Şimdi Ara

M-195 - EWEAT 902 1195 chipsetli media player inceleme (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
900
Cevap
12
Favori
30.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu ve bunun gibi cihazların görüntü kalitesi pc ye göre nasıl?
  • 175 tlye alacağın pcden 10 kat iyi gösterir ancak tek kriterin görüntü ise cihazın sorunları var ancak görüntüsü oppo ayarında
    neden dersen zappiti ile alakalı yurt dışı forumlarda yazıyor zappiti bu chipseti kullanıyor ben yanyana test ettim bir gram görüntü farkı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgurrapper kullanıcısına yanıt
    Bu biraz pc'ye bağlı.
    Doğru donanım, program ve ayarlarla pc hemen hemen tüm (en azından biz normal alıcıların ulaşabileceği) medya oynatıclardan daha iyi görüntü kalitesi sunar pc'ler.
    En basitinden Asus N53sn notebookum potplayer+madvr+lavfilter ile himedia'dan daha iyi bir görüntü sunuyordu. Ama himedia'nın 3d desteği ve kullanım kolaylığı nedeniyle medya oynatıcıya geçtim.
    İleride sağlam bir htpc yapmak aklımın kenarında hep var ;)
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Ben sürekli yazıyorum. Forumda birkaç kişi ingilizce yazsın bir çok sorunu çözerler.
    Fakat bence konuları fazla abartmadan yazmak gerek. Kafaları karışmasın.

İlk önce altyazı ayarlarını kaydetme sorunu nu çözsünler,
    Sonra 1920*800 çözünürlükteki filmlerde altyazıyı siyah banda inmesini sağlamak için gerekeni yapsınlar.
    Resimlerle göstermek gerek.

https://store.donanimhaber.com/1b/a5/c6/1ba5c6244210c653ba1e8e5b8013f6b1.jpg
    https://store.donanimhaber.com/b2/84/9c/b2849c14acbe2afe3b7b569893365473.jpg

bu maillere gönderiyorum ben.

AlexDouBluetimes
    sales1@ebluetimes.com
    service@ebluetimes.com
    sales4@ebluetimes.com

Ayrıca forumun linkini verin, Türkiyede sizin cihaz konusuluyor vs denilince seviniyorlar.

M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme M-195 - EWEAT 902  1195 chipsetli media player inceleme

• M-195 i henüz satın almadım ama Bluetimes dan daha önce birkaç kez cihaz aldım. hiçbir sorumu cevapsız bırakmadılar. Şikayetlerinizi kısaca özetlerseniz bence çözüm üretirler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu güzel haber bastır Papirus

• Hadi bakalım gözümüz aydın.

Az önce telefonla aradı TNT Kargo çalışanı ve cihazı eve teslim ettiler.

Velhasıl 3 $'a 3 günde Çin'den Bursa'ya teslimat.

Firmanın nasıl bir anlaşması varsa artık bilemiyorum ama aynı ürünü bu kadar ucuza Bursa'dan Istanbul'a gönderemiyoruz biz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Ağustos 2015; 12:52:40 >
  • selam üstad. Bana göre 1 gün gecikmeli ulaştı eline. Hadi bakalım üstad cihazı bir canavara dönüştürmek için ne gerekiyorsa yap da sana duacı olalım.
  • Bu arada hayırlı olsun. Güle güle kullan.
  • Üstat hayırlı olsun.En kısa sürede incelemeni bekliyoruz.

Hayırlı olsun, güle güle kullan. :)
    Hayırlı olsun.
    İyi günlerde kullanın.
    İnceleme ve izlenimlerinizi bekliyoruz......

• sinirlisinek Hocam bu nasıl nick yaww!!! aslında incelenecek bir tarafı yok görüntü kalitesi çok iyi başka bir özelliği yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi complete_ -- 20 Ağustos 2015; 18:16:55 >
  • complete_ kullanıcısına yanıt
    Napim hocam Sineklerden cok cekmis biri olarak boyle bir nick tercih ettim
    Bende fi tarihinden kalma western digital gen2 var 1080p-720p mkv rip izliyorum memnunum aslinda iyikide almisim dedigim bir cihaz.
    Forumda dolanirken bu konu dikkatimi cekti benim icin sadece ve sadece göruntu kalitesi onemli!
    Simdi bu cihazin goruntu kalitesi westernden iyimidir alsam mi acaba degermi
    Sagolun.

KODİ nin oynatıcısını cihazın oynatıcısıyla değiştirmek iyi olmayabilir. Çünkü online filmlerde altyazı desteği sağlamakta zorluk çekerim sanıyorum.
    Seçmeli başlangıç yapabiliriz.
    İsteyen istediği oynatıcıyı default olarak seçer, bir kodu vardır KODİ içindeki bir dosyayı değiştirerek yapabiliriz onu.
    kodu söylesin yeterli.

mx player için bu kod: com.mxtech.videoplayer.ad
    himedia orjinal player için : com.himedia.android.videoplayer
    m195 için kod : ?

bu kodu öğrenmek yeterli olur.KODİ içindeki playercorefactory.xml dosyasında değişiklik yapılacak.
    Basit.
  • Hocam altyazı filmin göbeyin de çıkıyor ve her seferinde 1 dk kadar altyazı ayarı yapman gerekiyor bunun dışın da bu fiyata kesinlikle alabilirsiniz...
  • Cihazı geldiği gibi takıp bir baktım. Altyazılar şu haliyle ekranın ortasında değil.

Türkçe altyazı desteği haliyle gelmiyor.Ama dikkatimi çeken ana ekranda Kodi görseli bile yok. Zaten XBMC 14.0 olarak eski bir versiyon yüklü geliyor. Yani ilk gelen arayüz çok kötü. Neyin ne olduğu belli değil.

Yazılım güncelleyelim bakalım ne göreceğiz?

• Güncel firmwareyi yükledim , ilk gözlemlerim şöyle :

Öncelikle görüntü gerçekten iyi ve akıcılıkta hiç sorun yok.

Sonrasında ; altyazılar güzel , ama seko92'nin dediği gibi altyazılar alttaki siyah bantın altına inmiyor.

Altyazı menüsündeki ayarların kaydedilememesi , her seferinde Turkish ve altyazı rengi gibi ayarlarının baştan yapılacak olması bir sıkıntı.

Ama bence daha büyük bir sıkıntı var.

Firmware'nin bu haliyle stabil olduğunu düşünmüyorum.

Neden derseniz ?

İlk videolarda sıkıntı görmedim ama HDD içindeki klasörlerde bulunan farklı videoları test ederken altyazıların ekrana gelmediğini gördüm.3-5 adet farklı video da denememe , üstelik ilk denemelerimde sorunsuzca açıldığını gördüğüm altyazılı filmi tekrar açmama rağmen cihaz altyazıları bir türlü ekrana vermedi.

Üstelik belli bir süre sonra bazı videolarda " video oynatılamıyor " hatası verdi cihaz.

Ne yaptıysam önceden açtığı videoları bile açmadı cihaz ve açtığında da altyazıları ekrana getirmedi.Sonrasında cihazı kapatıp açtım ,herşey normale döndü.

Böyle bir sorunla birtek ben karşılaşıyorsam üretici farklıdır diyeceğim ama Geekbuying'ten alınma bir cihaz ve GOKMENM'nin ile Sadays'ın yüklediği aynı firmwareyi yüklemiş durumdayım.

Özetle yazılımda bir stabilite sorunu var diye düşünüyorum gördüklerimden sonra , en azından benim cihazımda.

Diğer yandan arayüz çok kötü.Hakikaten hangi ikonun hangi işe yaradığını ezberlemek zorundasınız.İkonlarda Media Player , Musıc , Settings gibi tanımlama yazıları yok.İkonlardan tanımak zorundasınız açacağınız uygulamayı.

Mesela ekranda KODI'ye ait hazır bir ikon yok.Apps bölümünde ulaşmak zorundasınız. Bu arada yeni firmware ile KODI 14.2 Helix yükleniyor cihaza.

Youtube performansını beğenmedim ama yeni bir youtube güncellemesi uyarısı verdi , onu güncelleyince tekrar bakarım.

Özetle ; cihazın yazılım anlamında biraz daha rayına oturması gerekli diye düşünüyorum.Ama görüntü kalitesi ve akıcılığı anlamında hiç sıkıntı görmedim.

Kurcalamaya devam.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 21 Ağustos 2015; 9:38:11 >

• Eline sağlık
    ben de hiç yapmadı ama senin kadar kurcalamadım
    Bu arada sen de complete de altyazı ile alakalı ayarın uzun olduğunu ima etmişsiniz hatta complete 1 dk demiş emin olun her film başlayışında altyazıyı 23 punto yapıp türkçeyi seçmem 2-3 saniye mi almıyor

• Eline sağlık
    ben de hiç yapmadı ama senin kadar kurcalamadım
    Bu arada sen de complete de altyazı ile alakalı ayarın uzun olduğunu ima etmişsiniz hatta complete 1 dk demiş emin olun her film başlayışında altyazıyı 23 punto yapıp türkçeyi seçmem 2-3 saniye mi almıyor

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.