümlere ayrılması durumunda yapılabilecek en iyi şey sıralamayı birazcık üstten tutmaktır.Örneğin mf4 8 bininci olmuşsan yukarıda da ODTÜ bilg müh örneğinde dediğin gibi 4 binlerdeki yerleri yazarak tercihlere başlarsın.Birde bu yıl sistem karışıklığından ötürü tam karar verememiş insanlar olabilir ve onlar tercih yapmazsa girme şansınız artar.Gerçi odtü pc müh için böyle bir durum olmaz ama 50 binlerdeki ve daha alt bölümler için dediğim olay geçerlidir.Bizde aynı şekilde yüksekten başlayarak yazmıştık.Örneğin ben say2 91 bininci olmuştum ve kimayayıda çok seviyoruz diye fen bilg ve kimya bölümlerini yazdım bolca.2005 te 305 ile öğrenci almış olan akü kimya bölümüne 261 puanla girmiştik Dersanede hep derlerdi bu yıl çok kolay olacak çünkü geçiş dönemindeyiz ve ösym sizi fazla zorlamaz diye.O yılda sorular epey zordu ve puanlar düşmüştü...

Artık geçmişe sünger çektim sene 2010 oldu.Bu sefer 3 bölüm( hemşirelik ,anestezi ve radyoloji) hedefliyorum bakalım.Hepsini ciddi bir şekilde araştırdım ve umarım pişman olacağım birşey yapmıyorumdur.

• ÖSYM'nin sitesine bir şeyler oldu beyler. Kıpırdanmalar oluyor. Sakin olun gençler.

ÖSYM ana sayfası
  • quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

quote:

Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

ÖSYM'nin sitesine bir şeyler oldu beyler. Kıpırdanmalar oluyor. Sakin olun gençler.

ÖSYM ana sayfası

istermisin sonuçları tak diye yüklüyor olsunlar,bakarsın 17 de sonuçlar açklanır:)iburası türkiye her an deprem olabilir:XD
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

ben lyslere girmedim.Fakat ygsde okul puanları eklenmiş sıralamamı öğrenmek için bende sonuçlara bakacağım haliyle.Peki benim lys sonucum da olacak mı yoksa sıfır mı gelecek?Hani şu %40 muhabbetinden ötürü sordum.

YGS'de iyi bir şey yapmışsan LYS puanları sıfır gözükmez de az bir şey gözükebilir. (Bu da bir işine yarar mı?) YGS'yi orta veya kötü yapmışsan LYS puanları çıtanın altına inebileceği için hesaplanmayabilir. %40 da az bir etki değil zaten.

Düzenleme: Ya @erdenar, sen bir de daha önceden 2006 ÖSS'ye girmiştin, değil mi?

2006'da da sistem değişmişti ve ondan evvel sadece tek bir sayısal puan türü vardı. 2006 ÖSS'den itibaren bu da SAY-1 ve SAY-2 olarak ayrıldı. Şimdi de bu SAY-2'nin adını MF yapıp 4 alt türe ayırdılar.

Siz 2006'da sıralamaları nasıl düşündünüz mesela? 2 puan türüne ayrılmış çünkü.

say2 nin alt bölümlere ayrılması durumunda yapılabilecek en iyi şey sıralamayı birazcık üstten tutmaktır.Örneğin mf4 8 bininci olmuşsan yukarıda da ODTÜ bilg müh örneğinde dediğin gibi 4 binlerdeki yerleri yazarak tercihlere başlarsın.Birde bu yıl sistem karışıklığından ötürü tam karar verememiş insanlar olabilir ve onlar tercih yapmazsa girme şansınız artar.Gerçi odtü pc müh için böyle bir durum olmaz ama 50 binlerdeki ve daha alt bölümler için dediğim olay geçerlidir.Bizde aynı şekilde yüksekten başlayarak yazmıştık.Örneğin ben say2 91 bininci olmuştum ve kimayayıda çok seviyoruz diye fen bilg ve kimya bölümlerini yazdım bolca.2005 te 305 ile öğrenci almış olan akü kimya bölümüne 261 puanla girmiştik Dersanede hep derlerdi bu yıl çok kolay olacak çünkü geçiş dönemindeyiz ve ösym sizi fazla zorlamaz diye.O yılda sorular epey zordu ve puanlar düşmüştü...

Artık geçmişe sünger çektim sene 2010 oldu.Bu sefer 3 bölüm( hemşirelik ,anestezi ve radyoloji) hedefliyorum bakalım.Hepsini ciddi bir şekilde araştırdım ve umarım pişman olacağım birşey yapmıyorumdur.

Anladım. Yüksekten ve istediğimiz yerlerden başlayacağız artık. Teşekkürler.

Erkekler hemşire oluyor muydu?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nikola Tesla

ÖSYM'nin sitesine bir şeyler oldu beyler. Kıpırdanmalar oluyor. Sakin olun gençler.

ÖSYM ana sayfası

istermisin sonuçları tak diye yüklüyor olsunlar,bakarsın 17 de sonuçlar açklanır:)iburası türkiye her an deprem olabilir:XD

isterim de olmaz o iş

• 2007 de çıkarılan kanunla artık erkekler de hemşire olabiliyor.Zaten 2008de sağlık memurluğu bölümüde kaldırıldı ve hemşirelik bölümüne kaydırıldı hepsi.Doğru tercih sitesine baktımda 2008 ten itibaren hemşirelik sınıflarının yaklaşık 1/3 lük kısmı erkek

kanunda burada;
    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/976.html
  • bugün açıklanmaz ösym nin sitesine birşey oluyorsa kesin dünkü yapılan kpss sorularını yayınlayacaklar
  • Arkadaşlar ÖSYM başkanı 10-15 Temmuz arasında açıklayacağız mı dedi yoksa ne zaman açıklanacağını duyuracağız mı dedi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

bugün açıklanmaz ösym nin sitesine birşey oluyorsa kesin dünkü yapılan kpss sorularını yayınlayacaklar

olabilir ya şakasına dedik zaten,ama sitesi açılsın duyrulmuş olaiblir yani site açılınca bizimkide belli olur.
    ha tabi ben yinede acaba bombayı şimdi patlatabilirler mi de diyorum hani belli olmaz pek.
  • quote:

quote:

bugün açıklanmaz ösym nin sitesine birşey oluyorsa kesin dünkü yapılan kpss sorularını yayınlayacaklar

olabilir ya şakasına dedik zaten,ama sitesi açılsın duyrulmuş olaiblir yani site açılınca bizimkide belli olur.
    ha tabi ben yinede acaba bombayı şimdi patlatabilirler mi de diyorum hani belli olmaz pek.

ha bide lanet olası cevap anahtarı programında sbs anlatımı var yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: webaslan

ntv'ye bakın bunları http://www.halic.edu.tr/ygslys/taban_puanlar2010.aspx adresinden kopyalamışlar.

• bu ntv nin dönüştürülmüş puanları yüksek degil mi
  • quote:

bu ntv nin dönüştürülmüş puanları yüksek degil mi

Bana normal geldi.

Doğru Tercih de kendince dönüştürmüş. Onlarınki de biraz düşük geldi bana.

Bakalım, ÖSYM nasıl çevirecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 11 Temmuz 2010; 16:56:06 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.